Je az smiesne ako zavidite najvyssiu podporu sikovnym zienkam, ktore si ju vedia vybavit. A mozu byt o pol roka dlhsie so svojim dietatkom doma v laske a podporou okolo 1300 eur mesacne. A mozete puknut aj od zlosti ide sa tato podpora zvysit a uz bude okolo 1400 eur mesacne. Ja vam sikovne zeny fandim, aj ja som taka sikovna bola a uzila si dietatko o pol roka dlhsie doma. Zavist nie je pekna vlastnost zeny.
Je ti lepšie na duši?
A prečo ten svoj výlev nedáš pod svojim nickom ? 😉
Ja teda podporu nezávidím vôbec Lebo keď si na podpore znamená,že nemáš prácu,ani istotu,že si ju nájdeš.Plus ta buzerácia zo strany úradu,pečiatky,potvrdenia a behačky okolo toho.Ja mám radšej pocit,že mám prácu,stabilný príjem a svätý pokoj
Zavist tu vzdy bola, je aj bude. Netreba to tak prezivat.
@doriiis Za ten pol rok sa treba priblizne 3 krat hlasit (priemerne kazde 2 mesiace raz), posle sa mail na profesiu, vytlaci sa automaticka odpoved z profesie a to sa odovzda pri hlaseni. To je vsetko. Za 1300 mesacne nic zlozite. A istotu nemas ani ty, mozu ta vyhodit napr. pre nadbytocnost a o 2 mesiace si budes hladat novu pracu. Takto si clovek uzije s dietatkom pol roka s dobrym prijmom a potom si hlada pracu.
Jo autorka👍.A potom po pol roku,keď si tu prácu nenájdeš tak budeš žiť z lásky k dieťaťu? Veľmi zodpovedne rozmýšľanie,naozaj.
Nie,ďakujem.Ja si aj tak vyberám pocit,že mi každý mesiac naisto pípne 1100+ € na účet.A že nie som vyzierac systému a že keď ma náhodou prepustia pre nadbytočnosť tak dostanem slušne odstupné.Ale nesudim a nezávidím.
A keď si užiješ s dieťatkom pol roka a potom sa ti pár mesiacov nebude dariť nájsť prácu, tak čo?
To, co ty oznacujes ako zavist, je nesuhlas so zneuzivanim systemu.
Podpora v nezamestnanosti sluzi na to, aby si lahsie preklenula obdobie, kedy si po strate prace, intenzivne hladas inu, nie na predlzenie casu na rodicovskom.
Ty si taka sikovnica 😊😃🤦 Vsetky ti tlieskame a zaroven ideme puknut od zlosti👏😂 Lebo nikto, samozrejme okrem teba 😆 nie je taky sikovny, aby mohol byt doma na podpore a vsetci len zavidia 😃🤑
A prajeme ti aby, si si v laske uzila pol roka s dietatkom doma s dobrym prijmom 😊😇😅
Zavist nie je pekna vlastnost, takisto ani chvalenkarstvo 🙂
Ach, taak zbytocna tema 😃
ja len tak nesmelo - o akej šikovnosti tu je reč? šikovnosť je pre mňa niečo, o čo som sa nejako zaslúžila, či už svojim talentom alebo poctivou drinou, napr. upiecť krásnu a chutnú tortu alebo zabehnúť maratón, objaviť nový liek, vymyslieť niečo nové a užitočné, naučiť sa cudzí jazyk, opraviť si pokazený spotrebič, postaviť dom - to je šikovnosť. Využiť nedokonalosť systému alebo diery v zákone, nedajboh získať niečo, na čo nemám nárok (či už právny alebo morálny), to sa nazýva inak...
