Prečo tu ženy radia rozchod a ešte čakajú na reakcie?

2. aug 2022

V poslednej dobe mi to tu pride, ze zeny tu radia rozchod a este sa v tom vyzivaju. No co rozisli ste sa? Ako reagoval? Priklad- muz kupil auto a odisiel, dalsi chodi pomahat kamaratke, atd. A zeny tu hucia do autorky temy, rozidte sa, a kazdy ich rozhovor chcu vediet ako prebiehal, a ci sa uz rozisli a ci zena place. Mne to uz pride ako sikana internetova. Rozid sa, rozid sa, vykopni ho. Nie som autorka tych tem. Len je smutne ako vas bavi citat o prebiehajucom rozchode. A ak autorka nereaguje, tak vkuse pisete, no co uz odisiel...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katrin69
2. aug 2022

Žiaľ, niektorí chlapi pozerajú p*rno a niektoré ženy potrebujú niečo citové a telenovely im už nestačia...

vsauce_
2. aug 2022

Každý je (väčšinou) normálne premýšlajúca bytosť, takže urobí tak ako sám uzná za vhodné. To, že niekto napíše niečo na fórum ešte neznamená, že to tak daný jedinec musí urobiť.

emily_666
2. aug 2022

Kazda diskusia ma rozne prispevky, rozne reakcie. Preto mi teraz tvoj vylev pride vytrhnuty z kontextu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
2. aug 2022

Ak by písali zostaň s ním a neodchádzaj tak to nátlak nie je?

katka281
2. aug 2022

Vela zien v dnesnej dobe preferuje skratove konanie - rozchod. Uz sa velmi nenosi problem vykomunikovat/riesit...je to smutne, takmer kazdy problem sa riesit da, len to chce cas a pochopenie aj tej druhej strany. Vela zien mi tu pride aj takych, ze problem "nafukuju", vela veci si domyslaju a samotny chlap si to chudak vela krat ani neuvedomuje. Ale kazdy spravi tak, ako uzna za vhodne a konecne rozhodnutie je na tom danom cloveku 😉

vsauce_
2. aug 2022

@zoro9836 V prvom rade je dobré si uvedomiť, že toto fórum nemá velmi odborníkov na vzťahové poradenstvo a tiež nevidím v tom obmedzovanú osobnú sloboda rozhodovania. Ale je pravda, že mnoho rozvedených alebo ludí čo si práve prechádzajú rozchodom to vezmú na svoj obraz a potom píšu čo píšu 🤷‍♀️

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elenka.k
2. aug 2022

Ako za mňa: ja neradím aby sa rozišli atď... aspoň nie priamo a bez srdca, ale ak sa pridám k nejakej téme, samozrejme, že chcem vedieť ako niečo dopadlo, zaujíma ma to, nie som bezcitná, ale ak niečo poradím, poviem svoj názor atď... tak prečo by som nemohla vedieť ako to ide ďalej?? Jasne, ak je vážna téma, tak sa nepýtam tak chladno, ako tu spomínaš. Mne práveže príde dosť čudné, že niekto zadá tému, napíše sem a potom buď vôbec nereaguje, alebo neodpovedá, a to má hnevá. Ale nepodpichujem.

hipuska
2. aug 2022

@zoro9836 Bohužiaľ, mne to príde tak, že tie príspevky zadavaju ženy, ktoré sú už v procese rozchodu, resp.nad ním uvažujú. Potrebujú iný pohľad na nich problém. Často nevedia ako z toho von, pretože sú tam deti. Nie su tu odborníci ale normalne ženy, ktoré si realne prešli rozchodom a začínali od nuly.
Ženy, ktoré majú funkčné vzťahy, kde sa problemy komunikujú, tu príspevky nezakladajú. Takže, nesúhlasím, že tu radia rozchod v každej téme. Resp. že ľudia sú sebecki a nechcu problém riešiť. Keď si čítas,.čo sa v tej rodine deje, tak to je iba na rozchod. Robíš závery na malej skupine ľudí. Chýba ti širší pohľad.

ckocka
2. aug 2022

@zoro9836 Na anonymnom fóre je tá miera vždy nulová. Podobnú váhu majú potom aj reakcie.

