Prečo alfa muži nechcú alfa ženy?

31. júl 2024

Bola som cez vikend na stretavke z gympla. A uplne ma tam vytocil byvaly spoluziak. Je uspesny po vsetkych strankach. My viaceri sme taki, ze sme sa dost dobre uchytili na trhu prace, mame za sebou skoly atd. Mem 34 rokov. A ked sme co to popili, prisla tema na partnerstva. Som sa postazovala, ze to s muzmi nemam moc ok. A hned zacal s tym, ze proste uspesni musi nepotrebuju mat doma tak isto uspesnu zenu. Ze jendoducho ich muzstvo potrebuje mat doma hlavne pokojnu manzelku, ktora sa pekne postara o chod domacnosti a nie dalsiu karieristku, s ktorou sa obchadzaju vo dverach a neustale narazat na dominanciu. A asi sa ma to dotklo aj kvoli tomu, ze ma mozno aj pravdu. Mam za sebou 2 nevydarene vztahy a obaja chlapi boli skor beta jedinci. Ja som musela vsetko vymyslat, zariadzovat vo vztahu. Je pravda, ze som prirodzene autoritativny typ a mam najradsej, ked je po mojom. Tento spoluziak mi este povedal, ze tazko so zenou, ktora sa nechce prisposobit v nicom a spavi si vsetko sama. Ze bud viac v sebe prebudim tu princeznovsku stranku alebo budem mat vedla seba len slabochov. Nakoniec sme sa dohadali, ale zacala som nad tym tak premyslat, že ci to fakt nebude pravda. On vedie pokojny zivot. Doma ma peknu manzelku, taka jemna kvetinka mi pride a vyzeraju spokojne. Co si o tom myslite? Tie, co ste dominatnejsie, mate doma tiez takych chlapov alebo ste v jednej casti dominnatne, ale pri chlapovi nechavate stafetu na nom?

harrisson
31. júl 2024

Lebo v domácnosti nemôžu byt dvaja "muzi". Maskulitne ženy chcú prevažne submisivny muži. Medzi dvoma alfa by to casom príliš iskrilo.

moonlight1210
31. júl 2024

"Ze bud viac v sebe prebudim tu princeznovsku stranku"
Ma pravdu. Doma bud kvetinka, ktora potrebuje ochranu a s obdivom k nemu vzhliada.
Kedze sa vies o seba postarat, mozes si dovolit byt pre zmenu nie stale vo vedeni.

Ze sa vies o seba v poho postarat aj sama, nechaj na momenty, ked ho bude treba trochu uzemnit, lebo si neustriehne rovnovahu vo vztahu a bude za prilis doleziteho.

mclissa
31. júl 2024

Hmmm ja mam pracu kde su prevazne muzi. Moj manzel by to napriklad nerobil. Rozhodujeme sa napriklad spolu, planujeme spolu. Zalezi od situacie. Su veci ktore upustim a necham to na nom, a taktiez su veci ktore manzel necha na mne.
Ja som viacej karieristka ako on. On nasiel pracu ktora ho bavi a vidi sa v nej. Ja mam sice tiez, ale stale sa je kde posuvat. A inak taktiez som sbestacna zena, ktora nie je zavisla na chlapovi.
My sa skor doplname, a nevidim, ze by prevladala dominancia jedneho.
Ja som skor viacej ufrflana a manzel tichsi.

lenkakravcova
31. júl 2024

Lebo je to presne tak ako povedal. 😀
Aj môj muž preferuje, keď sa postarám o deti a domácnosť, on o financie a obaja máme kľud. 🙂

Si to oredatav: si chlap, si úspešný, máš dosť peňazí aby si sa postaral o rodinu. Treba ti ženu, čo sa bude do všetkého montovať? Ženu, ktorá chce veliť? Ktorã bude rovnako v práci ako ty? Alebo uprednostniš to, čo ti chýba? - ženu, ktorá sa postará o deti, domácnosti, ktorá ťa počká doma a ktorú nebude vidieť len keď budete mať obaja voľno v práci? 🙂
Ono to nie je ťažké rozhodovanie

liusa82
31. júl 2024

ja som mala takého frajera ale našťastie iba chvilu že sme boli obidvaja rovnakí.Teda dominantní.Jemu sa nepáčilo, že si nenechám rozkazovať a nemôže mi skákať po hlave.No nedalo sa to vydržať.Pár mesiacov sme boli iba spolu a stačilo mi.Toto mať v manželstve tak neviem neviem rozvod istý😀

viestta
31. júl 2024

Lebo alfazena je konkurencia alebo sa neda dostatocne ovladat. Muz chce byt ochranca (teda aspon niektori este stale chcu byt ochrancami) a samostanu zenu nemaju ako chranit.... Ale ani ako manipulovat, lebo ista cast chlapov nepotrebuje zenu chranit ale vlastnit a ovladat, co je tiez nie celkom v poriadku.

