Normálne sa snažím prísť na to, že prečo je to takto...
Niektoré páry sú spolu 10 rokov, chlap nepožiada priateľku ani po toľkých rokoch o ruku a keď spozná inú už porad po roku,dvoch má nasadený presteň na ruke...
pretože je rád že má novú pani...aby mu náhodou neutiekla....
Prvá poriadne nevie, kam to celé smeruje. Necháva tomu príliš veľa priebehu a roky ubiehajú, nič sa nepoužíva a len prežívate pekné chvíle popri sebe. Nepovie na rovinu takto to chcem, pretože veď netreba na neho tlačiť. A tá druhá si takpovediac pravdepodobne spraví poriadky hneď od začiatku s chlapom. Chlapovi musíš hovoriť, čo robiť, ináč nevie, keď je to taký typ.
Ja poznam pripad, ze boli spolu aj vyse 10r a mali dieta. Rozisli sa a do polroka bol zenaty. Cim to je? Netusim, bud ho dotycna pritlaci, alebo si ju chce poistit.
To je dosť diskutabilné...raz dávno som sa o tom rozprávala zo známou psychologičkou.Ona to nazýva "prechodený vzťah " (a podľa mna niečo natom bude) ktorí sa neposunul dlhé roky už nikde..Niekedy také vzťahy vydržia, niekedy sa rozpadnú. Vraj zo skúseností to vie potvrdiť. Robí aj v manželskej poradni. A väčšinou je to tak,že odkladajú zásnuby,svadbu,alebo jeden z nich na začiatku nechce ísť do toho a potom ten druhý už ani nevytiahne tú tému aj celé roky. Pritom je to vraj zásadná chyba. Pretože rokmi ľudia dozrievajú,menia názory aj očakávania.
Vraj sa často stáva,že spolužitie akoby na skúšku a časom to vyhovuje obom. Aj keď podľa mňa každá žena v kútiku duše dúfa v manželstvo (česť výnimkám ) ale jednoducho k tomu nepríde..Alebo až po rokoch a neskôr nasleduje rýchly rozvod. Ja zo svojich skúsenosti to musím potvrdiť,že niečo pravdy na tom bude. Podľa nej sa zmenil celkovo vzorec.Ona tvrdí,že kedysi to bolo prirodzené a súčasť napredovanie a upevnenie vzťahu. Dnes najprv spolu žijú (akoby na skúšku)a chcú byť zabezpečený,cestovať,robia kariéru,plnia si sny. A manželstvo je kdesi úplne na konci. Akoby si nechávali zadné dvierka. Poznám XY vzťahov bez papiera,majú spolu deti a vyzerajú spokojne. My sme to mali veľmi podobne. Poviem to bez okolkov. Dlho sme chodili,potom zásnuby a potom dlho,dlho nič...akosi sa mne samej do toho nechcelo. Nechcelo sa mi nič meniť. Vždy bolo niečo prečo teraz nie a rokmi ako deti rástli, boli každodenné starosti aj radosti sa mi zmenil aj pohľad na plánovanie svadby. To čo sme chceli spolu a zhodli sme sa po rokoch som už nechcela.Proste rozdielny názor o svadbe. Ale rozhodli sme sa a urobili kompromis a všetko je tak ako má byť.
A väčšinou v druhom vzťahu to udd opačne. Všetko rýchlo...Akoby už chceli to čo im možno v predošlom vzťahu chýbalo.Ale vo väčšine prípadov sú rýchle vzťahy v tej úplne prvej fáze pobláznenia a zamilovanosti a niekedy aj tak trochu na truc aby bývalej (bývalému) dokázali niečo.
Pretože tú prvú si zobrať nechcel a čakal na niekoho lepšieho
A ako vieš, že tá, čo jej po roku nasadí prsteň , bude posledná? Možno že o dva roky bude rozvod. Žiadny prsteň nezaručí spokojný a stabilný vzťah. Sú páry, čo spolu žijú roky perfektne aj bez papiera a prsteňa. A naopak
Pretoze tou prvou si isty nebol. Uz dobre vie co chce a co nechce. A ked to ta druha splna, niet na co cakat
Chémia...a po toľkých rokoch už človek vidí aj negatíva, chémia a motýle sú fuč a už sa rýchlo zahladi niekam inam, kde zase dostane ten chemický kokteil všetko je úžasné, sex, rozumieme si...
