Dobrý deň chcem sa spýtať ako bu ste riešili sme v podnájme vyše 7rokov majiteľ spokojný pravidelne platíme najom dokonca zveladujeme byť ci už vymalujeme atď.No mame problém zo susedmi nad nami mame 2deti a strazievame psa ktorý sem tam zasteka (keď chceš ist von alebo sa hrat),inak onom ani nevieme ze je ,majiteľ o psovi vie ,q ona sa stále sťažuje nám ze steká atď ze keď to neprestane tak to bude inak riešiť dokonca v piatok sme sa snimi na schodoch pohádali prisli sme s orace a pes prisiel za nami pri schody a vtom isli susedia dole schodmi a zacali ze nech snim ideme von a nedali si vysvetlit ze on steka preto ze sme prišli s práce a bol rad ze nas vidí a a vtom vznikla veľká hádka,a dala nás na mestskú políciu ktorá nás bude riešiť a mame prísť na výpoveď ako ďalej postupovať?iným susedom pes nevadi len im ďakujem za odpoveď
Nechcem tu rozputavat nejake vasne, ale tiez mi prekaza ked pes zasteka na cinziaku. Jednoducho pes do zdielaneho byvania nepatri. A som zhrozena ako ludia reaguju ak to niekomu prekaza, clovek ma pravo predsa na pokojne byvanie. Jednoducho to susede vadi a rozumiem jej. Dnes je zvlastna doba, kedy ludia pomaly by vrazdili ludi ktori sa s tymto nestotoznuju. Je to zviera a zviera patri von, nie do bytu. Ak chce mat psa niekto v byte, musi ho vychovat spravne. Mala som psov (nie v byte) a nikdy teda nestekali ked sa chceli hrat, alebo ist von. Verim ze je neprijemne ked sa suseda stazuje, no treba sa vzit aj do jej situacie.
@amarilka26 tiez som za klud, ale zas je rozdiel, ak pes zasteka par krat za den a mimo nocneho kludu, ako ked vystekava a zavija hodiny, lebo je doma sam...ci?
@sonula656 pes do bytu nepatrí a ked psickar povie ze párkrát pes zasteka, tak u mna = brese jak drbnuty celý den. Ja byť majitel, tak si do nájmu psiarov nedam, psy obťažuju ludi, obstiavaju chodník a celkovo chorá cela doba, pes je viac ako človek. Ked raz nemam na dom so záhradou, tak si do bytu nenapcham psa, kde cez stenu pocut každý prd. Otras. Dufam ze raz príde zákon a zákazu ludom psov v bytoch. Alebo sa to zacne regulovať aspon, nech je uz konečne klud.
kto chce mat klud, nech sa odstahuje na samotu do lesa a nie do bytu 🤷🏻♀️
@amarilka26 Pes rozprávať nevie, preto šteká. Keď chceš mať pokojne bývanie, nech sa páči kúp si dom na kraji lesa kde nebudeš mať kilometre žiadnych susedov. 😀 Aby si ešte ľudia vyberali čo môže byť v mojom byte alebo nie. No to isto.
"ktory sem tam zasteka" 🙂
Hluk co robia deti - to je jakz takz tolerovatelne a pochopitelne. Stekajuci pes je otrava a nema tam co robit.
@ssimusska preco ? ak chce niekto chovat zviera, ma ist na dom a byt je zdielane byvanie, takze nie je uplne pravda ze si moze clovek robit co chce. Psa treba vychovat, ja som mala troch a ani jeden nestekal ked sa chcel hrat alebo chcel ist von. Vsetci psickari ste chytri, ale skuste byvat vedla niekoho na byte, komu robi pes bordel a potom sa mozeme rozpravat.
@simsalabim ano, suhlasim. Ale nie je uvedene ci to je len jeden - dva krat za den. Mozno sa chce hrat casto alebo ist von a steka casto.
