Prečo ženy klamú?

1. feb 2024

Čaute zienky mám kamaráta ktorého témy sa tu už preberali.poznám osobne obe osoby v tomto smere. No dnes ma zaskočila odpoved jeho bývalej partnerky. Poslal jej hlasovú spravu, kde jej povedal aby riešili len dieťa že to je dôležité a čo je medzi nimi bohužiaľ ale dieťa za to nemôže. Hlasová sprava mala 5 minút a bol k nej naozaj milí. Jej odpoved bola “ 🤣paneboze drz uz hubu. Ja som vdacna, ze si ma vyhodil a konecne sa skoncilo to peklo, co som pri tebe zazivala”. Opýtal sa jej aké peklo a rozpísal všetko čo robil ( bola som svedok aj naživo). Naozaj staral sa celé tehotenstvo o domácnosť (varil, zehlil, upratoval, pral či varil) staral sa o ňu ( pomáhal jej obliekať sa, sprchovat sa, masiroval jej nohy či chrbát ) a tak isto chodil na všetky kontroly, kurz pred porodom a podobne..sama som hovorila, že takeho partnera by som chcela mat. Môj manzel je dokonalý, avšak takúto starostlivost som nemala nikdy. Mali ale rovnako ťažké obdobie no malého by som mu nezaprela.

Teraz prešiel mesiac a ona mu odmieta dávať dieťa, ukázať mu ho informovať kedy idu k pediatričke, na sono kĺbov a podobne. Napísala aj mne osobne, že sa o ňu nestaral počas celého tehotenstva, nechce byt s nimi teraz a nikdy ju nelubil. Myslim, že ani jedna vec z tohto nie je pravdivá.

Nemyslím si, že sa jedna o popôrodnú depresiu ani o poporodnu blues či laktačnú psychózu. Skôr mi príde, že ona si urobila vlastný “film” a tým si žije.

Nechcem sa stavať na stranu nikoho z nich, ale naozaj on ako otec ma neskutočný záujem a príde mi to zvláštne keď je to vždy naopak.

Otázka teda znie, prečo klame mne? Rodine? Okoliu? Jemu?

Čo by ste poriadili baby. Ako sa mám zachovať? Pomôcť im?
Ďakujem za rady.

autor
1. feb 2024

Nadpis som dala kvôli zaujatiu. Každopádne viac krát sa stretávam s tým, že aj my ženy dokážeme klamať v situáciách ohľadom našich partnerov, manželov či otcov našich deti. Skôr ako ma tu ukamenujete

reanda
1. feb 2024

ty si bola nazivo svedok, ako ju masiroval? pomahal jej sa sprchovat??? co je telesne postihnuta?
ak vnima zivot s nim ako peklo, tak je to jej pravda.. a isto neklame
ako kamaratka im nemozes natolko vidiet do zivota
by si sa divila, ako napr. narcisti dokazu klamat! hrat sa na dokonalych a tvrdit, ze klamu ich 'obete'

inak naco sa do nich vobec staras?

taga
1. feb 2024

Och toto bude urcite o tom typkovi s genetickymi testami... a podla stylu si to aj pise opat sam 🤣

barbora0308
1. feb 2024

1. Otázka teda znie, prečo klame mne? Rodine? Okoliu? Jemu? - Pises, ze si MYSLIS, ze ani jedna vec nie je z toho pravda, co tebe pisala. Na zlyhanie vztahu su potrebni dvaja...si zaujata voci kamaratovi, ale v realite nemozes vediet, ako skutocne dvaja spolu doma fungovali. Mimochodom, preco pise tebe kamaratova byvala o takychto veciach? 😅

2. Čo by ste poriadili baby. Ako sa mám zachovať? Pomôcť im? - Osobne by som si nasla ine hobby ako montovanie sa vo vztahu kamarata a jeho byvalej, ale teda kazdy mame ine zaujmy...neviem, ci si vobec kamarat zelal, aby si jeho stroskotany vztah riesila..ak aj ano, tak mi to pride extremne cudne a ci zena, ci chlap, normalny clovek by o nieco take nikdy neziadal a na druhej strane by nikto nemal z vlastnej iniciativy riesit vztah svojich kamaratov 🤦.

