Prehnane starostlivá mama (babka)

anelia112
26. jún 2023

Ahojte, asi sa potrebujem niekomu zdôveriť lebo má z toho “klepne” mám pól ročne babo (čakám ďalšie dieta Ano do pár mesiacov pribudne) všetko by bolo fajn len mam rizikové tehotenstvo, aby toho nebolo málo bývame s manželom u mojich rodičov. Moja mama sa začína do všetkého starať čo sa týka výchovy môjho syna, čo mu mam obliekať dávať jesť..a tak ďalej…(mam 26 rokov) cítim sa ako 2 ročne dieťa… vsade komandovanie, manžel pracuje v Nôrsku a chodí každé dva týždne domov. Takze žijem s rodičmi a ďalšími súrodencami mojimi ktorí majú tiež rodinu…brat ma dcérku a sestra taktiež u nás v domácnosti…do nikoho sa tak nestará moja mama ako do nás…snažím sa prísť na to prečo…som najstaršia z rodiny…mam najviac skúsenosti..viem si upratať starám sa o domácnosť keď je nás doma veľa…proste robim všetko aby bolo dobre..a naposledy sa moja milá mamka rozhodla že sa nerozpráva so mnou týždeň pre to lebo sme šli na oslavu do svokra keďže mal narodeniny … a neostali sme doma keď aj u nás bola oslava..podotýkam do svokra sme šli rano o 9 a vrátili sa o 12 domov …oslavovalo sa u nás bratovi dcérka mala dva roky..o 16;00 všetci súrodenci boli niekde prec prišli neskôr ako sme boli dohodnutí…my sme boli domá skôr o 4 hodiny aby sa nahodou niekto nenahneval a mohli sme pomôcť s prípravami…a nakoniec sme najhorší my lebo sme boli prec ale nikto iný..mama sa so mnou nerozpráva týždeň hľadáme podnájom ale pod 500€ nic nie je, ja som s nervami v koncoch som na rizikovom… a moja mamka mi pridáva chcem pocut vás pohlad spravila som niečo zle? Nedokazem pochopit nejak čo sa deje prečo sa do mna stará a mojej rodiny a do nikoho iného nie, keď sa jej to spýtam odvrkne mi čo trepem..a zastáva si ostatných…poraďte rozumne riešenie lebo pre mna je jedine že odtiaľ asi odídeme aj keď budem platiť 500€ mesačne v našom okolo sú ceny bytov podnájmom velmi drahé … Ďakujem

pribinak
26. jún 2023

@anelia112 odsťahuj sa.

vamajka
26. jún 2023

@anelia112 Vies co si spravila zle? Cakas 2.dieta bez toho aby ste mali vlastne byvanie takze to je jedine zle

kristinapetronela
26. jún 2023

@vamajka ani to nie je záruka šťastného života ...

ariannazara
26. jún 2023

Koľko vás býva preboha v jednom dome?! To všetci tam bývate 😱

panelacikova
26. jún 2023

@anelia112 odsťahovať sa. no a čo, že podnájom stojí 500,- eur? v nórsku musí muž dobre zarobiť. tak potiahne rok dlhšie, než plánoval a hotovo. hlavná vec, že budeš mať svoje súkromie... máš 26, druhé dieťa na ceste, muža v zahraničí... čudujem sa, že si ešte u rodičov. mňa by v takej situácii asi lízlo... boli sme v podobnej, pratala som sa čím skôr preč.

vamajka
26. jún 2023

@kristinapetronela Co? Vlastne byvanie? Neblazni

anelia112
autor
26. jún 2023

@ariannazara 12 sestra stavajú dom, brat sa má teraz presťahovať na byt o mesiac..a my riešime aspoň podnájom lebo toto sa neda.. rátam nás aj s deťmi

panelacikova
26. jún 2023

@kristinapetronela tak určite je vlastné bývanie (súkromie) omnoho lepšie pre mladú rodinu, než bývanie na kope s celou rodinou. a ak máš iný názor, asi budeš jedna z milióna...

abbey1
26. jún 2023

Ja mám teda extrémne rada svoju rodinu, svoje deti a dala by som im prvé i posledné. Ale pri predstave, že v dospelosti budú všetky moje deti so svojimi rodinami bývať s nami, by ma...a denno denne by som sa pýtala,kde a ako sme urobili takú chybu vo výchove.
Prosím ťa, keď už manžel pracuje v Nórsku, prečo chodí domov každé dva týždne a nezarobí tam radšej poriadne na vaše bývanie, alebo prečo tam nájdete za ním?
A celkovo mi chceš povedať, že nezarobí dosť aspoň na nájom?

panelacikova
26. jún 2023

@anelia112 bývate aspoň v dome alebo sa o seba potkýnate v byte? ale i keby dom, amen tma... čím skôr preč.

syslik81
26. jún 2023

v norsku sa dobre zaraba -tak ste iste daco usetrili a podnajom si mozete dovolit ..zo zaciatku daco male ved aj tak tam budes len ty a adeti .. alebo sa odstahuj za muzom tam ..vela rodin tak odisloa ziju si dobre.. cokolvek je lepsie ako byvanie u mamy ...

