Baby , mám ťažké depresívne obdobie , už dlhšie, na psychológa to nie je , ale ak bude nutné a bude treba pôjdem aj tam , nepokladám to za hanbu..ale čo vám pomáha k pozitívnemu mysleniu ? Skúste má trošku motivovať ,možno mi tu niekto poradí niečo , čo mi zrovna pomôže ..ďakujem
Robiť niečo, čo mám rada a čo ma napĺňa
Pri com ti cas bezi rychlo a ani ho nevnimas? To bude cinnost, ktora ti moze priniest radost a mozno trosku pokoja
Snažím sa vždy smiať. Príde nejaký problém, poplačem si, o 10 min sa na tom smejem, spravím si z toho srandu.. tiež keby ma niekto videl, tak si mysli svoje 😁 nerobím si z nicoho ťažkú hlavu, snažím sa problémy riešiť, keď ich mám “pred sebou”.. nie týždne alebo mesiace dopredu sa strachovať, plakať alebo robiť si nervy.. a keď mám problém pred sebou buď ho dokážem vyriešiť alebo sa s tým musím naučiť žiť .. a tým pádom strachovanie a nervovanie týždne dopredu by mi bolo v obidvoch prípadoch … platne 🫡
Mne pomáhajú meditácie a robiť nejaké maličkosti každý deň, na ktoré na môžem tešiť. Alebo niečo si naplánujem, napríklad kino, koncert, výlet a mám sa na čo tešiť. Ale záleží aj prečo máš také obdobie, lebo ak ti napríklad niekto zomrel, tak je úplne pochopiteľne, že si smutná a treba si to odsmutit a nenutit sa nasilu byť veselá. To len ako príklad.
neobklopovat sa ludmi s negativnym myslenim a nazormi, lebo funguju ako upiri na energiu. A ked uz pri takych z nejakeho dovodu musis byt, tak sa ich naucit brat s nadhladom - je to velmi tazke, ale ked to zvladnes, budes vediet sa tesit a vidiet pozitiva aj tam, kde zvysok ludi lame palicu.
Fitko
Pohltiť sa pracou u mňa 100%zaberie som tak trošku vorkoholik
Za mna? Mat sa na co tesit. Ale mne nezaberaju take bezne veci, ako kino, ci koncert. Ja musim planovat velke 🙂 Dovolenka, nove skrine, zmena imidzu. Ak mi je velmi zle, tak planujem nakupy nehnutelnoati, ci stahovanie niekam na plaz...
Druha vec je, vdaka. Kazdy den pisem dennik vdaky, to je technika, ako v sebe vzdy najst nieco pozitivneho za uplynuky den. Po case to fakt pomaha, nevidiet vsetko tak zle, a tmavo. Aj ked, mam dni ked som do zurnalu napisala len nech sa vsetci idu vies co, a ze sa na nejaku vdaku mozem zvysoka tiez vies co...
A este pomaha slnko, pohyb. Znie to ako klise, ale je to vedecky potvrdene, oci a mozog potrebuju denne svetlo, tak na to treba dbat. A beriem vitD, stale. Neviem ci pomaha ale aspon pre ten pocit.
Dať si nejaky cieľ a tešiť sa na jeho splnenie...