Pomer na pracovisku

Dnes o 07:15

Dobry den,

vcera som sa dozvedel ze moji dvaja zamestnanci, muzi, maju spolu milenecky vztah.

Povravalo sa o nich na firme nieco podobne uz dlho, ale myslel som si ze ide len o nemiestne zarty, posmesky...

Avsak vcera sa mi tato zvratenost potvrdila od nezavislej osoby, ktora ich "vystrajanie" zazrela na vlastne oci- na teambuildingu si vo virivke navzajom chytali pohlavne udy.

Celu noc som nespal kvoli dileme, ako by som sa mal ako ich zamestnavatel zachovat. V kolektive su velmi oblubeny mezdi inymi zamestnancami, a s ich pracovnymi vykonmi som spokojny. Zaroven by som tak rychlo nenasiel za nich nahradu, nase pracovne zameranie je velmi odborne. Dalej by som musel skolit novych ludi a to by bolo casofo aj financne obmedzujuce.

No zamyslam sa aj nad tym, ze ich pracovny vztah sa moze cez tieto chore volnocasove cinnosti narusit, co moze mat dopad na moju firmu. Takze raz to riesit budem musiet.

Zatial sa tvarim ze o tom neviem, no nemozem sa na nich anilen pozriet.

Prosim o rady, ako by ste sa spravne v tejto veci zachovali vy.

Dakujem

ibrunova
Dnes o 07:18

Tvár sa aj naďalej, že o ničom nevieš. je to ich vec
A že ich niekto druhý videl, ako si chytajú, to tiež nemusí byť celkom pravda, len obyčajné drby.

liz_lemon
Dnes o 07:18

mozno by si mal prestat strkat nos do ich sukromia

pralinka25
Dnes o 07:19

a keby to bol kolega a kolegyna? bezne sa ludia na pracovisku daju dokopy. tu su desiatky zien ktore pisali ze sa s muzom dali dokopy v praci.
vadi ti vztah alebo to ze su to dvaja muzi?

e1h
Dnes o 07:21

Riešil by si to podobne aj keby to bola zamestnankyňa a zamestnanec? Myslím si, že nie. Kým nevystrájajú priamo v práci, nerieš to! Ak náhodou budú, môžeš ich požiadať, aby svoje súkromné záležitosti neťahali do práce, lebo si neželáš aby z pracoviska robili holubník, ale tým to končí.
Teba ako zamestnávateľa nie je nič do toho, čo oni robia v súkromí a dávaj si na to veľmi pozor, aby si ich kvôli ich sexuálnej orientácií nejakým spôsobom nediskriminoval, lebo nakoniec z toho môžeš mať nepríjemnosti ty.

really8
Dnes o 07:23

preco mi pride tento homofobny prispevok ako vymyslena provokacia?

zuzubb007
Dnes o 07:24

No a čo, že majú pomer, každý má s dakym niečo, ak narazas na pomer rovnakého pohlavia tiež sú to len ludia čo sa majú radi, treba nechať žiť a podporiť ich, treba to akceptovať a funguje sa normálne ako vzdy, hádam kvôli tomu by si neprepustil dobrých ľudí choré naozaj typický slováci, to naozaj mas firmu, neverim

tiezjedna
Dnes o 07:24

neverím, že také tupelo ako ty má firmu

sissy27
Dnes o 07:25

Ako nadriadeny / kolega nemas reagovat nijako, ziadny zakon neporusuju a pokial maju pracu spravenu tak ako treba, tak ta nema co zaujimat kto s kym kde trtka.

@really8 alebo ziarli, ze jeho vynechali 😂

alenah31
Dnes o 07:27

Aj keby si ako zamestnávateľ chcel svojim zamestnancom brániť vo vzťahu tak nemôžeš - je fuk o aké pohlavie ide. Limituje ťa naša ústava, ale aj Európsky dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd, ktoré garantujú právo na súkromný život. To znamená aj právo vytvárať si osobné vzťahy na pracovisku aj mimo neho a zároveň právo na ochranu svojho súkromia. Zamestnávateľ nemôže nijako limitovať aspekty zjavne patriace do súkromného života zamestnanca pokiaľ to nemá vplyv na jeho prácu, prípadne na oprávnené záujmy a práva zamestnávateľa - aj vtedy môže riešiť len to, nie jeho súkromie.
Vzťahom na pracovisku praje dokonca aj všeobecné pravidlo zákazu diskriminácie. Náš Zákonník práce, ako aj antidiskriminačný zákon hovoria, že zamestnanec nemôže byť z dôvodu manželského alebo rodinného stavu alebo sexuálnej orientácie akokoľvek znevýhodňovaný - ani v prípade ak ide o kolegov.

wudz
Dnes o 07:34

Mňa by zaujímalo, čo z ich správania je choré a akým spôsobom by to mohlo mať vplyv na firmu. Ak nesexujú v kancelárii a nevylizujú si mandle v kuchynke, prečo ťa to zaujíma? Ak si svoju prácu odvádzajú dobre, zjavne ich vzťah nemá na prácu vplyv. Či sa bojíš, že sa rozídu a bude to u vás napäté? Alebo ti fakt vadí len to, že sú to dvaja muži? Lebo ak je to práve tento dôvod, verím, že z tvojej firmy odídu a nájdu si prácu pre lepšieho človeka.

