Ahoj Ženy,prosím o radu stále čítam vaše diskusie a neviem čo mám robiť.Mam partnera sme spolu 10rokov mám snim bohužiaľ 4deti (snim).psychicky ma týra je to veľmi ponizujuce berie mi celí rodicak aj jeho výplatu zakazuje mi niečo kúpiť napr.lacny nabytok alebo nosič pre malú mi zakázal ja som vicvicena tak si ma naučil cítim sa ako neschopná cundra.mama sa omna veľmi nezaujíma chcem odísť niekde odneho no nemám kam ani odvahu najradšej by som aj teraz z deťmi som na ihlách kedy ma ponizi bývame u svokrovcov prosím ako stoho von.sorry za gramatiku.
A ze je Taky si prišla až po 4 deťoch dovtedy bol milujúci partner a otec. No najskôr asi do krízového centra
Krízové centrum a rýchlo. Byť s ním nemá zmysel. Rodičák ti ako chodí? Veď si potajomky založ vlastný účet (ak nemáš) a nech ti tam chodí rodičák a prídavky na deti.
Treba odísť a vysporiadať si BSM, ak máte spoločný majetok. Podaj žiadosť o rozvod a odsťahuje sa
@elis248 účet je môj ja sama neviem nemám vôbec odvahu nato snažím sa najprv upokojiť a začať to riešiť Ďakujem ti
@sense ja som prednom nemala vzťah ja som bola vtom že to tak funguje za chlap je všetko a žena má len variť,upratovať atď.prisla som NATO asi pred dvoma rokmi Ja mám veľkú trpezlivosť myslela som si že sa zmení
On nevidí dôvod tak prečo by sa mal meniť. Ale načo ste spolu mali 4 deti? A to ze si predtým nemala vzťah neznamená ze musíš zo seba robiť handru. Koľko máš rokov. Treba sa postaviť na vlastné nohy. Dieťa do jalsi a hľadať prácu
@sense on sa má nepýtal či chcem dieťa jednoducho si nedal pozor teraz snim už nespavam lebo sa bojím za otehotniem nechce mi dovoliť ani antikoncepciu.
Keď je účet tvoj, ako ti potom berie rodičák? Akože vyberieš hotovosť a dáš na stôl? A čo na partnerove správanie hovoria jeho rodičia? Alebo celkovo ako tam funguješ so svokrovcami?
@elis248 po rodicak ide on dá si ho do svojej penaz.a nerieši.svokra ma niekedy podrží zastane sa ale dnes to bolo oste nadávala mi škaredo pre deti sú dosť živé vstávajú skoro a trošku boli hlučný zobudili ju a už bol oheň na streche povedala mi že som pic... muž sa má nezastal ešte kričal namna on sa snímok rozpráva a ja nie.
@sense mám 30 rokov a cítim sa na 12 nemám žiadne slovo ako žena sa vôbec necitim
Ale presne ako píšu ženy vyššie ako fungujete s mužom???tebe chodia peniaze na účet a ty mu poslušne odovzdavas alebo ako???a tak isto ma zaujíma ako sa na to celé pozerá a ako to vníma jeho mama.... Veď to je choré takto žiť... Je mi ťa úprimne ľúto snáď sa poučis nájdeš silu odísť a zistíš čo je to skutočný plnohodnotný život a možno časom aj pekný zdravý vzťah.... Takých mužov poslať na jeden opustený ostrov (a to sa ešte krotim vo vyjadreniach)... Tak ako píšeme odísť peniaze chodia tebe potom časom aspoň nejakú brigádu alebo prácu na polovičný úväzok si nájsť a pomaly postupne si budovať život .... Normálny život
Ja som od Vt. Krížové je ďaleko radšej by som šla do podnájmu s nejakou mamickov platili by sme pol na pol hľadám možno nájdem.
To ti môže vyberať peniaze z účtu? Veď mu zruš prístup k účtu, veď je to tvoj účet.
@elis248 kartu ma on Ďakujem všetkým nemá mi kto poradiť aspoň trošku ste mi dodali odvahu milujem svoje deti spravím všetko preto aby mali pokoj.
