Mám 26 rokov ale už cca od 22 mi ľudia tipuju tak o desať až 15 rokov viac. Proste vyzerám oveľa staršie na svoj vek. Trápia ma ale reči okolo. Vždy keď sa ma spýtajú na vek, odpoviem a reakcie vždy že čooo ja som myslela že oveľa viac. Alebo- fuuha nerobis si srandu?
Už som sa zaprisahala že nikomu môj vek vravieť nebudem. Ale ľudia akosi dobiedzaju. V práci som odmietla povedať už vek jednej novej kolegyni ale za furt dobiedzala a hádala koľko mám. Samozrejme hádala oveľa viac. O pár dní znova, proste jej to nedá. Chcem vás požiadať, ako slušne odmietnuť prezradiť svoj vek? Nechcem zase vyznieť odmerano, hlavne čo sa práce týka. Prípadne ak vek niekde uviesť musím, ako reagovať na tie blbé poznamky okolo toho? Pamätám si raz v 18stich na jednom kurze ked sa jedna žena dozvedela koľko mám tak mi povedala že vyzerám už ako mamička. Ach, neviem prečo musia byť reči okolo. Ja tiež keď sa dozviem niekoho váhu tak mu nepoviem že vyzerá na viac :/
A je niečo zle na Tom, keď vyzeráš staršie? Podľa mňa vôbec nie
Nevyriešiš to tým, že budeš tajiť vek. Ľudia vedia byť zvedavý a dotieravý. Ja by som im rovno odpovedala "Mám 26, áno, vyzerám staršie, nie si prvá čo mi to hovorí" a zmenila tému alebo išla niečo súrne robiť. A vykašlala sa na to.
Príp. skús zmeniť účes, makeup, okuliare ak nosíš a pod.
skús povedať : "a teraz s pravdou von pani koľko máte rokov vy... fííííha tak to je tiež pre mňa prekvapko... " 🙄
@zmrzlinka2021 Nejde o to, ako vyzerá, ale že ľudia majú k tomu komentáre a tvária sa doslova až zdesene. To určite nie je príjemné nikomu.
Autorka, je mi to ľúto. Skús povedať, že pýtať sa druhého človeka na vek nie je slušné, alebo že ti otázky tohoto typu nie sú príjemné.
Vždy som v práci mala s kolegyňami/kolegami veľmi kamarátske vzťahy, neviem si predstaviť tajiť vek. Ak ťa to trápi, skôr sa zameraj nie na to, ako nehovoriť o svojom veku ale na to, prečo ťa to tak trápi. Čo je dôvodom, že pôsobíš tak staršie? Vlasy, makeup, štýl obliekania, štýl vystupovania a komunikácie? Pretože to sú všetko veci, ktoré vieš zmeniť a cítiť sa sama potom lepšie. A inak sa mi páči reakcia od @deti95060810
@thereisabear *zvedaví a dotieraví malo byť
Viem ako sa cítiš, zažívam skoro to isté. O pár dní mám 30 a keď idem manželovi kupovať cigarety vypýtajú si odo mňa OP, keď kupujem nealko pivo (billa, Tesco..) pravidelne odo mňa pýtajú. V banke to počítajú na kalkulačke a keď idem kupovať alkohol do 1day, tak tam musím ešte aj RČ povedať, aby si boli isté, že fakt mám správne OP.
Už to proste neriešim. Keď sa ma niekto opýta, tak len poviem, že nehnevajte sa, ale na vek ženy sa nepýta a odídem.
Ja sa čudujem kolegyni, že má dostatok času riešiť tvoj vek. Povedz jej, že v práci sa takéto veci neriešia.
A preco je to tak, nemas prisilny makeup, tmave vlasy - svetlejsie trochu omladzuju, nemas strhanu tvar, nie si vraskava, vychudnuta? Obliekas sa mladistvo?
A trapi ta aj to, ze vyzeras starsie, alebo len tie komentare? Lebo keby si chcela vyzerat mladsie a sviezejsie, tak sa to podla mna nejakou starostlivostou o seba da docielit 🙂
Nos*
@h2 lenže to je problém tých ľudí.