la_dolce_vita
31. júl 2024

Tiez si to myslim... a vsimam si, ze uspesni, bohati muzi si kludne vyberu za zenu napr. casnicku. Kamoska je dost uspesna karierne aj financne a ma problem s muzmi..

autor
31. júl 2024

@viestta no praveze on bybtej zene zniesol modre z neba. Je to fakt skvely chlap. Preto ma to od neho tak zabolelo, lebo v nom vidim vzor a celu strednu som bola do neho a spatne ked to vidim, tak si vzdy vyberal take krehke zeny, nie take tlchuby, ako som ja :D a dalsi dvaja, co tiez ziju usporiadane, mu tiez prikyvli, ze sa namd tym nezamyslali, ale ze tiez maju take manzelky, ktore su skor submisivnejsie

autor
31. júl 2024

Mna by zaujimal pohlad takej zeny/karieristky, ze ci ma doma úspešného chlapa a ze ako to medzi nimi funguje a ako na takeho chlapa :D popravde nechcem mat doma neschopneho uplakaneho chlapa. Moja naj kamoska je rovnalo uspesna, ako ja a jejanzel je hrozne jemny. Jej to vyhovuje, ale u nich to je tak, ze ona zaveli a on so spustenym chvostom pekne kraca. A stale sa vluse na nieco stazuje, umrncany neskutocne :D preto sa bojon, ze mi zostanu len taketo kusy

dskjhfdlkdjhl
31. júl 2024

Tak ja budem protipriklad, u nas doma nie je nikto submisivny (ani deti) a zijeme si celkom dobre. Obaja mame karieru, stihame sa aj detom a domacnosti venovat. A teda nechcela by som submisivneho chlapa a ani moj muz submisivnu zenu.

mclissa
31. júl 2024

Autorka inak casy sa menia a zeny su coraz viac a viac uspesnejsie. Viacej sa prebijaju a nechcu byt len putky domace.
Mne to pride tak, ze chlap ktory nechce uspesnu zenu, nie je so sebou vyrovnany.
A manzelatvo ma byt o tolerancii, a nie kto z koho.

gejb
31. júl 2024

Podľa mňa pokiaľ je aj muz dominantný ale so zdravým sebavedomím tak sa nebojí mat doma silnú alfa ženu.
Takí pseudo alfa samcekovia vedia ze nemajú moc co ponúknuť (okrem nejakeho zabezpecenia) a niečo si kompenzuju...

beronsche
31. júl 2024

Podľa mna ide o čiste nepochopenie..
Silnému vyrovnanému mužovi nevadí úspešná žena, taký muž nepotrebuje mať doma submisivnu krasotinku čakajúcu na jeho pokyny.
Ale prečo máme toľko vnútorné neistých mužov, to už neviem...

viestta
31. júl 2024

A teraz sa mozme zamyslat ci by zene zniesol modre z neba lebo ju chce chranit alebo si ju chce kupit a vlastnit? Ono to nie je len take jednoduche. Rytierov v jasnej zbroji je malo, aj medzi uspesnymi. Niekedy ti uspesni povazuju za znak uspechu mat zenu. Zena, ktora je len dalsim dielikom ich uspesneho zivota. Submisivnu, ktoru mozu ovladat alebo...?

beronsche
31. júl 2024

@mclissa
@gejb úplne súhlasím.

autor
31. júl 2024

@viestta ale ja ich poznam dlhe roke :D ona bola vzdy taka upistana....sa na neho usmiala a bol z nej cely namakko.

jarnajar
31. júl 2024

Podobné povahy sa ťažko znesú 🙂 a čo sa týka kariéry, dvojkariérne manželstvá sú pri malých deťoch veľmi náročné. Asi sa to dá, ale ak nemáte ochotných príbuzných, tak jeden obvykle musí mať pružný pracovný čas a ušetriť si energiu po práci aj na deti. Často je to žena. Dôvodov je veľmi veľa a sú rôzneho charakteru.

mclissa
31. júl 2024

Ja mam uspesneho chlapa, tak isto ja som uspesna. Ale kazdy v inej oblasti. Doma sme manzelia a pracu nechavame v praci.

autor
31. júl 2024

@gejb no ona ma sebavedomia az az :D ona urcite nie je z tych, co sklopia oci. Ale proste ma ,,obycajnu" pracu, v nicom nevynika. Ale proste vidi., ako o nej hovorí, ako s nim hybe....a to fakt staci len aby bola taka jemna a zenska. A toto nie je len v mojom okoli.

peknyvladko
31. júl 2024

@mclissa ale tu sa nerozprava (iba) o praci

atinkaa
31. júl 2024

@autorka ja myslim, ze ty vies ako to chodi, sama si napisala, ze ti vztahy neklapli a ze mas rada ak je po tvojom, tak ti to dopadlo aj s tym spoluziakom - pises: "Nakoniec sme sa dohadali..." a takto by vyzerala aj vasa kompletne alfa domacnost, ak by si ju s niekym niekedy zalozila.

