Len tak, volná diskuzia, možno hlavne práve pre mužov.
Prečo mužov odrádzajú prílišné prejavy lásky, starostlivosť, písanie… vyžadovanie času a pozornosti?
Ja viem, niektoré ženy vyžadujú prejavy lásky naozaj extrémne. No… mám pocit, že keď máte muža “na háku” snaží sa viac. Keď už vás má v hrsti a snažíte sa mu lásku viacej ukazovať-opätovať, prestane vás brať tak, ako keď ste boli nedostupné. Menej píše, menej sa zaujíma o váš priebeh dňa, nemá vás už za takú “bohyňu” .
Ako vrátiť také to čaro/kúzlo a chémiu vo vzťahu bez prosenia a vyžadovania pozornosti, čo treba zmeniť? Muži, vyjadrite sa ;)
Pretože nikoho nezaujíma otvorená kniha a muži su prirodzene "lovci". Sprav to pre muža až moc jednoduché a nebude si ťa vážiť a to je tak aj v iných veciach. Predsa len si viac vážime a staráme sa o niečo do čoho sme veľa investovali (energiu, peniaze, emocie....) Taktiež muži milujú inak ako my ženy a to je uplne prirodzené 🙂 Nikdy nemôžeš milovať muža viac ako on miluje teba!!!! Odporúčam si prečítať knihu Why Men Love Bitches a pochopíš svoju situáciu, ja som bola na tom rovnako❤️
Pre niekoho prejav lásky a pre niekoho dusenie a prílišná naviazanosť.
Ono sa proste musia stretnúť dvaja s rovnakým nastavením, je to strašne široké spektrum kde je ťažké povedať čo je málo, čo je akurát, čo je príliš... ak majú dvaja túto hranicu príliš odlišnú, jeden sa bude cítiť nedocenený a druhého to zadusí a je úplne jedno, ktorý z nich je muž a ktorý žena... nemyslím si o sebe, že som "chladný čumák", ktorý by neprejavoval a nemal rád prejavy lásky, ale mala som partnera, ktorý mi ich dával toľko a hlavne vo forme úplne prázdnych slov a správ, či úplne gýčových darčekov a vyznaní, až ma to začalo odpudzovať... forma je tiež dôležitá...
@rebi789 "Nikdy nemôžeš milovať muža viac ako on miluje teba!!!" - prečo?
@123profil321 pretože ten vzťah potom nefunguje
Muzi su lovci, musíš hrat tuto hru a budes ho mat za zadkom ty. Na mojkanie je dobrý pes, ale muza si zaujmom neziskas. Cim viac ho budeš ignorovať a neodpisovat hneď, tým viac bude nazhaveny, co asi robis, s kým si a podobne haluze bude mat v hlave. Kludne si môže myslieť ze randis aj s inymi a to ho pohana v love - kedy súťaží s imaginarnymi chlapmi (samozrejme netreba ho vyvadzat z omylu). Tato taktika je vsak vhodná pre zenu ktorá vie cakat a nechce všetko hneď a nie pre nedočkavu a netrpezlivu osobu, a zasa, ak ho touto taktikou dostanes, mozes ho pomaličky spracovávať na svoj štýl, ale vravim pomalšie ďalej zajdes...
Raz prídeš do veku, keď pochopíš, ze takéto hry na mačku a myš sú úplne smiešne a trápne a budeš rada za obyčajný a hlavne obojstranný úprimný ľudský záujem.
@barborachors toto mj príde také manipulatívne
@123profil321 je to rozmýšlanie správania sa hlavou, nie emóciami a tak to má byť
@rebi789 tak ja som vďačná, že mám muža, pri ktorom som vždy mohla byť sama sebou, riadiť sa pocitmi a nikdy som nemusela kalkulovať, že kedy mu odpísať, koľkokrát sa stretnúť, ako moc hrať nedostupnú a že ho môžem milovať úplne rovnako ako on miluje mňa 😅 ale mne sú tie mačovské, prehnane lovcovské typy celkovo nesympatické, rovnako ako nejaké extrémne dobýjanie...takže asi aj záleží akého muža žena hľadá
Podla mna ked sa stretnu dvaja, ktori si rozumeju a sadnu si, tak v tom vztahu vobec neprebieha taketo kalkulovanie, ze kto sa ma komu kolko ozyvat, kto ma ako hrat nedostupneho. Proste kazdy je taky, aky prirodzene je, a ono to funguje.
Muži, kde ste?
@princkrason
@hefo
@hiro
@thirstymonk
@morpheuss
@hugger
@slovakboy
@thunderdome
A ďalší 😀
Neviem, ci som divny, ale ja nevidim "rovnitko" medzi "prejavy lásky / starostlivosť" a písanie… vyžadovanie času a pozornosti? Prejav lasky moze byt, ze je niekto starostlivy a mily, pozorny... vyzadovanie casu a pozornosti a "vopruzovanie telefonatmi" je otravovanie...
@earlgrey Pozývaš na kávu či čo?
(čo sa týka autorkinej otázky, tak na všeobecnú otázku môže byť len všeobecná odpoveď - ako u koho (tretia odpoveď "Pre niekoho prejav lásky a pre niekoho dusenie a prílišná naviazanosť." je pomerne výstižná). Niektorí muži si vlastne ani žiadny návrat chémie nezaslúžia a nasilu udržiavať vzťah je zbytočné)
@lindous to sme jeden ročník
@earlgrey @hefo ....pekne si tu hrkutate. Neviem co na to @princkrason ked zisti, ze mu lezies do kapusty 🙂.
K teme, u kazdeho je to zrejme individualne. Vo vseobecnosti ci uz prehnany zaujem alebo prilis malo pozornosti nie je dobre cize zrejme by si mala hladat niekoho kto je v tomto nastaveny podobne ako ty.
