Ja som s mojou v dobrom vztahu, skoro ako kamosky, aj ked nam robila naprieky a mudrovala...
Proste beriem to tak, ze je to manzelova mama a hnevat sa a nenavidiet nie je spravne. Ja s mojimi som tiez vo velmi dobrom vztahu.
Mam iba jedneho syna a uz sa teraz bojim, ze ich uvidim iba 1x rocne. Aj ked si stale hovorim, ze nevestu budem povazovat za svoju dcerku.
a prečo svokry neznášajú svoje nevesty? prvé bolo vajce či sliepka? 😜
ten pocit možno prichadza preto, ze vsade citas diskusie o negativnych skusenostiach. Zeny ktore maju dobre vztahy so svokrou nezakladaju diskusie - nemaju dovod. V realite pocuvas tie ktore sa stazuju. Tie ktore problem nemaju riesia ine veci. Mam v okoli v prevahe zeny ktore so svokrou bud problemy nemaju alebo maju velmi dobre vztahy. Samozrejme mraky sem tam preletia, ale inak sa maju radi.
Aj kamošky ti robia naprieky?
Lebo sa beru ako sokyne co bojuju o lasku a pozornost chlapa. Casto sa zenam/ matkam stava ak maju nefunkcny vztah s manzelom, ze sa zameraju na syna- venuju mu vsetku pozornost a lasku a syn im ju opatuje kym nepride do ich vztahu nevesta- sokyna. Ak su svokra a nevesta v dkbrom vztahu je to preto ze obe su dostatocne zrele a uvedomele tym ze muz dokaze lubit dve/tri...zeny ak je jedna z nich matka, manzelka, dcera.
@zuzinka888 absolútne súhlasím
Je to zrejme o ovládaní svojho vlastného ega - ako u svokry , tak u nevesty. A o inteligencii, o povahe .....Je to "milión" kombinácií rôznych osobností .
A samozrejme aj o výchovných vzoroch z rodín.
Ja som mala so svojou dobrý vzťah, aj keď bolo zjavné, že sme obe "krotili" svoje egá, či už v mojom vzťahu s jej synom, alebo vo výchove detí. Bývalo tam to "zahryznutie do jazyka" 😁. Ale myslím, že sme obe boli natoľko inteligentné, a vedomé si možných následkov v našich vzťahoch, keby sme sa pohádali o nejakej banalite. Je to hlavne o komunikácii a rešpekte.
Keď ťažko ochorela, tak som to prežívala.... A keď umierala, bola som pri nej spolu s jej deťmi.
A môj manžel taktiež nemá problém s mojimi rodičmi. A taktiež naši rodičia navzájom.
Taktiež moji súrodenci aj manželovi súrodenci nemajú problém so svokrovcami.
Ale poznám ľudí, medzí ktorými to vrie, aj výbuchu je....a trpí celá rodina ....
lebo ak bývajú pod jednou strechou, pani domu chcú byť obe...
najlepšie je keď každý býva sám...
A často je to o tom mužovi/synovi, ak on neuvedie na pravú mieru jednu aj druhú stranu podľa potreby, budú svokra a nevesta súperiť.
Lebo niektore svokry su fakt darecek na pohladanie, ale to iste sa da povedat aj o nevestach. Niektore su ako za trest.
Nevesta je nevesta. Považovat ju za svoju "dcerku" sa mi zdá zvláštne.
Ja mám dobrý vztah so svojou svokrou, tak ako má ona dobre vztahy s dalšími nevestami (2 okrem mna). Nepovažuje ich za dcery (hoci má 3 synov a žiadnu dceru) a ani ony ju za matku.
Nepoznam to. Moja svagrina si rozumie s maminou a ja si rozumiem s maminou mojho manzela.
Na to treba psychicky dozrieť. Tiež som nie vždy mala rada keď prišla svokra. Už je nebohá a čo by som dala za to,keby ku nám prišla každú nedeľu ako predtým. 😢
Pokiaľ budeš nastavená že ťa bude isto neznášať, uvidíte sa len raz ročne a bla bla bla, tak je väčšia šanca, že to tak aj bude.
My sme v pohode. Aj s bývalou aj s "súčasnou"
Podľa mňa záleží, či si sadnú ako ľudia a rodinný vzťah je druhoradý. Boli zoznámené ako cudzie, na a majte sa rady. (Asi som to moc dobre nevysvetlila. No bližší vzťah mám s ľuďmi postupne na základe spoločných sympatií. Nevidím rozdiel napr medzi svokrou a kolegyňou...... Buď mi je sympatická alebo nie )
Niekto sa má rád
niekto nie, ale vie sa správať s rešpektom a niekto nie a nevie sa pretvarovať alebo má potrebu si dokazovať a podobne (ale to už sú také mentálne psychologické odbočky)
Lebo keby ti tvoja svokra vyviedla iba polku toho čo moja mne, tak by si ju ani ty nemala tak rada
Mne moja svokra nebola sympaticka od prveho stretnutia. Dobrovolne by som sa s takou osobou nikdy nedala do reci. Napriektomu mame dobry vztah. Respektujem ju,navstevujeme sa,pomozem jej,ale kamosky z nas nikdy nebudu. Nemali sme za tie roky nikdy ziadny konflikt ani vymenu nazorov. Ani jedna z nas nesuperi o priazen,takze sme naporiadku.
Ja mam fajn svokru, my si velmi rozumieme. Viac ako ona s jej synom. To mi vzdy len povie “ boze ako s nim mozes vydrzat “ 😀😀😀
Prečo hneď nenávisť? Mne je ukradnutá. Necítim k nej nenávisť, ani lásku. Viem, že existuje a to je všetko.
