Už dávnejšie som si všimla že má moje kolegyne s ktorými inak dobre vychádzame nezavolaju keď niekde idú . A ja nechápem prečo. Vždy keď ma volali tak som šla a aj ja som sem tam nejakú akciu vymyslela. Ale teraz má vôbec nevolajú včera som sa s jednou kolegyňou rozprávala a vravela mi ako plánujú ísť celá skupinka na kávu ale mňa nezavolala. Je mi blbe sa sama niekde pozývať ale hrozne ma to mrzí.
Asi si až príliš dobrá. Aj keby ťa volali tak nechoď, urob si vlastný program.
To sa musíš priamo ich opýtať. Nikto na MK to ani netuší. 😉
@jaass to je to že ja moc kamarátok nemám oni boli v podstate jedine s ktorými so chodievala
Asi nie si v tom ich uzkom kruhu. Ja som tak v prvej praci cakala asi polroka, kym ma pustili medzi seba 😅
@macekovam ono ja som z toho zmätená lebo napríklad jedna moja kolegyňa sa sama pozýva proste povie že ide a ide jej to nevadí ale ja sa nerada niekde vnucujem cítila by som sa potom navyše. A oni to už tak viac krát spravili že niekde šli predo mnou sa dohadovali že kam pôjdu mne to prišlo blbe sa spýtať či môžem ísť aj ja tak som sa ich iba vypytovala že kedy tam idú a tak no aj tak nič. Nakoniec jedna z nich povedala že ja nevyzeram na to že by som na také vyletiky chodila
Vtierat a doprosovat sa určite nie, ale je to trápne, zjavne im dačo na tebe vadí, možno nezapadas do ich debat alebo podobne proste niekedy si ľudia sadnú, niekedy nie a to proste nemáš ako zmenit, no a keď nevyzeras na také vyletiky čo si povedala? Dúfam, že jasné išla by som s Vami lebo ak si ticho tak ťa volať nebudu
Možno sa len stačí opýtať:Baby a mňa prečo nezavoláte? Rada by som išla.
"Nakoniec jedna z nich povedala že ja nevyzeram na to že by som na také vyletiky chodila"
A vtedy si mala povedat: Ale chodila, nemam s tym problem. Pridam sa?
No a bud by uz nikdy nic pred tebou nepreberali a sepkali si po kutoch, aby si ich nepocula. Alebo by ta zacali brat zase medzi seba.
Alebo by museli otvorene vylozit karty a povedat, ze ta nechcu a prestat hrat divadlo. Otazka je, ci by si nezistila, ze kym hrali divadlo, bolo to jednoduchsie, ako otvoreny nesvar. Pretoze s otvorenym vyjadrenim, ze ta medzi seba nechcu, zvycajne padnu aj zabrany chovat sa s despektom. Lebo co si uz budete predstierat, ked viete na com ste.
@zuzubb007 nie oni vtedy išli na koncert kapely ktorú moc nemusím takže vtedy mala pravdu ale všimla som si že už to urobila viac krát. Pretože je pravda že medzi nami je rozdiel že ja som skôr viac taká introvertna ale inak rada chodím von a zabávam sa len nie moc po koncertoch no a tie ďalšie tri zdieľajú podobne záujmy že majú radi zábavu a tieto srandy no je tam ešte jedna ktorá je tiež taká ako ja že koncerty moc nemusím ale tu vždy volajú.
Vtedy som nemlčal len som povedala že no ja tu kapelu moc nemusím ale na iné by som šla
tak zorganizuj nieco ty. Introvertov furt niekam tahat jak drevenu káru a robit im program a potom riskovat ze sa budes kukat na znudeny xicht nechce nikto. Toho sa asi boja a je jednoduchsie s tebou ani nezacat. Co ty prinasas tej skupine? Ten obchod musi byt obojstranny
Keby ťa vyslovene medzi sebou nechceli, tak si myslim, že by to tajili a nehovorili o tom pred tebou… keď máte inak dobré vzťahy, tak na otázke “to znie super, môžem sa pridať?” nevidím nič zlé ani vtieravé, ešte ked vravíš kolgyňku, ktorá sa takto “sama pozve” berú… aj u nás v práci je to tak, keď je nejaká akcia, tak sa medzi ľuďmi rozkríkne kedy a kde a kto chce sa môže pridať, nepýtame sa ten kto organizuje každého osobité… skús zase najbližšie ty niečo zorganizovať, zavolať ich a to ti podľa mňa veľa povie, či sa budú vyhovárať alebo sa rady zúčastnia 😊
@koniarova ja by som sa to rada spýtala ale bojím sa že by to bolo ešte horšie buď by mlčali a začali si vymýšľať ak by ma tam naozaj nechceli. Viem ako to chodí jedna kolegyňa je trošku taká svojská a tá keď sa ich opýta či by niekde nemohla s nimi ísť tak si vymýšľajú kadeco prečo nemôže a potom ju ohovárajú všade kde je možné
@martinmmartin to je pravda. Ja som zo začiatku sa snažila byť viac otvorenejšia a aj keď ma niečo nebavilo snažila som sa byť vysmiata a tak . A fungovalo mi to ja som taký ten dajme tomu vtipný človek. Ale kedysi mi to skrátka išlo lepšie zahodila som všetky moje starosti bokom a keď som bola s nimi jednoducho som sa bavila vtedy ma aj viac volali. Len postupom času to proste akosi už nejde keď ma niečo trspy môžem sa snažiť ako moc chcem nedokážem to zakryt