Pýtam sa preto, lebo kamarátku nechal pred rokom priateľ boli spolu skoro 11 rokov, nepožiadal ju o ruku vôbec a opustil ju po tak dlhej dobe kvôli inej babe ktorú po roku požiadal o ruku a už aj plánujú svadbu, dieťa..že s touto to jednoducho tak citi od prvej chvíle, od prvej chvíle sa s tou druhou rozprával o dieťati a pod 💁🏼♀️
Aj ten dalsi vztah vacsinou dlhsie vydrzi. Statisticky ak sa vztahy zacnu velmi skoro, nevydrzia tolko, ak sa najdu neskor
@anonym No jednoducho si sadli. To skrátka vieš, keď takého človeka stretneš. Nie je to o dĺžke vzťahu.
Keď vieš, tak vieš. Brali sme sa s mužom po roku chodenia, od začiatku sme obaja cítili, že z toho bude manželstvo.
@grof_monte_christo
@ina2405
bol by som opatrny take nieco tvrdit, kym nie su spolu (obaja) stastni 20 a viac rokov. Vedeli (sme) mnohi a zvrtlo sa to...
@madeincssr Vies to v tu chvílu, proste nemáš žiadne pochybnosti, neotalas áno či nie. Ale viem, ako si to myslel 🙂
Ja mam odsledovane z okolia, ze casto to tak byva. Par spolu 8-10 rokov. Nikde ten vztah neposunu. A potom sa rozidu a do roka svadba alebo dieta (u jedneho alebo aj u obidvoch) 🤷🏼♀️ Asi uz druhy krat clovek nechce stracat cas.
A to, ze sa hned vezmu alebo maju dieta tak neznamena, ze sa zase do par rokov nerozidu.
a mozno je to jednoducho preto, ze nebola ta prava/ pravy
Pretože s prvou tú šancu premárnil už na začiatku..a vždy je tak ako má byť.
Môj muž chodil so svojou bývalou 7 rokov. Nikam sa za ten čas neposunuli. Ani spolu nebývali. Potom stretol mňa a v priebehu roka bolo všetko, zásnuby, svadba aj dieťa. Prečo? Pretože sme chceli obaja to isté. Sme spolu 15 rokov a všetko klape ako hodinky. Jeho ex je stále slobodná, bezdetná.
@mateson2004 Ale ,ked perfektne ziju,tak by som to bez papiera a prstena perfekne nenazvala. U mna byk tomu perfektu stale chybal papier a obrucka.To je ,akoby k velmi dobremu jedlu nikdy neboli ovocie ,zelenina, A zdravie cloveka to vyzaduje, Tak aj partnerstvo si vyzaduje vitamin a to je slub na urade,alebo prisaha v kostole,
Pretoze tie dlhorocne nikam neposunute vztahy su vacsinou prve vaznejsie, od skorej dospelosti - 17/20/22 rokov, kedy clovek este nie je uplne samostatny, jeho nazory na svet/zivot sa este len formuju. Jasne, ze ak spolu zacnu v 20tke, po 3 rokoch v 23 este nebudu planovat svadbu, hypoteku, deti, ale uzivaju si cestovanie, festivaly, castokrat este studuju..potom pride moment, ked zacnu spolu byvat, maju "ozajstne" zamestnanie, pridu od dospelackeho sveta. Su na seba zvyknuti, ale casto pride k rozdielnym nazorom, lebo za tie roky vedla seba dospeli, ale kazdy inym smerom. A teda napr. v 30 im dojde, ze takto dalej nie..stretnu inu/ineho a uz to ide..
@janickacrazy ja som mala 7 rocny vztah, muz 6 rocny, svadbu zrusil mesiac pred terminom. Mna poziadal o ruku po 2 rokoch, sme spolu uz 11.
Väčšinou muž nechce byť sám a len zisťuje že čo a ako, a pritom celú dobu vie že ťa nechce a hľadá tú pravú.
@amelie2017 v rodine mám párik, dvaja šikovní mladí ľudia, brali sa 25 roční (asi 2.5r spolu chodili), mali hneď bábo a cestujú kade tade aj s dieťaťom, všetko čo si vymenovala sa dá robiť v manželstve. Aj festivaly obehať, aj cestovať. Obrúčka nie je oceľová guľa na nohe.
@ina2405 samozrejme, ze sa da aj v manzelstve, ale v dnesnej dobe je skor rarita brat sa taki mladi.
@cimage nie, je to o tom ze tu druhu chce viac a aby mu neusla, poziada ju. Ak chlap nie je zo zeny az tak paf, tak nepoziada. Akonáhle pride taka, ze mu z nej pada sanka, taku požiada. Kruté ale realita.
Pretože tá nová mu dá jasne stručne na javo, že mu trenky len tak prať nebude