Prečo práve on/ona je ten pravý partner?

20. apr 2024

Prečo práve tento partner ktorého máte je ten pravý pre vás. Čo by sa muselo stať, aby ste už s ním nechceli byť, alebo by ste mu dokázali byť neverný? Stačí, že už nebude priťažlivý niečím, priberie, bude mať vrásky? Zmení sa mu apetít na sex? Bude sa chcieť odsťahovať úplne inde? Bude pozerať veľa porna? Bude sledovať veľa nahých žien? Bude veľmi veľa na telefóne? Nebude vás vedieť dostatočne uspokojiť finančne? V posteli? Čo by bolo dôvodom na to, aby ste sa dali zlákať niekým ďalším na neveru alebo zmenu partnera? Môže sa podľa vás každému stať, že sa pre niečo neukontroluje a podľahne akoby nevere. Nemyslím len sex, ale aj bozk alebo niečo chvílkové na sebaovládanie. Je to podľa vás rozdielne u mužov a u žien? Skôr podľahne žena či muž? Myslíte, že vydatá/ženatý podľahne menej? Či naopak viac?

muchacici
20. apr 2024

Myslím, že štatisticky je nevera skoro fifty-fifty, čo sa pohlaví týka. Inak mne osobne by nevadilo, ak by sa fyzicky zmenil, ale ak by napríklad začal piť, hlúpo rozhadzovať peniaze, ubližovať mne a deťom, chodiť za druhými ženami, tak to by boli pre mňa dôvody na odchod. Ak by ma dlhodobo citovo veľmi zanedbával, možno by som túžila po spoločnosti iného muža, ale na základe mojich osobných skúseností s neverou, pre mňa to nie je už vôbec lákavé.

nevenka
20. apr 2024

Alkohol, drogy, dlhy, nasilie...A este nevera.

Take malichernosti ako zmena vyzoru - absolutne nie, sme spolu 20+ rokov, menili sme sa obaja spolocne.

zanaz
20. apr 2024

Ak by bol muž ku mne chladný, odmeraný, začal by piť, nadávať, bol hrubý.. vtedy by som nemala motiváciu byť s ním a o niečo sa snažiť.
Šediny, vrásky, nejaké to kilo navyše mi neprekážajú, nikto z nás nemladne.
S tým podľahnutím to bude zrejme vyrovnané.
Kto chce, tak to urobí.. kto nie, tak sa skrátka udrží alebo nad tým ani nebude uvažovať.

oli18
20. apr 2024

Ty tu necitas vztahove pribehy? Tak si zo 20 precitaj, dozvies sa tam odpovede na vsetky tvoje otazky.

autor
20. apr 2024

@oli18 v nich práve nezistíš prečo si zvolili toho partnera, s ktorým ten príbeh žijú, čo bolo za neverou. Keď nechceš, tak neodpovedaj. Sú ľudia, čo sa radi zamyslia nad vzťahmi. Nemusíš to ani čítať.

autor
20. apr 2024

Nikto tu nepíše prečo práve on bol pre vás ten pravý. To či by ste vedeli chvíľkovo podľahnúť asi nevie o sebe každý, ak nezažil takú situáciu.

teki1
20. apr 2024

Ty nebudeš tá pani redaktorka,čo chce okamžite info lebo to potrebuje na článok?

lindous
20. apr 2024

Môj “pravý” je pre mňa tým pravým, lebo si rozumieme vo všetkých sférach, ktoré sú pre mňa dôležité - máme rovnako nastavený hodnotový rebríček, ciele do budúcnosti, humor, niektoré záujmy, vieme sa porozprávať o čomkoľvek a v neposlednom rade je medzi nami príťažlivosť a klape to v sexe… dôvod na ukončenie vzťahu je pre mňa, keď mi dlhodobo viac berie ako dáva, keď je vyčerpávajúci, keď dvaja už nevedia normálne komunikovať, keď sa nedá v zásadnej otázke spraviť kompromis… pri ex som podľahla emocionálnej nevere, ten vzťah už dlhšie nefungoval, ale nejak som ho nevedela ukončiť, no už som mala celkom blízko a začínala niečo cítiť k inému (súčasnému partnerovi), bola príležitosť aj na fyzickú neveru, ale nikdy k ničomu nedošlo, k ex som síce už nič necítila, ale ako človeka som ho rešpektovala a nechcela mu ublížiť viac ako je nutné, čiže keď som si toto všetko uvedomila, skôr ako som sa vrhla do nového vzťahu, som to férovo ukončila..

