Prečo v niektorom vzťahu vyprší chémia a v inom nie?

1. sep 2024

Ahojte, prečo sa stane, že vyprší chémia vo vzťahu a niekde nie.? Mam manžela,kt.som sa rozhodla ľúbiť. Mame pekný život, deti, dom,.. Hádame sa ako každý normálny par,no chyba mi tq chémia nemám vobec chuť na sex s nim, ako s mojim manželom Viem,že to časom vyprší ale je možné,že s iným človekom to tam stále je?aj po 15 rokoch...s tym človekom som nikdy nemala vzťah ako taký, ale mali sme obdobie kedy sme sa spolu stretávali,milovali sa.Ja som ho ľúbila,neviem ci aj on mňa,nikdy sme to neriešili.On odišiel za prácou inam na nejaký čas, ja som si našla môjho manžela.On sa vrátil, našiel si tiež manželku.Mame spoločných par priateľov, takže sa niekedy stretávame.Ja sa snažím tieto stretnutia obmedziť na minimum.No keď sa stretneme snažím sa neudržiavat očný kontakt, nebyť "dosť blízko", ani omylom sa ho náhodné dotknúť.. Vzdy po takomto stretnutí je mi nanič. Sníva sa mi s ním, cítim úzkosť, bezdôvodne plačem, nemám chuť jest. povedala by som zamilovaná pubertacka.Ale ja nemám také myšlienky,že opustím muža a chcem byt s nim,to vôbec.Jeho životný štýl by som nezvládla ani nechcela. Neviem sa týchto pocitov zbaviť.

kacena4
1. sep 2024

to nema s chemiou nic spolocne, zatuzila si po zmene, po "cerstvom masku" 😉 porozpravaj sa s manzelom ako osladit vztah a nehľadaj nieco inde. to co ta laha na cudzom chlapovi moze byt len rozptýlenie, vobec to nemusi byt chcemia. drzim palceky

anajka266
1. sep 2024

Žiješ v predstavách, ilúziách a minulosti. Váž si čo máš a nevymýšlaj

autor
1. sep 2024

@kacena4
@anajka266 ale to nie je "čerstvé masko".. Toto trvá 15rokov.On odišiel len na 4roky preč. Ja nevymyslam, neviem ci ste to dočítali do konca, nechcem vymeniť manžela alebo niečo také.. Len proste toto zažívam, a nechcem to zažívať.

egonsk
1. sep 2024

stavias vzdusne zamky ... tie sa vsak mozu rozplynut s prvym vetrom.
Mozno ak by si sa tyzden prebudzala u toho tvojho vysnivaneho a zazivala ranne prdenie, nocne grganie, polievky srkanie, pri tv zundranie, tak by si stratila iluzie o nom a vytriezvela tak velmi, ze svojho terajsieho muza by si povazovala za krala.

dharmasanata
1. sep 2024

"Mam manžela,kt.som sa rozhodla ľúbiť."
Takže láska z rozumu? Preto tam tá chémia nieje...

anajka266
1. sep 2024

@egonsk Amen😂 človek si niečo predstavuje, zidealizuje a realita býva často krutá😂

crazy_cat_lady
1. sep 2024

Si sa ho rozhodla lubit? To znie ako keby si si ho vybrala preto, lebo nebolo nic lepsie "v ponuke" :D

guiseppinka
1. sep 2024

Ja si myslim, ze u kazdeho v zivote existuje 1 takato osudova laska, kde ta chemia proste brutalne funguje aj po x rokoch a tito ludia vedia dalej akoby pokracovat tam, kde pred rokmi skoncili, teda ako keby tie roky medzi tym jednoducho zmizli. Samozrejme, ideal je, ked ta osudova laska je manzelsky partner. Ale nie vzdy sa to stane kvoli roznym okolnostiam...

sima234
1. sep 2024

Mne z tvojho príspevku príde, že medzi vami chémia ani nikdy nebola, minimálne z tvojej strany.

karolinakr
1. sep 2024

to je normalne, každy raz zahorí, niekto aj častejšie..a že nechceš, aby to tak bolo..proti tomu sa bojovať nedá, to je proste priroda,niekto ťa očarí, omámi, alebo sa ti páči, priťahuje, sexualne poblazni.. zrazu sa ti zdá ten človek krajší od ostatných..ja neverim, že je človek, čo toto ešte nezažil

autor
1. sep 2024

@egonsk ale ja neviem ci vy neviete čítať alebo co. Píšem opakovane, že nechcem meniť vzťah, jeho životný štýl by mne nepasoval. Tam nie je o čom. A keď sme teda pri tom, boli časy keď sme spolu travili veľa času a teda nič z uvedeho mi nevadilo alebo resp.sa nekonalo.
@crazy_cat_lady nie úplne tak. Ale veľakrát tu čítam, že vhath6ie o rozhodnutí sa mat toho človeka rad aj keď ta chémia už nie je. Na začiatku bola ale časom to vyprchalo.
@karolinakr ale je možné že to je stále s rovnakým človekom? A trvá to toľko rokov? To akože nikdy neprejde?? 🤨

