Potrebujem radu - o čo ide otcovi mojej dcéry?

maca2020
26. júl 2021

Ahojte baby chcem počuť váš názor . Keď som bola tehotná priateľ má nahal ..celých 9 mesiacov nič ..žiadny záujem aj keď sa mala narodila nič ani jeho rodičia ..v priebehu tehotenstva si našiel ženu aj s dieťaťom o nich sa staral ...ja mám s malej veľkú radosť aj naši všetko má nič jej nechýba ...len dve mesiace do zadu volal že on sa chce starať pomáhať a tak ..Ja som odmietla nič nechcem od neho ...však nech sa stará o decko cudzie .hneď ako som ho odbila na druhý deň sa vrátil ku tej svojej ...tak nechápem ho čo je moja malá druhá možnosť?; Nemá hanbu vôbec svoje nahá a o cudzie sa stará bože ..čo má on v hlave podľa vás ?..len mám strach ze mala mi to bude vyčítať v budúcnosti 😭ale však nemal záujem a za to že sa nebáli tak nám volal ..to má nasralo . Ja nechcem mať sním nič ..len pokoj ...ale čo ak mala mi to bude vyčítať čo ak sa bude hnevať,? Stále rozmýšľam...čo on má v hlave ?myslíte že mu je ľúto že malu mu neukazem ?preto sa vracia ku tej svojej? Myslíte že mi to mala nebude vyčítať ? Čo mám robiť? Poraďte prosím ako to vidíte vy? Blbé rady ani urážky nechcem nepísala som všetko čím som si musela prejsť... ďakujem

ivkazba
26. júl 2021

Ak by chcel s malou naozaj mať nejaký vzťah, tak by ho už mal. A keby nie, tak vždy môže súdnou cestou požiadať o styk s dieťaťom. Lenže to by mu okrem práva stretávať sa s dieťaťom vznikla aj povinnosť platiť výživné. Pokiaľ sa nechal takto rýchlo odbiť, asi až taký veľký záujem nemá. A úprimne, ja osobne by som tiež nemala aktivitu riešiť niečo s človekom, ktorý ma ako tehotnú opustil. Ak sa nič nezmení na jeho záujme, tak dcérke to raz vysvetlíš, prečo nemá tatinka. Podstatné je, aby dieťa vyrastalo v láske, bez ohľadu na to, či s oboma alebo iba jedným rodičom. Takže z môjho pohľadu nerob teraz nič a venuj sa dieťatku. Držím ti palce.

maca2020
autor
26. júl 2021

@ivkazba ďakujem pekne

oli18
26. júl 2021

@maca2020 ty by si s nim chcela zit, lebo sa bojis, ze mala ti bude nieco vycitat? Tak najskor o 20 rokov ti to moze vycitat a za ten cas sa snaz si zivot zariadit inak. Ak si sa teraz popalila, tak mas ponaucenie. Nezen sa do noveho vztahu, chlapa si poriadne prever a hlavne, nedaj si urobit zase dieta.

saraxyz
26. júl 2021

@maca2020 možno sa pri tom cudzom dieťati spamätal 😉 ja by som mu šancu dala nech sa stretáva s dieťaťom. Je otec zapísaný v RL?

kitycat
26. júl 2021

Tak zacat sa niekde musi.

Je zapisany v rodnom liste ako otec? Plati vyzivne?

Neviem co to mas za stavy, ze co ti bude dieta neskor vycitat. Hadam si to budes vediet odargumentovat pred vlastnym dietatom, preco si sa rozhodla tak ako si sa rozhodla.

sissy27
26. júl 2021

@maca2020 nestará sa zle je, chce sa starať zas je zle… čo ty vlastne chceš?
Za mňa - mala si mu dať možnosť ukázať ako sa chce starať, možno práve pri tom cudzom si niečo uvedomil. Dieťa je ešte maličké, takže naozaj teraz bol vhodný čas na tento pokus, či teda sa naozaj bude starať a má záujem vytvoriť si vzťah. Ak by to nevyšlo, tak aspoň budeš mať čisté svedomie, že si sa snažila a nevyšlo to a dieťa si to nebude pamätať.
Tým myslím len čisto vzťah otec-dieťa, nie že sa máš k nemu vrátiť. Svoje urazené ego nechaj v pivnici, aj keď vám dvom to nevyšlo, tak ako otec nemusí byť úplne zlý.

maca2020
autor
26. júl 2021

@sissy27 mala ma rok a on sa za ten celý čas za celých 9 mesiacov keď sa narodila ozval len teraz ...

maca2020
autor
26. júl 2021

@oli18 určite nie žiť sním !len či mi to mala nebude vyčítať v budúcnosti ..tak celých 9 mesiacov nič aj keď sa mala narodila nič len keď mala rok ..a kde bol za ten celý čas ..

sissy27
26. júl 2021

@maca2020 no nie je to ideálne ale stále lepšie, ako keby sa ozval po 15 rokoch alebo aj vôbec. Byť tebou tak sa nehrám na hrdinku, že nič od neho nechcem a nech si ide za druhou a stará sa o cudzie decko - nevieš ako s tebou život pozametá, ak je nejaká šanca mať korektné vzťahy ako rodičia spoločného dieťaťa, tak to treba aspoň skúsiť. Ak bude dobrým otcom, tak tým všetci len získate.

sense
26. júl 2021

Niektorí chlapi sa s pamätajú neskôr, niektorí nikdy.. Je zapísany v rodnom liste ako otec?

