viacdetnu s dospelakmi, kde su vsetci porozvadzani vratane rodicov?
Ak ano, co je to za fenomen... 🤔
Presne tak
@viestta napísala veľkú múdrosť...radšej stastne rozvedeny ako nestastne zosobaseny....a to nie je len dnes....joooj ved teraz resp aj pred 20 rokmi sa rozvádzali ľudia.
Som z rozvedené Rodín, som rozvedená, bratia sa radšej ani neoženil. Ale jeden žije tiež s rozvedenou s troma deťmi (dospelé) a dokonca aj Aj môj ex tvrdil ze to je tým. Ze to mame v rodine. Ale radšej rozvedená ako žiť štýlom ako jeho rodicia, alkohol, nadávky, ignoracia občas aj bitky ale hlavne ze bola rodina pokope. A podobne manželstvo zažíva aj moja ex švagriná ale hlavne ze je rodina pokope.
Takže neviem co je to za fenomen ostávať zosobaseni len aby sa nepovedalo, co tam potom ze manželstvo je nefunkčné.
Nepoznám...sme velka rodina,ale rozvedená je len jedna sesternica,tam muž neuniesol chorobu a neskôr smrť syna
U nás iba jedna rodinka, z celej rozvetvenej rodiny z mojej strany, je rozvedená U manžela je to horšie
Áno, v mojej :D som posledny mohykan. Niekde som citala ze rozchody a rozvody su "nákazlivé". Je to preto že keď sa niekto blízky rozvedie, začneme rozmyslat ako je to vlasne u nas... A tiež aj vidíme že sa to dá, rozviest sa. Prestáva to byt tabu.
@stastnamanzelka žiť s jedným človekom dlhé roky v šťastnom manželstve sa už nevidí možno preto, že to bol v minulosti jeden veľký hoax.🤣
Voľakedy sa nerozvádzalo kvôli tomu, že manželky boli úplne závislé od chlapa, nemali kam s deťmi ísť a "tradičné" slovenské rodiny plné bitiek, hádok a alkoholu si šťastne nažívali až do smrti. Chvalabohu tá chorá doba je za nami. Nechcem tvrdiť, že dnešná doba, kedy sa ľudia rozchádzajú za banality je ideálna, ale aspoň majú ženy možnosť voľby.
Ja pochádzam z rozvedenej rodiny a napriek tomu som v šťastnom manželstve. S jedným partnerom som už 26 rokov. Manželstvo je samozrejme aj o kompromisoch. Keby som nebola šťastná volím rozvod.
Nie. V našej rodine je to všehochuť. Aj nadivoko, aj manželia, aj rozvedení 🤷. Každý nech si žije tak, ako mu to v danej životnej situácii vyhovuje, bez ohľadu na "trend". Nevidím zmysel ostávať v nešťastnom manželstve len preto, aby na mňa niekto krivo nekukal, že sa riadim "trendom".
Ano, ale je to aj dnesnou modou, ze vela ludi je spolu typom "nepaci sa ti, vonku su dalsi/dalsia" plus velmi vela ludi nepracuje na vztahoch (bud zabudli, nevedia,ze je to dolezite, alebo su tak zaneprazdneni financnym utiahnutim vydavkov, ze toto ide do pozadia). Rozvody boli aj budu, ale ich % zastupenie svedci aj o (ne)zodpovednosti v spolocnosti, hlavne, ked zakladnou jednotkou tvori rodina. A cim vacsie mesto, uponahlanejsi zivot, vyssie naroky, tym vacsia rozvodovost.
Radšej šťastný a sám ako nasilu ostávať s niekým v manželstve kde už láska vyprchala alebo sú iné vážne problémy .No je kopec žien ktoré ostávajú v manželstve ,aj keď je nefunkčné len kvôli tomu aby mali aspoň nejakého muža .Boja sa samoty tak ostávajú v nešťastných vzťahoch miesto rozvodu .V tých mŕtvych vzťahoch vychovávajú aj svoje deti s nevhodnými vzorcami do budúcnosti .
@stastnamanzelka To je pravda, že ľudia nekomunikujú a neopravujú vzťahy a nepracujú na svojich vzťahoch. S tými mužmi ti neviem povedať a o vzťahoch na divokoch..... Kym je toľko hlúpych žien, že po pár týždňovej a pár mesačnej známosti rodia deti cudzím chlapom. Je to ich problém, že sú hlúpe. Tym chlapom sa ani nedivím.
.. poznám..a nie jednu🤷 rozvedené dve-tri deti +rodičia...
Aj dve baby s ktorými som sa vydávala v rovnaký deň ,jedna už má tretieho, druhá hádam aj piateho chlapa...neviem kde robím chybu 😆
fakt nerozumiem takýmto otázkam. Bude tvoj deň krajší, keď ti pár žien napíše, áno, poznám/nie, nepoznám? Aký je z toho prínos?
U nas v sirokej aj blizkej rodine je iba jeden rozvod. Ale aj to len preto,ze chlap bol psychopat,nasilnik,alkoholik. My sme celkovo velmi sudrzna rodina,vsetci drzime spolu,pomahame si,ci uz my ako deti-surodenci,ale aj moji rodicia so svojimi surodencami. Preto si myslim,ze mame nizku rozvodovost,lebo si ctime rodinu a spravame sa k sebe pekne a podla tohto vzoru sme si aj hladali partnerov.