Sorry, cele je to divne...

autor
1. feb 2024

@reanda nejdem komentovať o čom bol ich vzťah. Chyba obaja jednoznačne! Nechcem sa ho zastavať. Ale nechápem ako žena ženu prečo to robí. Prečo sa starám? Vidím trpieť človeka.

autor
1. feb 2024

@taga áno je to o ňom. Kľudne ti môžem napisat, aby si niekto nemyslel že to pise on sám.

autor
1. feb 2024

@barbora0308 často sme sa navštevovali počas ich “vzťahu” poznám ich oboch ešte z čias keď neboli pár. On je môj najlepsi kamarát. Zmazal tu svoj účet, takze viem že to neuvidí. Nechcem sa starať mám aj svoje problémy. Ale mám pocit, že on sa zrúti..ublíži si. Ja som jej písala ako kamarátke no úprimná nie je ani ku mne. Preto sa pýtam prečo klame. Nie nebývala som s nimi. Ale mame skupinu, kde každý večer posielali fotky napr masírovanie a sama rozprávala o tom ako sa o ňu stara.

barbora0308
1. feb 2024

Ak ste kamaratky, preco sa jej na rovinu nespytas preco klame, nikto ti neda jednoznacnejsiu odpoved ? Chapem, ze mas starosti o najlepsieho kamarata, osobne si ale myslim, ze ty ako tretia osoba nic nevies v ramci ich vztahu ovplyvnit, su to predsa dvaja dospeli svojpravni ludia... Jedine co mozes spravit je byt oporou kamaratovi v tazkych chvilach.

autor
1. feb 2024

@barbora0308 opýtať? Urobila som to. Veľmi opatrne. Opísala som čo všetko mi hovorili, že teda nepriamo klame. Odpoved som už nedostala. Od dalších kamaratov som počula ten istý príbeh. Nechápem Ale z akeho dôvodu. Snazim sa mu byt oporou v rámci časových možnosti..musím sa venovať svojej rodine. No veľmi im chcem pomôcť. On by bol najlepsi otec snom každej z nás. No bojím sa, že sa zlomí a budem mat výčitky

januska12323
2. feb 2024

Nemontuj sa im do vzťahu. Ona ho má na háku tak si veci môže prifarbovať ale z toho čo písal sám potrebuje skôr psychológa ako sa jej pchať ďalej do zadku.

tttbb
2. feb 2024

Keby si vedela co ja zazivam so svojou ex, v com vsetkom som jej pomohol,kolko posielam na maleho, beham po neho 45km a aj tak som najhorsi clovek na svete. A preco? Niektori ludia nevedia zniest ze ludi proste prestanu uz bavit ich klamstva a urazene ego nepusti.. Takze poviem ti tajomstvo - ludia klamu, kradnu a ublizuju vedome, nemaju s tym ziadny problem. Ja som si to v sebe uzavrel s diagnozou machiavelizmus, nech sa mi aspon trochu lahsie spi. ;)

miadi
2. feb 2024

Este keby to bol tvoj brat tak chapem tu snahu tvoju ale cudzi chlap kamos ., ty vidis len jeho verziu, a ze dake foto masaze noh niekde zdielala tak ludia nezdielaju fotky z hadok atd , pravda moze byt aj dve veci . On mohol robit vsetko co si napisala a zaroven aj co napisala ona mohlo to byt peklo ., kedze sa rozisli Nebolo to take uzasne ako si predstavujes. Logicky . Klamat mozu obaja, alebo obaja inak vnimaju aky bol ich vztah , Ak mà psychicke problemy mozes mu poradit vyhladat odbornu pomoc , Ale inak mu ty nemas ako pomoct . A nemas ani pravo sa jej pytat co a ako preco, Ty si cudzi clovek v ich story nema ti co skladat ucty a vysvetlovat ak nechce. Tieto veci okolo dieta si musia vyriesit na sude. Nedaj sa priliz vcucnut cudzou dramou.

anketkarka
2. feb 2024

Tak neviem čo bol dôvod rozchodu, keď celé tehotenstvo sa o ňu staral ,,nadštandardne" a potom ju vyhodil s malým bábom alebo pred pôrodom. Ale je to zo 100% na nulu? Príde mi to ako jeho emočná nezrelosť. Asi to vo vzťahu lietalo takto z extrému do extrému často a to myslela tým peklom. Mohli fungovať v štýle, že mal nálady ako milujúci partner a nálady neznesitelného psychopata. Čo už môže byť iné také, že sa tak pekne starám o partnerku a zrazu ju vyhodím v takom období ako je pôrod alebo tesne okolo neho. Len empčne nezrelý jedinec, ktorému to v citoch lieta kade-tade.

