Prečo potrebujú zadaní ľudia, komunikovať s expartnermi? Beriete to ako formu nevery, cez spravy? Keď si píšu, spomínajú na vzťah, čo nefungovalo, ako teraz smeruje ich život. S tým, že nie su u nich prítomné city. Beriete to ako problém, že by sa mal predsa partner venovať len vám, nie tomu čo bolo?
Nebud ziarliva stihacka
Predstav si, že ma zaujíma aj môj bývalý manžel, ako sa mu darí, či má niekoho, či je zdravý atď. Nie preto, že na neho myslím, ale preto, že je otec nášho dieťaťa.
Ja som taky typ, ktory chce zostat v kontakte, ak islo o vyznamnejsi vztah. Nejako si neviem predstavit, ze by som nevedela, co sa s tym clovekom dalej stalo, ako zije. Ja ale nemam za sebou ziadny rozchod v zlom, ziadneho ex, z ktoreho by sa vyklul debil, ziadne velke ublizenie typu nasilie, ponizovanie, ani nevera nebola. Ale co som mala priatela pred manzelom, tak ten prestal komunikovat, ked zacal byvat so svojou zenou a respektujem to. Vidim len prispevky na Facebooku, takze viem, co s nim je a nemam potrebu si za kazdu cenu vydobijat kontakt.
To, co opisujes, ako neveru nevnimam. Ja si s ex uz nepisem, lebo po case medzi nami nastali nedorozumenia, no ked dcera od neho pride, vzdy sa jej povypytujem, ako sa mu dari, co ma nove, chcem vediet, ci je v zivote spokojny.
Boli sme spolu 13 rokov, rozchod bol pomerne pokojny, dokonca ma mal na linke, ked rodila jeho druha zena. Mojmu sucasnemu to nevadilo, lebo vedel, ze city medzi nami nie su, len ludsky zaujem.
Ja musim, mame spolu deti, no je to chore na hlavu ak byvalych partnerov uz nic nespaja a komunikuju spolu, nechapem a s takym partnerom by som byt nechcela bohuzial
Mala som dva vzťahy, obidva trvali 4 roky a s bývalými sa normálne bavím, s jedným si píšem skoro denne a s tým druhým len tak raz za čas. Ale teda rozhodne neriešime aký bol náš vzťah a čo nefungovalo :D to sme si vyriešili pri rozchode, teraz sme kamaráti a čo bolo už neriešime. Keby to môjmu aktuálnemu priateľovi vadilo, tak by to už nebol môj priateľ, kamarátov mi nikto zakazovať nebude, to je zúfalé a trápne.
Vieš nám poslať print screen takej konverzácie ? Ďakujeme......😅
toto veru nechápem ani ja.Takže nie si sama.Ešte ak sú tam deti že musia komunikovať to je iné.A že z čoho sú potom aj hádky v nových vzťahoch.Uzavretá kapitola má byť uzavretá
Neberiem to nijako, proste dáka osoba z jej života. Ich vzťah skončil pokračuje náš, nemám pochybnosti o našom takže nech idú kľudne aj na kávu ak si potrebujú niečo povedať.
Podľa mňa je vo vzťahu najdôležitejšia dôvera. Môj muž verí mne a ja jemu.
Raz, dvakrát za rok si napíšeme s bývalým. Boli sme spolu 5 rokov, rozišli sme sa normálne, v kľude. Popíšeme ako ide život, čo práca, kto má koľko detí, co sa za ten rok zmenilo, poprajeme si pekne sviatky.
Keby mi toto môj muž vyčítal, nebola by som nadšená. Nič zle predsa nerobím. Sme dvaja dospelí ľudia , nebude mi zakazovať s kým možem a s kým nemôžem prehodiť pár slov.
S jedným mojim ex som v kontakte , píšeme si pravidelne , mame cca rovnako staré deti , tak vzájomne sa “chválime “ ich úspechmi . Nikdy v živote od nášho rozchodu sme ďalej nespomínali na dobu keď sme spolu chodili . Môj muž o tom vie , že si napíšeme , to mu nevadi , ale nestretávame sa , to už by mu asi vadilo a ani mne by sa to nezdalo vhodne .
Ano je to problem, ak ich nic nespaja, vacsinou to znamena ze nie su uplne za tym. Pochopim komunikaciu ak tam su deti ci spolocni priatelia atd.