Pominuteľnosť vzťahov

10. sep 2024

Mam taky pocit márnosti zo všetkých vzťahov. Mam teraz na mysli priatelske nie partnerske. Co vlastne ovplyvňuje ci s niekym udržíte priateľstvo alebo nie? Väčšina vzťahov vznikne niekde kde vas niečo spája napr škola, práca ale potom keď zmeníte prácu, dokončite školu tak tie vzťahy vysumia, hlavne keď sa ľudia sťahujú, tak uz sa proste nemozte tolko stretavat , založia rodinu a pod..každý má to svoje..co ovplyvňuje ci si udržíte ten vzťah a preco sa vlastne ľudia chcu stretnúť? Mam niekedy pocit ze len súhra faktorov ,nejaká nostalgia, pár spoločných tém, to že byvate v rovnakom meste a chodíte tam kde aj ten druhy ,ale všetko sa stale meni , niekto sa odstahuje, zmení prácu a všetko je už inak a vlastne nemáte nikoho..

biba_18
10. sep 2024

moja najlepšia priateľka sa odsťahovala najprv 60 km, potom asi 300 a teraz je v prahe. keď bývala v košiciach a ona mala malé dieťa a ja som bola bezdetná, vídali sme sa hádam aj každý deň, cestou z práce som sa u nej zastavila… potom som mala aj ja dieťa tak to bolo menej často, možno raz z pár týzdňov. a potom s odsťahovali a sme sa videli raz za pár mesiacov, potom 2 x za rok a teraz ledva raz a aj to častejšie keď ja idem za ňou… napriek tomu myslím že sme stále najlepšie priateľky. aj keď ja mám aj tajomstvá pred ňou, lebo tým že nie sme spolu každý deň, niektoré veci sa raz za rok ťažko vysvetľujú. ale už toľko sme spolu prežili, a doteraz mi neliezla na nervy v ničom, takže myslím že my dve to už voľajako doklepeme spolu 😂 poznáme sa už 36 rokov ☺️

biba_18
10. sep 2024

ale viem čo myslíš, mám aj také priateľky s ktorými som tak nejako už len zo zvyku… dokonca tá moja pražská jednu z nich neznáša a stále sa čuduje, ako sa s ňou môžem kamarátiť… v podstate má pravdu. ale čo mám robiť keď ona sa odpratala do prahy??

marcellka32
11. sep 2024

Moja kamoška býva 5000 km odomna, dobre čítaš tak ďaleko, vidíme sa 3x za rok, píšeme stále ...takže pevné priateľstvo vydrzi

siska53
11. sep 2024

Ano, je to tak, ale ja som sa s tym uz davno vyrovnala. Hlbsie kamaratstva nerozdeli ano cas ci vzdialenost. A to, co sa utlmi, sa moze opat rozvinut. V dnesnej dobe tazko udrziavat tolko priatelstiev. Preto som sa zmierila s tym, ze aj v praci mam kamosov, ale s vedomim, ze ked niekto z nas tu pracu ukonci, priatelstvo moze zaniknut. Je meozne sa stykat z tolkymi ludmi prosto.
Ale mam bff zo zakladky, nie sme v castom kontakte osobnom, nebyva na SR, dalsiu z gymla, obcas sa stretneme, z vysky len obcas, vsetic su mimo mojho mesta a aj v zahranici a z byvalych zamestnani mam tiez tak, ze skor obcasny pisomny kontakt..obcas stretko. Mam rodinu, cize ten cas je aj z mojej strany okliesteny.

salije
12. sep 2024

Mala som naj kamaratku, 13 rokov spolocnych spomienok, vsetko je prec, uz neverim na nic take ako nieco naj. Obrovske sklamanie. Najprv som ja az potom ostatny to zijeme v akej dobe ? Ak z toho nemam mat nic tak ani nepohnem prstom ?! Ja mam pocit ze som v tomto svete stratena, nepatrim sem. Pri takychto uvahach mi je len tazko co caka deti v tomto svete bezcitnom