Ponižovanie ženy v okuliaroch

6. okt 2024

Ahojte
Prosim o Vas nazor.
Od detstva nosim okuliare, sosovky nosim na lyzovanie, turistiku a celkovo pri nejakej sportovej aktivite, prip. nosim slnecny klip a vyzera to akoby som mala klasicke slnecne okuliare.
Ide o to, ze s manzelom nemame dobry vztah, velakrat ma ponizuje a najnovsie zacal tym, ze vyzeram ako sova (kvoli okuliarom).
(Ano, okuliare , sosovky som nosila, aj ked sme spolu chodili, ironiou je, ze aj on, ale oci si dal zoperovat).
Mna to velmi zranuje, a chcem sa vo vseobecnosti spytat na nazor, ci je podla vas zena v okuliaroch menej atraktivna ako ta bez? Sosovky nonstop nosit nechcem lebo ak ich mam dlho, boli ma z nich hlava a ani na operaciu sa nechystam.
Dakujem

ukgirls
6. okt 2024

niekomu sa hodia a inej nie ... ak ta niekto miluje bude ta aj s popolnikmi na ociach .. ja mam za sebou operaciou kedze mne okuliare vadili a sosovky kazili oci .. ale nestretla som sa s nazorom ,ze by sa mi nehodili alebo by som bola s nimi ponizovana ... v podstate ja ani nevnimam ci niekto ma alebo nema okuliare

pribinak
6. okt 2024

Ale vieš že toto medzi vami nie je o okuliaroch? Že problém je úplne inde? Okuliare sú len niečo čím tá zdaňuje lebo vie že je to pre teba citlivá téma

Ja mam kolegyňu (čau Lenka) a ju okuliare doslova robia. Ona je s nimi neskutočná kočka, mihla by robiť reklamu pre nejakú optiku. Bez nich je to priemerne pekná žena (prepáč 😁)

cyberk
6. okt 2024

Daj fotku, ale nie seba, toho neandertalca, s ktorym zijes, hned ti tu vymyslime niekolko dissov. To si tak zle na tom, ze si si takehoto chmula este aj zobrala? kde mas uctu, tolko chlapov zije a ty si zakotvila pri takom, co si ta vobec nevazi.

amelie2017
6. okt 2024

Moj muz zboznuje, ze nosim okuliare. A aj sa sa v nich citim krajsie. Aj sme sa bavili, ze si dam oci operovat, ale asi by som aj po operacii nosila okuliare 😀 jednoducho su uz za rie roky mojou sucastou..
To, ze vytiahol aj okuliare je uplna spodina..ako pises, velakrat ta ponizuje...robil by to aj za velky/maly nos, pehy, krivy zub, maly/velky zadok, lebo je to debil a vobec si ta nevazi... to ci nosim alebo nenosim okuliare by ma v tomto pripade trapilo najmenej..

felycity
6. okt 2024

Pokial su vhodne zvolene okuliare je to aj pekny modny doplnok, nic pinizujece na tom nevidim, osobne na co to riesis, ten clovek si najde zas nieco ine, aby ta ponizil. Skor je cas pioozmyslat co dalej a nenechat sa takto terořizovat.

enmery
6. okt 2024

Prosím Ťa, okuliare sú už len čerešnička. Ten vzťah je znitý. Do zdravého vzťahu nepatrí žiadne ponižovanie. Sama dobre vieš, že nemáte pekný vzťah a riešiš okuliare. Mala by so riešiť úplne iné veci.

belle_vie
6. okt 2024

Pri buducej hadke by som manzelovi zareagovala, ze niekto, kto uraza pre tak povrchne veci, ako vyzor, so slovnikom na urovni zakladnej skoly, a este k tomu vlastnu manzelku, ktoru si vybral, je pre mna uboziak a nemoze ma urazit.

viestta
6. okt 2024

Ponizuje ta, tym je povedane vsetko. Ked to nie su okuliare bude to nieco ine. Zijes s blbcom, Treba to riesit, nezaoberat sa okuliarmi

sasa1310
6. okt 2024

chodievaj slepá ideálne bez okuliarov a ešte ideálnejšie rovno aj hluchá, keď okuliare sú tvoj jediný problém

stanulienkat
6. okt 2024

To je len zamienka. Ak by si nemala okuliare, vymyslel by si nieco ine. Ries to, preco si s nim? Neries okuliare.

lienka.7
6. okt 2024

@autorka prepac, ale je to chuj 🤦‍♀️
Povedala by som mu, že aj ja by som ta mohla volať pupkac (alebo niečo obdobne na zosmiesnenie), ale neznížim sa na tvoju ubohu úroveň 👎

brrunetkaa
6. okt 2024

Na ZŠ som sa bežne stretávala s posmeškami ,,okuliarnik indický” a pod. Neskôr, keď som si vedela pre svoju tvar vybrať vhodný typ okuliarov som naopak dostávala pochvaly aj náhodne v potravinách od cudzích ľudí. Nemyslim, že by atraktivita spočívala v ne/noseni okuliarov. AJ keď ja sa sama sebe viacej páčim bez nich 🙂 Kazdopdne, pointa tohto príspevku by mala byt skôr inde a to že nie je normálne aby ta partner ponižoval alebo si robil srandu z tvojho výzoru. Pre mna by to bolo veľké no-go vo vzťahu aby mi ta najbližšia osoba podkopávali sebavedomie. Bud by sa panko spametal a ospravedlnil by sa alebo by som veľmi zvažovala čo s takým vzťahom lebo teraz sú to posmešky za okuliare a za rok to bude čo?