Mozno preto, ze sa odmietaju pretvarovat a nahovarat si debilne frazy typu, ze je to jeho matka a vychovala mi syna a tym ospravedlnovat jej “pravo” montovat sa mi do zivota…
No poznam svokricky, ktore vyslovene robili naprieky neveste. Neverila by som ale videla som na vlastne oci. Ohovaranie nevesty, volanie rodicom nevesty aby si ju prevychovali, rozvod kvoli svokre ...
Ja so svojou vychadzam a tam koncime. S jej nazormi sa nestotoznim ona ani v 60 nedospela. Dostali sme uplne inu vychovu a aj jej syna som musela velmi prevychovat. Poriadok a hygiena jej, ze nic nehovori ale nic. Kolkokrat sa stalo, ze moje deti ked sli od nich mali bolesti bruska. Dala im plesnivy dzus, 4dnove jedlo a tak. Chvalabohu manzel zasiahol, nemusela som ja. Uz ju nezmenim, hadat sa snou nebudem lebo tak ci tak ona ma pravdu a nikto iny.
Nenávisť je silne slovo, veľmi zovšeobecňujes. Niekedy si proste ľudia nesadnú, prirodzene by sa nevyhľadávali, tak majú iné názory a postoje, ale keďže su zrazu rodina, musia nejak vychádzať. Nie vždy to je ľahké, lebo ženy dokážu byt mrchy, bez ohľadu na vek. Druha strana patrične reaguje a už to ide.
Mne príde zvláštne chystať sa na to, že budeš nevestu považovať za dceru. Ona svoju matku istotne bude mať. Vy si budete budovať iný vzťah, môžeš byt priateľská, rešpektujúca, ale nehrať sa na mamičku. To by mi teda prišlo dosť vlezle. Bude to žena, nie copate dievčatko z ulice
Svokry väčšinou sa nevedia odpútať od svojich synačkov a nechcu ich nechať ísť svojou vlastnou cestou. Sú staršie, takže automaticky vyžadujú úctu a myslia si, že sú najmúdrejšie. Radia, keď ich o to nikto nežiada, mudruju, keď to nikto nechce počuť. Chceli by rozkazovať celému svetu. Mám pokračovať? :D
Ale moja svokra je super. Nestará sa, nemudruje, nerozkazuje.
@thirstymonk a tvoja mama?
@viestta Ja som sa odputal, aj som sa osamostatnil sám. Už od decka som bol taky trošku iny... nerad som sa lepil po ľuďoch, nepotreboval som objatie od rodičov a všetky tieto sračky. To neznamena, že ich nemam rad, prave naopak, len som to proste nepotreboval.
A ano, moji rodičia mudruju a do všetkeho sa staraju. Ja som sa za 24 rokov života s nimi pod jednou strechou naučil jednym dnu a druhym von, ale žene to dosť leze na nervy. Jednu dobu si ich dokonca zablokovala aby jej nemohli ani volať, ani pisať, ani nič.
Každý sme iný,niekto sa prispôsobí a budú mať dobré vzťahy,iný sa budú súperiť a robiť si napriek.
Ja mám so svokrou celkom dobrý vzťah a to sme spolu bývali dva roky u nich.Ked som bola doma na md snažila som sa ju odbremeniť varila som upratovala,vozila som ju k lekárom a do mesta na nákup.Teraz keď bývame už vo vlastnom pravidelne si píšeme a navštevujeme sa.
Lebo sú to bosorky !!! 😂😂😂 aspoň tá moja.
Ja mám dobrú svokru ktorá býva 1200km odomňa na poloostrove a sem tam si zavolá zo svojim synčekom a pozdraví aj mňa a prehodí pár pekných viet,raz do roka pošle balík z darčekmi a raz za 2 roky príde na Slovensko pobudne 2 mesiace ,,,,medzitým stíha behať hore dole ,liškať sa synčekovi,ťuťi muti ako mu je fajne so mnou a mám byť rada že ho mám lebo je úplne super 😒a bla bla bla ,,,,inak je ozaj fajn pochodime spolu obchody,posedíme na obede alebo si urobíme výlet ale ak by bývalá blízko tak je to jedna žena ktorá svojím synčekom veľmi rada citovo manipuluje a skúša čo všetko ešte môže a miestami z nevhodnými poznámkami ktoré akože prehliadam a potom jej rýchlo a ochotne kupujem letenku keď dvíha kotvu
@thirstymonk podľa mna muži majú lepsie svokry .. lebo tie matky asi nie sú tak zaťažené na dcéry .. ako matky na synov .. chápu, že ich dcéra vyletí z hniezda a žije svoj život.. kdezto matky synov .. sú fakt jak vegety . 😄
@katik22 No ale fakt je, že vo väčšine prípadov je to práve tá matka, ktorá je na vine. Musia si tie ženy proste uvedomiť, že ich synačik, ktoremu jak decku robili kakauko už je veľky a je sam zodpovedny za svoj život.
A synačikovia nech si konečne uvedomia, že pred oltarom sľubovali manželke a nie mamičke!
píšeš niečo veľmi všeobecné a určite to nie je pravda generálne… ja osobne nemám dobrý vzťah so svokrou - ako so ženou, nemala by som s ňou dobrý vzťah ani keby mi bola kolegyňa alebo suseda, nie je to tým že svokra… ale ja mám napr. dobrý vzťah so synovou priateľkou - hlavne preto že mám dobrý vzťah so synom a do ich života sa nemontujem… moja mama mala výborný vzťah s mojou starou mamou - a naopak mala zlý vzťah s mamou… nedá sa to takto generalizovať…