Prerušenie kontaktov s narcistom

20. jan 2024

Dobrý deň,

s manzelom sme definitívne rozhodli prerušiť kontakty s narcistickym svokrom, s ktorým už dva roky ani nie sme v priamom kontakte; no on nás aj napriek zablokovaniu všade, kde sa dalo, nepriamo kontaktuje, alebo aj cez členov jeho rodiny alebo mojej.
Už neraz sme mu aj napísali, že si neprajeme mat ho v živote, že s ním nič spoločne nechceme mat, no on sa stále nejak pripomenie, ohovára po rodine, po známych, dokonca už pokročil aj inde (to tu nebudem však písať).
Preto sme sa rozhodli, samozrejme, na základe mužovho rozhodnutia, keďže ide o jeho rodinu, že za ním pôjdeme osobne a z oci do oci mu naposledy definitívne povieme, že si ho v živote viac neželame vidieť.
Myslite, že je to správne? Alebo ako inak mu dať ešte najavo, že si nezelame o ňom počuť, vidieť ho, nič? Keďže ani blokované hovory, napomenutia, proste nič nepomohlo.

mabenn
20. jan 2024

odmietnut narcistu zoci voci u neho vyvolava narcisticke zranenie...skusila som si to s mamou...moze ist do amoku, sceny, napadnutia, atd, zalezi od povahy...ohovaraniu to nezabrani, pretoze narcis ma svoj svet a pohlad, kde jedine on je ten dobry a vsetci ostatnu su zli a ublizuju mu...zvazila by som to...naprava u takeho cloveka nie je mozna

mikadooo
20. jan 2024

Nie, ja by som ho aj ďalej ignorovala. Narcis žiadne "osobné stretnutie" neocení a ani nepochopí. Len sa utvrdí v svojom. Čiže za mňa úplne zbytočne by ste tam chodili.

oslo1
20. jan 2024

Nie, nesla by som za nim. Ked za nim pojdete, tak jedine dosiahnete, ze sa s vami stretne a o to mu ide.
Nech VAs dalej ohovara. Ten, kto VAs Poznan, si aj tak pomysli svoje.

autor
20. jan 2024

Áno, to máte všetky pravdu. On nás však považuje za zbabelcov, ktorí to nevedia prísť povedať do oci. Tak preto sme aj chceli, že fakt do oci, aby videl, že to myslíme smrteľne vážne.

dskjhfdlkdjhl
20. jan 2024

A je pre vas dolezite, ze vas povazuje za zbabelcov? Ja myslim, ze ignoracia zaberie viac, ale ignoracia vsetkeho, aj toho ohovarania.

januska12323
20. jan 2024

Nech si o vás myslí čo chce. Keď ho vo svojom živote už nechcete tak k nemu predsa zbytočne budete chodiť. Každému z okolia kto príde s nejakou rozprávkou od neho vysvetli ako sa veci majú a že nech s tým za vami nechodia, vás to nezaujíma.

reanda
20. jan 2024

ak ocakavate od psychicky naruseneho cloveka normalne reakcie, tak asi vam musi dojst, ako to dopadne.. ci nie? momentalne stale hrate jeho hru.. stale sa nim zaoberate, trapite sa tym.. chytate sa mu na hacik.. reagujete.. davate mu svoju energiu.. on je vitaz, vy ste luzri.. nie, nic tym neriesite, prave naopak.. konfrontacia z oci do oci by bola ok pri normalnom cloveku, nie pri narcistovi.. tam je to krok vedla.. jedine riesenie je kompletna ignoracia uplne vsetkeho.. vymazte si ho z duse.. nevenujte mu uz ani jedinu svoju myslienku, pocit, nech si svoj hnoj rozsieva, kade chce - ked tomu nevenujete pozornost, neprikladate dolezitost, vtedy mate 'vyhrane' .. to je jedine riesenie problemu pri narcistoch

mabenn
20. jan 2024

on vas povazuje za zbabelcov? to je sila...naschval by som neurobila, co chce...to ho len utvrdi v tom, ze ma nad vami akoze moc...myslenie takeho cloveka je pre normalneho, nepochopitelne...ignoracia je najlepsia, mne by nestal ani za to, ist mu nieco hovorit do oci, len preto ze si to praje...mozte mu to tak aj podat, len ho to naserie este viac :D

dadka1997
20. jan 2024

Nie , osobne by som urcite nekontaktovala zmyslom ho upozorniť.. to ze sa vas snazi skontaktovat cez rodinu na to kaslat a aj to ohováranie, snad aj rodina vie aky je v skutocnosti, pokym nepride on osobne a nebude robit zle... mozno este sudne zakazom priblizenia

autor
20. jan 2024

@dadka1997 už bol aj osobne, raz keď som bola sama s deťmi doma, potom keď bol aj muž…neskončilo to najlepsie. No on aj naďalej robí svoje.

dadka1997
20. jan 2024

Tak treba sudne, mozno aj kamery si dat .. neviem si predstavit zit v strachu ...

Rodina ho ako vnima ?

domkakvet
20. jan 2024

Co tak sa s nim udobrit.

zuzans258
20. jan 2024

On vás provokuje aby ste prišli...narcisti žijú z emócií...je už jedno či negatívnych alebo pozitívnych!!! Oni to potrebujú ako narkoman drogu!.... čo je pre nich neznesiteľné je ignorácia.... takže držím palce 😉 nedajte sa

autor
21. jan 2024

@domkakvet asi neviete, čo za človeka je narcis. S takým sa nedá udobriť.

autor
21. jan 2024

@dadka1997 každý vie, aký je…nikto sa s ním nerád stretava

zuzans258
21. jan 2024

@domkakvet veru treba si naštudovať narcisticku povahu... tiež som bola vždy za udobrenie ...ale tento človek vás ničí....viem o tom svoje... môj manžel ale teda, už sa to rieši... samozrejme bez jeho vedomia.... sú to neskutočne tlaky na psychiku a teda pôsobí to aj na zdravie a fyzičku... takže takže toľko k tomu

domkakvet
21. jan 2024

Ked ide o otca treba sa na to pozerat trochu inak, nemusite byt s nim kazdy den.

domkakvet
21. jan 2024

@zuzans258 ano ale je rozdiel manzel, otec a zasa niekto iny

autor
21. jan 2024

@domkakvet to sme už skúšali ešte pred tým, než sme prerušili kontakty

zuzans258
21. jan 2024

@domkakvet áno s manželom sme v kontakte denne... lenže to je jediny rozdiel... takýto ľudia Vám robia zle a doslova manipulujú vami aj na diaľku,cez blízkych,okolie,rodinu....doslova idú cez mrtvoly a teda hl nemajú empatiu, čiže necítia sa za to zle,previnilo ..

alchemilkazltozelena
21. jan 2024

Skôr by som zmenila pojem narcis na pomenovanie toxická osoba

autor
21. jan 2024

@alchemilkazltozelen
@alchemilkazltozelena on je narcis, ukážkový príklad.