Prečo sa mi ľudia zdôverujú?

26. sep 2023

Kamaráti, kolegovia ale aj cudzí ľudia majú potrebu vyrozprávať sa mi. Podľa mňa im neviem poskytnúť užitočnú radu a zdá sa mi, že ani nie to je ich cieľ. Len sa mi vyrozprávaju, vystažujú. Občas si pripadám ako taký psychológ na posedeniach. Aký to môže mať dôvod? Určite je aj niekto iný komu to môžu porozprávať.. Neprekáža mi to len mi to príde zaujímavé

babulkomale
26. sep 2023

Budis doveru a vies pocuvat. A pravdepodobne to nesiris dalej.
Mam to iste. Vazim si to.

h2
26. sep 2023

Pretože si ochotná ich počúvať.

angela85
26. sep 2023

Aj mne sa to stáva a už vôbec nechcem byť zaťažované ich problémami a strašne ma to sťažovanie oberá o energiu,niekedy ich už na začiatku zastavím s tým že ja to nechcem vedieť. Niekedy ani to nepomáha 😂

luccija
26. sep 2023

Mám to tak isto.Muzov kolega sedí s mužom v kancelárii 8 r a za 2 grilovačky mi povedal veľmi súkromné veci ohľadne otca o ktorých muž ani netusil.Asi majú z teba pocit, že si empatická, ale pozor nech každý na teba nehodí svoje problemy a ty sa budeš iba usmievať, byť milá a potom budeš nad tým premýšľať.Ja sa porozprávam s každým a ľahko nadväzujem konverzáciu a teší ma to veľa sa dozviem, mám známych, kontakty...Len fakt pozor na vyciciavacov energie, ktor Ti budú hovoriť o jednom probléme x rokov.

autor
26. sep 2023

Presne o to ide, som bez života a energie. Dlho som uvažovala aký mám problém, veď v mojom živote je všetko v poriadku. A potom mi to doplo, nie ja mám problém, len preberám problémy od iných. Viete poradiť ako sa od toho odosobniť? Ako si ich vypočuť, poradiť ale zároveň neprebrať ich pocity?

hugger
26. sep 2023

Váž si to. V dnešnej dobe povrchného smalltalku je hlbší rozhovor vzácnosť.

h2
26. sep 2023

@hugger Ale to nie je rozhovor. Je to ich monológ, ktorý ju obťažuje.

babulkomale
26. sep 2023

Takze nakoniec citam, ze ti to prekaza.
Skus precitat Štyri dohody, Piata dohoda, Emocna inteligencia a podobne.

autor
26. sep 2023

Som rada, že sa mi zdôverujú a chcem si ich naďalej vypočuť. Len nechcem pritom stratiť svoju energiu a silu

miminka91
26. sep 2023

No vzbudzujes doveru 🙂 Vaz si to rozhodne, kazdy taky nie je, ze rad pocuva. Ja mam taku priatelku iba jednu jedinu. Takychto ludi je ako safranu 😀 Fakt to pozorujem - cim dalej, tym menej.

luccija
26. sep 2023

Dať si hranice...zmeniť tému oni sa väčšinou chcú len vyrozprávať a ty ich nezaujímas🙂

hugger
26. sep 2023

@h2 Z úvodného príspevku nebolo zrejmé že ju to obťažuje.

janulka1802
26. sep 2023

Ja som presne ten typ. Momentálne som prišla z kávy s jedným známym a tiež sa mi zdôveril s niečím veľmi osobným. Ja to beriem ako plus, že má niekto voči mne takú dôveru. Ja veľmi rada počúvam ľudí. Dovolím si tvrdiť, že málokto to dokáže.

valeria_h
26. sep 2023

Aj mne úplne cudzí ľudia hovoria veľmi osobné veci. Majú z Teba dobrý pocit a získala si si ich dôveru, jednoduché ☺️

zuzinka888
26. sep 2023

Nie, vzdy treba radit. Uplne staci vypocut, a ludom je lepsie.

marcellka32
26. sep 2023

Istú dobu som si pripadala ako psychológ, potom som to stopla a žije sa mi lepšie...
Vypočujem ale celodenné bedakanie mi berie energiu

miamia04
26. sep 2023

Kúp si náramok z liečivých kamienkov, typ kameňa alebo kamienkov vyber na účel, ktorý sa týka tvojej únavy z toho zdôverovania alebo intuitívne. Aj keď tomu neveríš, pomôcť ti to môže.💙

tumira
26. sep 2023

vies pocuvat, ludia ti doveruju, preto tak voci tebe konaju, podla mna na tom nie je nic zle, len teda ked to teba obtazuje, tak treba aby to vedeli, pretoze teba to moze zatazovat privela a to potom je tazko unosne

svetlonos
26. sep 2023

Ja ked sa vzijem do situacie druheho, castovdokazem citit ich bolest napriklad, okrem ineho. To je vycerpavajuce, hlavne pokial nie je riesenie. Naucila som sa mat odstup = beriem to s nadhladom. Su vsak urcite temy, ktore s nadhladom brat neviem, desia ma.
Takze neber si to k srdcu, ak vies vypocuj, no vedz, ze je to stake ICH problem. Ak nechces, povedz, ze si citliva a nemas kapacitu riesit okrem vlastneho zivota aj ine problemy. Povedz, ze sa natolko vcitiš do inych, ze ta to velmi vycerpava, tak radsej to nechces vediet.

muchotrafka298
28. sep 2023

Prestan zo seba robit odkladisko problemov inych. Predpokladam, ze teba ti ludia nevypocuju rovnako ako ty ich. Ked tie ich probkemy nevies filtrovat, tak sa s nimi nestretavaj. Lebo sa z cudzich problemov “zblaznis”. Ja som si tym presla a nedopadlo to dobre.