Pozvanie k susedom, ktore "vybavil" môj otec

29. okt 2024

Moji rodicia su pozvany na party k susedom na haloween ( bezne sa takta pozyvaju). Chceli zobrat vnucku, ja som povodne odmietla lebo poznam sa zo susedou a argumentovala som tym ze ak by chcela tak by pozvala aj moju dceru. Este my otec povedal ze kam je on pozvany tam je aj zvysok rodiny. Ja som len mavla rukov ze dobre zasa ma svoje hlupe reci. Bezne sa so susedou stretavame na ulici, v obchode a pozname sa celkom dobre len ja som sa odstahovala a odvtedy uz nechodime k sebe. Moja dcera s ich synmi sa zvycajne hada, bije a vzdy to konci krikom, placom. No dnes sme sa nahodne stretli na ihrisku, pristupila ku mne, a povedala mi ze otec (dedo) spominal ze aj vy by ste chceli prist na party. Kludne ak chcete pridte, mne vadid nebudete. Ako by ste sa zachovali? (Som taka nasrata na otca ze by som mu zavolala a vynadala). Susede som len tak zareagoval ze co nehovoril mi nic, jednoduxho som nevedela co povedat. A nehovoriac o tom ze ja som ani nechcela a ani nechcem ist. No a duplom takto vynutene.

danielahamar
29. okt 2024

Tak nechod

zojazoja
29. okt 2024

....to už máme ísť spať? To už je rozprávka na dobrú noc?

januska12323
29. okt 2024

Však si mala povedať, že ďakuješ za pozvanie ale nie. Načo to rozoberať.

zooeynka
29. okt 2024

Nechces, tak nechod. Ak si to rozmyslis tak chod. Kde je problem? Ze otec riesi za teba a samopozyva ta niekam kam ta nevolali?

autor
29. okt 2024

No to su teda prispevky. Vsak som napisala ze som zostala obarena a nevedela som co povedat. Vsak si mala povedat.....to je teda odporucanie na paradu...dakujem za radu 👌

autor
29. okt 2024

@zooeynka on vynutil u susedy aby ma pozvali kam som ani nechcela ist.

unicornlady
29. okt 2024

Ale ja chápem. Najprv si bola prekvapená a nahnevaná, že čo to ten otec stvára. A potom si možno cítila nátlak, že tam musíš ísť.
Aspoň ja by som to takto vnímala.
Ale ja som bola zvyknutá, že musím ustúpiť. Takže teraz v dospelosti sa toho ťažko odnaúčam, ale dá sa to.
Ale chápem, že ženy, ktoré sú naučené si povedať svoje a nepociťujú žiadnu trápnosť či pocity viny (že by mali vyhovieť), pre nich je toto ľahká situácia, preto ti nerozumejú.

luccija
29. okt 2024

Daj dcéru dedovi a nech idú ..oni boli pozvaní teda dedo asi bral ako samozrejmost, že vnučka pôjde s ním.A možno suseda chcela pozvať len dospelých a dedo pozval vnučku sám🙂
Ja by som nešla

selest
29. okt 2024

Si dospela. Nie si zodpovedna za to co urobia alebo co komu povedia iny ludia. Ty ked chces chod, nechces nechod a viac neries. Alebo je ta susedka nejako vyznamne dolezita
pre tvoj zivot ze ti tak zalezi na tom co si mysli?

gab1sol
29. okt 2024

Najskôr si argumentovala, že dcéru nepozvala, tak sa možno otec opýtal, hodili o tom reč a suseda sa tak rozhodla pozvať aj teba… Neviem, drámu by som z toho nerobila a jasne povedala otcovi “nie, dcéra nikam nejde” a susede slušne poďakovala za pozvanie, ale odmietla, že už máš iný program.

deti95060810
29. okt 2024

nešla by som... cítila by som sa dosť blbo...

zooeynka
29. okt 2024

Ake odpovede cakas? Ved ist nechces, podakuj cez sms a napis ze neprides. Robis vedu z nejakej nepodstatnej party....

beata_k
29. okt 2024

Uf, nesla by som. Ved to do oci bije, ze nie si uprimne pozvana.

Mne vadit nebudete....🤣

tykat
29. okt 2024

No ta ona ta pozvala a ty neprides lebo mate iny program. Hotovo, vybavene.

jana_eyre_2
29. okt 2024

No chápem - mňa by tiež naštvalo, keby otec rozširoval že sa niekam defacto vtieram a pritom tam ani nechcem ísť.. no otcovi si povedala čo si myslíš, susede si povedala že neprídeš a teraz ťa už len to nastvanie na situáciu bude musieť prejsť, to prejde časom.. už len teda otcovi by som povedala nech mi nerobí program za mňa, že som.dospela a o svojom čase rozhodujem sama..

marsmykkok
29. okt 2024

Ja nechápem celkom, prečo si nechcela aby dedo zobral vnučku. Však dcéra je decko, nech dedo sám posúdi, či tam chcú vnučku alebo nie, ak ju zoberie a nebudú s tým rátať problém tvojho otca- deda nie tvoj. Zbytočne pcháš všade nos a všetko komplikuješ a potom sa to aj skomplikuje...

