Pomáhajú vám chlapi, keď ste choré?

2. apr 2024

Už druhý týžden mám sadru na nohe, dostala som barle a zle sa mi chodí. Manžel zo začiatku prvé dni pomáhal. Máme 2 deti, starší je školák vychysta sa už sám. Menší má 3 roky nechali sme ho doma zo škôlky. Tým pádom cez deň starám sa o menšie dieťa varím upratujem v rámci možností čo mi zdravie dovolí. Viem mala by som ležať a oddychovať no nedá sa to. Manžel už je na nervy zo mňa ako skackam doma s barlami. Často sa aj hádame vykrikuje mi že som hnila keď chcem aby mi pomohol podal spravil niečo. Je mi z toho do plaču. Spadla som z bicykla a zlomila som prsty na nohe preto mám sadru. A ešte nejaký čas to budem mať. Poraďte ako sa nezbláznit z tejto situácie. Manžel je nervózny keď musí mi pomôcť, je nervózny že musí chodiť do práce a ja celé dni len sedím na zadku. Vôbec ho nespoznávam. On takýto nebol. Ako sa hovorí v núdzi spoznám druhého aký naozaj je. Som sklamaná z neho, aj zo seba že som si nedávala väčší pozor na seba.

reanda
2. apr 2024

vzdavaj vdaku barlam.. aspon si zistila, aky je.. just by som si len sadla a nerobila vobec nic.. maleho daj do skolky a nech ho otecko pekne vodi.. tam aj naspat.. aj vsetko ostatne.. ty si pn, na pn sa nepracuje.. a ked nezvlada, nech si to riesi, je to jeho problem, nie tvoj

majlo1234
2. apr 2024

NEUPRATUJ, nevar ak nemusis, objednaj vam s dietatom jednu porciu jedla, skolak je v skole, muz nech sa prwstravuje ako chce. Riady vylozit na linku, spinave pradlo hadzat k pracke. Tak ako funguje vacsina muzov vo vavsine domacnosti. Dieta zabav co najviac v sede s vylozenou nohou, cim viac budes oddychovat, tym skor sa ti noha zahoji.
Muza nekomentujem, mozno je pod tlakom a mozno ke debil. My sme sa doma nie raz pohadali, ked som ochorela a cakala, ze muz bude fungovat ako ja. Nakoniec mi vycital, ze ja chcem vsetko na sto percent, a ono sa to neda, ked je zrazu v domacnosti len jeden, co robi vsetko😂 co som nakoniec uznala(i ked my zeny to casto zvladame)

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
2. apr 2024

@reanda Malého sme nechali doma lebo nemôžem ho takto nosiť do škôlky a manžel ho nezoberie. Nedáva to
@majlo1234 Snažím sa dieťa zabaviť v sede no on je dosť akčný všade ho je a stále musím stúpať na nohu. V rámci možností snažím sa čo najviac sedieť a oddychovať no nedá sa.
@wolf_ Robím len to čo je nutné no aj tak je toho dosť.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzitko74
2. apr 2024

Nuž, ja som mala sadru ako dieťa, takže sa to asi nedá porovnať. Deti sú akčnejšie a nevedia obsedieť. A ani tie barle mi nedali a poslali ma do školy.
PN si len kvôli tomu, že takto fakt do práce chodiť nemôžeš. Prsty sú zafixované sadrou, takže sa zahoja, aj keď nebudeš ležať, alebo sedieť s vyloženou nohou. Viem, že tá sadra je otravná, ale veľa vecí sa dá porobiť aj s ňou, dokonca si môžeš od doktorky pýtať aj vychádzky.
Chlap je asi nervózny z toho, ako vás táto situácia ovplyvní finančne, podvedome ťa za to viní a vybíja si nervozitu na tebe. Treba si s ním sadnúť na vážny rozhovor. Len sa, prosím ťa, nezačnite navzájom obviňovať, lebo nič nevyriešite.

autor
2. apr 2024

@wolf_ Nikto není ochotný dôjsť a pomôcť.
@zuzitko74 Nie o to nejde že by bol nervózny že vypadol môj príjem. Máme väčšiu rezervu na takéto prípady. Vychádzky mám určené no necítim sa na to ísť von. Ja s tými barlami vôbec neviem chodiť.

