Prečo si ľudia navzájom ublížujú?

27. okt 2024

Načo je to dobré robiť niekomu napriek? Neustále hľadať dôvody na rozpor? Rozprávať niekomu po za chrbát a pri najbližšej možnej príležitosti sa tváriť kamarátky ako by sa nič nestalo? Prečo sú ľudia tak strašne falošný?
Nikdy som vedome nikomu nepriala zle, ani úmyselne neublizovala... Keď sa nieco také dozviem so sebe, najbližšej rodine...je mi na nic... To si fakt tí ľudia neuvedomujú, že spôsobujú niekomu bolesť? Koľko trápenia spôsobiť a ako môžu takým správaním ublížiť?
Ako sa s tým má človek sam v sebe vysporiadať?

veltraud
27. okt 2024

Vacsinou si tym riesia vlastne komplexy. Led nie je dobre im, nechcu, aby bolo fajn nikomu... obrnit sa da, nepripustat si to. Nepristupit na ich hry, neprizivovat ohen. Uplne najefektivnejsia je ignoracia ;) osobne som presvedcena, ze stale je vacsina ludi dobrych. Len nie au tak hlasni

andrejka1974
27. okt 2024

Mám takého svokra , ktorý vodí len seba a môj muž chudák si všetko odsere a to pre neho pracuje 30 rokov a je ten posledný ktorému by povedal spravil si to dobre chválim tá len ho jebe ale už na šťastie u neho konci a snáď dá pokoj mne do oči povedal že som veľké nič skoro som ho zabila stal tam muž medzi mnou a ním a povedal mu svoje aj muž ale jemu je to u riti

bublinka1426
27. okt 2024

hej poznám takých ale už nepatria do môjho života.
a prečo tak robia?
asi sú sami nestatní v živote, a tešia sa z nešťastia iných.
smutne.

jaja20
27. okt 2024

Bez milosti takýchto ľudí vytesniť zo svojho života. Ja som tak urobila a ani si nevieš predstaviť, aký balvan mi spadol zo srdca. Život je príliš krátky na to, aby som sa trápila kôli niekomu takému.

alenamihal
27. okt 2024

Presne ja mam takych susedov..navstevuju sa navzajom a ohovaraju sa ...ja som ich odrezala od navstev a mam klud...ale stale sa ohovaraju a ocividne su s tym ok...a ta zavist medzi nimi je hnus..nechapem ludi ..ale zase alkohol zahoji vsetko pre niektorych hahahaa...

autor
27. okt 2024

@veltraud najlepšia rada...
Tak sa aj snažím, žiadna reakcia na tieto podrazy. Nech si myslia, že nič neviem. Ale je to ozaj smutné a človeka to zamrzí....

autor
27. okt 2024

@jaja20 mám pocit, že ich to ešte viac "hecuje" k nejakému ďalšiemu ich "bodnutiu". Proste nereagujem, nehadam sa...kontakt obmedzený na vyslovene nutný, keďže sa jedná o blízku rodinu.
Ale predsa si niečo nájdu, vlastne sa po čase vždy nájde nejaký ďalší pľuvanec do tváre, keď si človek myslí, že má relatívne pokoj.

jaja20
27. okt 2024

Aj u mňa sa jedná o blízku rodinu z manželovej strany. Už roky sa s nimi kôli tomu nestretávam.