Prečo to majú ženy také ťažké?

26. feb 2024

Často zamýšľam nad touto otázkou prečo to máme my ženy taký ťažký život? Už len to čo všetko musíme vytrpieť.
Menštruácia neznášam to každý mesiac strašne mi to znepríjemňuje život. Meniť si vložky a stále si dávať pozor či niečo nepretieklo. Zmeny v tele prsia ma bolia mám ich ťažké ako kameň na dotyk bolestivé. Ďalšia vec pôrod sakra to bolí, mala som dva pôrody prirodzene plus zotavenie po pôrode. Dojčenie pohryzane bradavky nevyspate noci. Jedno pozitívum čo má žena že môže priviesť na svet svoje najväčšie lásky svoje deti. Ostatné čo telo aj myseľ ženy musí vytrpieť výkyvy nálad, starať sa o domácnosť a všetko maličkosti.
Chlapi to majú omnoho ľahšie. Je to taký nefér nemyslite?

ariannazara
26. feb 2024

Dobreze mam chlapca vždy hovorím 😂

matkav21
26. feb 2024

Tiez si myslim 😀 jedine co ma take velmi narocne moj muz je, ze musi vydrzat potom tie moje nalady 😀

lakebabe
26. feb 2024

Záleží ako sa k tomu postavis nikdy by som nechcela byť chlap ani nemám pocit ze by sme to mali o moc tazsie. Chlapi toho majú podľa mňa viac ako my celý život v strese ako zabezpečiť rodinu a zarobiť , tiež to nie je sranda. Náhodou byt ženou je super podľa mňa 🙂

barbora0308
26. feb 2024

@lakebabe Fuu ja by som zase kedykolvek menila s chlapom 😅🫣.

anjelicek26
26. feb 2024

Neviem takto negativne to nevidim... MS je otravna, ale vdaka spirale ju vies zredukovat na jemnucke spinenie na par rokov... za to mas "dar" vediet porodit dieta... nevyspate noci nema kazda, my sme s toho vyviazli celkom slusne (od porodnice 1-2x za noc hore), snad to teraz nezakriknem 😂 "Vdaka" meneniu krvi pocas xy menstruacii zijeme my zeny dlhsie, nase telo je odolnejsie, chlapi odpadnu 5 rokov skor do hrobu... sorry za blby humor, ale asi je to fakt tak 😂 Ja by som chlapom byt fakt nechcela, ja som stastna a spokojna byt zenou a byt mamou... ano mame to tazsie vo vela ohladoch, ale to znamena, ze sme omnoho silnejsie...

grof_monte_christo
26. feb 2024

A to dakuj Bohu, že si sa ako žena nenarodila niekde v Afganistane alebo v inom storočí. Ja si myslím, že my ženy na Slovensku sa nemôžeme až tak sťažovať.

chodec15
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lakebabe
26. feb 2024

@barbora0308 ja nie asi nemám až také stresy zo ženských veci ako hormóny a menštruácia nezneprijemnuje mi to život, možno vďaka tomu ze nemám žiadne veľké výkyvy. Ja by som chlap nevedela byť nemám na to povahu 😁

jaskolka
26. feb 2024

Neviem, nikdy som sa nad tým nezamyslala, ani nechcela byť mužom. Menštruácia mi život neotravuje, pôrody boli v pohode. Ja som rada, ze som žena

barbora0308
26. feb 2024

@lakebabe Ja zomieram pri kazdej ovulacii, pred MS aj pocas...😮‍💨

maranta_leuconeura
26. feb 2024

Aj podla mna maju zenu tazsi zivot, a to si uplne odmyslam materstvo. Zazivame viac bolesti aj mimo porodu. Mzdy mame nizsie ako muzi, stale nam davaju najavo, co nedokazeme a zacina to uz skolky, dievcata sa maju hrat s babikami v kuchynke v teple a chlapci mozu pokojne liezt na stromy. Ale zas ta cesta za rovnopravnostou je dlha, ved pracovat podobne ako muzi sme zacali nie tak davno, volebne pravo mame len sto rokov... Ja si myslim, ze treba vydrzat, my to uz asi nezazijeme, ale raz sa moze karta obratit a muzi budu ti nepotrebni chudacikovia, ktori budu povazovani len za darcov spermii (ako su teraz v mnohych krajinach zeny vnimane len ako chodiace maternice). Potom sa mozno situacia ustali a ludia si budu konecne rovni bez ohladu na pohlavie (ano, pokojne aj jedno z 30 pohlavi, ako by povedal klasik ;))

