Ahojte. Aký je dôvod pre single ženy, že nemáte partnera? Mám tesne pred 30tkou, som takmer rok bez chlapa. Mám pocit, že niekedy mi je dobre, inokedy sa ma zmocní samota a smútok. Čo ma asi najviac hnevá, že už by sa mi aj patrilo mať aj dieťa. Ako je to u vás, čo nemáte partnera? Neviete si niekoho schopného nájsť, vyhovuje vám byť nezadaná alebo je to iný dôvod?
Každý má na to nejaký iný dôvod, u mňa to bolo slobodné rozhodnutie zostať sama, pretože single život mi vyhovuje omnoho viac. Rada trávim čas sama, svoj čas viem efektívnejšie využiť keď som sama a nemusím svoje plány prispôsobovať niekomu inému. Myslela som si, že je chyba vo mne, potom som sa začala trochu viac zaujímať o teóriu vzťahovych väzieb a zistila som ze mam vyhýbavy typ vzťahovych väzieb a teda nie som vôbec divná, ak netúžim po partnerskom vztahu, resp. ak v tom necítim naplnenie ako to majú iní ľudia.
Samozrejme, často počúvam o tom, že hlavne dôvody sú tie, že ženy v tomto veku už majú na partnerov príliš vysoké nároky a majú vysoké až nerealisticke očakávania alebo ze už sú dlhšiu dobu samé a na taký život si už proste zvykli alebo ze všetci normálni sú už zadaní a preto je to ťažšie atď
Ja som bola pred 30r sama cca 2 roky ( ukoncila som skoro 8r vztah) bola som rada ze mam konecne cas pre seba a upratat si život avšak ak som potrebovala spoločnosť tak som si ju našla…
deti som neriešila kym som nestretla manžela a to až rok po svatbe
podla mna je to prežitok že ak dosiahneš istý vek tak máš mať deti
radšej neskor a so spravnym mužom ako hneď a s nejakym blbcom ( čo je dosť bežne podľa toho čo čitam tu na MK )
kludne hladaj niekoho ak chceš ale nesil to 🙂 čo ma prisť pride
A koho schopného si chceš v tomto veku nájsť... To treba hľadať skôr... Oveľa skôr... Rybník je vychytany.. samo je len to co nikto nechce. A hlavne mate už úplne iný rozum ako mladí ľudia... Príliš vysoké nároky.. Tie si mohla naplniť keď si bola do 20...mozno do 25..aj to už ťažko...
Možno ste len škaredé... alebo smrdíte.....
robím si srandu...
Priemerne az mierne pod priemerne atraktívna zena po 30 má vyssie nároky na mužov (mentalne, finančné, fyzické) zväčša viac ako sama dokáže ponúknuť. Ďalším dôvodom sú čoraz menej časté sociálne kontakty, väčšia častokrát aj dobrovoľná izolovanost od kolektívov alebo rozpad kolektívov (koniec štúdia, praxe, primárne ženské kolektívy, atd)
@titi22 je to pomerne známe, venovalo sa tomu viacero psychológov. Stačí keď dáš do Google "teórie vzťahovych väzieb" a nájdeš zaujímavé štúdie a plno článkov. Ak ťa nebaví čítať, je o tom aj veľa podcastov. Sex riešim len ak som vo vzťahu (čo už dlhšiu dobu nie som), ak by malo ísť o sex s nejakou "náhodnou známosťou" alebo o nejaké kamarátstvo s výhodami, toto nedokážem. Vždy keď som si už aj myslela, že to zvládnem, vycuvala som z toho. Ale veď existujú aj iné možnosti 🤣 vdakabohu za ne 😀
@iv007 áno, tento počúvam aj ja 🙂 tiež odporúčam, veľmi zaujímavé témy rozoberajú
Už tu odpovedali kde vystihli pointu:
“samo je len to co nikto nechce”
Takže ženy sú samé lebo podla nich muži ako ja (teda tí ktorých nikto nechce) im nepasujú. A my sme sami presne kvôli tomu že ženy nás nechcú.
@daniela099 neviem, ci som uz na vas natrafila v nejakom fore o slobodnych mamickach a zenach, ale som skoro ako vy. Sex si predstavujem vo svojej fantazii alebo si proste vytvaram nejake romanticke pribehy rano v posteli s rozlicnymi hrdinami. Toto mi staci, co sa sexu tyka. Zeny to maju ine ako chlapi, co sa tyka sexu. Ak by som sa fyzicky vyspala s niekym, uz by som to brala ako vztah a chlap by to bral len ako uvolnenie hormonov.
@daniela099 zaujimave o tej teorii vztahovych vazieb. Pozrela som to. Ja 100% patrim pod 4. Zmätená vzťahová väzba - Mnohí ľudia so zmätenou vzťahovou väzbou zažili v detstve domáce násilie, ľahostajnosť od rodičov alebo inú formu nezdravého správania voči nim. Títo ľudia v detstve túžili po prítomnosti svojho primárneho opatrovateľa, no zároveň sa ho báli. "Ich strach je neriešiteľný, pretože zdroj ich bezpečia je zároveň zdrojom ich strachu." Zboznujem inac psychologiu.
@sbear keď ju tak zbožňuješ, tak mi vysvetli prečo sa ženám nepáčia neatraktívni muži. Tak odbornejšie. Lebo ja mám jednu teóriu ale tú si nechcú pripustit. Prečo teda je že nevzniká tá chémia, medzi atraktívnou ženou a neatraktívnym mužom? Presnejšie prečo he to tak že žena čo sa páči mne, sa ja nepáčim jej, a žena ktorej sa páčim ja, sa nepáči zase mne. Prečo to neni tak že obaja by sme sa navzájom páčili? Také som ešte nikdy nezažil že by to bolo vzájomné. Vždy to bolo tak že len jedna strana bola zalúbená.