A nie, nezávidím, nemám čo, problematika materskej / rodičovskej sa ma dávno netýka. Len keď raz možno začneš pracovať a zistíš, koľko aj tvojich peňazí ide na kadejaké socky, ktorým sa nechce robiť a len vyciciavajú systém, tak sa na to tiež budeš pozerať inak. Pretože tie peniaze by sa dali použiť na lepšiu škôlku / školu pre tvoje dieťa, na lepšiu zdravotnú starostlivosť pre tvoje dieťa, ale nie, pôjdu na kadejaké nezmyselné dávky a príspevky. Ale určité skupiny obyvateľstva si proste nikdy neuvidia ďalej ako na koniec svojho nosa a ty si očividne jedna z nich... uži si tých 1300€ na pol roka, zrejme to bude najvyššia mzda, akú sa ti kedy podarí dosiahnuť vďaka tvojej vlastnej (ne)šikovnosti 😉
@domka222 Myslim, ze ked pol roka zena dostava 1300 mesacne, tak na najdenie prace ma aj dalsieho pol roka 🙂. Ci si myslis, ze pol roka 1300 mesacne a posledny den je bez eura? Do vtedy mala zena 470 rodicak.
Si si niečo šlahla pred tým,ako si písala svoj príspevok? Akože nič v zlom,ale čo mám akože závidieť niekomu,kto je na úrade práce? To,že nemá prácu a musí si ju hľadať a ešte sa aj hlásiť na úrade? Ale hlavne,že dostáva 1300 eur a je doma s dieťaťom? Akože toto mi normálne odpálilo dekel 🤦🏻♀️ Ja na 100% súhlasím s príspevkom
@doriiis..
Super pre teba 👍👏. Len teda je kopec takých, čo ti nemajú čo závidieť, lebo boli šikovnejšie, dobre sa vydali a môžu si užívať dieťa doma aj ďalších 6 rokov a na účet im bude cinkať oveľa viac peňazí. Šikovnejšie boli aj kollarove mamičky, ktorým vraj cinká toľko, že vôbec nebudú musieť pracovať. Šikovnejšie boli aj kočky, ktoré si poriadne zarobili ešte pred materstvom a urobili si také zásoby, že si budú bábätko užívať, kým ich to bude baviť. Závidieť ti určite nebudú ani kočky, ktoré ľúbia svoju prácu a veľmi ochotne sa do nej vracajú po pár týždňoch doma. Fakt zbytočná diskusia na piatok.
@sissy27 Ja som si ich uz uzila, pisala som to 🙂. Fandim zenam, ktore si ich uziju tiez.
Inak autorka,moc by som sa touto ,,šikovnosťou" nechválila.Takyto šikovný je hociktorý druhý rom,socka a neustály vyzierac systému.Nie si prvá,posledná a ani jediná.Byt lenivý nie je šikovnosť ale vychcanost.Ale tak,každý sme nejaký
o čo sa tu jedná? aká podpora 1300? ja to už nesledujem nakoľko sa ma to netýka.
neni lepsie mat pracu a zarobit daleko viac ako tych 1300€ ?
nevidim problem v tom to vyuzit ale zasa take terno to nie je
a ked si si ich uzila tak teraz co mas pracu kde zarobis aspon tolko v cistom?
Presne tak. Ako keby to išlo z vrecka tých žien, ktoré závidia a nedopraju. 🤦
Nedala to pod vlastným nickom, lebo to na chválenie sa nie je.
Keď je pre teba 1300€/1400€ taký super príjem, tak si ho uži 😄
Ešte nám niečo poraď. Teraz si užívaš akú dávku?
Vidim, ze autorka vie ako funguju verejne financie a socialny system 😉
@doriiis Volaj to ako len chces. Ja to volam moznost byt s dietatkom o pol roka dlhsie s dobrym prijmom doma.
@domka222 PRACA 😀
@bluka2 Ano byt doma a nechodit do prace za 1300 eur tak super prijem pol roka.
Ja nezavidim, ale doprajem. Len potom krutim hlavou ze po tych dalsich 6m, polka z nich vyplakava, lebo na obzore ani praca a ani podpora 🤷♀️
Asi som nepochopila celý článok? Aká najvyššia podpora a kto ju zavidi akým ženám?🤔🤔Akých 1300 eur? Za co?
A si si fakt istá, ze pre to"dieťatko "je tiež vždy najlepšie byť doma ďalší polrok len" v láske "s mamou?
Uf ani spat nebudem, tak závidím 🥴 totálne si mi rozhodila deň, teraz nebudem premýšľať nad iným, len ako ti hrozne závidím 🥲
Veru zavist nie je pekna vlasnost …. pekna vlastnost nie je ani vtedy ,ked niekomu prajes aby pukol od zlosti