panelacikova
2. aug 2022

@hipuska mne napríklad vadí, ak niekto prispeje v nejakej takej téme bez toho, aby prečítal diskusiu a neuvedie to. príklad: ja ak nemám čas čítať diskusiu, tak napíšem hneď v úvode: nečítala som diskusiu, ale podľa môjho názoru......
ale mnohé idú na 6.stranu diskusií napísať bez akéhokoľvek rozhľadu tvrdo a ostro svoj názor, pričom ani neuvedú takúto formulku, ktorá by ich názor a ostré vystupovanie aspoň trošku otupila. potom to znie dosť nepríjemne 🙂
a čo sa týka témy, tak opäť téma založená na nič vlastne. každý príbeh, kde sa diskutujúci vyjadrujú, je iný (ak neberieme do úvahy niektoré, čo sú založené v priebehu 2 dní 5x). každý vývin serióznej témy a života autora v nej je iný. a podľa toho sa rôznia aj tie reakcie. a ja napríklad veľakrát napíšem žene, že ľutujem toho muža. a bum! obujú sa do mňa, aká som neempatická. a hľaď, tuto
@zoro9836 uvedie, že sme ženské manipulátorky 😀
takže ja za seba uvediem, že vždy sa snažím pochopiť celú situáciu a ak niečo chýba, tak sa dokonca autora opýtam na konkrétnu vec pre vyjasnenie obrazu. bohužiaľ, ako to však býva zvykom, v mnohých témach sa autor už potom ani nezapája. ja potom nadobúdam pocit, že téma je vymyslená alebo autora vôbec nezaujímajú odpovede, lebo už pred napísaním témy bol rozhodnutý, čo vlastne bude robiť ďalej so svojím životom.

mandzula
2. aug 2022

Evidentne si tych diskusii precitala malo, kedze si vyvodila takyto zaver. Mnohe/mnohi sa totiz snazime zenam (a aj muzom, mimochodom) poradit, aby skusili na vztahu zapracovat, komunikovat, riesit. Ako sikanu to nevnimam, ak reakcie autora prispevku otravuju, vypne upozornenia a zije si dalej svoj zivot. A mozno prave vdaka pohladu citovo nezainteresovanych ludi tu clovek moze konecne vidiet vec z ineho uhla a rozist sa napriklad s partnetom, ktory ho dlhodobo tyra, manipuluje alebo, naopak, nevidiet tie partnerove chyby aj tak cierno. V kazdom pripade, ak sa tu komukolvek cokolvek nepaci, zrusit konto je velmi jednoduche.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
2. aug 2022

@zoro9836 brala som to vo všeobecnosti, nevzťahovala som to na seba, nie som ten typ 🙂 v podstate ak si všimneš, za touto poznámkou som dala poriadneho smajla 🙂 mal to byť akýsi druh sarkazmu, buď v pohode 😀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
2. aug 2022

Ja sa vacsinou snazim poradit, aby tomu dali sancu, najma ak su vo vztahu deti a nie je problem agresivita, zavislosti, psychicky teror...dokonca aj na neveru, hoci sama som ju nedokazala prekonat, nepozeram cez prsty. Su vztahy, ktore sa s neverou popasovali a idu dalej. Zavisi od kvality vztahu...ale uprimne, co poradit zene, ktoru muz zbije, ked otvori temu svadba? (ja som neradila, len som lajkovala prispevky, ktore sa mi zdali relevantne)

ukulela
2. aug 2022

No lebo ten, co kupil auto a odisiel odmietol auto vratit, nechal zenu bez penazi a de facto ju okradol. A podviedol, planoval to, dal si podpisat papier.... takeho len osrat a nepustit 2 tyzdne k vode. Tam by som ozaj radila len rozchod. Ale ano, niekde radia rozvod aj pri silnych prdoch. Ale inde opravnene. Kazda mame hranicu inde. Ja napr nezahadzujem vztah po nevere. Kamoska tetaz po 10 rokoch s dvoma detmi konecne usla od manipulatora sviniara. Uz 3 roky sme sa jej snazili ukazat, ze to nema zmysel, kym to doplo jej.

zmrzlinka2021
2. aug 2022

Čo je zle na rozchode? Ak počas chodenia a tzv. dnes populárneho bývania typu "druh a družka" zistís ze si nerozumiete, ze nemáte spoločné hodnoty a nevies si predstavit s dotycnym spoločnú budúcnost - načo sa trápiť? Načo sa "hrať na vztah", ked tam ten vztah nie je? Neskor v manzelstve a s detmi to bude podstatne horsie.
Chodenie je dobre prave nato, aby si zistila či áno alebo nie. Nie je to ziadny zavazok, žiadna povinnosť.

A čo sa týka manzelstva, tam fakt musia byt extremne vazne dovody na rozvod. Zial 9 z 10tych takýchto vztahov uz pocas chodenia indikovalo patologicke prejavy vo vztahu, alebo v jednom z partnerov

moonlight1210
2. aug 2022

dost casto sa radi rozchod, rozvod tam, kde (podla opisaneho) je to uz tesne za hranou funkcneho vztahu. ktory sa uz preklapa do toxickeho (kazdy jeden vztah sa moze stat toxickým).
ked uz je vidno, ze on razi svoju cestu a ona uz tiez nema ochotu nieco riesit.

no a kedze nemame viac info, da sa radit len z napisaneho.

