Vždy len že sa stane to zlé a najhoršie. A v hocičom. Uvediem jeden príklad - nechodíš gynekologovi- automaticky dostaneš rakovinu a umrieš. A ešte ma pobaví keď to povie človek ktorý vyfajčí sto cigariet denne.
To strašenie samozrejme myslím všeobecne.
Skôr ľudia sa boja, keď sa tolko píše o smrti a chorobách. Každý deň niekto zomrie. Skôr chcú poradiť, upozorniť.
Ale keď to na teba zle vplyva tak potom ako píše hore, ignoruj to.
No, to ozaj treba len vytesnit takyto typ reci. 🙂 Netvrdim, ze nie je dolezite chodit na prehliadky a este k zenskemu, ale je to kazdeho osobna vec. Tiez neradim nikomu, co ma robit, jeho zivot, jeho zdravie.
To strasenie robia skor taki jednoduchsi ludia, nescitani,neznali.
Strašenie určite nie je na mieste, no niekomu na kom ti záleží dohovoriť, aby dbal na preventívne prehliadky, na Tom nič zle nevidím. My sa s maminou takto vždy navzájom prehovarame 😄😄a potom sme aké spokojné, že sme boli a sme ok
Za mňa by sa preventivne prehliadky zanedbavať nemali, čiže nemyslím si, že je to to strašenie
Skôr si myslím, že autorka to myslela tak že naor.nechodíš gynekológovi tak musíš zákonite dostať rakovinu. Čo je samozrejme blbosť.
Ten životný prístup a jeho zdieľanie je výsledkom výchovy. Keď sú malé deti strašené katastrofickými scenármi pri bežných denných situáciách, tak sa to neskôr prejaví napríklad aj takto.
Lebo casto presne vieme co by mali/ nemali robit druhi ludia. No casto zabudne.e co by sme mali / nemali robit my- NESTARAT sa a NEKOMENTOVAT- cudzie rozhodnutia, ciny.
niektorí ľudia naozaj používajú strašenie iných na upevnenie si ega, postavenia napr. v práci, nakoniec vláda tiež straší, ide len o to ako kto podlieha týmto strašiakom, veľa x je to cielené, treba si zachovať zdravý úsudok, prípadne sa poradiť s niekým kto má skúsenosti v danej veci, čo sa týka zdravia tak je to komplikovanejšie
Podla mna, s tou danou vecou, musis byt ty ok😊
Napr mame v rodine zenu, ktora bola v lete na preventivke, kde bolo vsetko ok a o 3mes na to jej praskla cysta a bola v zivotohrozujucom stave...
Taketo "strasenie" pustam jednym uchom dnu, druhym von.. 🙂