majkamasar
26. jún 2023

Radsej v jednoizbovom byte ako takto

pinkgirl
26. jún 2023

Musíte sa s mužom spolu rozhodnúť, napríklad - Zbaliť seba a dieťa a ísť do zahraničia k mužovi.
Alebo nech nechodí tak často domov, veď to precestuje zbytočne veľa času a peňazí.
Ale to bývanie si poriešite samostatne určite.

pragmaticka
26. jún 2023

Už by ma na Slovensku nebolo a isla by som za mužom do Nórska. Takú budúcnosť by som veru deťom nenechala ujsť...!!
A keď nevieš odstrihnúť od Slovenska tak manžel nech prispieva na prenájom. Ani radšej nechcem vedieť koľko tam arába. Hlavne ze ženu s deťmi nechá takto žiť...

ropucha6
26. jún 2023

Uz si autorka vymazala profil. Fajn, aspon netreba drat klavesnicu o tom, ze treba najprv rozmyslat a potom si robit deti…

rorino
26. jún 2023

@ropucha6 možno to našla mama a vymazala😂🤦

siera_springs
26. jún 2023

Podla mna nehraj s mamou tuto jej hru ze ona rozhoduje alebo co. Si dospela a nech ta jej spravanie nerozhadze. Musis jej dat najavo ze nie si zavisla od jej ‘moresov’. Chce ta manipulovat, stvat rodinu proti tebe. Neviem preco to robi. Snaz sa byt nad vecou a ked je to potrebne jednoducho na nu NEreaguj. Ty rozhodujes o svojom zivote, NIE ona. Nenechaj si od nej vnucovat to jej podle spravanie. Vyberaj si na co budes reagovat. Napr.len vtedy ked ma primerane/vhodne poznamky. Ostatne nech sa ta osobne nedotyka lebo ta to psychicky znici. Hraj sama za seba, drzim palce✊

svetlonos
26. jún 2023

@pragmaticka
vies co, robili tam kamarati- manzelia. Byvali na ubytovni s kadekym... Pokial tak byva aj ten chlap, tak ver ze by si tam dobrovolne s detmi nebyvala. Naviac je to ubytovna pre zamestnancov, nie ich zeny s detmi.
A zdravotna starostlivost o tehotnu atd... Ver ze to znie lepsie ako realita. Ich vyšlo lacnejsie nechat si poslať obliecky na paplony ako tam kupit.
Zarobili tam sice fajn spolu ale nevyskakovali si vobec.
A predstava zivit tam zenu a deti plus poistenia, to nie je velmi realne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca0510
27. jún 2023

Aj ked máš vymazaný profil -najprv bolo treba poriešiť bývanie, nie deti. Zárobok pekny,hladajte si podnájom.

danica2711
27. jún 2023

@siera_springs hrať sama za seba môže na svojom vlastnom ihrisku, nie na maminom

kristinapetronela
27. jún 2023

@elizabet173 ok nech majú dom ...ale od toho šťastie naozaj nezávisí .verte mi ...

kornelies
27. jún 2023

@abbey1 Manzel chodi domov, lebo pud rozmnozovania vola. 500E na prenajom nema, ale deti plodi ako na beziacom pase. Aspon autorka by mala mat rozum a mysliet na antikoncepciu. Necudujem sa jej matke, ze sa stara.

sharka174
27. jún 2023

@anelia112 máš bábätko a si na rizikovom s druhým.. stále si a budeš dieťa svojich rodičov.. podľa mňa ti chce pomôcť,aby si donosila ďalšie dieťa..len to možno nerobí úplne vhodným spôsobom..ty máš rozburene hormóny..a samozrejme chcela by si to zvládnuť sama.. nemyslím, že sa montuje, lebo si myslí, že nevieš..

kvetinka75
27. jún 2023

najskôr si mala riešiť bývanie a až potom tehotenstvo. Ja neviem, čím rozmýšlate ale sťažovať sa viete. Prečo ste si najskôr nezabezpečili vlastné bývanie a až potom dieťa? Ke´d bývaš s niekým, musíš rátať s tým, že sa starať do vás bude. Jediné riešenie je odsťahovať sa. A to ste mali spraviť už dávno. Neviem, na čo si zakladáte rodinu, keď nemáte poriešené bývanie. Ale sťažovať sa potom budete. Je to vaša vina. KEby ste bývali sami, vyhneš sa tomuto.
Možno tvojej mame už leziete všetci na nervy. Nemá doma kľud a dúfa, že sa odsťahujete.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvetinka75
27. jún 2023

@elizabet173 presne tak, úplne stačí niečo menšie ale vlastné, kde budú sami a vyhne sa tomuto.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
27. jún 2023

@anelia112 urcite sa odstahovat, celkove aj keby neboli tieto problemy vam bude lepsie samim a ked pracuje v Norsku musite mat na to peniaze.

nikolca
27. jún 2023

Spravili ste si ďalšie dieťa a nemate ani vlastne byvanie?totalne nezodpovedne,to čo maš preboha za chlapa ktory nie je schopny pre rodinu zabezpečiť vlastne byvanie.no u mamičky ušetrite😭