Prečo syn/matka nie, ale dcérka/mama áno?

15. nov 2024

Caute, preco je ok, ak aj v dospeloati sa s mama dcerou drzia spolu, su kamosky, ale ked muz s mamou, tak to je uz nejaky defekt?

gulicka277
15. nov 2024

Ja v tom žiadny defekt nevidím. Ale skôr to je o tom že žena so ženou majú podobné témy. Čo bude muž s mamou preberať aké vložky si kupuje? Defekt je to pre mňa v tom prípade že muž má svoju rodinu a finančne ešte podporuje svoju mamu mesačne ktorá si kupuje cigarety a žreby... Alebo uprednostní svoju mamu pred svojím dieťaťom v tom zmysle že jeho mame nič nie je a len sa nudí.

zltalienka
15. nov 2024

Rovnako nie je dobré, keď muž uprednostňuje svoju matku pred svojou manželkou ako aj keď žena uprednostňuje svoju matku pred svojim manželom.

dusankomoj
15. nov 2024

Tu na koni sa akurát dozvieš,že mama s dcérou sú naj kamarátky,ale syn už je mamačik.🥴 Nieje v tom žiadny rozdiel, pokiaľ je to v oboch prípadoch správne vyvážené. Ako pisala gulička277, pokiaľ neuprednostnuje mamu(rodiča) pred svojou rodinou.

doriiis
15. nov 2024

U nás presne naopak.Ja a moja matka nie práve blízky vzťah a môj muž a jeho matka majú skvelý vzťah.🤷🏻‍♀️

ukgirls
15. nov 2024

ani jedno a ani druhe nieje v prehnanom mnozstve ok .. od muza sqa ocakava,ze bude hlava rodiny ten alfa samec a nie mamanek .. zas ani manzellka nema s kazdou p..nou uteka za matkou ... ak je to v miere je jedno o ake pohlavie sa jedna

autor
15. nov 2024

Uprednoatovat napriklad v com? Napriklad sem tam kino uz je too much? Alebo nejaka spolocna aktivita?

Hned si potykat s nevestou a byt k nej ako kamoska je dobry napad?

tenerifka
15. nov 2024

Lebo matka lepsie chape dcerine ako synove problemy, navyky, nejasnosti.... lebo si niecim podobnym kedysi presla. Dcera takisto nerozobera s otcom porodne bolesti, samovysetrovanie prsnikov ci cytologiu, ani pecenie vianocneho peciva ci impotenciu manzela. A celkovo chlapi nezvyknu nic tak rozpitvavat ako zeny

oceanahory
15. nov 2024

Ako bolo pisane vyssie, malo by to byt vyvazene bez ohladu na pohlavie. Moja svokra ma so svojou dcerou taky vztah, ako keby boli dvojicky...este sa aj obliekaju rovnako, pisu si a volaju denne aj viackrat o uplnych banalitach 🤦. Mozno preto ma v 40-tke este stale nestabilny vztah a casto rozmysla ako nezrela teenagerka 🤷.

jamabe
15. nov 2024

Syn mamickar je defekt, jasné, ale dcera nezdravo naviazana na matku je to iste. Poznam viac pripadov rozvedenych manzelstiev, kde to pokazila práve zena, ktora musela furt behat za matkou alebo ju mala nasackovanu stále doma. A chudak chlap tam bol az na 2. mieste. Takže všetko s mierou.

lindous
15. nov 2024

Súhlasím, že v oboch prípadoch je to problém, keď to prekračuje istú hranicu a ta je asi dosť individuálna… keďže som žena, zvyšok komentáru sformulujem čo by mi vadilo na vzťahu partner-matka, ale platilo by to aj pre vzťah dcéra-matka… pre mňa by rozhodne bolo problémom, keby som sa cítila byť vo všetkom na druhom mieste, keby sme dôležité veci v našom vzťahu neriešili vo dvojici, ale v trojici a keby nás spoločne strávený čas trpel na úkor času stráveného s rodičom (inak vnímam starostlivosť o rodičov, keď sa inak nedá)… napr. nemať ani jeden víkend len pre seba, ťahať rodiča na každú dovolenku, nemôcť si pozrieť večer v klude film lebo každý deň musí byt 2h telefonát o ničom… to sú reálne priklady z môjho okolia, ktoré ja by som nezvládala 😅

lindous
15. nov 2024

A ešte odpoviem aj na komentár, nejaké kino či aktivita spolu kludne aj pravidelne, nemusíme byt s partnerom 24/7 spolu a či ide do kina s mamou alebo s kamošmi mi môže byt úplne jedno, ako problém by som to vnímala, keby nemá nikdy čas ísť do kina so mnou, ale s mamou hocikedy 😅

