Potenciálna svokra ma asi nemusí. Ako si ju získať?

grulka85
30. aug 2023

Ahojte, s.partnerom som rok a mam.dieta s predchadzajuceho vztahu..Nedavno ma zoznamil s rodicmi a mam dojem ze mama ma nemusi, lebo mam dieta.. je velmi nabozensky zalozena..iny dovod nemoze mat lebo ma.videla dvakrat v zivote, mam vlastny byt, som.sebestacna, ok pracu, VS..takze mi "len"dieta vychadza..otec sa mi zda neutralny..stretli sme sa na svadbe a potom u nich.. to ze ma neprijma mi nevadi (je mi to luto ale co narobim), ale mavaju velmi casto oslavy a nechcem tam ist s dietatom, aby sa necitilo neprijate..otazka ci "odlozit dieta" a ist tam alebo neist vobec..dalsia vec - neviem ako sa mam chovat k nej..nie som velmi typ co sa vtiera..ked citim.neprijatie stiahnem sa a nie som komunikativna..takisto ja som sice vychovana krestansky, mam vsetky sviatosti, ale momentalne sa s tym nestotoznujem..mam sa pretvarovat? S partnerom som bola 1 x v kostole za rok vztahu a hned to pred mamou spomenul ako keby sme chodievali kazdy mesiac 🤦‍♀️ partner ma nadstandardne vztahy s rodicmi, velmi mu na nich zalezi..chodi k nim skoro kazdy den, stale si volaju, aj ked trosku nezdravy mi ten vztah pride..takisto starsia sestra sa pri zoznamovani na mna ani nepozrela a ignoruje ma..jedine mladsia ktoru poznam viac je ku mne aj s manzelom zlata..partner nemal predo mnou ziaden vazny vztah..naposledy mal vydatu s 2 detmi - keby o tom mama vedela mozno by bola so mnou spokojnejsia 😀 ale samozrejme to srandujem.nikdy by som.to nevytiahla..

mamamasama
30. aug 2023

Svokre by mohol partner oznamit, ze si sa zachovala najlepsie, ako sa krestan zachovat mohol. Dietatko si si nechala a vychovavas ho, aj ked si pokojne mohla ist na potrat. Inak by som vobec jej predsudky neriesila. Ak je taka krestanka, tak by mala milovat vsetkych bez odsudzovania

terezka1947
30. aug 2023

@grulka85 no skús si predstaviť seba v jej situácii...asi by si možno tiež prechovávala zatiaľ pozorovaci vzťah....neutrálny možno,vyčkávaci.
Ak máš priateľa rada,resp.je vás vzťah naozaj úprimný a silný, vydrz...tiež potrebuje čas prijať situáciu,veď píšeš,že ste len rok spolu a nedávno ťa predstavil rodičov,vzťah už mal podobny.....
Daj tomu čas a uvidíš....

deti95060810
30. aug 2023

každý rodič má akú - takú predstavu o manželovi - manželke pre svoje dieťa.
no nie si podľa predstáv. tak buď rada že tam nebývaš spolu s nimi.
dieťa by som na ich oslavy nebrala - možno by som časom nešla ani ja.
ži si svoj život aj s partnerom.

minenkak
30. aug 2023

@grulka85 prečo napíšte mi niekto prečo ale , že prečo chcete byť silou mocou so svokrou zadobre,nechce,nechce ,nechám tak

grulka85
autor
30. aug 2023

@mamamasama takto moje dieta otca ma aj spolu vcelku fajn fungujeme..a ono su to mpje domnienky, hold zensku intuiciu asi neoklamem 🙂 ja som vacinou bola tak inak prijata mamami mojich expartnerov, tak sa moc dobre necitim.. len rozmyslam co s tym mojim dietatom na tych oslavach..