@thunderdome ak bola do vas zalubena nejaka zena, tak fyzicky problem u vas nebude. Bude to vyzarovanie vasej osobnosti. Vo vztahoch a pritazlivosti nejde vobec o fyzicky vzhlad (cest vynimkam, napriklad znetvorenia). Ide o to, co ta zena alebo chlap hlada. Ak tam nie je nejaka zhoda, nie je tam pritazlivost. Okrem toho zene trva az 3 mesiace, kym sa zalubi. Chlap to ma rychlejsie, lebo nepotrebuje zhodnotit podvedome program potomkov. Zeny maju podvedomy program na hladanie partnera podla splodenia a zabezpecenia potomkov. Muzi maju jednoduchsi program. Skorej na zabepecenie potomkov.
@thunderdome a aby vztah dlhodobo fungoval, ani jeden partner by nemal mat priliz negativnu mysel. S negativnym clovekom sa jednoducho neda vydrzat. Poznam dvoch ludi osobne, ktori su fakt ze 95% negativisti. Nemaju ziadny vztah. V tomto pripade by som im odporucila psa ako zivotneho partnera. Samozrejme nepodporujem tyranie zvierat, ale takyto ludia si vedia vybudovat velmi citovo hlboky vztah so psom.
@sbear áno presne tú teóriu som poznal aj ja že údajne je do ludí ešte z praveku zabudované že hladajú zdravých a dokonalých, silných jedincov kde je vyššia šanca že aj potomstvo bude také. Genetika. Ále čo v tom prípade že napríklad muž vyššieho veku (40+) kde už je žena obvykle zabezpečená, deti už má vychované, takže ona už tieto veci ako zabezpečiť domov, vychovať potomstvo, atď. už má za sebou. Vtedy sú tak isto vyberavé a namyslené strašne. Alebo to podvedomé zabezpečenie potomstva beží u žien v každom veku? Aj keď to už majú za sebou a nemusia to už riešiť?
Stále v nich to že chcú dokonalosť. Princa na bielom koni (obrazne). A aj tie čo tvrdia že nie, že oni neni sú namyslené, na velko, že sú skromné, hladajú muža s ktorým si budú rozumieť, mať záluby… A keď taký príde, povedia mu že je len kamarát.
@daniela099 citam o tych vazbach a uvazujem. U mna sa z nejakeho dovodu vyvinula ta najhorsia vazba: dezorganizovaná vzťahová väzba (niekde sa to vola inac). Uplne vsetko na mna sedi. Mozem potvrdit, ze zivot s takou vazbou je velmi tazky uz len pre mna samotnu. Nejde len o vztah s muzom. Ono to spravanie sedi kompletne na akekolvek vztahy ake len mozu existovat. Dakujem Bohu, ze moji rodicia a detstvo neboli zase az take zle ako u inych, ktorych pribehy citam na nete alebo v knihach. Ono je to dost komplikovane sa z toho dostat nejako dlhodobo. Dakujem Bohu, ze som nikdy nebrala ziadne brutalne antidepresiva ani ine silne lieky. Su tam aj nejake odporucania na liecenie, podla coho viem ist aj sama.
Asi preto, že aktívne nehľadáš. Kto hľadá ten nájde. 🙂
Evidentne ti viac vyhovuje byť samej.
A toto že "patrí sa mať dieťa". To nie je dosť dobrý dôvod na to mať dieťa..
@thunderdome neatraktívne muži pôsobia nie vzhľadom, ale chovaním. Väčšinou sú to buď zbabelci neprejavujú či svoje názory a nestojaci si za slovom (kde žena necíti ochranu a podporu, ktorú hľadá), lakomci (kde nenájde oporu keby mali deti) alebo sukničkári (tam nie je zase dôvera). Tak si vyber čo z toho..
No to ako počúvam a čítam nie len chlapi ale aj ženy majú veľakrát problém niekoho v pohode nájsť k sebe, aby mali aj niečo spoločné a vedeli sa vzájomne priťahovať 🙂
U mňa je najhoršie obdobie Jeseň či Zima, vtedy najviac mi niekto do života chýba, predsa dlhé večere, chladné dni, tak je to také veľakrát depresívne .. zároveň cez Leto nestíham na také veci ako že som "single" myslieť 😁
Veľakrát to tak funguje že si s niekým rozumieš, máš veľa spoločného a býva kdesi cez 100-ky km od bydliska a v okolí nikoho z takou povahou nedokážeš nájsť 🙂
Tak je pravda, druhá vec, že je "kult tela" .. všetci riešia zovňajšok a už málokto rieši povahu 🙂
@94romi94 a keď aj nájdeš že zhodné záluby, aj si rozumiete… A ona ti povie že si len kamarát… Si super, si zlatý, si skvelý, si fajn, ale len ako kamarát, niesu iskričky a bla bla bla. Preto nemáme partnerov. Jední chcú byť bez partnera a druhí by aj chceli ale niesu chcení.
@thunderdome Davam sem obrazok potrieb. Ty potrebujes najpv peniaze a bezpecie. Potom sebe laska a sebasucit. Ak toto vsetko prejdes a bude to dlhodobe, partnerska laska pride sama. Laska ku zvieratam robi zazraky tiez.
Po rozvode som zistila, ze "v mladosti" malo o mna zaujem viac (v sucasnosti beznych aj uspesnych muzov), len som ich brala ako kamaratov, alebo nemali odvahu, bola som "nedobytna". "Novi" muzi si ma neziskali, alebo pre mna dost skoro tuzili po fyzickom kontakte. Milujem milovanie.
Kazdy kto je sam, tak este nenasiel toho praveho, alebo si zle vyberal partnerov a niekomu to mozno vyhovuje.