Poznam pary kde si navzajom pomaly ze GPS suradnice posielaju a vkuse otazky ako co robis a hento tamto a vyhovuje to obom a potom su zas pary ktore si pisu/ volaju sporadicky ak je potrebne nieco kupit alebo proste checkuju ci je polovicka v pohode ak je na pracovnej ceste, ze ake su cesty a tak, taka prirodzena starost ale nic prehnane.
Niekomu napr vyhovuju nedostupne zeny pretoze ma rad tu nahanacku. Ja sa riadim pravidlom "interested people act interested". Ak to nejaka hra na nedostupnu tak to je u mna v pohode, nebudem sa predsa k niekomu tlacit na kavu ked nevie co chce 🙂.
@earlgrey ja som bol v robote keď to písala… Mal som poobednú zmenu ale už som tu. A vlastne @lindous odpovedala za mňa. Inák čau Linda.
AUTORKA a já keď ti povím že ja som taký ten romantický typ (ako píšeš že ja lúbim ženám lichotiť a také) a ženy to brali ako obťažovanie, na to mi čo povíš?
Takže presne ako vraví Linda, očúvajte ju, je to velice múdrá žena, to musia obaja byť taký ALE HLAVNE teraz očúvajte velice dobre: Musíte sa navzájom chcieť! To je alfa omega celého.
Takže ak dvorím žene, kerej sa nepáčím, je to obťažovanie.
Ak dvorím žene kerej sa páčim, je to milé. Rozumíte ma?
Len mna očúvajte, Lindu, Yanu Eyre a je tu zepár takých. Tak énem ich očúvajte a dobre budze.
AUTORKA já by som sa tak velice tešil keby mi ženy ríkali hentaké veci. Ale niríkajú. Vidzíš já to lúbím a čo povedzá? Nejsi múj typ, hybaj otálto preč! Len to mi povedzá.
@bu_bu_bubak pekne zhrnuté
@bu_bu_bubak Ej ha 😀 a ty si kto, keď poznáš históriu môjho života s @princkrason ? 🤣
Dig a Jaro je hneď žiarlivý lebo stále zisťuje že kde je čo robí. Ale ajtak mu ušla za druhým.
Čo treba zmeniť? Kto chce lásku dostávať, musí ju aj dávať.
Ja myslím že to nie je tak že by im vadili prejavy lásky. Len oni iné prejavy majú radi ako ty si uviedla. Píšeš citujem : “Prečo mužov odrádzajú prílišné prejavy lásky, starostlivosť, písanie… vyžadovanie času a pozornosti?”.
Vezmime si starostlivosť. Čo je to? Ak ho prílišnou starostlivosťou otravujes, berie to skôr ako záťaž. Pritom ja mojej manželke aj hovorím, že milujem na nej aká je starostlivá. Ale ona je starostlivá v tom, že je pozorná. Vyberie mi rano košeľu a nohavice ktoré si mám obliecť aby mi pasovala kombinácia. Ja to vždy dopletiem a ona je taká starostlivá ale nevnucuje mi to. Ja viem že to neviem a som rad keď sa do mňa vtedy stará. Ale keď to isté urobíš mužovi ktorý ma jasno čo si ráno oblečie, tak to bude brať ako otravovanie. Preto ja som dobrovoľne a s láskou ustúpil vo veciach ktorým nerozumiem a dovolím sa jej starať. To prichádza časom akási deľba prace a povinností. A aj ústupkov zo strany muža. Nechať sa riadiť ženou nie len čo sa oblečenia týka. Na začiatku to muži veľmi nechcú a treba ísť na neho pomaly. Písanie a vyžadovanie času nie je až taký prejav lásky. Slovíčko vyžadovanie je násilnícke. Písať sa mužom nechce furt. Musíte sa stretávať a nie si vypisovať. Ty chceš si písať niekoľko krát za den jemu stačí raz za pár dní. To je normálne. Možnosť neustáleho posielania správ je tu len pár rokov ľudia na to nie sú všetci zvyknutí. Keď som na služobke tiež manželke nepíšem stále niekedy len raz za deň aj to krátko. Musíte si dať slobodu. Aj v manželstve je potrebné dať druhému slobodu a súkromie. Právo na to aby ten druhý robil niečo aj bez tvojho vedomia čo robí. Ani ja sa nestarám manželke do toho s kým si píše alebo na čo všetko a na koho myslí. Verím jej a nepotrebujem od nej neustále potvrdenie. Ale ak by som videl že mi niekde uniká a strácam jej lásku to by ma trápilo. Milujem ju takú aká je. To je dobre že sa tvoj partner nezaujíma o tvoj priebeh dňa. Teda nie veľmi. Nie malo. Možno len miera nie je rovnaká. Ty očakávaš detailný výsluch jemu stačí že mu povieš čo ty chceš a nebude sa ťa na to pýtať. Proste ty hovoríš iným jazykom lásky a nemusí byt totožný s jazykom tvojho partnera. Ale neznamená to že ťa nemiluje. Prečo by ťa mal považovať za svoju bohyňu? Ale možno len zle chápem. Máš na mysli asi obyčajnú pozornosť, náklonnosť, starostlivosť o tvoje pocity a čo by si chcela. Aby sa ťa občas spýtal. Áno je to normálne že to chceš. Len možno to aj máš akurát ty požaduješ vyššiu mieru a on ju považuje za dostatočnú. Skús byť len trpezlivá a neočakávať. Nechaj nech on koná a neriaď jeho kroky a nepožaduj, len sa nechaj unášať osudom vášho vzťahu.
Nie som muž, ale ako žena neznášam prílišne prejavy lásky, starostlivosť, písanie a čo z duše nemám rada je telefonovanie 🤣