kvietok2012
2. apr 2024

Raz by mi povedal, ze som hnilá....nepohla by som ani prstom, mas mat kludový režim, to znm.ze máš mat vyloženú nohu a ležat. Obslúž seba a syna o ostatné nech sa stará muž...a este by som mu dobre povedala svoje, ze by si to za klobuk nedal...

zuzitko74
2. apr 2024

Opri tie barle niekde do kúta a skús to bez nich. Je to pohodlnejšie, len si daj pozor, aby si sa nešmykla.

reanda
2. apr 2024

tak mas sikovneho manzela.. zobral si zenu, co spravi vsetko, co on 'nedava' a ked to nespravi, este jej vynada, ze je hnila.. a ona si to este vycita.. pekne to ma zariadene.. kym ty nezmenis postoj, on nezmeni nic - nema preco
neda sa, muz to nedava - vies, v zivote je mozne prist aj k horsiemu urazu, ako su zlomene prsty na nohe.. ak by si sa naozaj dostala do stavu, ze si schopna len lezat, co by pan manzel urobil? dal by deti do decaku, ci co? MUSEL by to nejak zvladnut.. a to moze aj teraz.. je to len na tebe, ci proste prijmes, ze to nespravi a spravis to sama, aj o barlach a este sa nechas kritizovat, alebo to proste nespravis..

glorikarebeka
2. apr 2024

Prečo nemôže manžel zaviesť dieťa do škôlky alebo vyzdvihnúť zo škôlky, chápem, že niekedy nejde oboje ,ale si PN tak aj on musí teraz rátať s tým,že musí povoliť v práci....všetko sa dá len musí chcieť

januska12323
2. apr 2024

Prečo nezoberie dieťa do škôlky on? Ďalej radšej nič nepíšem lebo by to neskončilo sadrou len u teba.

vler
2. apr 2024

Ja by som bola strasne sklamana ako sa vyfarbil pri podotykam relativne malom zdrav. probleme ktory odozneje za par tyzdnov. Neviem si predstavit ako by sa zachoval pri vaznom dlhodobom ochoreni alebo PN

autor
2. apr 2024

@glorikarebeka Nevie ho vychystat a keď malý vidí že ja som doma tak ani nechce ísť do škôlky, dostane záchvat plaču a nepohneme s ním.

vler
2. apr 2024

Ak nepohnete s 3rocnym, to je ale chyba rodicov. Plac neplac, nalozit a ide sa. Nebude prve ani posledne dieta co place v skolke. To aby si sa Ty zotavila je prvorade.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veselo_neveselo
2. apr 2024

To sa ale strasne zle cita.
Ale nielen to, ze manzel sa nevie (nechce) o vlastne dieta postarat, ale aj to, ze ty to vlastne vsetko umoznujes.
Preco nechavate dieta doma zo skolky? Prave teraz by mal chodit, aby si sa ty mohla doma liecit.
Ziadne take, ze place rano. Vysvetlit ze musi - ved ked ty si v praci, tak tiez musi - a to nerobi cirkus? Tipujem, ze nerobi, lebo nemoze.

A manzel detto. Robi cirkus, lebo moze, a este ti za to nadava.

Je nacase sa poriadne nasrat, zacat sa starat aj o seba, a dat oboch do laty.

simca06022011
2. apr 2024

manzel by pekne syna bral do skolky, inak by chlap dostal tou barlou taku po papuly ze by videl... je jedno ci ho vie vychystat nevie. Vezme ho do skolky. Nech s nim pohne. Ty sa nemozes liecit a starat sa o dieta cely den. Pripadne ak mas rodinu nejaku, dohodnut, ze niekto ho vezme, a donesie, predpokladam ze ani doniest zo skolky ho nevie. Mate to daleko do tej skolky?

