Povedal, že si ma nechce zobrať za ženu

29. dec 2024

Ahojte, s partnerom sme spolu 10 rokov, zasnúbili sme sa a chystali svadbu.. do toho som však otehotnela a keďže som sa nechcela vydávať tehotná, svadbu sme preložili po narodení dieťatka. Vyriešili sme vlastné bývanie, všetko bolo v poriadku, narodila sa malá, teraz má pár mesiacov a okrem menšej krízy spojenej so šokom aké náročné je rodičovstvo je nám spolu super, vo všetkom sa zhodneme čo sa malej týka, trávime spolu čas aj ako partneri, venuje sa nám, domácnosti, ja zas tiež sa snažím venovať sa aj jemu…No a do toho už chystáme tú svadbu, mala by byť v máji. Všetko vybavené, zarezervované. Napriek tomu sme mali pár dní dozadu nezhodu, ktorá vyustila do dosť veľkých hádok trvajúcich viac dní. A pri poslednej príležitosti mi povedal, že nech zruším všetko okolo svadby, že nič nebude, že takú ženu ako ja za manželku nechce. Pričom tá hádka bola naozaj prkotina.. nič vážne. Len každý sme mali iný názor na určitú vec. Bola som v šoku, no nechala som to tak. O niekoľko hodín som sa ho opýtala, či to myslel vážne, a on že áno.. Teraz sa nebavíme. Neviem čo mám robiť, na jednej strane viem, že ľudia v záchvate hnevu povedia hocčo a možno to o pár dní oľutuje, na druhej strane si myslím že povedať niečo také má váhu.. najmä keď máme spolu aj dieťa..

colsami
29. dec 2024

Je mi to luto. Je to blbe. Ak to myslel vazne, neurobis nic, nasilu ho do tej svadby neprinutis.

Preto sa deti rodia manzelom a nie frajerom... (Aj ked ano, ti, pre ktorych je to "len papier" budu mat iny nazor, beriem). Ono ta postupnost frajerka - manzelka - dieta ma urcity svoj vyznam.

petracandle
29. dec 2024

No, radšej si sa mala vydávať tehotná...teraz už podľa mužskej logiky nemá"dôvod" si ťa brať - doma fullservis a dieťa s jeho priezviskom.

palicka
29. dec 2024

Pozri, pokiaľ Ti na tom záleží, daj tomu deň dva. Tak či tak teraz nič nezrušíš. No a potom si sadnite, a vydiskutujte. U mňa by išlo o nekompromisný pohovor o tom, ako si ďalej predstavuje spoločne žitie. Lebo teda ak by som nebola hodnou byt jeho manželkou, určite by som nemienili byť pani, ktorá urobí servis okolo bytu, dieťaťa i partnera. Vymenovala by som, akú mám predstavu (vrátane finančných záväzkov voči dieťaťu…). Nepoznám tvoju situáciu, ale u mňa, pokiaľ by sa radikálne neuvedomil, by skončil. Len ja si to dovoliť môžem…mám kam ísť, život mám zabehnutý a v podstate nie som na partnera odkázaná…

marianarem
29. dec 2024

Vrat sa k tomu znova za par dni alebo za tyzden a nech v klude vysvetli, preco to povedal. Nieco mu bud uz dlhsie vadi alebo sa ho nieco v tej hadke velmi dotklo.

lesmira
29. dec 2024

Ahoj.Mozno to bola pre teba prkotina a neho nie.
Jedno viem určite :
Nikoho nezmením. Ani po dobrom ani po zlom. Ak si ta nechce brat- fajn že je to vonku. Ušetríte si veľa problémov v spolocnom živote. Nevadí že je to objednané. Nato sa vy…
Načo spolu zostávať? Berte to realisticky.
Nechcite niekoho uspokojiť - vyhovieť mu.( on to tak robí)
Posielam silu a nádej.🙏🏻❤️

lenkakravcova
29. dec 2024

Povedz mu, že dieťaťu si dala meno po ňom, lebo si si myslela že to myslí s tebou vážne. Ak sa chcel zachovať takto, tak to mal povedať vopred.
A tiež sa ho opýtaj ako teda chce od teraz riešiť alimenty na dieťa a výživné na teba ako na ženu, ktorá sa stará o jeho diéta. Keď si ťa vziať nechce, tak nech neráta so spoločným bývaním a sexom. A nech si tu svadby zruší sám, keď ju rušiť chce. Prečo by si ju mala rušiť ty?

