Ahojte baby,
viem, že na tejto platforme ste všetky vekové kategórie a zároveň aj rôzne spoločenské triedy, preto sa chcem spýtať, či vnímate ženu, ak má rada peniaze, že to je negatívna vlastnosť. Resp. vnímate to tak?
Ja som ešte mladá, tento rok končím VŠ, celú VŠ pracujem, zarábam si, občas to bolo menej (covid obdobie), ale za posledné 2 roky som si už zvykla na pravidelný mesačný príjem, ustálila sa mi práca, v ktorej plánujem ostať aj po škole na TPP, popri tom ešte učím deti angličtinu a ak mám v práci voľnejšie, chodím si privyrobiť na hostess, keďže tam sa dá zarobiť pekná suma za pár hodín vítania hostí na nejakej akcii. Čiže, mám rada peniaze, rada si doprajem pekné veci, pravidelne chodím na vlasy, nechty, pedikúru, pilates, zdravie, móda a kozmetika sú moje hobby. Ale zároveň, platím si už aj sama výdavky ako internát, MHD, paušál a pod., ktoré mi rodičia normálne platili, ale už to zvládam sama a mám rada aspoň akú takú finančnú slobodu a zároveň chcem rodičom pomôcť, lebo rokmi už nemajú toľko, čo kedysi.
Problém je ale ten, že občas mám pocit, že moje okolie to vníma negatívne, že mám rada peniaze, najmä muži, lebo cítim, že potom majú pocit, že som zlatokopka, resp. prichádzajú trápne narážky. Pritom to nie sú ani bohatí chlapi a vidia, že ja sa nesedím doma na zadku a nečakám, čo mi kto dá, ale zarábam si a snažím sa makať. Poznajú ma, nikdy ma s nejakým bohatým starým chlapom nevideli, ale riešia. Plus sa strašne veľa chlapov oháňa tým, že ako je dôležitá skromnosť u ženy, ale prečo? čo také super vidia na skromnosti? Ja si myslím, že človek by mal byť pokorný, pokora je pre mňa dôležitá, ale prečo je skromnosť tak veľmi u nás považovaná za super vlastnosť.
Čo myslíte?
Je dosť veľa mužov, čo oceňuje fin. nezávislosť u žien,ktorá je navyše podľa mňa jedine rozumne riešenie života, ak sa chceš vyhnúť možnej pasci vo vzťahu v budúcnosti . Iných by som si popravde ani nevšímala, je ich totiž dosť.
Zlatokopka je v principe ta, co chce muzove prachy a sediet na prdeli v tom luxuse.Ty si naopak cielavedoma zena an ides si zarobis v normalnej slusnej praci. S tym maju problem iba muzi, co chcu zenu ovladat a manipulovat. Takze aspon vytriedis tieto kusy z okolia. A zeny, co pindaju iba zavidia, ze aj mas nejaku uz teraz karieru a nesadis muskaty. Uspech sa zial neodpusta
ak ma zena rada svoje peniaze, tak mi to nevadi. vlastne mi je aj jedno pokial ma rada muzove peniaze, a preto si ho vybrala, nie je to moja vec 🙂 uspech vie byt trnom v oku mnohym ludom. verim, ze ta to trapi, ale vzdy si povedz, ze to je ICH problem, nie tvoj. az bude moje dcera v tvojom veku ako ty v tejto oblasti, tak budem na nu hrda. druha vec je, aby si nezabudla, ze peniaze nie su jedina hodnota v zivote. ale pripadas mi ako zena, ktora to ma v hlave upratane
Nemyslim ze si zlatokopka ale schopna zena. To je fajn. Nebudes odkazana na niekoho byvanie a pod. Len tak dalej.
Mozno je negativne vnimane len ako podavas celu vec s financiami resp akym sposobom a ako casto sa k tomu vyjadrujes.
Tiez som si vsetko co niektori dostanu zadarmenko vymakala sama, ale o takychto temach sa otvorene bavime tak s najblizsimi a pod, nevidim dovod to nejakym velebnym stylom riesit s chlapmi co ani nepoznam.
Nech sa Ti dari 🙂 si sikovna, tak len popri uspechu nezabudat aj na ine hodnoty a budes sa mat dobre.
@dskjhfdlkdjhl veď to je to, čo si vravím, že nechápem. Nevidia ma sedieť doma a čakať, čo mi nejaký chlap dáva peniaze. Vidia, že pracujem, veľa z nich aj vie, v akej firma na akej pozícii robím, čiže ja okolo toho tajnosti nemám, ale aj tak sa ma minule jeden taký nápadník napríklad spýtal, že odkiaľ mám hodinky, že to sú drahé hodinky. Kúpila som si ich sama a časť mi dali rodičia k narodkám, to je také divné pre tých chlapov?