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domkakvet
26. feb 2024

Je to asi taky prvy dojem, ze zeny to maju horsie, ale myslim si, ze nemaju.

lakebabe
26. feb 2024

@barbora0308 tak to nezávidím veru, ja to dávam zatiaľ v pohode. Nemám pocit, že by mi chlapi nejako vadili v živote alebo by som im závidela ze sa majú lepšie.
Ja som so svojím životom spokojná nikdy som nepocítila nejakú diskriminaciu v práci ani finančnú oproti mužským kolegom. Dokonca som zarábala o dosť viac ako chlapi vo firme, keďže som mala prístup k mzdovym listom. A chlapi mi vo veľa miestach ulahcovali život. Asi mam šťastie na gentlemanov 😄Verím ze niekde je to stále za opicami ale dúfam ze sa to časom obráti všade.

andreatytler
26. feb 2024

Ano, suhlasim ze je to nerovnomerne rozlozene prave koli tomu ze "vyroba a prvotna starostilivost o mladata je cisto na zenach. Akurat vcera som sa nad tym zamyslala, ze v momente co ma zena dieta, jej zivot uz na dalsich min. 18 rokov bude iny, kdezto chlapov zivot sa castokrat zmeni len trochu, alebo ani vobec ak on nechce.
Ked sa pozries na vtaky, tak tam sa obaja rovnako zapajaju ze sa striedaju na vajickach, nosia jedlo mladatam, stavaju hniezda. Akurat to znesenie vajec je na samici.
Ja sa tak ukludnujem ze si vravim ze otcovska laska nie je taka silna ako materinska a tym padom si zeny vedia viac uzit vsetky tie momenty kedy nam puka od stastia srdce. Takze mame viac starosti, ale mame aj viac radosti.

diewcatqoo
26. feb 2024

Vyse 15 rokov som trpela pri menstruacii, vlastne od zaciatku az po otehotnenie som mavala tak bolestivu menstruaciu, ze casto som vymeskavala zo skoly alebo z prace, lebo som nebola schopna zivota - bud som sa zvijala od bolesti v posteli alebo som presedela prve dva dni na zachode, s tym, ze som mala hnacku a zvracala, niekolkokrat som aj odpadla. Porod som mala tazky, dlhy, dieta v ohrozeni zivota, ja zosita ako patchwork deka, dieta narocne, placlivy nespavec, na starostlivost som bola viacmenej sama cely cas... a aj tak si nemyslim, ze to mame velmi tazke.
V porovnani s minulostou alebo s tym, ako sa maju zeny v inych castiach sveta (najma v Afrike a Azii), sa mame super.

saxana000
26. feb 2024

Deti mat predsa nemusis
menzes sa.da uplne zrusit neustalym uzivanim antikoncepcie alebo zavedenim.telieska.vlozky sa tiez.daju vymenit za nieco komfortnejsie v dnesnej dobe.porod vobec nie je nutny sa da dohodnut aj cisarsky za.par.stoviek sa indikacia v sukromnej nemocnici najde. dojcenie vymenit za umele mlieko najat.si opatrovatelku na nocne vstavanie upratovanie a starostlivost o domacnost..otazka su.iba peniaze..ak.mas na to tak si zaplat a bude.to jednoduchsie.nic.z.toho nie.si povinna robit vzdy je ina lahsia cesta je to len nasa volba..