@lindous keď ja neviem čo také by som zorganizovala. Máme v pláne ísť ku mne prespať už sme tak pár krát boli a radi šli aj sa pozvali niektoré sami . Len to sa bojím či to nerobia kvôli tomu že ja mám na to priestor a iba u mňa môže byť taká prespavacka. Ked sme ju mali u mňa prvý krát tak to bolo úplne super bavili sme sa všetky spolu no na druhú už kolegyňa pozývala ľudí dokonca za mňa coz má trošku aj nahnevalo a na tej chate potom sa moc so mnou ani nebavila . Je pravda že vtedy som bola dosť podráždená ani som nemala náladu ale skrátka nepáči sa mi keď ku mne niekto iný niekoho pozyva
Začína byt vonku krásne, tak čo tak nejaká ľahká túra a opekačka alebo nejaký príjemný večer pri grile, ak je kde 😄 alebo nájsť nejaké fajn predstavenie a ísť do divadla a na drink… možnosti je milión, začínam mať pocit, že sa sama vlastnou neistotou tak trochu vyčlenňuješ
@lindous je to dosť možné ale bohužiaľ neviem čo s tym
Prestať toľko nad tým rozmýšľať a báť sa ich/toho, keď máš chuť niekam ísť, proste ich zavolať na koláčik či na drink po ťažkom týždni, niekto kto bude mať akurát čas a chuť sa možno chytí… keď si taká introvertnejšia, prehlbuj vzťahy jednotlivo, nemusíš organizovať nejakú veľkú party 😊
@lindous ďakujem skúsim ale už som to tak raz robila že som ich volala do galérie (ja mám práveže radšej keď sme viaceré aspoň 3,4 viac už asi ani nie) len vtedy to dopadlo tak že vždy niekto z nich nemohol a stále sme to odkladali až nakoniec výstava skončila a šla tam iba jedna sama
A to mate 15? Ked prespavacky a podobne akcie? Nevravim ze by ste vybehli trebars raz do mesiaca na kavu ale toto je snad uz vela. Najdi si frajera a neries kraviny. Ja som rada ze ma nikto nikam nevola, mozem ist domov a urobit si vlastny program. A treba mat trocha oddeleny sukromny a pracovny zivot.
@anomylka ja mám manžela. Mne ale spoločenský život vyhovuje s chýba mi keď sa nestretávam s ľuďmi. Prespavacka býva väcsinou u mňa pretože ja mám niečo ako chatku neďaleko . Ale nie je to prespavacka ako majú 13rocne baby . Normálne sa stretneme po dlhšom dome najmä ak oslavujeme niekoho narodeniny s viacero kolegyn býva ďalej od seba cize sa nám viac oplatí prespať ako riešiť odvoz neskoro večer keď už má každý čo to vypite
Tak za mna to je chore. Ked mas manzela tak sa venuj jemu, pripadne spolocnym znamym, ked uz si taka spolocenska. Ale dospela zena aby bedakala ze ju nechcu do "klubu" 🤦♀️. O chvilu ta muz kopne niekam, pripadne budes zakladat dalsiu temu, preco je muz na zoznamkach alebo ze ma milenku.
@anomylka nechápem o čom teraz hovoríte. Nevidím absolútne nič zle na Tom mať kamarátky. Manžel o Tom vie a tiež mu to absolútne nevadí. Tráviť čas iba s partnerom tiež nie je dobré. Ja nehovorím že s nimi chcem chodiť každý deň von ale raz za mesiac ani to nie mi to príde uplne normálne. Nehovorím keby chodím von s kolegmi ale sú to všetko iba kolegyne
Po mnohých skúsenostiach by som o takú spoločnosť vôbec nestála. Keď takto ohovárajú inú, ohovoria každú jednu. Takto si ja priateľstvo nepredstavujem. Prespávačky na chate tiež nie sú nič pre mňa.
asi nie ste rovnaká krvná skupina... viackrát ti dali najavo, že ťa proste nechcú, povedz si úprimne, aj keby si sa im tam nejako nanominovala, cítila by si sa s nimi príjemne? Kašli na ne, hľadaj si kamarátky inde
no neviem ale ak sú to také klebetnice a ohováračky ako si opísala vyššie, že ohovárajú aj tú svojskú kolegyňu tak ja by som ich za kamošky veru nechcela.Také ohovárajúce rapotačky.Ved to môžu také falošnice potom robiť aj tebe.Pred tebou ťuťuli muťuli a za chrbtom že bože taká krava..Ale využívať to im ide.Ja som tiež dosť zvláštna povaha. Skôr introvert a málokto mi aj sadne a pustím si ku sebe mám jednu dobrú kamošku s výnimkou sesterníc s ktorými si rozumiem a to mi fakt stačí.
@liusa82 len ja si veľmi ťažko hľadám kamarátky a žiadne okrem nich nemám a je mi to hrozne ľúto pretože ešte pred rokom sme boli fakt dobrá skupinka veľmi rada som s nimi trávila čas a v podstate aj tersz len to kazia takéto veci
Oni ta bohužiaľ maju na haku, aj im je jedno, ci to pocujes, alebo ako to beries. Kazda zo skupiny je rada, ze je tam a nie mimo. Je to hrozne, sama som tiez raz bola v rovnakej situácii. Uz by som sa nesnazila , pre nich si pravdepodobne neviditeľná. Odkiaľ si?
@katka533 okolie Trenčín
Podla odbornikov je to druh dospelackej sikany. Vacsinou v malom kolektive- " bezdovidne vyclenenie" pravdepodobne ma s tebou problem vodca skupiny a ostatni ho nasleduju a odmietaju ta a ani nevedia preco.
Nevolaju ta lebo ta vyčlenili z ich skupinky.. Nárocky ta oboznámia kam pôjdu a potom si užívajú tvoje utrpenie.... Kašli na ne.. Chudery sú to..