Tak to ti verím že miluješ svoje deti a preto sa hlavne pre ne snaž odísť od neho a jeho matky čím skôr..... Deti budú len s tebou a budú mať pokoj aj oni aj ty a budú vyrastať v kludnom prostredí ...... Aký príklad do života by si od vás v takomto vzťahu brali???nič dobré..... Takže naozaj sa neboj naberá odvahu a silu a myslí už len na seba a svoje deti...... Držím ti silno palce nech to dáte 🙏❤️😊
Ako prepáč, on si nedal pozor je chaba výhovorka, on mi nedovolil antikoncepciu.... Prepáč ale ty budeš asi taká jednoduchšia.
Ty nemáš rodičov, súrodencov, bratrancov.... Si vyrastala ako sirota alebo v detskom domove?
@sense ja viem áno som kvôli nemu jednoduchšia.som naivná sprostá krava nenávidím sa preto že som si dala zničiť život jednom človekom ako je on vôbec som si takto nepredstavovala je to všetko moja chýba.trva veľa času Kym si uvedomujem aký je človek zlý.ja by som rada pomohla aj celému svetu keby sa dalo a potom zistím že ľudia sú zákerný.
Dievča drž sa. To čo tam máte doteraz to nie je život, to je otroctvo. Kartu daj zablokovať akože stratená/ukradnutá a vybav si druhú a nedaj ju z ruky. Ak treba, tak ju aj schovaj. Ale vážne kontaktuj nejaké krízové centrum, oni ti pomôžu, veď takéto situácie tam poznajú.
@elis248 Ďakujem určite to začnem riešiť a vyriešim som psychickú nadne
Prosím ta, na gyndu ta snáď pusti? Daj si aspoň Danu, možno by ti to aj ZP preplatila, keď objasnís MUDr. situaciu, ze starý je kreten.
To je hrozne, neviem sa do toho vzit ale sucitim s tebou. Je to tazke, pokial nemas ziadnu rodinu co by ta podrzala. Musis zacat malymi krokmi otvarat zadne dvierka-urcite si nechat predpisat antiku, on o tom nemusi vediet, kedze to je medzi tebou a lekarkou, a potom riesit financie, odkldat aspon po troske, nech mas na novy start
Ak si z okolia Vt, krizove centrum pre matky s detmi je vo Vt. Vedela by som ti pozistovat,kludne napis. Drzim palce 🙂
Ahoj napis mi súkromnú správu ak chceš
Je to jedno, netreba riešiť, čo prečo a ako. Treba riešiť to čo je teraz a ako z toho von. To je podstatné. Takže dozaista by som sa obrátila na nejakú organizáciu, krízové centrum, kde ti pomôžu, aj keď nemáš nejaké peniaze.
Preklep mam v prispevku, v Michalovciach je krizove centrum pre zeny s detmi.
Nie si sprostá krava, nie je to všetko tvoja chyba, to hovorí z teba jeho psychické týranie. Keď si si s ním začala si mala len 20, to je ešte málo a vzťah si pred nim nemala, nie je to tvoja chyba, že ťa nik nepoučil o tom, ako má vyzerať zdravý vzťah a čo je týranie. Neskúsená 20ročná sa ľahko chytí do toxického vzťahu (a obzvlášť keď z domu nemala zdravý príklad), a že si s ním tak dlho si tiež nevyčítaj, volá sa to traumatická väzba. Prestaň sa za to nenávidieť a radšej si začni pestovať sebalásku, čo je jeden z podstatných vecí na prekonanie dopadov psychického týrania a tiež na to, aby si nabudúce neskončila s podobným tyranom.
Autorka, aj napíš ako sa ti darí. Či sa ti to podarilo nejako vyriešiť. A hlavne či si ty aj deti v poriadku.
Radšej by som sa asi pozrela po nejakom krízovom centre pre matky s deťmi (samozrejme dočasne)ako žila s takým človekom denníkom prepáč za výraz.... Ale žila by som kľudný život len s deťmi čo najďalej od neho