Prečo máme kolektívne ľutovať sesternicu?

11. dec 2024

Prečo máme kolektívne ľutovať sesternicu?
Kde začať? Mama má sestry dvojičky, nás detí je dokopy 4(tri baby a bratranec)všetci narodení v roku 197x. Oni všetci šli po škole do zahraničia, ja som zostala doma, pracujem vo vyštudovanom odbore skoro 30r. Som šťastne vydatá mám deti.
Teraz k veci: dve sesternice šli pracovať do Švajčiarska, robili načierno. Časom sa pochytili a tá druhá šla do Nemecka, kde žil aj bratranec.Tá čo tam zostala, robila au-pair, no časom si našla chlapa o 35r staršieho a vydala sa. On nechcel deti, ona súhlasila. Počas manželstva nikde nepracovala. Po 15r manželstva zatúžila po bábätku, od muža nemohla, tak si našla časom mladého milenca. Pritom starý cap kúpil všetko čo jej videl na očiach, luxusné auto, poschodovú vilu pri Balatone atď. Malo to iba jeden háčik, po mužovi mala dediť rodinné majetky sestra, podľa záveru. Ona zostala zariadovať vilu, a chlapovi zabudla oznámiť že čaká dieťa s hodinovým manželom. Napokon sa rozviedli, keď malo dieťa rok a pol, aj v RL malo jej muža, pritom ani s milencom si nechcela budovať vzťah, keď zistila že tam nie je všetko iba trblietky a luxus. Do vtedy nariekala exmanželovi, kým sa nad ňou zlutoval a pustil ju späť do vily. Otec platí výživné, ex platí náklady na bývanie, brat jej robí minimálne 4x ročne veľké nákupy. Ona má už školopovinné dieťa a do dnes nepracuje. Občas v lete ide jej mama postrážiť vnúča, tak má brigádu.
Jej brat má rodinný dom, ktorý prerába, investičný byť v meste, ktorý prenajíma, plati hypo, druhá sesternica má tiež byt niekde v krajskom meste a ona nič. Jej ex zomrel, všetko zdedila jeho sestra a tá chce sesternicu aj dieťaťom vysťahovať do konca roka z vily. Ona nemá kam ísť. Teta k nám chodí pravidelne nariekať. Ona k tete do 1izb. na SVK nechce, dieťa nevie so slovensky. Do práce sa jej tiež nechce.
O pár rokov bude mať 50 a nedokáže sa sama o seba postarať, teta sa na mňa aj naštvala, lebo nechcem požičať chuderke sesternici. Viem, že od mojej mamy vytiahla nejaké peniaze, a že aj od druhej tety. Úprimne, keď sme sa naposledy so sesternicou pred rokmi stretli, rozprávala sa som mnou z tak vysokého koňa, že až to zle padlo. Zkritizovala ma, ako vyzerám po 2 pôrodoch aká som zrobená. Ona nikdy nemusela makať aby zaplatila hypo. Ja som mala niekedy aj dve naraz. Neviem, možno som ja vadná. Ale to neustále nariekanie ma prestáva baviť. Ako by ste sa zachovali vy?

earlgrey
11. dec 2024

Nijako. Povedala by som, že ako sa zariadila, tak ma a mňa do jej života nič.

autor
11. dec 2024

@earlgrey niekoľko krát som to spravila, ale teta ma odchytí na ulici, hocikedy sa objaví vo dverách a narieka, cez messenger zavolá sesternici a nariekajú dve. Mám dojem že čochvíľa to bude robiť aj jej dieťa. Na sociálnych sieťach som ich blokla tak si robili nové profili

colsami
11. dec 2024

Veru nijako. Nevidim dovod to riesit, nie je to moj zivot. Pozicat? Nemam, vyjdem akurat. A kontakt nevyhladavat. Ked Ta teta odchyti na ulici, uz tolko par minut vypocujem - ponahlam sa dalej.

earlgrey
11. dec 2024

Tak treba ešte raz a ráznejšie povedať, že teba to nezaujíma. Má možnosť ísť k mame na Slovensko aj keď do 1izb. bytu, to, že dieťa nevie po slovensky, no naučí sa. a nech sa stará jej mama o ňu.

tundra
11. dec 2024

Do konca roka,uz vela casu nema...Preco mas ty riesit,problemy tety...

januska12323
11. dec 2024

Ďalej blokovať a nech sa zariadi ako chce. Ani by ma nehlo jej nejak pomáhať, môže si za to sama.

autor
11. dec 2024

@tundra dostala na to tri mesiace, len asi dúfala, že ex švagrinu obmäkčí svojim nariekaním.

autor
11. dec 2024

@colsami ona je schopná s pred dverí púšťať cez mobil nariekanie, lebo čas sa kráti

anjelicek26
11. dec 2024

Nuž ruky ma zdravé, najvyssi čas ist do prace. Ja by som na to ani nereagovala...peniaze ti tiež na stromoch nerastu,kazde ráno vstavas kvôli tomu do prace. Co robí ona,kým je dieta v skole,nevie asi ani ona sama..

januska12323
11. dec 2024

Akože tebe pred dverami bude púšťať nariekanie? 😁 Naser sa a oznám jej, že keď ťa bude ďalej obťažovať zavoláš na ňu políciu.

tundra
11. dec 2024

Cely produktivny zivot sa nestarala o svoju buducnost a teraz,ked jej hori pod zadkom si na vas spomenula.Vyzera,ze je dobre mazana,vsetkymi mastami.Vo Švajciarsku,ked nepracovala,tak nedostane nic.Ked sa mala dobre,tak sa pozerala na vas z vrchu,fakt nevidim jeden dôvod,aby si ty, riesila jej problemy.
Inac,ked bola vydata za Švajciara,ma narok na polovicu jeho dôchodku z druheho a tretieho piliera.Neviem,ako je to osetrene v pripade smrti...

autor
11. dec 2024

@januska12323 áno, tak...môjmu mužovi skoro rupli nervy, musela som ho krotiť

autor
11. dec 2024

@tundra aj keď sú x rokov rozvedený? Dobre vedieť. Možno to nevie ani jej mama

michelle567
11. dec 2024

A vo Švajčiarsku sa dá vydediť dieťa? Keď na RL píšeš že bol uvedený manžel. Ešte to mohla skúsiť napadnúť. Keďže oficiálne bol otec

tundra
11. dec 2024

Tak, ked sa rozvadzali,musel jej 50% vyplatit.

autor
11. dec 2024

@anjelicek26 neviem, údajne je dieťa furt choré (má doplnky)preto si nemôže nájsť prácu, nemá vyštudované žiadne remeslo, nemá žiadnu prax, zručnosti.Takto sa žene pred 50kou ťažko hľadá práca.

svetlonos
11. dec 2024

Ani som sa ku komentárom nedostala. Do riti (minimalne) by som poslala titulu aj sesternica a mamy sa opýtala, či už načisto osprostela alebo jej demencia začína! Ak mieni požičiavať takej hniloba vychcanej, bola by som nasrana neskutocne!
A keby mi povedala ta kojila to co tebe, ako vyzeráš a ona nikdy robit nemusela, vyrazila by som s nou dvere!
Ako ja sa fakt pri takýchto nemlehetoch neserem! Par krat ma aj mama vytočil debilnou poznámkou na vzhľad po pôrode. Tak ake pozicaj, také vráť. Nechystala som sa ma súťaž vo fitnes, aby som 3 mesiace po pirode mala 90-60-90 a ploché brucho. A žily som si tuez mala dat zopakovať, lebo to teda hrizne vyzerá! Nie ze ci mi to nerobí zdravotné problémy, ale snáď taka nechcem chodiť ako by som mala 70 rokov! 🤯 No co ti poviem, na facku!
Ale ja som jej sprehľadniť podobnú poznámku ešte v tvrdsom duchu ale to už som bola ja ta zla a ona chúďatko!
Bolo mi to uplne jedno, keď rozdáva, nech aj príjmami. Už nemám 20 a ty tiež nie tak smelo do toho.
Ona vychcana, zely zivot 💩 robi, chvali sa cudzím perím a chova nadradene a teraz sa z nej ako mate všetci po...?? Debilnemu slaboduchemu vychcancovi nevysvetlil ani keby si mu to nakreslila!
Inak presne pre také vydry existuje v Nemecku ten ich "super systém" Vola sa burgergeld. Hovno robi, dostane peniaze a ešte niekto z toho aj useti. No jej by to isto nestačilo. Pokial je natoľko blba, ze ešte aj to si nevie vybaviť, opytala by som sa jej na tvrdo, ci sa nebojí ze jej Jugendamt to dieta zoberie!? Koza stara 50 rocna a takto neschopna, to je až neuveriteľné. Ked rozdávali rozum, ona sa postavila do rady ne debilnost, ci? Ako sorry ale tu sa fakt nič pekne nedá napísať! Chuda jej dieta. Snáď bude mat stastie a viac toho rozumu ako matka.