Uprimne, ja tym vitazstvam doma nerozumiem, ja chapem, ze chces veci po svojom, ale v partnerstve by malo ist o to robit to po nasom.
Bezi olympiada, neviem ako to s nou mas, ale aj pri rydzo individualnych sportoch jednoducho potrebujes mat sparring partnera na trening, ako podporu...a potom su sporty ako dvojhra, kde jednoducho nemoze byt jeden hviezda.

Ano na Slovensku nemyslitelne, lebo my sme tu vsetci frajeri - viz Trencin a nemocnica, ktoru aktualne vedie 32 rocny frajo (ak by som bola viac hulvat, tak napisem to s ESKOM), lebo kvoli nemu ktovie kolko ludi z tohto okolia pride o zivot, ale aj o tom je tvoj ALFA svet.

Jednoducho niektore veci nikdy nebudes mat, ked ani diskusiu nevies zakoncit tym, aby si sa nepohadala do absolutna s niekym a nie vobec to neznamena, ze mas hned byt pani domaca, ktora si sama neurobi vobec nic...len mozno sa v partnerstve nastavit na spolocne - na vztah - na my a spolu nie ja, JA, JA a len JA ....to nie je na zaciatok uplne zle. Lebo ak by ti to aj s nejakym beta vyslo, ako pises, tak co potom vase deti ....kde budu ONI....pri mame ako si ty.?! Nic v zlom, ale toto nemoze fungovat a ani dopadnut dobre.

A ano da sa s tym nieco robit, zacat na sebe pracovat, mozno si aj pre seba priznat, kde to JA zacalo zvacsovat objem...pretoze ono to z niecoho plynie, nejaka menejcennost, ktoru si preklopim do nadradenosti. A pritom rovnocennost, nemusi byt prehra. To, ze niekto iny dnes vyberie restiku a ze nebude vylet presne po mojom nemusi hned znamenat porazku a ani cervenu, ktoru musim skolit ako ty naposledy spoluziaka. Mozno ta kvetinka doma nie je len na paradu, mozno sa vedia zabavit, porozpravat, maju pekny cas a mozno je to aj mudra zena, pri ktorej on jednoducho mohol uplatnit vsetky svoje plusy, pretoze mu veri, podporuje ho...alebo lepsie podporuju sa.

autor
31. júl 2024

@mclissa ona nie je putka domaca. Ma svoju pracu, chodieva s kamoskami na dovolenky. Ja nemyslím take zeny, co maju doma tyranov. Ja mam na mysli normslne, harmonicke manželstva s alfa muzom. Vy tu uz vytahujete zas inu temu

jarnajar
31. júl 2024

@atinkaa veľmi dobre si to vysvetlila. Je úplne jedno kto má akú prácu, doma majú byť partneri.

lonely66
31. júl 2024

rozumný úspešný a šikovný muž je hrdý, ak má rovnako šikovnú a úspešnú ženu. len hlupák, ktorý potrebuje ženu ovládať a riadiť, len takému to začne časom vadiť. lebo povedzme si otvorene, je obrovské množstvo mužov, ktorí nevedia prehrýzť fakt, že ženy zmŕtvychvstali z obdobia stredoveku, že majú príjem, že mnohé sú sebestačné a nezávislé. mnohí toto neprekusnú, pretože sme roky boli zvyknutí na to, že žena patrí do kuchyne a muž je pán tvorstva.
ale rozumný muž bude rozumnej žene partnerom a bude hrdý na to, že má práve ju. ale akosi reálne predpokladám, že ak je takých na slovensku tak 3-5%, tak je to veľa. mnohým to totiž časom prejde cez hlavu. spočiatku sú spokojní a šťastní, však lebo.... nemusia riešiť 100%, ale len 60%, lebo aj žena je šikovná. časom prídu na to, že žena je možno aj šikovnejšia a múdrejšia, než je on a to je u nich už konečná a začínajú prvé problémy. bohužiaľ, vnímam to roky okolo seba, sama mám aj takúto skúsenosť, a iste nie som jediná.