U nas vsetci porozvadzani... ale zacal to este pred 90timi rokmi dedo, ked nechal moju babku s dvoma malymi detmi. Takze za mna to nie je fenomen tejto doby. Len sa o tom viac otvorene hovori. Tiahlo sa to aj s mojou mamou a s otcom, aj s tetou, ta sa sice nerozviedla ale idylicke to nebolo ani trochu. Rozvedeni su aj rodicia mojho partnera, to sa ani necudujem, lebo ja by som utekala asi tiez. Proste zavisi naozaj od povah a tolerancie. A samozrejme od vyzretosti. Ja som s partnerom uz veeeelmi dlho, takze taka vynimka a brat to iste. Ale brat je tak pohodlny ze by sa sam od seba nezdvihol nikdy 🙂))) Neschvalujem rozvody vobec, ale urcite ak sa vycerpaju vsetky moznosti, komunikacia, robia si partneri navzajom zle, tak potom je rozchod vyslobodenim. A idealne je ak vedia byvali partneri spolu pekne komunikovat najma kvoli detom.A nikoho nesudim, vidim ze kazdy ma co v zivote robit aby to zvladol a nieto este posudzovat.
V nasej rodine je zase fenomen, ze vsetci ziju “nadivoko”, nikto sa nerozviedol, nerozisiel… deti vyrastaju v kompletnych rodinach - ak to tak mozem nazvat. Sobas, Papier, rozvod, ci zivot nadivoko nevypoveda o tom, ci su ludia stastni. Rozvedena zena moze byt stastnejsia ako utrapena v manzelstve😉cisla sa nedaju pausalizovat. Naviac dnesne zeny su nezavislejsie, co znamena, ze nie su nutene zotrvat v manzelstve za kazdu cenu a cenu toho, co si o nas ini pomyslia. A ani sa nemusime sobasit, lebo sa to patri. Kazdemu jak je libo😁
Ano.
Ja taku porozvadzanu celu rodinu veru nepoznam.
Moji rodičia sú síce spolu ale ja aj brat sme rozvedení. A ešte môj ujo. A je mi naozaj jedno kto si čo myslí
@stastnamanzelka z generacie +60 poznam kopu rodin, kde sa prve dieta narodilo ani nie pol roka po sobasi, ked sa na to pozries hlbsie, tak pred sobasom par mesacna znamost. Netreba zit v naivnej predstave, ze sa pred svadbou tri roky spoznavali a rodinu zakladali po zrelej uvahe. Vtedy bolo neplanovanych a prekvapujucich tehotenstiev ovela viac ako dnes.
Dalsia vec, ze skutocne spoznavanie doslo az po sobasi, pretoze neexistovala moznost "byvat spolu na skusku". A ano, mnoho tych manzelstiev trva a nerozvedli sa, deti vychovali a ostavaju spolu ale cely ten vztah je od sameho zaciatku nefunkcny, ostavaju spolu z roznych dovodov ale nie z lasky. Mozno castokrat len zo zvyku alebo len preto, ze zena je financnym a materialnym vazalom muza, alebo len preto, ze sa "nepatri rozvadzat". To, ze je manzelstvo dlhorocne vobec nemusi znamenat, ze manzelia su v nom stastni.
@stastnamanzelka dnes sa nekomunikuje? Myslis, ze kedysi manzelia viedli nejake dlhe duchaplne zaujimave rozhovory? Pochybujem... zilo sa jednoducho inak ako dnes, to je vsetko. Behali okolo zvierat, zahrady, roboty kopec tak si kazdy robil svoje...
Poznám rodinu ( rodičia 65 rokov ) a 4 deti .. všetky štyri deti sa rozviedli,každý mal aj navokon dosť nefunkčný vzťah . Rodičia spolu žijú cez 40 rokov .
Ja zas pochádzam z rodiny, kde sa nik nerozviedol. Rodičia, ani ich súrodenci, ich rodičia... Ale ja áno. Aj keď nikdy som si nemyslela, že sa raz rozvediem 🤷🏼♀️
Deje sa to, pretoze ludia vdaka Bohu nehladia uz velmi co povedia ostatní. Aky to ma vyznam, ze su zosobaseny pokial sam pan kostolnik chlasta a manzelka chodi pravidelne s monoklom ci obcas nejakou tou zlomeninou?
Ty to beries ako fenomen? Ja len dufam, ze mas prijemny pohodovy zivot, inak by si nepotrebovala zakladat turo temu. Deti rozvedenych rodicov maju casto dobry priklad - preco trpiet "koli detom" ked sa da zit spokojnejsie po rozvode?? Ti rozvedeni nie su horsi od zosobasenych.
to mas tak, niektore zeny davaju velmi na nazor ludi na MK a potom rozsiruju rady rozvedenych a slobodnych mamiciek ;)
Lepsie spokojny stastne rozvedeny ako nespokojny a nestastny v manzelstve. Taky to je fenomen.