grulka85
autor
30. aug 2023

@terezka1947 asi mas pravdu dam tomu cas.. len sa bojim ze spravim chybu tak budem asi taka neprirodzena, nie sama sebou..vobec neviem o com sa s nou mam bavit..len teda dieta tam moc vodit nechvem kym sa tam ja necitim ok..

mamamasama
30. aug 2023

@grulka85 Ozaj by som si to nebrala na tvojom mieste k srdcu. Sama mám synov a som kresťanka. Pre mňa by toto rozhodne problém nebol. Ak pre ňu áno, tak je to jej charakter a takú osobu by som si ani získať nechcela.

ibrunova
30. aug 2023

@grulka85 nikdy by som svoje dieťa neodkladala, kvôli nikomu na svete..

grulka85
autor
30. aug 2023

@minenkak moj priatel ma extremne blizky vztah s rodicmi aj jeho surodenci a ich partneri a je to pre neho dolezite..tak preto.. a podla mne lepsie ked su spbre vztahy ako keby boli zle..pre partnera je to co povedia rodicia svate..

terezka1947
30. aug 2023

@grulka85 dieťa zatiaľ asi by som nebrala.....zase závisí aj od tvojho priateľa,ako vážne berie vás vzťah a ako vážne ho berie pred svojou rodinou. Ak on chce mať tvoje dieťa s vami,tak to je o inom.
Ale celkovo by som to nehrotila,daj sebe,aj jej čas....ešte to vôbec nemusí dopadnúť zle. Buď sama sebou.

grulka85
autor
30. aug 2023

@ibrunova myslim tak ze ho dam postrazit svojej babke..mne sa ho tam moc nechce brat ked uz vidim ze na mna sa pozera skrz prsty..

minenkak
30. aug 2023

@grulka85 tak ak je pre partnera to čo povedia rodičia sväté,tak utekaj ,lebo mama si zmysli po pár rokoch ,že nie si hodná ,potom budeš čo robiť

ibrunova
30. aug 2023

@grulka85 prehodnotila by som tento vzťah..

grulka85
autor
30. aug 2023

@mamamasama dakujem pekne, tvoja odpoved mi velmi pomohla ❤️

tomika
30. aug 2023

@grulka85 zatiaľ by som dieťa na oslavu nebrala.Najprv spoznaj lepšie rodinu ty,a potom už na ďalšiu aj s dieťaťom. Na oslave buď sama sebou, porozprávajte sa,určite ťa oblubia.
A keď vzťah nevyjde-aspoň nebude aj tvoje dieťa sklamané.

grulka85
autor
30. aug 2023

@tomika a vybavila by si strazenie pre dieta alebo vtedy ked ho mam by si nesla? Nad tymto si lamem.hlavu..lebo vela casu ja nazvys nemam ani pre dieta ani pre partnera..

sisaka
30. aug 2023

Je mi jasné, že v dnešnej dobe je úplne normálne moje deti, tvoje deti, naše deti a všetky možné iné kombinácie. Budem pravdepodobne tak vo veku tvojej svokry, mám dospelú dcéru a 15 ročného syna, tiež by som neskakala od radosti, keby si doviedli partnerov už s deťmi a to nie som ani kresťansky založená, pre svoje deti si predstavujem normálne rodiny a nie kadejaké zliepance s víkendovými deťmi, detmi na striedačku a pod. Do vzťahov mojich deti nezasahujem a ani v budúcnosti nemienim, ale názor môžem mať, tak ako ho má aj tvoja svokra. Niektorí ľudia sa vedia lepšie pretvarovať, iní horšie, hlavne sa jej nepchaj do …

grulka85
autor
30. aug 2023

@sisaka vo veku mojej svokry asi nebudes kedze ma po 70ke a vacsinu vnuceniec starsich od tvojho syna..ale jasne uplne chapem a akceptujem tvoj nazor..skusim sa na to viac pozriet jej ocami..

