Povrchnosť ľudí

30. mar 2024

Citim uzkost, je mi zvlastne. Asi aj kvoli ludom z okolia. Kazdi sa porovnava, moralizuje, ukazuju kolko maju materialna. Akokeby od penazi zavisela laska a bohuzial uz aj v rodine to vidim, nie len v praci. Kazi mi to radost zo zivota. Aj som rozmyslala odist niekam daleko od vsetkych a zachovat si rovnovahu, byt sama sebou...lebo ta povrchnost, hodnotenie, pohrdanie z okolia ma znicia.

huxy
30. mar 2024

Priveľmi si to pripúšťaš. Prečo vôbec riešiš, zamýšľaš sa nad tým, ako tieto veci vnímajú ostatní? Jedným uchom dnu, druhým von...

mamina7070
30. mar 2024

musis si to vysporiadat sama v sebe a neobvinovat vsetkych naokolo

autor
30. mar 2024

@huxy lebo posudzuju mna a ja nemam malo, len nie som taka ista, az tak mi na materialne nezalezi. A zle sa to pocuva, pokazi to radost, neviem sa nad to povzniest hlavne pokial ide o blizskych, ked hovoria co ako by bolo lepsie a co ako sme by sme mali...tamto hento sme mali kupit a toto sa patri...ja mam chut zmenit pracu, ale najskor si vziat dovolenku, kupit letenku a odist do tepla relaxovat na par tyzdnov a mozno tam ostat a kaslat celu karieru...len napokon ti ludia co posudzuju aj z rodiny a tak su predsa rodina a zit v zahranici by bolo prilis daleko

autor
30. mar 2024

@mamina7070 co myslis?

huxy
30. mar 2024

Ako píšem, príliš si to pripúšťaš. A možno treba obmedziť kontakt s takými ľuďmi, ktori na teba negatívne vplývajú.

diewcatqoo
30. mar 2024

Vobec to neriesim. Zijem tak, aby som sa kazdy vecer mohla na seba pozriet v zrkadle a ci ma niekto ohovara alebo riesi, kolko coho mam a ci mi zavidi a pod, mi je totalne ukradnute. Rovnako ja tieto veci neriesim u inych. Stykam sa s ludmi, s ktorymi si rozumiem a s ktorymi sa citim dobre a je mi jedno, akej su farby pleti, vierovyznania, ci su homo alebo hetero a kolko penazi maju.
A ze ti hovoria ludia, co by si mala a co nie... Je to len a len tvoja vec, ako zijes svoj zivot a na co minas peniaze. Zi tak, aby si sa ty citila dobre a neprisposobuj sa rozhodnutiam inych len preto, ze sa to patri.

zooeynka
30. mar 2024

A co ti brani odist do tepla aspon na 2 tyzdne si oddychnut? Ved chod. Ak na to mas tak naco riesis mienku inych?

zuzanazu85
30. mar 2024

Nerieš ostatných,čo majú a čo nemajú, skús najskôr od seba 😉

mamina7070
30. mar 2024

ze s vztahovacna a tapes sa v sebalutosti

ludom je uplne u pr…le co robis kde robis kde si bola atd a ak su ludia co radi take rozoberaju tak to s nimi nerozoberaj nekomentuj a oni prestanu s takymi ries pocasie alebo nic

ked chces zmenit pracu a ist do exotiky tak preco to neurobis ? nevyhovaraj sa na inych a urob to ak chces

ved to je uplne v pohode 😉 my sme boli vo februari na zanzibare na dva tyzdne a bolo super na fcb a socialne siete nedavam fotky ak niekomunchcem poslat poslem cez messenger

mamutka
30. mar 2024

Tak nemusíš letieť kamsi ďaleko, osamostatni sa od rodiny a nebudeš to stále počúvať. Ja teda nemám takého skúsenosti, nie som takými ľuďmi obklopená. Alebo aj niečo riešia, ale som nad to tak povznesená, že také reči sú mimo môjho zmyslového vnímania.

autor
30. mar 2024

@zooeynka no praveze praca ma nepusti odist na dva tyzdne prec a ak by som sla i na kratsie, nemohol by ist priatel, sla by som sama pravdepodobne

autor
30. mar 2024

@zuzanazu85 ja som si vzdy vyberala podla seba, no som zhejtovana

huxy
30. mar 2024

Odstrihnúť sa od ľudí, čo ťa hejtuju, to po prvé. A po druhé, neber si to vôbec k srdcu. Prečo ťa to vôbec trápi? Nech si ľudia myslia čo chcú, veď ty najlepšie vieš, ako to je. Nepotrebuješ sa pred nimi obhajovať ani spovedať, nič...

gribka1
30. mar 2024

Neber si to tak, ich nezmeníš. Tak ako musia dýchať, musia aj riešiť tieto veci. Odosobní sa od toho. Alebo im povedz svoj názor na veci, ak sa im nebude páčiť, začnú si dávať pozor, čo pred tebou hovoria.

mamina7070
30. mar 2024

a kolko mozes odist z prace suvisle ? ved sa nejako dohodni s priatelom naplanujte a chodte
nemusis sa vyhovarat na pracu

aeruginosa
30. mar 2024

Autorka, podla mna si velmi citliva bytost s dobrym srdcom a nevies toxickych ludi proste poslat do prdele.🤷🏼‍♀️ Vies, napisem ti jednu vec, a to, ze ludia, ktori maju potrebu sa vystatovat, ukazovat, co maju, starat sa do tvojho zivota, nie su skutocne stastni a naplneni v zivote. Pretoze taky clovek zdaleka nema potrebu nieco take robit. Pozri sa na to z tejto perspektivy, ze ty si daleko pred nimi, lebo si zijes zivot podla seba a si stastna. Ich reci si nepripustaj, prip. s nimi obmedz kontakt, aby si sa nemusela potom trapit.

komplikovana
30. mar 2024

Poznaju ta ti ludia natolko dobre, aby vedeli zhodnotit, co je pre teba naozaj dobre? Silno pochybujem, niekedy si ani rodicia vlastne dieta nepoznaju. Takze si povedz, ze ich reci sa ta dotknut pre tento dovod nemozu. Ani ti nemozu pokazit radost. Povedz im, ze si uz dospela ak si nevsimli a svoj zivot riesis podla seba, nie podla toho co by sa patrilo. Drzim palce.

reanda
30. mar 2024

tak bud zijes pre seba, alebo pre druhych.. ak zijes pre seba, s mnohymi ludmi sa to nestretne.. tak to je..

romiada
31. okt 2024

Nerieš čo si myslí okolie. Ak maš okolo seba negativcov , hejterov , tak ich odstran zo života, eliminuj streravanie na naozaj nutne , nerieš. Obklop sa ludmi pri ktorych sa budeš citiť prijata alebo sa nauč povzniesť nad kritiku. Mne je nazor ostatnych šumafuk aj keby som so Shrekom žila. Uplne moja vec. Moj život. A kritiku a nazor beriem len od ľudí ktorí su moji priatelia/rodina, ktorych rešpektujem prip.obdivujem a mam sa čo od nich naučiť a iba keď sa na nazor pytam. A nevyžiadane rady maju u mňa stopku.