Napíš mi správu, ak chceš🙂
Nepáči sa im to preto, lebo nie su na Tvojej úrovni a cítia sa pri Tebe neschopne.
@colsami ďakujem za pekný príspevok. Aj mne to napadlo, že možno negatívne vnímajú, ako sa k tomu vyjadrujem, resp. možno som príliš priama a vyznieva to zle. Každopádne, pre mňa absolútne prvoradé je zdravie, potom rodina, myslím, že to mám už ako tak upratané, ale mrzí ma, ak niekto na základe toho, že si napr. kúpim drahšiu kabelku zo mňa robí materialistickú kravu, čo iné ako materiálne veci nemá v hlave...
toto ta mrzi? kto si co o tebe mysli?
@kofa77 úprimne občas aj áno, lebo už sa mi to stalo pri randení asi 2-3krát, že som randila s bežným chalanom o 2-3 roky starším a boli tam výčitky, že mám rada materiálne veci, že som nato ešte mladá, že on chce skromnú ženu a pod. Pritom mi nedali ani cent, len pozývali na rande, nenosili dary, max. kvet na rande či niečo sladké, čo mne príde normálne.
Podla mna je rozdiel, ked ma rad clovek peniaze, ktore si sam zarobi, a ked ma rad peniaze niekoho ineho, ktore len rad vyuziva ;)
myslim, ze si inteligenta baba, ktora ak sa aj stretne s takym incelom, posle ho kade lahsie.
ti mladi muzi si mylia hodinky s holinkami asi, kedze zlatokopka funguje uplne inac ako ty , ako pises. tak ich kopni do prdele a kasli na nich.
To už aby sa človek hanbil za zarobené peniaze ... neblázni, si samostatná , nezávislá mladá žena a na to môžeš byť hrdá .
Tiež mám rada peniaze , viem si ich aj užiť a nevidím na tom nič zlé
Mrzi ich to preto, lebo sami nemaju tie peniaze, za kt.by ti mohli všetky tie veci kúpiy..Pokial si ich kupuješ sama, povedz mu to, nech to nerieši, neni jeho vec..A ze chce skromnu, tak do toho ho nič neni, keby si si kupila aj lietadlo, ak si na to sama zarobiš
Skor myslim, že oni na to nemaju, preto ta podpichuju a dalšia vec, ak si pekna, zo zavisti sa melu reči
Mna vzdy pobavilo, ked na Durianovu vraveli, že zlatokopka..Ma VŠ, robila hlavne spravy vtedy v naj televizii, moderovala akcie, ciže asi schopne zarobila a vždy sa našiel niekto, kto tvrdil, že je zlatokopka
Čiže, pekna, mlada, bohata - lahky ciel pre " pomluvačov"
akurat sa čudujem, že sa tym nechaš zneistiť a vôbec sa nad tym zamýšlaš
Su to tvoje peniaze, tvoj život, tak čo sa k tomu ozývajú? Nechápem
Frustrovaní ľudia sa vo všeobecnosti hnusnými rečami snažia zhadzovať hodnotu tých, na ktorých nemajú. Vidieť to všade. Lebo nič viac nedokážu. Iba kecať hlúposti, lebo kecat vie každý.
Lebo sa boja, že budeš mať nároky, ktoré nesplnia budeš náročná atď...si šikovná len tak ďalej.Sikovny chlap z toho nebude mať stres
Pretoze okolie vnima negativne vsetko, co robi zena. Ma deti a je doma - domaca putka bez vlastneho zivota, nema deti a venuje sa kariere - karieristka a egoistka, jedno dieta - preco nemas viac?? ked je chuda tak je anorekticka, ked je pri sebe tak je to mrochta, ktora sa zanedbava, bez mejkapu - neupravena, namalovana - zmachlena sl*pka, prirodzena - skareda, upravena - kacacia papula, chudobna - chudera, mala sa viac snazit, bohata - zlatokopka, urcite jej vsetko kupil chlap cez postel, nevzdelana - chudera, mala sa viac snazit, vzdelana - "ty si prilis inteligentna, toho sa chlapi boja", starsia ako 35+ - stara skatula co ju uz nikto nechce, pod 35 - mlada soplana, co nevie nic o zivote, atd...