tosomja
30. aug 2023

@grulka85 nevnucocala by som sa. Na oslavu by som išla keby ma pozvala tá osoba, ku ktorej ideme, nie priateľ (štýlom že pod so mnou) a dcéru by som brala so sebou. Lebo je mojou súčasťou. Keď nebudú akceptovať ju, nemusia ani mňa a tým by pre mňa vzťah skončil.

minilla
30. aug 2023

Bola by som sama sebou, nepretvarovala by som sa, ani prilis nesnazila. Skor nez svokra, by ma trapili (ako sama pises) tie “nadstandardne vztahy” s rodicmi a caste volanie si.

ahhola
30. aug 2023

Prachy... Nebudeš raz dedit? 😃🙃
Spolužiak, to boli onakvejsi kresťania, tatko z Moravy, ona z Namestova, deti do tucta... neexistovalo v nedeľu neísť na omšu. Chalan išiel pracovné do Ázie a bum💕, ženská s 2 deťmi.
Veľké inferno🔥, keby bola aspoň vdova, nebola, keby bola aspon kresťanká, nebola, keby bola aspoň naša...
Stretla som ho ja😛potreboval si vyliat💔 a hovorím mu, mienis sa vrátiť na sk, nie, bývať s rodičmi, ani náhodou, kym odíde posledný harant, budú mať 20 vnukov zatiaľ... Tak načo riešiš, prečo si neprišiel s nimi, nech sa rodičia potentockuju... A ten im normálne zavolal, zbal par habkov a sadnite na lietadlo, zajtra na Swechate.
Doma panika, taka drzosť, ten si postavil hlavu, to je možno posledné, co môžte pre mňa spraviť, správať sa srdečne k mojej partnerke.
Doviedol ich, najprv hollywoodska pretvárka 3 dní a potom si ich zamilovali, taka drobná, prirodzená, milá žena... Do roka zdedila továreň a všetci sa nosili ako pavy...
🦚(s výhľadom výletov do Ázie, sa s nimi vysťahoval do usa😃)
Dôležité je, aby tvojho chlapa nepretiahli na svoju stranu..
Ci je láska k žene u neho väčšia, ako k rodičom.
Keď je teda tvojou jedinou zavadou, mat dieťa. Sú v ich rodine rovesníci toho tvojho? V tom prípade ho kľudne ber na oslavy, decka si všetko osefuju samé a neriešia.
Inak aj bratranec si našiel ženu s 2 a toľko do neho starí rypali, ze na nich vyblafol ▪️nemali ste ma mat, 2 roky sa nebavili. Potom chodili k nim všetci aj s ich spoločným. Vždy doniesla mäso, aby stará neganila, ze musí cudzie kŕmiť, to bola strašná zena👿

janetinka27
30. aug 2023

@grulka85 ahoj, videli ste sa dvakrat a uz riesis moznu svokru na koniku.
Nie vsetci ludia su otvoreni a srdecni pri prvom stretnuti, prave aj take prilisne priatelske spravanie moze byt neuprimne. Daj im cas a daj cas budovaniu vztahu. Necakaj hotovy postoj rodicov hned od zaciatku.
A sucasne, nemusi im vyhovovat, ze ma partnerku s dietatom. Jedna vec je ich nazor, na ten maju pravo, druha vec je, ci ho budu kvoli tomu ovplyvnovat.
Sucasne nemas dokaz, ze im vadi prave to, ze mas dieta. Mozno medzi vami este len nepreskocila iskra.

hipuska
30. aug 2023

Ja len jedno. Dieťa nevyclenuj. Tj.tvorite rodinu, takže na všetky oslavy a stretnutia kde pôjdete, pôjde aj ono. Viem, že to zabolí ale podstatné je, aký postoj voči tebe a dieťaťu partner

viktoriaandrascik
30. aug 2023

Ahoj, vôbec si to tak neber. Odmerana je možno preto že ste sa videli dvakrát aj moja taká bola po pol roku sme k sebe chodili na kávy a kecali, asi si ma potrebovala najprv omrknúť 😁 buď prirodzená a milá uvidíš ako sa to vyvinie. Zatial by som tam dieťa nebrala ak máš komu dať postrážiť.