k47
29. dec 2024

Ak to naozaj bola prkotina, možno sa mu nepáči, ako sa správaš v konflikte. To vie zavážiť niekedy viac, než samotný rozdiel v názoroch. Nevidím dôvod, prečo by ste sa inak hádali o prkotine niekoľko dní.

kitycat
29. dec 2024

Mna by zaujímalo preco si sa nechcela vydavat tehotna?

autor
29. dec 2024

@kitycat Zo začiatku mi bolo veľmi zle a neskôr to už bolo na mne vidno. Nechcela som byť nevesta s bruškom.

brrunetkaa
29. dec 2024

No neviem..nechcem maľovať čerta na stenu ale keďže to nebol tak veľký konflikt, tak mi to príde, že mu skôr prišiel vhod aby mohol zrušiť svadbu. Aby za tým nebolo niečo úplne iné.

miadi
29. dec 2024

Je to hnusne od neho ze teraz po hadke pre blbosti ta bud ozaj nechce za zenu alebo ta takto emocionalne dusi . Ste spolu 10r davno ste sa mohli zobrat . Teraz ked robi take drahoty by som uz pochybovala ci je to medzi vami laska ci len zvyk . Vie ze ta ma v hrsti a vie kde je tvoja achylovka aby ta zranil . Normalne sa porozpravajte ci teda ten vztah ma zmysel . Lebo Bud ta chce za zenu alebo spolu nemusite byt . Ked mu nie si dost dobra za manzelku tebe ma stacit byt mu len partnerka ?

subartic
29. dec 2024

no naplnila si všetky potreby ktoré treba aj bez papiera . Uber mu na komforte , sústreď sa na dieťa a svadbu neruš . Povedz mu že keď nechce svadbu nech si ju zruší sám a nech to oznámi aj rodine on sám .

ahhola
29. dec 2024

Ci on tu "prkotinu" starostlivo nezivil, lebo sa mu nechce pred oltar, dieta uz mate a v niecom sa uvedomil? Ze je lepsie nadivoko?

Skus natuknut obsah hadky. 🤔

colsami
29. dec 2024

@brrunetkaa ano, dieta preveri kazdy vztah, takze ich aktualne niekolkomesacne rodicovstvo mu mohlo zmenit pohlad na situaciu a mlady muz dobre vie, ze kdyby neco, jednoduchsie sa odchadza bez zvazku a bez papiera.

lienka.7
29. dec 2024

@autorka v prvom rade by som s niekym nezabijala 10 rokov "chodenim" a v druhom rade potom nevymyslala, či sa vydám ako tehotná alebo nie. Keď to bola pre teba priorita, 10 minút na úrade by si vydržala. Mala si príležitosť, ktoru si premeskala. Ešte aby si nakoniec neostala aj s dieťaťom sama. Jednoduchšie sa totizto odchádza zo "vztahu" ako z manželstva. Mne to príde, že si ťa ani nikdy nechcel zobrať, a toto mu prišlo iba vhod.

bielasovicka
29. dec 2024

@lienka.7 no vieš, 10 minút by vydržala, len ju vtedy ani vo sne nenapadlo ze si ju nebude chcieť vziať. Nemala dôvod to uponáhľať.

marca12
29. dec 2024

@colsami Vzhladom na rozvodvost to uz davno nie je pravda.

lienka.7
29. dec 2024

@bielasovicka keď sa nedokázal vymacknut 10 rokov, tak veľmi pochybujem. A aby som kvôli nejakej blbej hádke rýchlo rusila svadbu?

miadi
29. dec 2024

Este taka blba otazka ( osobne ma to nezaujina ale vysvetlovalp by to jeho chovanie) teho bolo planovane alebo sa pritrafilo ? Ak Nebolo dieta planovane. Tak on tu svadbu s tebou jednoducho nikdy naozaj neplanoval. Za 10r vztahu ste ju mohli mat davno. Keby ste to obaja chceli ..

zuzanka.zuzu
29. dec 2024

@bielasovicka ten dôvod poponáhľať práveže už mala - v bruchu ... a nie riešiť že slečne sa nepáči bruško 🙄

sofia1979
29. dec 2024

Skrátka frajer si nemôže povedať jednoducho, že takú manželku nechce príliš silné slovo. Na to, že s takou ženou splodil dieťa. Problémy vždy boli aj budú. To by, si mal uvedomiť. A možno aj ty. Chcel sa vôbec niekedy zenit, keď tu zrazu také silné slová?