dominikamacakova
26. feb 2024

Nezdá sa mi, že to máme také strašné. Menštruácia a ani tie veci čo si opísala mi nevadia. Mne vadí, že nemám takú fyzickú zdatnosť. Ja bývam sama s deťmi a nemôžem si len tak preniesť stôl, gauč atď. Neviem si sama opraviť veci. Toto mi strašne vadí 😬😂
Ale výhoda je, že sa vždy nájde nejaký chlap, ktorý ochotne pomôže 😁

lakebabe
26. feb 2024

@dominikamacakova na toto je fajn hodinový manžel 😁 ale zas nad ženou sa vždy niekto zľutuje a pomôže ten nábytok vyniesť a poskladať 😄

ivangeline
26. feb 2024

Vela veci,kt si opisala vobec nemusia byt. Vies ich zmiernit alebo nemat. Aj tu ms.. Kazde pohlavie ma svoje minusy. A dnesna doba az prilis zenam praje. ;) Pomysli na tie o storocie davnejsie..

anita6666
26. feb 2024

Vôbec to nie je pravda.kazda žena sa má tak dobre,ako si len ona sama zariadi.😉

jaroe
26. feb 2024

Ja napr. nesúhlasím. Menštruácia mi nikdy nejako extra nevadila, pôrod a nepríjemnosti s ním spojené beriem za primeranú "daň" za ten samotný zážitok. A aj tá ženská cyklickost má nieco do seba. Nechcela by som byť mužom, ani si nemyslím, že majú jednoduchší život. Iný áno, ale nie jednoduchší.

jana_eyre_2
26. feb 2024

To čo píšeš je naozaj otravné a náročné.. napriek tomu by som nikdy nechcela byť chlapom, ja som rada ženou, napriek nepohodliu ktoré nás postretava.. neberiem to ako otázku prečo, jednoducho to je tak ako je a život plynie..

doriiis
26. feb 2024

Polku zo spomínaných nemám😄

missviolet
26. feb 2024

akurat dnes som si to vravela - za menzes som od piatej rana hore a vraciam plus hnacky, brutal zle mi je, jedine jedlo do seba nedostanem, pracovat bez sance, len termofor prilepeny a este som si aj kozu nim popalila - ale ani necitila, kvoli krcom som to ani nezaregistrovala, len teraz po niekolkuch hodinach pozeram, ze mi ostali citlive cervene flaky... no fakt super takto fungovat. a vyzera, ze casom sa mi to zhorsuje, krce boli vzdy, ale tato extremna nevolnost je novinka....

h2
26. feb 2024

@maranta_leuconeura Tebe ako malej zakazovali liezť na stromy? Moja mama má 75 rokov a ako dieťa liezla po stromoch tiež.

olimuc
26. feb 2024

Chcela by som byt iba v praci chlap (mat jeho plat) a fyzicku silu (tych zdatnejsich) … inac nie menstruacia okrem behania menit sa pozerat ci je vsetko ok mi nejak zili netrha (pokial prave nesedim pri mori a nenavidim cely svet) .. chlapi priemerne umieraju skor

tykat
26. feb 2024

Mne zase uplne vyhovuje byt zenou. Nemenila by som. Ale zase mam pri sebe skveleho muza takze asi aj to je dovod.

autor
26. feb 2024

@lakebabe Ako zabezpečiť rodinu to je aj úloha ženy, v máloktorých rodinách zabezpečuje iba chlap rodinu a žena doma stará sa o deti a domácnosť. Tým pádom chlapi to nemajú vôbec ťažké.
@saxana000 Deti som chcela mať, ako som písala vyššie najväčšie šťastie žien je že môžu porodiť si dieťa. Teliesko ja si nedám nič také do tela. Ani cisársky som nechcela, aby mi rezali brucho dobrovoľne určite nie.

autor
26. feb 2024

Ako čítam diskusie kopa žien má ťažký život, chlap im nepomôže ani v domácnosti ani pri deťoch. Chlap len ide do roboty a doma si leží pred tv s mobilom v ruke. Takže má oveľa ľahší život. Žena sa musí sama postarať sa o všetko.