nikpa
30. aug 2023

@grulka85 tak nejdes žiť s jeho rodinou ale s ním, ak sa im nepáčis, bohužiaľ. Jedna vec ale ma zarazila, že ťa vôbec napadlo odkladať dieťa. Nie, nikdy by som svoje deti neodlozila lebo niekomu nevyhovujú. Jasne by som dala najavo, že mojou neoddeliteľnou súčasťou a keď sa im nepáči, že som ho priviedla, bolo by to naposledy, čo ma videli na spoločnej akcii. A pozor na ten vzťah priateľa s rodičmi, aby ti to časom nezačalo liezť na nervy...

svetlonos
30. aug 2023

@grulka85
mamickar neodszrihnuty bez nazoru, dovidenia! Ze je svate, co rodicia povedia? Toto nikdy nebude dobre- nie koli svokre ale kôli neodstrihnutemu syncekovi.

miadi
30. aug 2023

Ja by som chodila na tie oslavy aj s dietatom. Dala by som tomu sancu . Ak by sa Niekto zle choval k jednemu z nas tak koniec navstev. Ty si len namyslas ze jej vadi ze si single mama. Mozno si jej jednoducho nesadla ty 😅sorry . A Mozno ked uvidi aka si super mama a ake mas dobre zlate dieta bude ina. A Mozno nie. Tvoj cas je vzacny. S partmerom s dietatom ste Nova rodina. Brala by som “ nas” ako celok . Vsetko alebo nic. S jednou jeho sestrou si si sadla to je fajn . Nesnaz sa ziskat si nadejnu svokru. Bud ti da sancu spozna ta oblubi si ta alebo to bude vzdy vlažne. Nemusite mat 😍vztah . Staci slusne vychadzat Hlavne ze si spokojna vo vztahu s jej synom.

bolarazjedna
30. aug 2023

Nemusí im prekážať dieťa, jednoducho môžeš byť pre ňu nesympatická, niekedy z nevysvetlitelnych dôvodov, prvý dojem je prvý dojem a ťažko sa to zmení.. Určite aj ty máš ľudí vo svojom okolí, ktorí sú tí nesympatický, a nemôžeš ta to, niekedy stačí farba hlasu, štýl vystupovania, jednoducho ze si nesadnete....

Každopádne bud sama sebou, bud zdvorila ale nedovtierava.... Ak vás vzťah je naozaj vážny, tak čas ukáže svokre, že so synom myslíš vážne, časom môže zmäknut a obľúbit ta, alebo aspoň prijať.

Napr v našej rodine rodičia najprv boli prísne proti sestrinmu frajerovi (sestra 17, on 30rocny, rozvedený, bezdetny, cukrovkar, a ešte ani nie pohladný, ktorého prvýkrát uvideli na sestrinej stužkovej, kde prišiel totálne nevhodne oblečený, a ani nevedeli, že má prísť). Napriek tomu sú spolu stále, sestra už má 35rokov, sú zobratí, a po úvodných cca 4 rokoch sa s tým rodičia zmierili.

luccija
30. aug 2023

Vedel čo na mamu zapôsobí, tak spomenul, že ste boli v kostole😀čo rodičia povedia to je sväté toho by som sa veľmi bála.Kolko má rokov, keď ma mamu staršiu a nemal vážny vzťah?

kornelies
30. aug 2023

@grulka85hlbokoveriaci rodicia ocakavaju bezdetnu nevestu. Citis, ze nie si vitana a to iste plati pre tvoje dieta. Oslav by som sa nezucastnovala, jedine po ich predchadzajucom pozvani.
Na svokru sa nehnevaj, ma svoje nazory a ty ich nezmenis. Dieta ma svoje babicky, buduca svokra sa rodinkovat nebude
Skor by ma zaujimalo, ci tento tlak vydrzi vas vztah.