autorka, ak tvojho spolužiaka žena nie je puťka domáca, tak nerobí zrejme nič iné, než si užíva to, že pán manžel zarobí peniažky. možno on je pre ňu menej dôležitý, než jeho peniaze. lebo mne alfa muž a alfa žena (ak to tak môžem napísať) pripadajú ok len v prípade, ak sú si navzájom vedomí hodnoty toho druhého. napokon, tá manželka tvojho spolužiaka sa nemusí vyslovene tváriť ako puťka. ani nemusí byť puťka. ale je dosť možné, že je povaha, ktorá sa prispôsobí a na veľa vecí mu len prikývne a má svätý pokoj 🙂

mclissa
31. júl 2024

@peknyvladko odpovedala som na pohlad, zeny/karieristky ako to mame doma.
Ako to mame doma? Doma sme manzelia nie karieristi. Ak to mam skratit. Tak isto som napisla. Ze manzelstvo ma byt o doplnani a nie kto z koho. A s tym praca nemala nic.
Autorka niektore zeny chcu byt doma aby sa manzel o nich postaral, alebo maju obycajnu pracu ako si pisala o znamej, tym som myslela putka domaca, nie to ze chodia na dovolenky.
A to ze ma doma alfa manzela neznamena ze je tyrana.

earlgrey
31. júl 2024

Najprv sa naučte piť, aby ste sa nemuseli ku koncu pohádať 😂 normálne stretávka roka, kde sa dospelí opijú a dohádajú na somarinách, vlastne na tom, že jeden má pravdu a druhému sa to nepáči 😀
A k otázke, som samostatná žena a ten muž má pravdu, muži proste také ženy nechcú 😂 Buď natrafíš na slabocha a blbca a zastúpiš rolu muža vo vzťahu, alebo budeš sama 😀 tak ako som sama aj ja 😀 ale mne to nevadí a ani sa neurážam ak mi niekto povie to, čo už dávno viem.

lonely66
31. júl 2024

@lenkakravcova prečo by "alfa" žena sa mala mužovi do všetkého montovať? prečo by mu mala veliť? u vás to tak je? že muž sa do všetkého montuje a velí? tak mi to pripadá z tvojho príspevku.
v domácnosti, v manželstve či partnerstve by mali byť žena s mužom parťáci, ľudia, ktorí si pomáhajú a dopĺňajú sa. a ak majú obaja rozum a sú zrelí, môžu byť pokojne aj obaja alfa a dajú to na jednotku. faktom je, že väčšinou práve muži majú s tým nejaký problém, hoci netuším prečo... asi potreba vyvyšovať sa, na čo boli desiatky, stovky rokov mnohí zvyknutí.... ktohovie.

gejb
31. júl 2024

Tak ved si to už pomenovala - usmeje sa na neho a on je namäkko.
Proste im to funguje v posteli, a záhada vyriešená 😆

beronsche
31. júl 2024

Autorka - to, že tebe sa javí, že by žene zniesol aj modré z neba a ona je šťastná ako blcha, ešte nemusí byť pravda..
Veľa veci sa ukáže až za zatvorenými dverami.
Ja by som nezniesla vedľa seba chlapa, ktorý ma nerešpektuje ako človeka a vyžaduje odomna podriadenie sa z nejakého pomyleneho dojmu, že žena je menej ako muž..

@lenkakravcova Skvelý názor, pre co-ja-viem - 19.stor?
V rovnocennom vzťahu sa nikto do ničoho namontuje. Partneri spolu rozhodujú! V takom vzťahu niet generálov, nikto nemá potrebu veliť ani rozkazovat!
Čo je na tom, že má žena potrebu kariérne rásť? Muža ako takého to predsa nijako nedegraduje. A ten vyrovnaný sám so sebou, to plne chápe.
Rodina a domácnosť je tiez spoločná, tak čo je na tom, sa spolupodieľať?
Áno, nie je to ťažké rozhodnutie.
Osobne by som muža s takýmto nastavením poslala ďalej...

ivana11155
31. júl 2024

Spoluziak mal uplnu pravdu. Napriklad mne sa ani k alfa- muzovi alfa- zena vobec nehodi. Ved ti dvaja sa navzajom "zozeru". K alfa muzovi sa mi hodi automaticky ta spominana "kvetinka". Ja skor vidim, ze maju problem alfa-zeny najst si vhodneho partnera, pretoze s alfa muzmi im to neklape ( ti preferuju tu kvetinku) a submisivni partneri ich nudia. No autorka neviem, treba len dalej hladat. Btw takuto alfa zenu mame vo firme na manazerskej pozicii a je to najneoblubenejsia osoba vo firme aj muzmi, aj zenami. Ak by na tejto pozicii bol alfa muz, bol by to clovek s prirodzenou autoritou a vsetci by mali prirodzeny respekt.