Pomohli by ste arogantnému človeku, ktorý vám je nesympatický?

8. nov 2023

Pomohli by ste arogantnému človeku ktorý vám je nesympatický a berie vašu pomoc ako povinnosť?

melanta
8. nov 2023

Veľmi všeobecná otázka. Ak by išlo o kolegu, ktorý je lenivý a chce pomôcť s prácou, tak nie. Ak by išlo o človeka, ktorý nemá čo deťom dať jesť, tak áno, kúpila by som jeho deťom jedlo.

januska12323
8. nov 2023

Nie, žiadna pomoc nie je povinnosť.

stanulienkat
8. nov 2023

Ak je arogantný a ešte k tomu by to bral akože je to moja povinnosť, tým dupľom by som mu nepomohla.
Ale možno závisí aj od povahy tej pomoci a od vzťahu medzi tými dvomi ľuďmi.

alickapusinka
8. nov 2023

Nie žiadna pomoc nie je povinnosť. TY nie si povinná niekomu pomáhať. Veľa ľudí pomôže a potom si to vyčítajú. Ak je arogantný načo pomáhaš aj TY si na chybe. Načo to je dobre ja pomáham s presvedčenia že chcem a nie že niekomu pomôžem a potom mu vykričím načo to je dobre. Nič nemá byť samozrejmosť. Ak pomáhať nechceš nikto ťa donútiť nemôže.TO by si už mala vedieť aj sama a nie písať do fora. Chceš pomôcť pomôž nechceš nie je to tvoja povinnosť. Využívať by som sa nedala ja zasa od do a nie ešte ja pomôžem a niekto bude na mňa arogantný raz a dosť.

jamimo
8. nov 2023

@januska12323 ale je, tento druh pomoci
https://www.lewik.org/term/1187/neposkytnutie-p...
Takú pomoc ale autorka asi nemyslí.

bloger
8. nov 2023

Ak chceš pomôž. Nedaj sa odradiť zlom. Ty si iná dobrá, ľudská.

olimuc
8. nov 2023

Zalezi na tom o aku pomoc sa jedna, prilis vseobecne formulovana otazka … stahovat skrinu mu nebudem, nech si niekoho zaplati, ale nenecham ho umriet na ulici … jedna vec je byt ludsky a ochotny, druha nechat sa vyuzivat na sprostosti

domkakvet
9. nov 2023

Velmi vseobecne.

cacianka
10. nov 2023

Jooooj, veľmi záleží v akom vztahu a v akej pomoci.
Či je to človek z rodiny a čo by potreboval pomôcť