Ahojte. Zaujima ma, ako by ste to urobili vy. V ramci vzdialenejsej rodiny (tety, sesternice) som mala odmalicka par ludi, s ktorymi sme si viac rozumeli, stretavali sa, zavolali si, napisali… postupne sa vsak ten kontakt redukoval len na pisanie. No a uz dlhsie mam pocit, ze aj to pisanie je uz len take zo slusnosti. Casto neodpisu na spravy, ozvu sa s odpovedou po mesiaci alebo vobec… tak to zostalo uz len pri gratulaciach.. No z mojej strany to uz necitim ani tak.. nakolko fakt ten kontakt je inak o nicom, 0 bodov… Chcem sa spytat, prerusili by ste v taktomto pripade kontakt uz uplne a nepisali ani zo slusnosti alebo aspon na tie narodeniny a meniny ano?
Komu chcem napíšem a komu nechcem nenapíšem, nepíšem ani zo slušnosti ľuďom na FB keď mi tam vyskočí že maju narodeniny, ani eodine
Ono sa to stále mení. Sú obdobia kedy je človek viac v kontakte s jednými, inokedy s inými. Prečo nejako kvôli tomu páliť mosty?
Proste keď budete mať pocit že sa stretnete alebo napíšete si, tak tak urobte. Ale nerobiť to nasilu.
Ano, za mna je to zbytocne, kedze sa o seba inak nezaujimate. Nie je to uprimny chceny kontakt, ale iba povrchne zachovanie sa “ako sa patri”.
@laurinka27 presne takto to citim… Ked som si to vsimla z ich strany, ked som im vzdy napisala, navstivila ich, mrzelo ma to, ale uz som sa s tym asi vyrovnala a je cas uz to nesilit. Ale je mi smutno, ako si dnes uz aj rodina spomenie len ked nieco potrebuje a nie z uprimneho zaujmu.
Nepíšem už ani zo slušnosti.
Ak sa mi niekto po dlhej dobe ozval, a je jedno či je to rodina či " kamarátka" ani raz to nebolo len tak, vždy dačo potrebovali.
Neodpovedám už ani na také správy.
Keď im napíšeš na narodeniny a meniny to neznamená,že si s nimi v kontakte.Len si im zablahoželala......
Ja mám kamošky aj susedky mladučké, ktoré sa vydali a odišli bývať inam, ale aspoň 3 x v roku si doprajeme na Vianoce, veľkú noc a meniny. Je to také milé.
Mam take kamaratky, s ktorymi sme kedysi boli denne v kontakte a tiez sa to takto zredukovalo ale na narodeniny si napiseme stale 🙂