Mohla by som pokracovat do rana. Suma sumarum je to, ze ako zena si sa skratka narodila s predispoziciou, ze sa spolocnosti nezavdacis, nech robis co robis. Preto, aby si bola sama so sebou spokojna a stastna, riad sa dvomi pravidlami:
1. Ublizujem niekomu svojimi zivotnymi rozhodnutiami?
2. Ovplyvnuju ma nejak nazory okolia na moj zivot?
Ak si na oboje odpovedala nie, tak sa na okolie skratka vyser a uzivaj si peniazky 🙂 Alebo cokolvek ine, co sa rozhodnes v tomto jednom zivote, ktory si dostala, dosiahnut.
Pri randeni sa takto vyselektuju muži , a ukáže sa aké majú nízke sebavedomie a nepoznajú sami svoju hodnotu a tak nebudú rešpektovať ani svoju partnerku. Si aj normálni muži, nerieš takýchto.
Z tvojho prispevku mi to nevyplyva, no prispejem svojim pohladom na vec. Je fajn, ked ma clovek peniaze, a je jedno, ci je to muz alebo zena, no ja osobne mam problem s ludmi, ktori ich maju, stavaju na nich celu podstatu svojho bytia a druhym davaju okato najavo, ze su nuly, lebo maju penazi menej. Mnohi to robia naschval a okato, no niekedy si clovek "za vodou" ani neuvedomuje, ze tento signal, mozno aj nechtiac, vysiela.
@stanielka17 👏👏 ked budeš mat čas, pokračuj do rana, chcem si to prečitať
Chlap na urovni takto nerozmysla a oceni sikovnu, samostatnu zienku. Ine by bolo, keby si minala peniaze niekoho ineho, hoci ani vtedy by to ostatni nemali riesit. Takych muzov by som neriesila, pridu mi zakomplexovani. Kazdemu sa proste nemozeme pacit..
@stanielka17 ked je doma, stara sa o deti - prečo nerobi karieru a nie je sebestačna? ked chodi do prace - prečo nevytvara teplo domova? ked pride chlap domov, chce si oddychnut...ked je na plny uväzok doma, a vytvara teplo domova - len vysiš na chlapovi a cicaš ho..
No tak podla mna trocha prehanas. V zmysle tempa. 3 prace a skola? Co robis vo volnom case? ;D Kamarati su nejaki? Skor toto sa im moze nepacit..ze sa dost ukracujes na inom kvoli peniazom. Inac je super,ze pracujes,ze studujes a ze necakas,ze vsetko dostanes len tak..
z toho si nič nerob, pokiaľ to tebe takto vyhovuje, tak je všetko OK, väčšinou to je iba závisť okolia. Veľa žien by si chcelo dopriať ale nie sú schopné si na to zarobiť, alebo niečo preto spraviť. Jednoduchšie je potom ohovárať.
A naco im vesias na nos svoju financnu situaciu. To ze mas plat a doucujes je nejaka silna emancipacia? Ved takto funguje kazda sikovna zena, ktora si chce prilepsit a ma cas.
@karolinakr Kratka sukna - lahka zena, "pyta si to", dlha sukna - frigidna puritanka, rozprava o sexualnom obtazovani - neprehanaj, urcite si ho provokovala, 15 rokov mlci o sexualnom obtazovani - mala si to povedat, teraz uz je to pase.
Mne môj manzel vravieva že už Bata hovoril skromná žena=lenivy muž 😁
Ja teda skromná žena nie som mám tak isto rada ako ty byt v tope - vlasy, nechty, pedi, kozmetika, oblečko… a vôbec sa za to nehanbím a či ma so mnou niekto problém neriešim - jeho problém.
Samozrejme pracujem aby zas niekto nemal problém ale aj muž mi rád dopraje, ale obaja áno máme radi peniaze ktoré nám dávajú možnosti nebyť skromný v určitých veciach a dopriať si to čo máme radi.
Podľa mňa úplne normálny prístup, ktory nas oboch “núti” pracovať na sebe stále viac.
Hľadaj si rovnocenného partnera ktorý nebude riešiť prízemnosti ako napr: odkiaľ máš hodinky 🫣
Nevidím v tom problem ak si tie peniaze "ktore mas rada" aj sama zarobis. Prave na opak. Za mna palec hore...poznam kopec ludi ktori maju radi peniaze ale pohnut zadkom uz nechcu ani za nic. Tam problem vidim
@adka_bh podobne, rada si doprajem - kaderníčka, kozmetička, masáže, wellness (je to pre mňa relax po práci), cestovanie. Ja som zástanca minimalizmu, doma poloprázdny byt, len nevyhnutné veci, takže investujem hlavne do seba (jasné aj deti) a zážitkov.
Zlatokopka by si bola, keby si cakala, ze Ta financne zabezpeci chlap, Ty si zarabas sama, takze to je nieco uplne ine a je to super. Stretavaj s chlapmi, co zato stoja, nie so zakomplexovanymi blbmi.