@zmrzlinka2021 Ktorých ľudí? Lebo zjavne to trápi autorku, nie tých, čo jej to povedia.
ja som to mala vždy opačne, že ako tu môžem pracovať keď ešte určite nemám 18, keď prišli odpisovať vodu/plyn tak že mám zavolať mamku a podobne 🙂 teraz som už stará a zase majú poznámky, že vyzerám unavene, smutne (furt to niekomu vadí), že či mi niečo je a pritom mi nič nie je, proste mám taký face
pochybujem, ze kvoli nosu posobis starsie.
pravdepodobne posobis frustrovane, nestastne, mas bud zle zvoleny uces, alebo sa obiekas tak, ze ti to pridava na veku.
uz samotny fakt, zer mas problem s prezradzanim veku dost vypoveda o tom, ze nie si OK so sebou.
tak bud zmen postoj, alebo obliekanie, alebo uces....alre, hlavner, nauc sa mat raa samu seba
Ja som cela vychudnutá, nie len tvar a ešte keď som unavená tak hneď niekto musí, že čo mi je, strašne vyzerám a moja odpoveď - ďakujem, aj tebe to pristane 😁 a skôr si myslia, ze som mladšia, takže tym to podľa mňa nebude. Ani nosom, čo s tým má nos. Možno skôr utrapeny výraz, alebo makeup... Ale to je jedno. Maj taky účes, oblečenie a neviem co ďalej, aby si sa sebe páčila
Inak mňa celkom prekvapuje to, že sa ťa toľko ľudí pýta na vek, mňa sa v robote nikto nikdy neopýtal, koľko mám rokov a ani ja sa to nikoho nepýtam, keď niekto vie, koľko mám rokov, tak len preto, že som to sama vrámci nejakého rozhovoru povedala, ale nikto sa ma na to nikdy nepýtal, preto mi to príde také zvláštne, že sa ťa na to všetci pýtajú..
Ja by som s úsmevom odpovedala: 53. 😅
Ja by som im splechla do tváre pravdu(26) a pri hlúpe poznámke by som odpovedala "no a predstav si ked som mala 10 predali mi už aj cigy!!! A otcovi som chodila po pivo"
Mne keď bývalá vedúca povedala, že má 30 rokov tak ma to tiež prekvapilo, keďže vyzerala, že má cez 40, ale povedať jej to ma fakt nenapadlo. Veď to je hrozne netaktné. Ale paradoxom je, že už má teraz cez 50 a skoro vôbec sa nezmenila, stále by som jej tipla tých +/- 42.
A viackrát som počula, že ľudia, ktorí vyzerajú v mladosti staršie, sa dlho nemenia. Tak možno ti za pár rokov budú hovoriť, že vyzeráš na menej ako máš...
Na tomto vidíš akí sú ľudia hlúpi. Keby boli múdri, nebudú to komentovať. Proste sedlač.
Vieš čo? Moja mama bola (a ešte stále je) ten typ. V 25 vyzerala na 40. A ostalo jej to tak pol storočia. V sedemdesiatke stále vyzerala na 40. Proste sa nemenila, žiadne vrásky, nič, jediná zmena boli kila, ktoré sa nakopili. Ale stále identicky ksicht. Dnes má skoro 90 a keď sa niekde vyberie si segrou, často považujú mamu za dieťa a segru za rodiča. Segru to vždy dvíha od zlosti zo stoličky, ale fakt tak vyzerajú. Takže to vyzeranie "staro" sa môže neskôr pekne obrátiť.
Povedz im kolko mas a potom k tomu dodaj nieco ako “to vyzeram tak staro?” Po tomto sa budu citit oni trapne, ze ti tipovali tak vela, a uz s tym viac otravovat nebudu 😉
@autorka ja som cely zivot vyzerala starsie, mala som od 18 o 7 rokov starsieho partnera a vsetci nas brali ako rovesnikov... mala som deti v 26 a 28 a podla mna, v pohode by si mi tipla 35, lebo ostatne maminy boli v tomto veku s takymi detmi. Az oko 35 sa zacali ludia cudovat, ze mam vobec deti, ze si mysleli, ze na to nevyzeram a teraz mam 42 a tipuju mi ludia menej. A ked poviem, ze mam 16r syna tak nechapu. Nechapem tomu vnimaniu veku ani ja, ale mam aj vrasky, oblecenie som tiez nejako vyrazne nemenila..snad len uz zivot neberiem tak vazne, viac sa usmievam, tak asi posobim na ludi mladistvejsie.
@vanilkovazmrzka
ahoj, budem ti protirecit. Mala som znameho. Pri spoznani v ramci partie mi ho predstavili. Ma lu sne tam 18- 20 rokov. Tiez som sa pytala kolko ma rokov.
A blbo som zareagovala. Povedal mi, ze ma 20 a ja som s prekvapenim povedala, ze vyzera na 30.
Jeho sestra tak isto. Mala 16 a nikdy v bare na diskotekach nepytali op, mohla vzdy dnu, kupovat alko, fajcit. Ta vyzerala uz vtedy na 24.
To je iny genotyp. A obaja boli upraveny, neposobili koli vyzoru ovela starsie.
Ten znamy vsak aj vystupovanim vacsinou posobil starsie. A samozrejme, ties sa na mna urazil najskôr. A to som fakt nechcela, len ma to velmi prekvapilo.
Tajuplne sa usmej a povedz ze si zila roky v USA a tam sa o veku nehovori, takze to nebudes menit.