Vracať by som sa ne vracala kvôli dieťaťu,
... Ale šancu (jednu kt by bola ale aj poslednou) by som mu ako otcovi dala, ak nie je alkoholik al nemá problém s drogami alebo nie je agresívny...alebo nemá problém zo zakonom

Ešte je mala, tak ak by túto šancu prepadol dcéra si to pamätať nebude a ty môžeš mať čisté svedomie že si urobila všetko preto aby mala vzťah s otcom... A možno pritom inom dieťati prišiel na to ze spravil chybu a ozvalo sa v ňom svedomie..

21oktober
26. júl 2021

@maca2020 treba mu dať šancu , každý si ju zaslúži . Opustil teba a nemyslím že by sa aj chcel k tebe vrátiť, len by rád videl svoje dieťa a možno by sa aj o neho rád staral . To čo urobil tebe je síce nepríjemné a hnusné, len netreba za to trestať tú malú .

nnnuuunnn
26. júl 2021

Áno ako dcéra by som vyčítala. On možno nemal záujem o Teba ako ženu, preto išiel za inou, hoci s dieťaťom. Možno pri jej dieťati si uvedomil, že aj on má niekde dieťa vlastne. Keď si ho odmietla, možno ako žena, tak sa vrátil k nej. Muži nie sú takí nároční na ženu, majú pár možnosti a výberu z tých, ktoré majú.

miadi
26. júl 2021

Neries svoj nepodareny vztah s ex cez dieta. Nebud sebec . Myslis len na to ci ti raz dieta bude vycitky robit ze si nedala sancu vztahu- otec dieta.. Aj ked nemal zaujem ked sa narodilo. ( kazda minca mà 2strany nevieme aky burlivy bol vas rozchod ) mysli na to dieta v prvom rade. Daj mu sancu poznat otca nech je aky je. Je to vzdy lepsie ako nemat ziadny vztah - pokial nie je alkoholik agresor atd. Dieta za to nemoze akeho otca si mu vybrala. Neziv v sebe nenavist voci nemu. Proste ste k sebe nepatrili nehodite sa k sebe a splodili ste dieta. Tak zial Teraz by ste mali vediet dat tieto pocity negativne mimo. A koli dietatu spolu komunikovat ako dospeli vyzreti ludia civilizovane slusne. Bez pocitov krivdy ze Ta nechal ked si otehotnela atd. urob hrubu ciaru za tym .. a sustred sa len na to co moze urobit pre dieta. On ho moze mat normalne rad Aj ked ho nechcel mat stebou. Moze byt aj dobry otec hoci tebe Nebol dobry partner. Aj ty mas v tom cast viny ze si nevedela lepsieho partnera vybrat s ktorym by si boa este aj dnes. Je to uz uplne jedno . Ak mas rozum nebudes sebe jemu a dietatu nicit vztahy zvysok zivota.

guliver19
26. júl 2021

@maca2020 mozno sa vrati ked budes hovorit miesto naha necha. Miesto nahal nechal😄

78787878
27. júl 2021

@maca2020 Nuz, musis si uvedomit, ze otca si svojmu dietatu vybrala Ty, nikto iny. Ak ma o dieta zaujem, kedykolvek bez ohladu ako fungoval doteraz, nemas pravo mu v kontakte, pripadne starostlivosti branit. Samozrejme za predpokladu, ze nie je zavislak, agresny alebo psychopat. Ako sa to dalej medzi nimi bude vyvijat, je medzi nimi dvomi. Ano, ked dieta vyrastie, bude Ti vycitat, ze si zakazovala otcovi kontakt, pripadne aj financnu vypomoc, on to robi kvoli dietatu, nie kvoli Tebe.

rubinka
27. júl 2021

@maca2020 - a ja sa skôr pýtam čo chceš vlastne ty? Ani jedno ti není dobré ani druhé. Nech sa stará keď chce prečo dcére odopierať otca? Tak spravil chybu možno ju chcel napraviť a ty si mu nedala šancu. Nik ti nekaze s ním žiť. Pokiaľ je normálny a nie je nijako nebezpečný pre dcéru tak není dôvod hrať sa na urazenu a tváriť sa že nič nepotrebuješ. Minimálne ti môže pomôcť finančne. Dnes máš možno pocit že si nezávislá sama si poradiš a o rok tu budeš zakladať témy že nemáš z čoho s dcérou žiť. O 10 rokov že dcéra túži po otcovi a ty nevieš čo s tým lebo si ho odohnala od nej a s takým bremenom sa dosť ťažko žije.

kassandra25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz