Pozeráte na rodinu?

26. mar 2024

Ahojte, ano viem, ze je to individualne a urcite to tak nefunguje u kazdeho, ale vsimate si partnerovych rodicov, ako sa k sebe spravaju a potom si tie vlastnosti zacnete vsimat na vasom partnerovi, pripadne je to pre vas rozhodujuce, ci vo vztahu pokracovat? Dakujem.

jajanka31
26. mar 2024

Ano... manzel zil s rodicmi 26 rokov pod jednou strechou aj keby nechcel ma kopec ich vlastnosti a zvykov.. ale meni sa aj on aj jeho rodicia.. teda nie je to ze su rovnaky.. je to proste ina generacia. Ale neriesila som to lebo v podstate verim ze kazdy clovek je jedinecny a viem ze v 90% by reagoval na rovnake situacie inak nez oni.. lebo nie je oni.. ty si musis zvazit o ake vlastnosti ide. Mne by napriklad vadilo. Ze otec pije pijem aj ja.. fajci tak fajcime vsetci doma.. atd..

minenkak
26. mar 2024

Tak u nás je to úplne opačne, na oboch stranách

dzulli1980
26. mar 2024

Áno ... môj muž je z piatich detí, jeho otec bol alkoholik, škaredo sa správal k žene aj k nim ... nevenoval sa im, môj muž nemal žiadny vzor resp. ak mal, tak ten zlý ... tie začiatky v manželstve boli ťažké, pri každej hádke sa správal ku mne škaredo, iná by dávno odišla, lenže v ňom bolo toľko lásky, zloby, proste nevedel s emóciami pracovať, proste takto to videl doma, takto to bolo podľa neho správne ... naučila som ho to, nie je to jednoduché, chce to kopu trpezlivosti, na chvíľu zabudnúť na svoje ego atď. ... nemenila by som, lebo pri tom procese jeho "prevýchovy", som sa aj ja kopu vecí naučila, našla som svoje hranice, a môj muž je jeden úžasný človek, milujúci partner, otec.

lili1313
26. mar 2024

Nepozerala som ale mala som 🙂 niektore vzorce je veľmi ťažké zrusit.

jamimo
26. mar 2024

môj partner je opak svojich rodičov.... ja tiež 😉
Rozdiel som videla hneď, nemá žiadne ich móresy, muchy, ani malomeštiactvo, debilné politické komunistické názory, nefajčí, nehrá "žiadúce role", nie je zviazaný stigmou a predsudkami. Je svojprávny, slobodný, inteligentný jedinec, životom humorom a pokojom vysmiaty, milujúci partner 😍 Už 25 rokov spolu.
PS: Ak by mal byť zadubenec ako jeho rodičia, tak s ním niesom. V opačnom garde detto 🤔

lavender94
26. mar 2024

Nepozerám. Všímam si, ze keď sme u nich chytá ich preafektované maniere. Ale doma je zas normálny 😅 občas zasrie nejakú blbosť, čo si pomyslím, že ach bože to máš zas múdra od tej matere ale to tak mame asi každý, on si to o mne tiež stopro mysli

andreatytler
27. mar 2024

Mala som ruzove okuliare a nevidela som pravdu na zaciatku. Az neskor som videla coraz viac a viac veci. Muz ma 4 bratov. Vsetci maju problemy so vztahmi koli tomu ako fungovali jeho rodicia a bratia sa naucli fungovat rovnako ako ich otec, ale nedari sa im najst zenu co by bola ako ich mama.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirkava
27. mar 2024

Chcela by som aby muž bol ako svokor, bol to skvelý, srdečný človek, no je ako svokra 😁, nie je zlý, no ta povaha sa nezaprie 😆.

jumama
27. mar 2024

Hlavne ked je clovek velmi mladucky, nenapadne ho na veci nazerat tymto sposobom. Ale som presvedcena, ze ked by sme mali kazdy nejake zaklady psychologie v skole, ze by sme sa rozne "red flags" naucili vnimat. Clovek vie na sebe pracovat, ale musi to chciet sam. A presne to, ze to "musi zmenu chciet sam a nie jeho partner", to byva kamen urazu. Uz len toto keby sa naucime pochopit ako mali, tak by to velmi pomohlo 🙂

jennky13
27. mar 2024

vzorce spravania z detstva si odnasame obaja , aj moj partner aj ja. Aj ja si mozem mysliet, ze to, co ja pokladam za spravne spravne je . Obaja sa vo vztahu musia menit a reagovat. To, co bolo v rodine dobre si ponechat a s tym zlym popracovat.

barju
27. mar 2024

Ja som hľadala či manžel nezdedil nejaké črty po otcovi, lebo svokor je svojský a ani manžel s ním niekedy nenájde spoločnú reč. Našťastie to bol tak záporný príklad pre manžela že si neosvojil nič zo svokrovho správania, inak by som s ním nevydržala ani tých 15 rokov čo zachvilu oslávime. A dúfam že ďalších 50 spoločných ešte príde bez toho aby sa začal na svokra meniť, lebo aj to som videla že sa môže stať.

louise
27. mar 2024

Obaja sme žili v nefunkčných rodinách, kde vzťahy rodičov a ani k nám deťom nefungovali dobre. Práve preto sme obaja chceli niečo iné a s tým do vzťahu išli. Sme spolu 19 rokov a máme krásny a silný vzťah, presný opak našich rodín. Chceli sme to inak a to je veľa. Nemám pocit, že by si manžel prenášal nejaké výrazné vzorce správania a dúfam, že sa ani časom neprejavia.