jullyeverest
6. okt 2024

Toto má byť ponižovanie? Podľa mňa si strašne zbytočne precitlivená. Ja som mala okuliare s čiernym rámom a ešte orámované zlatou farbou a robil si zo mňa žarty že mám na očiach stále ďalekohľad. Alebo že mám okuliare ako cadillac svetlá. A čo teraz? Veď sranda. Nebuď suchár prosím ťa.

januska12323
6. okt 2024

Problém nie sú okuliare ale ten blb za ktorého si vydatá. Tento problém sa dá odstrániť jednoducho.

tinalia
6. okt 2024

Nosila som od puberty okuliare a neznasala som ich, vzdy mi ram vyberala mama a tetka v optike, vtedy sa nosili tie obdlznikove a mne sa take vobec nehodia, ale nikto na to nebral ohľad. Pred 5 rokmi som isla na operaciu oci a teraz potrebujem okuliare na TV. Kupila som si konecne okuliare, v ktorych sa sama sebe pacim este viac ako bez nich 😁 a kebyze mozem, nosim ich stale 😄 takze podla mna si treba vybrat okuliare, ktore ti sadnu k tvojej tvari.
A manžel je debilko, k tomu sa nejdem vyjadrovať 🫣

lindusss2016
6. okt 2024

@jullyeverest to nemyslis vazne 🙈 ano, je to ponizovanie. On jej to nehovori so zamerom byt vtipny, ale snazi sa ju zranit. Tvoja rada teda je, ze sa ma na tom ona este aj smiat?

lindusss2016
6. okt 2024

Ja by som povedala, ze ta uz nemoze ani vystat a snazi sa ti aspon nejak ublizit. Toto ries. Navrhla by som mu bud poradnu, alebo rozvod. Zeny, na co udrziavate vztahy, v ktorych ste nestastne? Ak sa bojis, ci budes atraktivna pre ineho muza kvoli okuliarom, tak chod do nejakej optiky a nechaj si poradit, ktore ti sadnu. Naopak dobre zvolene okuliare ti mozu dodat smrnc. Debila nech aj trafi slak, ale kvoli nemu to nerob

autor
6. okt 2024

Dakujem za rady, on mi to nehovori vramci vtipu ale ponizenia, a ram mam myslim trendy 🙂

lindusss2016
6. okt 2024

Ak mas okuliare trendy a este ti aj svedcia, tak je to proste debil a uboziak. Kto uz len chce ponizovat vlastnu zenu?

petamich
6. okt 2024

Dnes je moznost kupit si dokonale sediaci ram, ktory moze zene velmi lichotit, sama nosim okuliare a aj sosovky a vsetci mi tvrdia, ze okuliare mi velmi svedcia 🙂 aj sa v nich dobre citim (inak to su take pubertalne vtipky, predpokladam, ze tvoj muz nie je nastrocny)

olimuc
6. okt 2024

Medzi dospelymi som sa este nestretla s tym, ze by sa niekto pozastavil nad okuliarmi - max konstatovanie, ze samotne okuliare nie su pekne alebo treba zmenit styl … ale sova? To mi pride tak na urovni ZS dietata. Okuliare nie su problem. To, ze mas za manzela debila ano.

0silvia0
6. okt 2024

Nosim okuliare 40 rokov, ale este som nestretla ziadneho dospeleho debila, ktory by sa mi za okuliare smial. Vymenit chlapa treba

jullyeverest
6. okt 2024

To že sú okuliare trendy ale neznamenal že ti môžu lichotiť. Ja som si trendy kúpila a mala som ďalekohľady ktoré sa mi ozaj nehodili. 🙂 vymenila som ich za úplne Basic ktoré neurazia a sadnú hádam všetkým typom tváre

crazy_cat_lady
6. okt 2024

A naco si s takym idiotom? Prepac, ale v ziadnom normalnom vztahu sa partneri neurazaju/nezosmiesnuju. Naco si s nim?

katka700
6. okt 2024

Dievča koľko máš rokov? Chceš s tým hovädom žiť kým vás smrť nerozdelí a predstierať že ti to nevadí a je to vlastne super hihihi vtip?
Chlap čo sa druhým posmieva:
A. má jediný problém, sám so sebou a namiesto toho aby ho riešil si honka ego zhadzovanim druhých
B je narcisticky k*k*t
C správne sú možnosti a aj bé

lindous
6. okt 2024

Toto absolútne nie je o okuliaroch a či sa ti hodia, v tomto vzťahu, aj keby nemáš okuliare, on sa zameria na niečo iné - keďže vravíš, že často ťa ponižuje - ako sa vraví, kto chce psa biť, palicu si nájde... riešiš ten nepodstatný problém z toho celého príspevku...

nika23t
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cimage
6. okt 2024

Ja nosim okuliare 30rokov a nikdy sa mi nikto nesmial, ani na zakladnej. To uz je fakt pre mna dno inteligencie, ked niekto toto, alebo nejaky hendikep pouzije na zhodenie osoby. Problem nebudu okuliare, ale nieco uplne ine.

mandzula
6. okt 2024

Je to hnup, viac asi dodat netreba.

anos18
6. okt 2024

Pre mňa sú odjakživa práve ľudia s okuliarmi veľmi príťažliví, či už muži alebo ženy, aj keď ja som mala vždy dobrý zrak a sama som okuliare nenosila. Bývalého muža som dokonca nahovárala, aby si dal do rámu obyčajne sklo, len nech ma okuliare 😁 Teraz mám 52 r. a cca 2 roky mám okuliare na čítanie, ale svoje okuliare mám rada a cítim sa v nich veľmi dobre. Ako už písal niekto vyššie, tiež si myslím, že tvoj muž si na tebe vždy niečo nájde, s čím nebude spokojný. Takže kašli na to, čo ti vraví. Iste si v okuliaroch pekná 😊