@amarilka26 ano a urcite velmi zavazi vychova psa. Ale tak, ako niekto si nevie deti vychovat, tak nevie vychovat ani psa. Ludom okrem toho chyba aj slusnost a ohladuplnost. Problem nie je vlastne pes, ale clovek. Ci uz ma nevychovaneho psa, alebo je nevychovany on sam a susedov obtazuje svojim neprimeranym hlukom. Nazor, ze pes do bytu nepatri, neobstoji, su plemena vyslovene "domove" a su ludia, ktorym aspon pes zabezpeci pocit, ze niekoho maju... pes naozaj nie je problem, treba riesit majitela.
@amarilka26 Pečo by som mala ist do domu keď chcem bývať v byte? 😆 V podstate doma si môže robiť čo ja len chcem, keď to je v rámci nočného kľudu. Aj vychovaný pes zašteká predstav si, to že si ty mala nejakých ultra poslušných čo nikdy v živote nezaštekali je dosť nepravdepodobné, ale nevadí. Neoznačujem sa za nejakého psíčkara, ale za majiteľku psa. A poviem ti byvala som an na dedine, kde ti ráno kikiríka kohút z každej strany a pes tam štekal od kocikoteho suseda skoro stále. A ano byvala som aj v byte kde vedľa sused mal tiež psa. 😉
ani to nie je pravda ze nocny klud. Vacsinou je v domovych poriadkoch ze pes nesmie obtazovat susedov hlukom atd...ale je to jedno. Nech si chova doma psa kto chce, ale treba sa mu venovat a vychovat ho. Potom pes nerobi bordel a neobtazuje susedov.
@simsalabim presne tak. je to o pristupe, vychove. Len kopa ludi si zaobstara psa, vacsinu dna je v praci a susedia sa mozu zblaznit ked pes vystekava cely den. Dnes je kazdemu vsetko jedno, ved su vo svojom a mozu si robit co chcu. Ved sa staci pozriet tu na MK, ako sa ludia urazaju, nedokazu vobec akceptovat nazor druheho. Uplne sa vytratila z ludi ludskost a tolerancia.
@amarilka26 Ano obťažovať hlukom, no nemyslím si že keď pes pár krát štekne za deň je to nejaké obťažovanie, to isté ako keby plače dieťa. Ale to je už samozrejme ok. To že pes šteká neznamená, že nieje vychovaný 😆 On to inak povedať nevie.
@sonula656 problém vidím aj v tom, že keď nie ste doma, možno pes steká a zavija celý deň (aj keď to majitelia nepriznajú)... Ale možno nie a možno ste natrafili na blbca...buďte radi, že ste v podnájme a nie je to vaša nehnuteľnosť...môžete sa slobodnejšie presťahovať, aj keď viem, že s dvomi deťmi je ťažšie nájsť si podnájom
.
z diaľky počujem z domov štekot psov aj v noci častokrát, nehovoriac isť na prechádzku neutíchajúci štekot, to sa v bytovom dome nestane
Ďakujem Vám všetkým za odpovede
@sonula656 píšeš že pes strkal lebo sa tešil že ste prišli z práce? Teda vy ste v práci a on v byte? Vieš ako veľmi šteká keď ste tam není?
Psy zvyknu stekat vacsinou ked su same doma, koli separacnej uzkosti. Takze kym ho nenahrali ked neboli doma tak nevedia ci stekol par krat, alebo stekal vkuse. Ja mam psa, ale toto by som zazivat tie nechcel.
Su plemena co nestekaju vobec, take co obcas a take co stekaju vela a presne TIETO do panelaku nepatria. To je moj nazor.
Zaujala ma táto veta: "nedali si vysvetlit ze on steka preto ze sme prišli s práce a bol rad ze nas vidí a a vtom vznikla veľká hádka". Úprimne keď pes začne štekať v spoločných priestoroch bytového domu, kde býva ozvena, tak to je masaker... A je teda úplne jedno z akého dôvodu to robí...