roberta85
Dnes o 07:35

zruš teambuildingy

candii
Dnes o 07:38

Máš v pracovnej alebo kolektívnej zmluve zahrnuté , že netolerujes vzťahy na pracovisku ? Nie? Tak prečo to riešiť? Je to ich súkromná vec.

schauma123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
earlgrey
Dnes o 07:41

Dajme nabok to, že ide o 2 mužov. To je irelevantné. U nás vo firme bolo jasné pravidlo, žiadne súkromné vzťahy na pracovisku. Teda, ak sa dvaja zaľúbili a vytvorili pár, vedeniu sa to dalo vedieť. Resp. tí dvaja zašli za vedením alebo si ich vedenie vzalo "na koberček" a vykomunikovali si to. Boli 2 možnosti. Buď jeden z nich dá výpoveď (porušenie pracovnej zmluvy) alebo ich rozdelia na iné pracovisko, iné smeny, aby nepracovali spoločne. Pretože áno...stávalo sa v práci, že keď bol pár, narušovalo to chod práce...riesili súkromné veci na pracovisku, boli aj občasné hádky, žiarlivosť atď. ale ako som spomínala, mali to ošetrené v pracovných podmienkách. Takže kľudne si to s nimi vykomunikuj, ak ti sľúbia, že to nebude zasahovať do ich práce, tak nech si robia, v súkromí, čo chcú.

mircalla
Dnes o 07:45

Nevadi ti pomer, vadi ti, ze su gay a maju pomer

hugger
Dnes o 07:49

Čo presne je problém ktorý sa snažiš riešit?

- Nemiestne správanie na teambuildingu?
- Homosexualna orientácia?
- Vzťah na pracovisku ?
- Klebety netolerantných kolegov?
- Deficit spánku?
- Ohrozené financie podniku v dôsledku školení?
- Svoju potrebu odsudzovať voľnočasové aktivity zamestnancov?

tiezjedna
Dnes o 07:49

@earlgrey aké porušenie pracovnej zmluvy? Do žiadnej pracovnej zmluvy nemôžeš dať, že sa človek nesmie zamilovať do kolegu. Ak by to tam bolo, je to neplatné...

grof_monte_christo
Dnes o 08:08

Jedinym tvojim problemom je negativne nastavenie voci LGBTI komunite, jasne to vyplyva z tvojho slovnika, citujem ... zvratenost .... chore volnocasove aktivity .... nemozem sa na nich ani len pozriet. Lebo nie je ziadny iny dovod, preco by si to musel jedneho dna riesit, pokial si budu svoju pracu odvadzat dobre.

doriiis
Dnes o 08:08

Ak tvoja firma podniká v odboroch,kde su vzťahy na pracovisku zakázané,tak môžeš niečo robiť.Ak nie,tak im nemôžeš nič.
O tom,že pre teba je to zvratene,to je čisto tvoja vec a názor.

anketkarka
Dnes o 08:13

Ak to bude mať dopad, tak to rieš vtedy. Inak by sa zišlo správať profesionálne a prekúsnuť to. Zatiaľ sa správajú aj oni profesionálne.

stanulienkat
Dnes o 08:14

Troll

earlgrey
Dnes o 08:23

@tiezjedna Nie zamilovať do niekoho, ale páry proste nemohli spolu pracovať na jednom oddelení...a páry ani nezamestnali...ak sa vytvorili páry, jeden z nich išiel na iné oddelenie, alebo dal výpoveď...hoci to bolo v zahraničí, ale bolo to super...ja som s tým spokojná bola 😁 nemusela som ako nadriadená riešiť konflikty...a bol taký prípad, kde ženatý si v práci nabalil mladú 19 ročnú a zasahovalo to do práce, lebo sa nesústredili, pohľady jeden na druhého, letmé dotyky, objatia...tak ten ženatý dal výpoveď...proste to zasahovalo do jeho výkonu...

doriiis
Dnes o 08:25

@tiezjedna ....sú povolania,kde keď sa dvaja dajú dokopy,jeden musí ísť preč.Zamilovat sa nezakazes nikomu,ale opatrenia sa robia úplne normalne

tenerifka
Dnes o 08:30

Zamestnavatel/sef velkej firmy, ktora poriada teambuldingy, si chodi pre rady na Modreho konika.
A teraz tu o Cervenej ciapocke....

januska12323
Dnes o 08:37

Pozvi ich do vírivky a pridaj sa aj ty.

zelenina1
Dnes o 09:10

@januska12323 podla mna ho len frustruje, ze si nechcu sahnut aj na jeho pipika 🙂

ibrunova
Dnes o 09:13

Neverím, že na spoločnom teambuildingu sa niečo také dialo verejne, skôr má niekto bujnú fantáziu. Ja poznám niekoľko gayov, sú zásadne nenápadní, nieže by si medzi kolegami chytali, podľa mňa totálna blbosť, ak vôbec je ten príspevok vôbec reálny.

nyusika
Dnes o 09:25

@tiezjedna take tupelo takn jedine sniva o tom, ze mu niekto konecne chyti ud...a bolo by mu urcite jedno, ci muz, alebo zena

katka700
Dnes o 09:27

Má to jediné riešenie. Okamžite volaj kufovi nech príde vysvatit celú firmu. Do vírivky nabudúce len s exorcistom 😂