Tiez sa pridavam k tomu prispevku, ze dakuj tym barlam a otvor oci, co za hclap je vedla teba. tiez mam takeho dementa co sa nepostara, nastastie uarz som nemala, operaciu som odkladala roky, len aby bola dcera samoobsluzna, po operacii po 3dnoch som uz musela vencit psa a ist si vylozit nakup z donasky atd... dceru som vyslala najskor k babke, potom musela prist domov pomoct :D Urob si v tomto doma poriadok cim skor, lebo mozu prist horsie veci ako zlomene nieco a sadra na par tydznov... mimochodom po tom ako ti ju zlozia tiez nebudes hned behat ako srnka.

vler
2. apr 2024

@wolf_ presne, nebol moj umysel autorke este teraz nakladat. Vidi vsak, ze ako nahle ona vypadne "z provozu", doma to nefunguje. 3 rocne dieta sa este da ospravedlnit, ale otec dvoch deti nie.

simona92101
2. apr 2024

Ja som si vo 4 mesiaci tehotenstva zlomila clenok.sadru som mala do polovice lytka.o barlach sa mi prve dni velmi tazko chodilo,noha velmi bolela,do toho ranne nevolnosti..manzel sa o starsiu dceru plne staral,vozil do/zo skolky,po skolke sa jej venoval,robil nakupy,upratoval.ja som bola rada ked som sa z gauca dostala na wc zvracat.riesenim bola pre mba kancelarska stolicka,lepsie sa mi tak po dome pohybovalo,aj som daco zvladla urobit v ramci moznosti.manzela ani len nenapadlo byt nervozny alebo mi daco vycitat,ci chciet odomna full servis.sadru som mala 3 mesiace,ale na vychadzky a este aj bez barli ma ani nenapadlo chodit-to co ti tu radia 🤦‍♀️
Muza by som na tvojom mieste dobre zdrbala,on zdravy nezvlada a ty dolamana mas zvladat?chrapun fakt...

simca06022011
2. apr 2024

a synatora treba uz od mala viest tiez k citlivosti k mame, mamina ma bolacku nemoze toto a hento. Ved to zase nie je batola, dokaz echodit, doniest si hracku, ked sa ovladne dokaze aj nevyvadzat... nech z neho nevyrastie otec II., a starsii nech pomoze trosku aspon s drobnostami, odlozit, preniest, riad odpratat po skole.

rorino
2. apr 2024

Barlou medzi oči🤦

ckocka
2. apr 2024

Manžel nič nemože, dieťa nemože, tak musíš ty, tak to býva.

michalcanka
2. apr 2024

Môj mi "pomáha" aj bez toho aby som bola chorá 🤦‍♀️ spraví čo treba okolo domácnosti aj okolo detí. Ak ho poprosím o niečo extra, tak to spraví ale má doplňujúce otázky čo a ako, aby to neurobil zle... cez víkend ma nechá sa vyspať a ráno berie deti do obývačky, urobí raňajky, naloží umývačku alebo vyloží, hrá sa s nimi atď. Neberiem to ako niečo zvláštne. Sme rodina a sme tu na to všetko dvaja

glorikarebeka
2. apr 2024

Prepáč, ale čo na tom nevie???syn má 3 roky breboha

jakubrianka
2. apr 2024

A to si zober že máš “len” zlomenú nohu. Si zober diagnózy kde si odpálená mesiace a roky, tam by ako fungoval keď sa takto ukázal? Za mňa nefunkčný muž a vzťah detto. Je mi ťa úprimne ľúto. Skoré uzdravenie ti prajem 🌷.

tykat
2. apr 2024

Nechaj sa hospitalizovat. Uvidis ako to zrazu zvladne ked bude musiet.
Ono realne sa moze stat ze pri takom poskakovani sa ti to ani nezrastie a budes mat sadru o dost dlhsie.

A ze "s 3rocnym nepohnete" vezme pod pazuchu a ide, ved ma 3r a nie 13.

zmrzlinka2021
2. apr 2024

@zuzitko74 jej muž je nervózny preto, lebo je lenivý ako voš, celú domácnosť a deti presunul na ňu a to ho vykolajilo

zmrzlinka2021
2. apr 2024

Autorka, ja sa ti veľmi čudujem, že si šla do druhého dieťaťa s takým lenivcom.

glorikarebeka
2. apr 2024

Baby to nieje lenivosť ale skôr neschopnosť a samozrejme môže za to tak trošku aj autorka
Môj funfoval pri deťoch od malička, ale nie preto,že musel,ale preto, že chcel vedieť čo a ako....