ale som pevne presvedcena, ze 80% zien z tych, ktorym radili rozvod/rozchod, su v tom vztahu dodnes. lebo oni poznaju aj pozadie, a ked citaju rady "rozved sa/rozid sa", tak si uvedomuju, ze realne je to na pozadi ovela pestrejsie a nemaju az taky dovod to urobit. ze maju na tom svoj podiel.

ale samozrejme, ked to pisu, pisu v danom momente iba svoj pohlad na svoje krivdy.
napr. napise, ze boli na navsteve u rodiny, pohadali sa tam a po hadke odisiel bez nej, nechal ju tam stat na ulici pred domom, nech si ide autobusom/vlakom.

ibaze uz nenapise, ze tomu predchadzala hadka, a potom este stali dvadsat minut na ulici a ona po tej hadke na jeho vyzvy, aby nasadla a sli, zarputilo odmietala a vykrikovala, nech si ide, ona pojde radsej vlakom, ako by s nim stravila este sekundu v jednom priestore, ...
az chlap nasrane sadol do auta, tresol dvermi a fakt odisiel.

tuto druhu pasaz vsak nenapise. lebo to vnima len zo svojho uhla krivdy.
ona totiz nevzdorovala preto, lebo naozaj s nim nechcela byt. chcela ho len donutit, aby nejak dal najavo, ze mu na tom zalezi, aby s nim sla. Chcela vidiet, ze mu stale zalezi na nej, i ked predtym sa s nou hadal.
myslela si, ze ma v rukach paku, lebo bez nej nepojde, su predsa manzelia a su tu jednym autom. a myslela, ze tou pakou ho nakoniec donuti uzmierit sa. ze povie nieco ako: prosim ta, nevymyslaj, sadni si, nenecham ta tu predsa stat.
je to take paradoxne konanie/myslenie, ale dopustili sme sa ho minimalne raz za zivot kazdy.

A ked ju tam nechal, tak jej vyrazil dych, lebo v jej ociach tym iba vystupnoval svoje sebecke bezohladne konanie voci nej (najprv hadka, potom miesto uzmierenia toto).

Ked jej potom zacnu radit, aby ho nechala, lebo je sebec, atd, tak ona vie pozadie. a vie, ze nemaju tak uplne pravdu. a nerozide sa.

kamatopo
2. aug 2022

Presne nad týmto som rozmýšľala aj ja. Osobné keď čítam takúto tému snažím sa dívať očami, ktoré mám a poradiť ako to cítim. Vždy od srdca. Nedávno som jednej poradila aby tomu dala šancu ,,išlo podľa mňa tak trochu o hlavatost oboch ,,ona chce zmeniť muža a on sa zoberie a z trucu ide s kamarátmi na pivo,, . No skoro ma niektoré chytré zniesli pod zem ,že nikto sa nezmení a zas to spraví. 🤷Ale veď podľa mňa ide len vytrucovanie. Ona tu napíše ,vyleje svoju zlobu a prečíta to čo chce. A on príde domov už zkludneny a má kopačky🙈😂😂😂. Ja žijem v mojich očiach v perfektnom manželstve a takéto scény neviem pochopiť. Vzťah je u mňa o komunikácii, prijímaní druhého takého aký je, o ústupkoch a nie o tom ,že ženy na modrom koňovi mi vždy podržia stranu.🤦🤦🤦.

modrykonik1237
2. aug 2022

Moo

modrykonik1237
2. aug 2022

moonlight1210 - super okomentované! 👍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bodka70
23. jan 2023

Ja napríklad občas radim rozchod, hlavne ak tam nie sú deti a muž ma neakceptovateľné chovanie - vulgárne urážky, nasilie, opakovaná nevera, alkoholizmus...ale často radim aj zmenu komunikacie k mužovi a to, aby žena sa mala viac rada, našla svoju sebauctu, nepodkladala sa. Odchod s deťmi, to je vec, ktorú si žena musí riadne premyslieť. A už vôbec nie štýlom vyhod mu kufre. Sama som odisla od ex s 3 deťmi a viem, že to nie je jednoduché, treba si to pripraviť, kde ísť ako to utiahnuť finančne, pri malých deťoch riešiť ich stráženie, pri väčších brať do uvahy, či im zmenim odchodom zazemie; školu, kamarátov. Plus samotny odchod, zbalenie veci, presťahovanie...a ak nejde vyslovene o útek v noci pred tyranom s jednou igelitkou, tak ideálne to odkomunikovat s bývalým, kde budem, kedy odidem, ako sa bude stretávať s deťmi. Rozvod či rozchod je mimoriadne stresujúca a psychicky náročná situácia v živote, musí mať clovek poriadny dôvod na to.

tiezjedna
23. jan 2023

ja skôr nechápem ženy, ktoré žerú internetové diskusie natoľko, že sa podľa nich riadia...😎