Požičanie peňazí kolegyni

tomastomas1
13. dec 2024

Ahojte je možnosť získať späť požičané peniaze požičal som kolegyni no neustále sa vyhovára že už to vráti ale vôbec to nevracia... Je nejaká právna možnosť ? prevod bol na účet mám aj nejaké správy...

zmrzlinka2021
13. dec 2024

@tomastomas1 upozorniť ju emailom a dať jej termin

astronaut321
13. dec 2024

Aj ústna dohoda je právom vymáhateľná a ty máš dôkaz v podobe prevodu. Pokiaľ je to v radoch 100, tak nič nezískaš pokiaľ to je 2k+, tak jej vysvetliť, že sa ti oplatí to riešiť právne a nech ti radšej vráti o pár stoviek menej… ja úprimne by som jej spravil splátkový kalendár, pretože peniaze si požičiavajú tí čo ich nemajú (malé čiastky). Je to stále kolegyňa, výplatu dostáva t.j. 100 mesačne.

koniarova
13. dec 2024

@astronaut321 súhlasím. Dohodnúť sa na splátkach je najlepšie riešenie.

alickapusinka
13. dec 2024

ak máš papier a je to dosť penazí tak môžeš ísť aj za exekutorom.

markusrasford
13. dec 2024

@tomastomas1 poradím ti. Samozrejme záleží od toho koľko si požičala v prípade že viac tak sa obrat na súd aby vydal Platobný príkaz. Súd vydá PP a do 15 dní sa bud odvolá alebo vráti peniaze. Keď neurobí ani jedno obrátiť sa na exekútora a ten jej zablokuje účet a začne vymáhať peniaze. Žiaľ...

janinah
13. dec 2024

Pri požičaní treba hneď dohodnúť dátum dokedy má sumu vrátiť.Tiez som sa tak poučila na vlastnej koži.z vrátim ti do roka boli roky štyri.

deti95060810
13. dec 2024

najlepšie nepožičať vôbec... a ak už , tak jedine takú čiastku ktorú by som vedela oželieť...

kavasmliekom
13. dec 2024

By som s nou išla v deň výplaty k bankomatu a predtým sa jej opýtala pred všetkými, či už má výplatu...ja by som si svoje vydobila.

janinah
13. dec 2024

@kavasmliekom áno,a vytrhla jej peniaze z rúk, ktoré potrebuje pre rodinu..a hlavne teraz pred vianocami...sa spamataj

kavasmliekom
13. dec 2024

@janinah no bohužiaľ, zarába tak isto ako ja. Keď sa vyhovára dlhšie, tak nebude mať ani v januári, ani v marci, ani o rok....

lucia11kob
14. dec 2024

Skús jej poslať predžalobnu upomienku, alebo niečo podobné..možno sa zľakne..