slovakboy
11. dec 2024

Nemôžeš nikomu požičiavať peniaze. Požičiam len priamym príbuzným mňa a mojej manželky. Taktne sa dohodli už dávno. Nikomu ďalšiemu z rodiny. To by si sa nikdy nedostala k peniazom už. Ak tak daruj nejaké peniaze čo si môžeš dovoliť. Ona nie je samostatná. Je úplne odkázaná na druhých. To sa môže stať, že človek urobí v živote hlúpe rozhodnutia, pokračuje v nich a potom je vo finančných problémoch. Lenže ty to nemôžeš riešiť len preto, že ste rodina. Dostala by si sa sama do problémov a ona by bola ako príživník. A to ju neodsudzujem. Ty možno budeš musieť pomáhať priamym príbuzným. To sa robí. Keď sa ti narodi postihnuté dieťa staráš sa o neho cely zivot. Rovnako keď ti muž sa stane invalidom alebo by bol gambler. Alebo rodičia. Ale bratrancovi uz nik nie je ochotný takto pomáhať. Ani deťom súrodenca svojho. Možno podľa toho aké vrúcne vzťahy sú. Sú vaše vzťahy natoľko vrúcne? A ako hovorím môžeš darovať peniaze. To je všetko. Citovému vydieraniu odolávaj.

autor
11. dec 2024

@tundra nežila som s nimi, neviem čo za majetok mal na firmu čo na seba, ale ešte žili sladučko spolu keď teta hovorila že sesternica nič nedostane. Čo tak predmanželská zmluva? Ale inak to mal osetrené.

euka210
11. dec 2024

ako napisali ine...ako si zariadila zivot, taky ma. Mas svoj zivot, ona tiez. Pozicat peniaze? a naco? Nikdy ich neuvidis. Je zvyknuta ze nikdy nepracovala. Je nacase, aby si nasla pracu. Ked som pochopila, ma svoju mamu a surodencov, Ty ako sesternica mie si nicim povinna jej poziciavat nejake peniaze a ju zivit. KEd nie su ochotni oni, preco Ty?
Ine je pomoct cloveku v nudzi a ine cloveku, ktory je lenivy a nechce sa sam o seba postarat a o dieta.

autor
11. dec 2024

@svetlonos ona žije pri Balatone nie v Nemecku inak s tebou súhlasím

luccija
11. dec 2024

No veď nech si nájde ďalšieho chlapa čo ju bude živiť😉jedným uchom dnu druhým von.Ked sa mala dobre myslela na ostatných?

vilma7
11. dec 2024

Takže ona sa ma vysťahovať a vy jej akože mate platiť čo? Nájomné, stravu, alebo ako si to predstavuje?
Nech mamička pomáha, keď vychovala takú lenivý pijavicu a dieťa sa po.slovensky naučí...

michelle567
11. dec 2024

A teda keď vedela už počas života že po ňom nič nedostane zo závetu. To na to nemyslela že on určite zomrie skôr keď je starší o 35r a že čo si sama počne??...nezodpovedná. podľa mňa aj preto chcela to dieťa. Ak je naozaj on ten exmanžel vedený ako otec max by som jej povedala nech sa ide opýtať za právnikom či to je ok. Že dieťa nič nedostane

autor
11. dec 2024

@slovakboy
@euka210 ja jej nemienim požičať peniaze, a viem že to čo požičala mama nikdy neuvidí naspäť.
Teta má úplne minimálny dôchodok, 25rokov nepracovala bola na polovičom ID, je rozvedená 3x takže ani vdovský. Bratranec platí hypo, náklady na dom doma a byť v Nemecku a pravidelne jej posiela peniaze. Ale toľko aby mala na nájom aj na živobytie je aj pre bratranca moc. On vie tiež že tie peniaze nikdy neuvidí

autor
11. dec 2024

@luccija v 50ke sa sugar daddy ťažšie hladá

autor
11. dec 2024

@michelle567 nie ,bol tam iba po pôrode , prebehol súd na určenie otcovstva, dieťa má už priezvisko po otcovi aspoň 5r, otec bez toho nechcel platiť alimenty

ullala
11. dec 2024

Este dohovor svojej mame nech jej nedava ziadne peniaze. Uz ich nikdy neuvidi. Kde by ich ta sesternica zobrala, aby jej vratila?

michelle567
11. dec 2024

Aha tak som to zle pochopila z úvodného príspevku lebo si písala že aj na RL bol jej muž..... Tak nič. No musí si poradiť, do práce ako každý. Nebudeš predsa chodiť do práce aby si živila nejakú sesternicu ktorá do práce ísť nechce.....kľudne môže ísť aj upratovať

mirkam3
11. dec 2024

Tetu by som veľmi asertívne poslala do riti, ci sa nehanbia aj s dcérou takto vyciciavat celu rodinu. (Takejto) Sesternici by som pomohla akurat tak bezplatnou radou - bud sa zamestná, ako každý dospelý človek, alebo si nájde ďalšieho sponzora.