Mala som psa v byte, oproti suseda tiež mala psa, nad nami susedia tiež mali psa, bola som doma celý deň a pes nestekal len tí dvaja stekali celý deň lebo nikto nebol doma, a tu zrazu keď som svojho vencila sa objavil ďalší sused, ktorý začal vrieskať že mám psa utratiť keď si s ním nevieme rady, a ani za svet nepohlo vysvetľovanie že som doma a nestekol ani raz, niekomu sa jednoducho nedá vysvetliť nič, môžeš poprosiť ďalších susedov o výpovede ak ich budeš mať viac tak to pomôže
@amarilka26 rozumiem ako to myslíš. My mame v bytovke psov sem tam niektorý zašteka. No vedľa v bloku sú totálne nespratne deti myslím že tie patria na dvor nie do bytu. Tiež sme tu mali pár čo si kazdy den opakoval všetky “vybrané” slova ktoré si vieš predstaviť. To bolo počuť len ty ku. pi. Koko. Chu. Atd na až sa jeden z nich upil a je kľud. Tiež patria na dvor. Ja viem,teraz mi napíšeš,že dávam psov na úroveň ľudí. Nedávam,ale moje nervy neničia zvieratá,ale ľudia čo si myslia že môžu všetko.
@lenkasarka musim troska oponovat, lebo nemozete porovnavat deti so zvieratami,i ked...niektore sa veru spravaju horsie ako zvierata. Opat je to o ludoch,bohuzial. Najhorsie je, ze zakony prave takymto nahravaju,a ak natrafite na "debila" suseda, tak si nepomozete. Kazdopadne to tu nevyriesime 🙂 Len som chcela vyjadrit svoj nazor.
@amarilka26 samozrejme ja rešpektujem tvoj názor a napísala som,že rozumiem ako to myslíš. A úplne dávam za pravdu,že niektoré deti i dospelí ľudia sa správajú horšie ako zver. Ja som len napísala,že deti robia taký hluk že mám potrebu im občas zaniesť banány. Zas na druhu stranu vonku aký hluk dokážu narobiť tie malé prachovky to už je o inom. A veľký pes ani nezašteka. Nie nadarmo sa vraví aký pán taký pes.
@sonula656 ci v byte či v dome je jedno. Je rozdiel keď pes šteká nonstop a keď párkrát za deň. Keď to ostatným susedom nevadí ľahko získate od nich podpis alebo prehlásenie. Na policii povedz ako to je. Môj ocino ma zas taky problém ze keď si vonku v záhrade raz za cas pusti rádio normálne nie hlasno. Cez deň. Tak susede to vadi a hneď vykrikuje cez plot. Len jej. Aj merala za plotom decibeli ale nič nenamerala.Ako mali sme dosť.
zboznujem citat tu komentare o moralistoch ktory "zakazuju" psa v byte akoby nemali svoj zivot ktory si znicili a tak ho chcu pokazit aj niekomu inemu 🤦 .. to ze pes steka neumerne musi sused dokazat a to nie je take jedboduche ako sa zda... na policiu ta dat moze ale neurobia nic ak pes vyslovene nesteka o polnoci alebo nad ranom inak je to obciansko-pravny spor inak yi nemaju ako ublizit
@purple_wolf a to hadam ani nemozete mysliet vazne ? to ze chce mat clovek klud znamena ze si znicil zivot ? ano, nici mu ho netolerantny sused, ktory si mysli ze moze vsetko. a nie je pravda ze sa musi nieco dokazovat v pripade uskriekaneho psa. Potom sa vsetci cuduju ze niekto rozhadzuje po sidliskach dobrotky. Skuste Vy pani zlata byvat vedla niekoho, kto je cely den v praci a ma neurotickeho a nevychovaneho psa, ktory robi bordel cely den. Potom sa mozeme o tom rozpravat.
@amarilka26 Skús sa presťahovať na dedinu, tam budeš mať tých psov čo robia bordel desiatky ( nie len psov ) a nie len jedného 😉 Je predné to isté keď pes štekne v byte ( viem bývam tak) alebo vedľa okna v dome. 😄 Ano, čudovať sa budeme že sa nájdu zakomplexovaní chudáci, čo rozhadzujú otrávene pamlsky po sídliskách. No len dúfam že ty niesi jedna z nich.
@sonula656 povedať na MsP ako to je. Možno by som poprosila susedov ostatných, či by nepodpísali prehlásenie, že pes nesteka neúmerne a neobťažuje ich a ukázala na MsP.