Pomohli by ste arogantnému človeku ktorý vám je nesympatický a berie vašu pomoc ako povinnosť?
Nie, žiadna pomoc nie je povinnosť.
Ak je arogantný a ešte k tomu by to bral akože je to moja povinnosť, tým dupľom by som mu nepomohla.
Ale možno závisí aj od povahy tej pomoci a od vzťahu medzi tými dvomi ľuďmi.
Nie žiadna pomoc nie je povinnosť. TY nie si povinná niekomu pomáhať. Veľa ľudí pomôže a potom si to vyčítajú. Ak je arogantný načo pomáhaš aj TY si na chybe. Načo to je dobre ja pomáham s presvedčenia že chcem a nie že niekomu pomôžem a potom mu vykričím načo to je dobre. Nič nemá byť samozrejmosť. Ak pomáhať nechceš nikto ťa donútiť nemôže.TO by si už mala vedieť aj sama a nie písať do fora. Chceš pomôcť pomôž nechceš nie je to tvoja povinnosť. Využívať by som sa nedala ja zasa od do a nie ešte ja pomôžem a niekto bude na mňa arogantný raz a dosť.
@januska12323 ale je, tento druh pomoci
https://www.lewik.org/term/1187/neposkytnutie-p...
Takú pomoc ale autorka asi nemyslí.
Ak chceš pomôž. Nedaj sa odradiť zlom. Ty si iná dobrá, ľudská.
Zalezi na tom o aku pomoc sa jedna, prilis vseobecne formulovana otazka … stahovat skrinu mu nebudem, nech si niekoho zaplati, ale nenecham ho umriet na ulici … jedna vec je byt ludsky a ochotny, druha nechat sa vyuzivat na sprostosti
Velmi vseobecne.
Jooooj, veľmi záleží v akom vztahu a v akej pomoci.
Či je to človek z rodiny a čo by potreboval pomôcť
Veľmi všeobecná otázka. Ak by išlo o kolegu, ktorý je lenivý a chce pomôcť s prácou, tak nie. Ak by išlo o človeka, ktorý nemá čo deťom dať jesť, tak áno, kúpila by som jeho deťom jedlo.