siska53
30. dec 2024

Daj mu par dni cas, nech ma cas sa oddut a poloz tu otazku opat. Moj, ked je nastvany, tak sa so mnou vzdy rozchadza... A je schopny tvrdit, ze to mysli vazne...

sisaka
30. dec 2024

@sofia1979 to presne nechápem. Tak žena je niekomu dosť dobrá na to, aby si s ňou spravil dieťa, s tým problém zväčša nie je, ale akonáhle si tú istú osobu majú vziať za manželku objavujú sa neprekonateľné prekážky a žena im už nepríde dosť dobrá…
V tomto prípade MK klasika, dieťa sa prihodí, svadba nie, lebo brucho 🙄 a po pôrode milión dôvodov prečo neísť do manželstva …

tykat
30. dec 2024

Definuj tu "prkotinu" a pre o ste sa kvoli prkotine takto dohadali.

Ak chce rusit svadbu, nech ju zrusi. Nehla by som.ani prstom.

pininka1
30. dec 2024

Ja by som ho nechala dlhšie vychladnut, chlapi majú radi navrch, aj v hadkach a týmto vedel ze ta zrani najviac. O pár dní, by som sa s ním normálne o tom porozprávala, a aj mu vysvetlila ze toto ta veľmi zranilo a určite nechceš aby ti to až do svadby vyhadzoval na oči pri každej hádke. Mali sme takú susedu co toto mužovi hovorila pri každej hádke a nakoniec raz prišla domov a on nikde. Viac sa nikdy nevrátil a ona to nevedela pochopiť, že to nikdy nemyslela vážne ze s nim nechce byť.

zmrzlinka2021
30. dec 2024

Autorka,

chápem tvoje sklamanie, ale netreba to šiť horúcou ihlou. Treba si normalne o par dni sadnut a vsetko si spolocne prejst. Ono manzelstvo je vec, kde dnes vela muzov uvazuje ci don vstupit, pretoze oplodnit mozu aj 10 zien sucastne, ale manzelka je vzdy iba jedna. Preto si davaju na toto sakra pozor. Kym zene sa realne dietatom ten zivot skomplikuje a uz to dieta je pre nu zavazok.

Zial je to taký "neduch" tejto doby, kedy zeny su vo vseobecnosti velmi lahko dostupné a robia veci ako manzelky, ale manzelkami nie su. Je to systém, ktorý v 98 % vyhovuje práve muzom.

lukbe
30. dec 2024

Nevesta s bruškom ci nevesta s dieťaťom je v princípe to isté. Ale asi sa dobre stalo, myslím, že si ťa nikdy vziať nechcel a ani nemieni.

gladys_07
30. dec 2024

Mna by najviac zranila ta formulacia “takz zenu”. Aku - taku? Tu co mu porodila dieta? On ma na kkte diamant, ze mu nie som dost dobra?

Mas kam ist? Ja by som odisla, k rodicom, poziadala oficialne o vyzivne. A ak by teda mal zaujem pokracovat vo vztahu, dala mu to RIADNE vyzrat.

Nechcela si byt nevesta s bruskom, tak si teraz slobodna mama 😕 priezvisko po dietati zasadne zhodne s matkinym. To ake priezvisko ma matka, uz zavisi od toho ako sa tatinko k tomu postavi.

maryetta
30. dec 2024

Nevesta s bruskom je zrejme vacsia istota nez nevesta s uz narodenym dietatom.
Sama vidis.
Dala by som mu zoznam. Kontakty kde co ohladne treba zrusit. Ak to spravi tak.... naco byt dalej spolu? Bud ta chce so vsetkym ako svoju oficialnu alebo ako ziadnu. Ci?

veselo_neveselo
30. dec 2024

Daj s nim vaznu rec, vas vztah potrebuje napravit a to hned. Ja nie som zadtancom hned rozchodu, hlavne ked mate male dieta, lrbo to vztahmi zamava. Urazat sa nema zmysel, ak mas takeho doma, co okolo seba "kope" ked je v afekte, nestastny, alebo inak rozruseny.
Ale treba s tym nieco robit.

Takze si sadnite spolu, a bez hysterie, s kludom sa porozpravajte. Svatbu nechaj tak, ja by som sa spytala, ako sa ma, ci nie je stastny a co s tym budete robit. Lebo ked je on utrapeny, ty to ani nemusis vidiet, a zenit sa mu asi fakt nebude chciet.

Ak sa neviete takto porozpravat, tak najdi manzelsku poradnu, a chodte spolu. Pomoze vam zacat ten partnersky dialog.