danyelia
29. okt 2024

...a na koho si vlastne nahnevaná, na otca či na susedu? 😃

kavasmliekom
29. okt 2024

A prijala si pozvanie, či nie? Reagovala by som tak, že ja o ničom neviem, že by som chcela ísť, nastalo nedorozumenie ale ďakujem za pozvanie, možno niekedy inokedy.
A ďalej by som nerozoberala.

autor
29. okt 2024

@marsmykkok nechcela som aby dedo bral dceru, lebo inac sa o nu nezaujima len pred inymi sa chvali....a na taketo podujatia ju chce zobrat.
@danyelia hnevam sa na otca, pred susedou sa citim trapne.
@kavasmliekom no reagovala som ze ja o nicom neviem,najprv naastalo trapne ticho medzi nami, naco suseda znova zopakovala ze kludne ak chcete pridte a ja som nato podakovala za pozvanie

danielllka
29. okt 2024

Ako by som reagovala? Otcovi by som zavolala a opýtala sa ho, či je pravda, že povedal, že chcem ísť aj ja (ešte je celkom možné, že sa so susedou nepochopili) a ak by priznal, že áno, tak by som ho požiadala, nech nabudúce nerozširuje niečo, čo nie je pravda. A dcéru by som s ním pustila, ak by chcela ísť- opýtala by som sa jej. Susedu by som neriešila, ale ak by som ju nabudúce stretla a znova by načala konverzáciu ohľadom toho, vysvetlila by som jej, že asi došlo k nedorozumeniu...

janinah
29. okt 2024

Mat tvoje starosti a Ficovi rentu....

kandelabra
29. okt 2024

Ja by som za takychto okolnosti urcite nesla, ale zaujimalo by ma to ohladom tvojej dcery. Ona chcela ist, alebo sa len dedo rozhodol, ze ju berie? Lebo ak sa on rozhodol, ze ju berie, ale venovat sa jej nebude, asi caka, ze chalani ju zabavia a on bude za pekneho, len ktovie ako to skonci, ked vravis ze sa deti vecne hadaju. Dalsia vec je aky druh party to je, ci taka rodinna, alebo len viac menej pre dospelych. Spytaj sa teda dcery, ako to vidi ona, ci chce ist alebo nie. Ak ano, ju by som pustila.

dadka1997
30. okt 2024

Ak nechceš nechoď, co je na tom take tazke ? Ak si tam dsti robia zle tak ani dceru tam nedavaj a budte doma

marsmykkok
30. okt 2024

Autorka no vidíš, tak sme sa dostali ku koreňu problému a to je tvoj vzťah s otcom, respektíve, že nechceš aby tam dcéra išla s ním kvôli nemu. Keby máte s otcom normálny vzťah nespovedáš ho, či pozvali aj vnučku, že ako presne ho pozvali a tak, ak by dcéra chcela ísť, dala by si mu ju a mala dôveru, že je to správne že ide aj s vnučkou. Ale takto si do toho Vášho problému zatiahla aj tretiu stranu-susedov a ich teraz riešiš, namiesto toho, aby si riešila ten základný problém a to je vzťah otec-ty-vnučka.

martul
30. okt 2024

Toto sú teda problémy. Akože, pri všetkej úcte, toto si nevieš vyriešiť? Nie je tvoj muž doma, alebo sa mu to nechce počúvať tak píšeš sem? Veď mu daj malú a ty nechoď. Alebo mu povedz ,,oci nejdeme". Hotovo. Ja neviem baby, veď také nesmysly a žabomyšie vojny riešiť...

cacianka
30. okt 2024

myslím že tvoj otec na pozvanie od susedov natisol na párty aj vnučku a teba, že prídete, úplne ako hotovú vec to povedal susedom, a tí zostali v nemom úžase, tak mu nestihli/ nevládali odpovedať že vas predsa nepozývajú iba jeho ženou. preto tá reakcia ked si si stretla s ich susedou, že jej vadiť nebudete. jasne dala najavo, že vás nepozvali, ale bolo jej trápne ti povedať že eee nechoďte. chápem že aj ty si bola prekvapená o čom to hovorí, tak si nestihla reagovať, a vysvetliť jej že nielen že o pozvaní nevieš, ale že je to nežiadaná akcia a zásah tvojho otca, nie tvoje vnucovanie ísť kde nie so normálne pozvaná. ved sa opäť stretnete, tak jej to povedz, veď pozná tvojho otca dlhé roky, že to bol jeho blbý nápad, nie tvoj, aby to maslo nezostalo na tvojej hlave. aspoň si suseda bude dávať pozor a jasne mu nabudúce odkomunikuje koho presne pozýva.
Otcovi by som tiež vyčistila žalúdok, nikde by som nešla a ani dieťa nepustila, urobíte si svoj program, nebude sa niekde kde nebola pozvaná biť a naťahovať s deckami s ktorými si nesadli, len aby si tvoj otec mastil ego. nech si kúpi kačací tuk !

rorino
30. okt 2024

Ocinko by si zaslúžil medailu🤦🤦,riadny manipulátor.

autor
30. okt 2024

@rorino presne si vystihli mojho otca

cacianka
30. okt 2024

o to skôr by som susede vysvetlila , odkiaľ vietor fúka, aby si ty nebola za sprostú tupaňu, čo sa vtiera tam kde nie je pozvaná

sense
30. okt 2024

Otcovi si mala povedať že dcéra nepôjde lebo ak tak sa decká len biju a susede si mala povedať že nepôjdete, že to len otec rozhodol o vás bez vás