Niekto z vlastnej skúsenosti, viete mi poradiť, čo, kde, v akom poradí vybaviť pri rozvode? Pravdepodobne súhlasia obidve strany, ale ja už som taká dožratá z toho, chcela by som aby bola mužovi doručená už kompletná žiadosť o rozvod ktorú len podpíše a je to vybavené. Dá sa to aj elektronicky cez občiansky preukaz s čipom?
Máme malé dieťa, spoločnú hypotéku a každý svoj vlastný osobný bankový účet na ktorý ten druhý nemá právo.
Ako sa delia peniaze ktoré máme doma v hotovosti? Sú spoločné ale som si takmer istá, že si ich zoberie on a bude sa tváriť že žiadne nie sú. Dom sa predáva pred rozvodom, či po rozvode?
Pokial budes riesit cez pravnika, tak urcite elektronicky, pokial sama tak napis si ziadost o rozvod (na nete mas milion vzorov co musi obsahovat) kup na poste kolok a 3jmo zasli na sud. Rychlost zavisi od toho, na aky sud patris a ako sa s tym budu ponahlat. Teraz vsetko dlho trva, vyhovaraju sa na koronu.
Peniaze su spolocne az pokial nebudete rozvedeni. Ako ty, tak on si s nimi moze robit co len chce/chcete. Ked o nich vies, tak na co cakas kym ich vsetky vezme???
Majetok riesite potom samostatne, ak sa inak nedohodnete. Bud dom ostane jednemu z vas alebo sa preda. Mate hypoteku, ta sa vyplati a zvysok si rozdelite.
Posli, pripadne dones na podateľnu súdu návrh na rozvod, sobášny list, rodné listy maloletých deti, potvrdenie o poslednom spoločnom pobyte, priamo tam kúpiš aj kolok 66€. Do návrhu napíš že ste dohodnuti, nech podpise aj on. Majetok sa bude deliť až po rozvode.
Na internete máš rôzne vzory žiadostí o rozvod. Rozpises všetko od zoznámenia, cez pekné chvíle, až po čas kedy sa to začalo komplikovať, čo ste spravili pre záchranu a prečo sa chces rozviesť. Ak máte deti, uviesť tam, že deti chces do vlastnej starostlivosti a určite si styk s deťmi. Napíš tam, že odporca s návrhom na rozvod súhlasí.
My sme si spísali aj dohodu o právach a povinnostiach k maloletej.
Výživné sa rieši tiež na tomto konaní. Ale majetok až po rozvode, to je zvlášť rozdelenie majetku.
Treba ti sobášny list, op, rodné listy detí, ak pracuješ, tak pracovnú zmluvu s príjmom, potvrdenie kde ste naposledy spolu bývali.
Spis si na papier aké máš príjmy a výdavky. A priloz k návrhu.
My sme podávali na rozvod minulý rok v marci a až teraz v auguste bude pojednávanie.
@tosomja coze?? To preco tak dlho? No ja som z Bratislavy.. neviem ci to pojde kvôli tomu rychlejsie, ale asi skor pomalsie
Lebo blbá sudkyňa. A furt dačo trebalo doložiť. 😄 A mali sme termín na apríl, ale pre koronu zrušili pojednávanie a nakoniec aj odišla do dôchodku tak prípad prevzala nová. 🙈
Kamoška z Bratislavy čakala rok a pol a aj to ich nerozviedli na prvom pojednávaní.
Ja som podala žiadosť v máji, v júli som bola rozvedená, jedno dieťa, rodičovská dohoda, rozvod za 5 min.
Ja som podala žiadosť o rozvod 31.12. , prvé pojednávanie sme mali koncom júna a rozviedli nás v októbri. Bratislava...
Ak sa na všetko dohodnete počítaj cca 4 - 5 mes len na vytýčenie pojednávania... dôležité je súhlasiť so starostlivosťou, určiť časy stretávania a výživné ... my sme sa nedohodli a už sa rozvádzame vyše roka... my sme pod súdom Bratislava III, a teda dosť to trvá ... ak máš otázky pýtaj sa IP 🙂
Podáš žiadosť o rozvod a čakáš na súdne pojednávanie.....a je jedno, že s rozvodom súhlasia obe strany....čo sa týka vysporiadania majetku - viete si ho rozdeliť bez majetkoprávneho vysporiadania(bez súdu), pokiaľ ale z vás s rozdelením nesúhlasí - tak sa to opäť rieši cez súd....