huxy
20. apr 2024

Ja ti autorka neviem odpovedať, prečo práve on je ten pravý, keďže doteraz som toho "pravého" nenašla. Kým som bola v manželstve, veľa som tolerovala, ale kvôli čomu som bola ochotná rozviesť sa, bola nevera. Potom keď som mala partnera (ale nebola som vydatá), tak už moje nároky boli iné, bolo viac veci, čo by som netolerovala a rozišla by som sa. Nechcela by som chlapa čo pije, fajčí, podvádza, je násilnícky, agresívny, nadáva. Samozrejme drogy, gamblerstvo by som netolerovala tiež. Pre mňa sú dôležité aj spoločné hodnoty, bez toho by sme si ťažko rozumeli.
Čo sa týka chvíľkového podlahnutia, tak to nie. V inej diskusii som dostala naložené, že by som nepodviedla len preto že nie som "nič moc", a taký chlap ktorý by stál za to, by ma nechcel 😁🤦‍♀️🤷🏼‍♀️ veľmi primitívny názor. Lebo taká hlúpa by som nebola, aby som obetovala vzťah v ktorom chcem byť, pre nejakého mača, ktorý pretiahne každú. To by som načisto rozum potratila. A áno, aj vyslovený krásavec mal o mňa záujem (no vtedy by to ani nebola nevera,keďže som nebola zadaná), ale keďže som vedela o čo mu ide, ja nebudem nikomu robiť len matrac,a je to proti mojim zásadám.

autor
20. apr 2024

@lindous ďakujem. Je vidno, že vieš čo žiješ. Keby každý takto žil. Ale asi treba mať aj šťastie na toho pravého, keďže si ho stretla už počas predošlého vzťahu.
@huxy a spätne si myslíš, že si v manželstve tolerovala veľa, lebo inak bol ten pravý a keby nebol neverný, tak je ideálny partner?
@teki1 nie som žiadna redaktorka, len sa tu stále riešia choré vzťahy a nevera, výber partnerov a človek sa potom snaží pochopiť, že kedy to klapne ako v puzzle. Tajomstvo úspechu. Prečo ti vadí taký príspevok?

adamadent
20. apr 2024

Závislosť na alkohole, drogách, dlhy.

huxy
20. apr 2024

Nie, nemyslím si že bol ex ten pravý. Keďže som tolerovala aj to, s čím som v zásade nesúhlasila. Pre mňa bolo však manželstvo a rodina "posvätné", takže žiaden iný dôvod tam pre mňa okrem tej nevery, na rozvod nebol. Teraz by som už dane veci netolerovala. A ex nebol ani zďaleka ideálny.

muchacici
20. apr 2024

Pre mňa je môj manžel ten pravý, pretože už nejaké skúsenosti s chlapmi mám a tým mám ujasnené aj moje priority a hodnoty. Máme to s manželom v podstate rovnako, a to nás stmeľuje. Aj keď prechádzame ťažkými časmi, krízami, atď, vždy sa to nakoniec snažíme prekonať, lebo máme rovnaké ciele, zásady a hodnoty v živote. To z neho robí pre mňa toho pravého, hoci sme vo veľa veciach aj odlišní, jednoducho naše hodnoty nás spájajú, potom sa dá skoro všetko zvládnuť. Samozrejme láska, príťažlivosť, sex, ale najmä sú to veci, ktoré majú tendenciu pretrvávať celý život 🙂

kiki68
20. apr 2024

Vacsinou sa dozvies z diskusii aj to, ze ako sa dali dokopy. Vela ludi ma nejaku fazu zamilovanosti, pripadne toleruju veci a veria, ze prave on alebo ona to zmeni. Lenze to nemusi vyjst. Vztah musi mat vsetky piliere, bez toho to zacne padat. Hlavne priciny zu urcite alkohol, zavislosti, druhy virtualny zivot, ktory partner nezdiela, hormonalne zmeny vazneho charakteru a hlavne tam nie je dobra komunikacia. A to ma rozne dovody. Bez tej sa to vzdy dostane do slepej ulicky a nema sancu ist dalej.

maria1989
20. apr 2024

Odisla by som pri fyzickom nasili.
Nevera - nie, naco. Ak chcem mat nieco s inou osobou, s aktualnym to uz nema zmysel.

lubkovaandrejka
20. apr 2024

@huxy inak odveci, ale podla mna si velmi pekna zena a od "nic moc" mas daleko ;)

huxy
20. apr 2024

@lubkovaandrejka ďakujem veľmi pekne. Každému sa páči niečo iné, to beriem. Ale nikdy by som si nedovolila súdiť človeka podľa výzoru 🤷🏼‍♀️

vilma7
20. apr 2024

Nemusí sa stať nič z toho, čo opisuješ. K nevere by som nepristupila kvôli sebe, môjmu svedomie.
A nevymenila by som ho tiež, keďže je deťom najlepším otcom akého môžu mať.

domkakvet
21. apr 2024

Neodpustila by som neveru.