Citim, ze potrebujem zmenu. Chcem zmenit pracu, oddelenie. Chcem si vysporiadat veci v sebe. Chcem odburat negativne pocity a strachy. Skusila som sa aj zoznamit, ale lasku citim len k jednemu muzovi a pravdepodobne i on ku mne, takze v osobnom zivote to vyzera pekne a tesim sa, no poslednu dobu pocuvam od kamosky otazky typu, riesili ste spolu vztahy z obdobie, ked ste neboli spolu? celkovo vztahy sa mi zdaju citliva tema, ale nemam za potreby s nim riesit, co bolo ked sme spolu neboli, aj ked to obdobie bolo len niekolko mesiacov, nejake flirty, zacinajuce vztahy boli, unho neviem, ale nestoji to za rec, to obdobie mi ukazalo, ze patrim k nemu...rada by som zmenila prostredie, bola odolna voci ludom a ich potrebe riesit ma. Ak ste boli v podobnej situacii, co vam pomohlo?
@egonsk hej len clovek sa boji okolnosti a poslednu dobu zistujem, ze okolie v tom nepomaha, napr.ta kamoska, iba zvelici, vyzveda, domysla si a ma pocit, ze to mam riesit s nim, ze chape ze je to citliva tema...ale na co by som s nim mala riesit vztahy?! Mimo toho som ziaden pocas rozchodu ani nemala, aky to uz len bol vztah...a co sa tyka prace, tazko sa robi v kolektive, kde uz aj veduca ohovara svoje zamestnankyne
Tak neries veci s kamoskou, ked ti nepomaha a rype sa v com nema.
Vies ako sa hovori, Najblizsia pomoc je na konci tvojej ruky. Tak sa prestan lutovat a zacni veci menit. Nikto za teba nespravi to, co mas spravit ty sama, nikto pre teba nespravi to, co pre seba mas spravit sama.
@viestta neriesim, ale zial riesila som, resp.v rozchodovom case, ked som spoznavala bola zvedava ako rande jedno druhe, tak som sa pochvalila...ano, najblizsie zmenim oddelenie a nasledne budem pocuvat svoje srdce a co bolo ked som bola slobodna je irelevantne, len mi to ukazalo koho lubim
Nejako nechápem, ako to je s tým chlapom. Vy ste boli spolu, potom ste boli od seba a teraz ste zase spolu? Či ako?
@h2 nie sme spolu, len to tak obcas by a, ze vas zivot rozdeli z nejakych dovodov, ktore idu niekedy aj mimo vas, ale ta laska tam je, co je medzi nami citelne, tak nam drzte palce, nech si to zariadime
A nechceš to trochu bližšie vysvetliť? Prečo nie ste spolu, keď je tam láska...?
Zda sa mi ze pleties v jednej otazke dve rozne veci.
Ked si v zivote taka zmatena a nekonzistentna ako v tom co tu pises, tak naozaj zacni najprv riesit seba a zisti kde vlastne mas sever.
@h2 nie nechcem, lebo viem, ze bude nasledovat len rypanie a odklon od hlavnej temy. Prepac, ale poznam ta z inych tem
@viestta ved pisem, ze chcem zmenu v ramci prace a ze v osobnom zivote som nasla stastie, kamaratku som spomenula na margo toho ake je tazke urobit zmeny vo vseobecnosti, ak vas ludia riesia
@egonsk dakujem za radu
OK, potom ale nevidím zmysel toho, prečo si sem napísala, keď dokopy nič nevieme. Ale ak máš konkrétne zo mňa pocit, že len rýpem, tak k tomu viac nemám čo dodať. Maj sa.
To je blbosť, my sme s manželom roky a minimálne sme riešili byvale vzťahy. Nezdieľaj sa kamoške, keď nemáš dobrý pocit z jej rád.
Ak nie si spokojná zmeň prácu, uvidíš nakopne ťa to aj vo vzťahu.
Ja som zmenila prácu a v tom čase som stretla manžela...bolo to super. Cítila som sa úplne inak.
Nenechaj sa kamoskou tlacit do niecoho, co nechces. Pocuvaj svoju intuiciu.
V prvom rade musis byt so svojimi rozhodnutiami a smerovaním spokojná ty a byt presvedcena o nich sama, aby ta nerozhodil názor nejakej kamosky. Chceš zmenu? Urob ju. Začni po malých krôčikoch, nečakaj na to, ked budes schopná spravit veľký krok. Chceš vzťah a nemôžete byt spolu? Ries, prečo, ak sa ozaj lubite a ak sa to dá zmeniť, zmeňte to s tým mužom. Ak sa zo zmeniť nedá, je to zbytocne čakanie na zázrak a další dielik do zacyklenej hlavy.
A pýtaš sa, čo nám pomohlo k zmene. Terapeutka. Až po sedeniach s nou som sa dokázala rozmotať z tej spleti, ktorú som mala v hlave a nebola som z mnohých dovodov schopná urobiť to sama a pohnut sa z miesta. Stalo ma to síce par odstrihnutych ľudí, par zmien, o ktorych som predtym len hovorila, ale aj par pádov na dno, ale v konečnom dôsledku som si vysporiadala veci a ľudí okolo seba a je to super 🙂
problemy sa maju riesit a nie odkladat. Ak mas pocit, ze potrebujes zmenu, sprav ju, vyriesi ti to pocity a prinesie nove.