simona20201309
2. feb 2024

Ty mi už pripomínas známu ,,Katkuzocele", ktoré si tu pravidelne vymyslala témy o nevere. Stále podobný príbeh, anonymne témy.
Ja neviem, či je to cele vymyslene, alebo naozaj môže existovať tak naivný, jednoduchý človek. Fakt už drz tu hubu. Véd to dieťa zrejme ani nie je tvoje 🙈

simona20201309
2. feb 2024

A ak je to naozaj pravda, úbohé dieťa, že ma tak sibnutych rodicov

simona20201309
2. feb 2024

@miadi práve ľudia ktorí majú vo vzťahu problemy zdieľajú co najviac pozitívnych fotiek ☝️
Snažia sa oklamať všetkých okolo a hlavne seba aký majú dokonalý život.

lusana
2. feb 2024

Práve takéto starostlivé kamarátky, čo sa starajú do cudzích vzťahov a tvária sa ako matku Terezi bývajú ten najväčší problém. Myslím, že by si sa mala starať o svoje manželstvo a do nich sa nestarať.

tykat
2. feb 2024

Tak ono aj prehnana starostlivost moze byt peklo, cloveka to dusi a ten druhy pritom ani netusi co robi zle.
Zaklad je ze ho nechce ani vidiet ani pocut a podla mna lutuje ze to dieta ma s nim a fuuurt sa jej bude montovat do zivota a chciet sa o nich starat.

majlo1234
2. feb 2024

Ja by som sa udusila s takym chlapom. Nic netreba prehanat a tento tak psychoticky tlaci na pilu ze az. Necudujem sa tej zene, ze tak reaguje. Dieta by som mu vsak neupierala

vanilkovazmrzka
2. feb 2024

Zaujima toto niekoho?

Ja som to ani nedocitala a radim vsetkym sa tym nezaoberat.

miadi
2. feb 2024

@simona20201309 to je len taka teoria nie pravidlo . Je viac nestastnych co nezdielaju nic . Niekto zdiela a Niekto nie. Ja mam za 13r s muzom Asi 4 fotky 😆a kamoskam sa vacsinou len stazujem nechvalim sa stym dobrym. Mozu si mysliet ze mam otras vztah Podla toho . Ale keby som mala 400 foto a zdielala tak by to znamenalo ze sa o niecom snazim presvedcit samu seba? 😁do vztahu ludia co v nom nie su nikdy plne nevidia. Je jedno ci zdielaju pozitivne fotky ci nie.

simona20201309
2. feb 2024

@miadi neviem ti na to odpovedať. Neviem co vedieť ľudí k tomu zdieľať 400 foto. My sa s kamoškami aj postazujeme ale hovoríme si aj to pekne. Posielame si kadejaké vtipné videa ci fotky keď je nám doma veselo.
Na sieťach nezdielam nič. Ja to proste nemám za potrebu.

miadi
2. feb 2024

@simona20201309 a Preto mas predsudky ako vacsina co nic nezdiela. Hovorim aj to dobre len v skratke tie staznosti su len taky ventil to dobre netreba ventilovat to je Akoby samozrejmost a clovek si zapamata viac jednu negativnu vec nez 100 komplimentov Ja napriklad nemam 500 znamych na socialnej sieti mam na fb len minimum najblizsich cez 24cca ludi a zdielam fotky Lebo su daleko. A email uz davno nefrci. S muzom mam 4fotky nie Preto ze sa nemame radi ale Preto ze sa nerad foti. Niekto sa rad foti a rad zdiela. A iny zas nie tak ako ty, ale to nic neznamena. Neznamena to ze nemas co zdielat ze nemas dobry vztah Alebo ze ho mas lepsi ako ten co da 4009 fotiek . Znamena to len to ze nemas rada zdielanie na socialnych sietach a ti co daju 400 fotiek zas radi zdielaju. Maju radi svoje fotky .. Niekto je konzervativny strazi si sukromie iny je extrovert a zdiela. Ale o tom ake su vztahy naozaj to stym nic nema. On kludne mohol robit masaze noh tehotnej a ona mohla byt v tom momente stastna . A druhy den mali problemy ktore sa odfotit a zdielat nedaju/nechcu.

zuzinka888
2. feb 2024

Co jeden clovek odmieta a je preňho trapenie- iny prijme ako dar z nebies. Kazdy clovek je iny. A to co si ty videla ci pocula nemusi byt ten real vo ona zazila citila.