jaskolka
1. sep 2024

S iným človekom to je stále také preto, ze s nim realne nezijes. Preto môžeš mať sladké ilúzie, predstavy a to živí tvoju "chémiu"
Dobre ti to opísal egonsk, on ma také svojrázne pohľady, ale tetaz ma pravdu.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
1. sep 2024

a možno on naschval na teba magicky pôsobi, lebo vie, že si z neho namäkko, muži nie su sprostí, oni totalne vedia, ktora je z nich hotova a občas sa s ňou hraju, ako mačka s myšou, proste bude zapinať šarm, ked ideš okolo, alebo aj ty sa mu pačiš..to je jedine vysvetlenie, prečo to trva tak dlho
dokonca si dovolim tvrdiť, že umyselne sa spravaju tak, aby si sa doňho zaĺúbila
ja už neverím, že oni su neviniatka..po poslednych skusenostiach - nie

danica2711
1. sep 2024

chémia nevyprší, keď už, tak chémia vyprchá, ale medzi vami zjavne ani vyprchať nemalo čo, ty si sa "rozhodla ho ľúbiť", čo teda romanticky ani vášnivo neznie, tak máš, čo si chcela. Bývalého si si opriadla spomienkovým optimizmom, pretože ti doma niečo chýba, ale nikde nepíšeš, či je z teba tak hotový aj on. Ale či už áno alebo nie, ak budeš pokračovať v tomto trápnom správaní zamilovanej pubertiačky, možno onedlho nebudeš musieť riešiť, či chceš opustiť muža alebo nie, vyrieši to on za teba. Čo si myslíš, že normálneho partnera baví mať doma ženu, čo vyplakáva za frajerom spred 15 rokov? Spamätaj sa, človek nemá len orgány niže pása, ale aj rozum a vôľu, začni rozmýšľať hlavou a ovládni sa!

autor
1. sep 2024

@danica2711 tal hádam sa nebudeme chytať za slovíčka. Všetci vedia ako som to myslela, či som už napísala vyprší alebo vyprchá...
Myslíš ze ja vyplakavam pred manželom? On nemá ani len potuchy co sa vo mne odohráva.. A nepíšem nikde ci je zo mňa hotovi aj on, lebo to neviem a ani to nechcem vedieť. K čomu by to viedlo? Aj keby sa rozhodnem ja alebo môj muž má opustiť to nič nemení na fakte, že ja by som nechcela žiť takým štýlom ako žije ON. Čiže aj keby sa tam odohrala nejaké romantické význanie lásky a chceli by sme to skúsiť spolu, viem ze skôr alebo neskôr by to stroskotalo, lebo ja by som mu nestíhala. Cize nestaviam si žiadne vzdušné zámky, kde žijeme ako štastna rodina. Ja len by som chcela aby som tieto pocity nemala. To je vsetko

enmery
1. sep 2024

Vieš čo, stačí chodiť na spoločný záchod a táto povrchná chémia by opadla aj uňho. Nikdy si s ním reálne nežila. Do toho by sa pridal ten životný štýl,ktorý sa Ti nepáčil a bola by si nešťastná žena v nešťastnom vzťahu. To preto Ťa to drží.

seahorse27
1. sep 2024

Ja by som povedala, ze tu pomoze len racionalizacia a minimum kontaktu s tym muzom. Zda sa, ze si napriek vsetkemu nad vecou a velmi sa snazis ovladat svoje emocie, nedavat mu najavo, co citis. Racionalne uvazujes a uvedomujes si, ze by to medzi vami nikdy nefungovalo. Pokracuj v tom aj nadalej, opakuj si, ze vas vztah je nerealny a vlastne nemozny v sucasnej situacii. Obrat pozornost inde, na aktivity, ktore ta bavia. Snaz sa najst aj nejaku aktivitu, ktoru budete robit spolu s manzelom a bude vas oboch bavit. Urob nieco na ozivenie vasho manzelstva, aj ked by si sa mala do toho trochu nutit.

karolinakr
1. sep 2024

trochu na odĺahčenie, Rosa z Titanicu mala podobny problem 🙂

marcellka32
1. sep 2024

Nestretavat sa, nepísať si, vymazať číslo naveky ...čas len čas

rorino
1. sep 2024

@dharmasanata presne,aj mňa to slovne spojenie zarazilo,viac ako tie vzdušné zámky o Tom druhom.

aceris
1. sep 2024

Kazdy vztah sa podla mna casom zmeni na priatelstvo. Chemia, zivelnost, uzasny sex..vsetko sa casom straca a iba zostarnes pri cloveku, ktoreho mas rada.

vilma7
1. sep 2024

Podľa man je to tak preto, lebo nikdy sa tie tvoje pocity k nemu nemali, nemohli v realite zrealizovať...tak to stále drží...stále nepoznané, dokonalé Kwby ste vtedy reálne boli aj spolu, určite by si toto necítila po rokoch...možno spomienky v hlave a chemických procesoch sa vracajú k minulostí.