A čo sa týka toho tykania, mne navrhli tykanie všetky maminy mužov, s ktorými som bola vo vzťahu, pomerne rýchlo a bolo to za mňa okej, mojej mamine to zas dlhšie trvá a potykala si až s mojim teraz snúbencom a tiež to je okej… no a čo sa týka kamošenia sa, na to musia mať záujem obe strany, keď si sadnete a je to prirodzene, tak prečo nie, keď to má byť na silu, tak by som sa nepchala “kde ma nechcú”

viestta
15. nov 2024

Vsetkeho u mierou, aj kontaktu so synom ale aj s kamaratstvom s nevestou. Rodic zadaneho dietata by uz mal stat v uzadi a nezaahovot do jeho zivota a rozhodnuti, rovnako nepresadzovat svoj nazor na vsetko. Rodic uz svoje spravil, uz je vsetka zodpovednost na dietati. Byt sucastou ich zivota je fajn, ale len v miere, ktora vyhovuje vsetkym zucastnenym. A aka je ta miera, to si treba vykomunikovat, lebo kazdy ma nejaku vlastnu predstavu a ta nemusi byt prave taka, ktora sa stretne s pochopenim.
A lepsie je ak sa uz matka so synom stretava aj v spolocnosti jeho manzelky, pretoze ti dvaja su uz par, syn nie je samostatna jednotka.

veronikaszabova
15. nov 2024

A ty si v kombinacii syn/matka tou matkou??

sissy27
15. nov 2024

Ani jedno nie je v poriadku, ak to prekracuje iste hranice. Mat dobre a blizke vztahy s rodicmi sa da aj bez toho, aby to bolo na ukor vlastneho manzelstva.

belllinka
15. nov 2024

Som sokovana z odpovedi, ze syn si s matkou nema co povedat?? To fakt ked ide dospela dcera s matkou na kavu, tak rozoberaju iba vlozky, mykozy a porodne bolesti? 🤦‍♀️

janickacrazy
15. nov 2024

@belllinka presne tak, ja mám jedného syna už dospelého a máme si stále čo povedať 😅

tiezjedna
15. nov 2024

nejak v týchto trojuholníkoch absentuje otec, všimli ste si? Takže niečo na tom bude, že ženy sú potížistky😝😅

dominikamacakova
15. nov 2024

Bohužiaľ kto má syna/brata ten má "smolu" 🤷 Nikdy to nebude ako s mamou/sestrou.

damian85
15. nov 2024

Úplná hlúposť. Rozumiem si s mamou lepšie ako moje sestry a nemusíme riešiť vložky , ani laktačné veci ale prirodzene nežijeme " spoločné " životy. S otcom riešim diametrálne iné veci , biznis , firmu , autá , financie , politickú situáciu s mamou dieťa , vzťahy a i. Všetko keď má správu mieru ( nie si na telefone s rodičom 5 hodin denne , po tom čo odišiel po 5 hodinovej návšteve ) nie je problém.

janickacrazy
15. nov 2024

@dominikamacakova to fakt nemusí byť všade, ja som mala s otcom oveľa lepší vzťah celý život ako s mamou, záleží aj na povahe dotyčných

marianarem
15. nov 2024

Tak casto je to aj o tom, ze muzova partnerka a mama sa navzajom vnimaju ako konkurencia. Potom aj bezne veci mozu jednej alebo druhej strane pripadat cez ciaru. Zatial co muz sa vacsinou neciti ohrozeny, ak si jeho partnerka denne napise/zavola s mamou, tak vela zien to iste uz u muza ako ohrozenie vidi a uz je z neho mamickar. Mne tu uz takto par matiek chlapov prislo luto. Nehovorim, objavuju sa tu aj dost patologicke pripady matiek alebo vztahov mama-syn, ale niekedy mam pocit, ze niektore zeny by si priali, keby muz mamu vobec nemal alebo ked uz, tak raz do mesiaca na hodinu.

monikak1313
17. nov 2024

Prečo nie. Je to pekné a úplne v poriadku za mňa. A nemyslím si že mama a dcéra je automaticky ok. Všetko je individuálne v každej rodine.