Podivný kolega

15. mar 2024

Ahojte dievcata, potrebujem nestranny nazor na situaciu. Pracujem vo velkej firme. Vo vedlajsej kancelarii pracuje chlap, nepozname sa. Minule som prisla o 10 minut neskor ako normalne chodim a zistoval u mojej veducej kde som (mame flexibilnu pracovnu dobu, mozem prijist kedy chcem). Potom som bola chora, pytal sa kolegyn kde som. Potom zistoval o druhej kolegyni kde je (mala dlhu nemocensku). A vcera to vygradovalo, isla som o 6:10 rano z kuchynky, nikde nikto a on pred kancelariou caka kym pridem a pyta sa ma ci som tam sama. Co by ste si mysleli? Ja mam normalne strach a zaroven mam z neho nervy. My sa o ich kancelariu nezaujimame. Som hysterka? Alebo je to realny problem a mal by sa riesit?

juja_01
15. mar 2024

Zvláštne, že by bol až prehnane zvedavý ? ... On má nejakú pozíciu "nad tebou" ? Patríš pod neho alebo tak?

dskjhfdlkdjhl
15. mar 2024

A co si mu odpovedala? Ja by som sa priamo opytala, ze preco ho to zaujima. Pripadne by som uplne jasne, ale slusne vysvetlila, ze ak nema v popise prace sledovat, co robis, tak nech sa ide venovat tomu, co v tom popise prace ma.

elenka74
15. mar 2024

Podľa mňa je len príliš zvedavý, asi má málo práce a nudí sa 🙂

vanilkovazmrzka
15. mar 2024

Ano si trochu hystericka.

h2
15. mar 2024

A ako ten váš rozhovor pokračoval? Ty si mu povedala, že si tam sama? A on čo na to?

yna1
15. mar 2024

Tak ak je nejaky tvoj nadriadeny tak je normalne ze sa o to zaujima. No ak mas obavy, tak si pozistuj aj ty o nom co je vlastne zac. Mna by to tiez zaujimalo ze ako to pokracovalo, ci povedal len dobre alebo co 😀

ckocka
15. mar 2024

Má rád prehľad. Alebo ho tipuješ na potencionálneho zabijaka?

daniela2202
15. mar 2024

A načo máš ústa.... my to nevyriešime .... opýtať sa ho , o čo mu ide 👉

evkano1402
15. mar 2024

Klud, pokoj a odpovedaj tiez otazkou. A co vy, ste tu sam? Ked ja pridem skor do prace a uz tam niekto je, a sa ma spyta, co nemas spania a ja mu odpovedam tou istou otazkou a co ty, tiez nemas spania.

egonsk
15. mar 2024

asi je slobodny a ty sa mu pacis ;)

chrobak7
15. mar 2024
luccija
15. mar 2024

Možno má obsedantno kompulzivnu chorobu a všetko chce mať pod kontrolou🙂normálne otázky pre zvedavca a klebetnika

autor
15. mar 2024

Dovysvetlim - neni to nadriadeny. On je z IT ja ekonomicke. Neni slobodny a aj keby bol, tak takto spravanie je nepripustne. A na otazku som mu neodpovedala. Ani sa s nim vobec nechcem vybavovat. Chcem to riesit s nadriadenym. Ale neviem ci este pockat na dalsie veci alebo ist rovno.

liz_lemon
15. mar 2024

on sa ta spytal, ci si tam sama, a ty si okolo neho mlcky presla? to je tiez divne

autor
15. mar 2024

@liz_lemon ja som povedala len take hmm a rychlo som zaliezla do kanclu. Viem, ze je to divne. Ale ja sa snim vobec nechcem bavit ked viem, ze stale si o mne zistuje kedy chodim do prace, preco som prisla skor, preco neskor, kam idem na obed. No otras. Hnusny chlap.

autor
15. mar 2024

@luccija ale je to na profesionalnej urovni medzi ludmi s vysokou skolou normalne? Ja by som cakala trochu profesionalnejsi pristup. Nie aby som sa pomaly bala ist do roboty. Ked ma OCD nech si da lieky.

h2
15. mar 2024

Tak po tvojich odpovediach si skôr myslím, že si divná ty.

autor
15. mar 2024

@dskjhfdlkdjhl ja mam z neho popravde strach. Nechcem sa s nim vobec bavit.

autor
15. mar 2024

@h2 akoze ked si zistujes o cudzich ludoch kedy chodia do prace, kedy odchadzaju, ci su chori, preco meskaju 10 minut tak to je normalne. A ked ti je to neprijemne tak to normalne neni? Ok.

janickacrazy
15. mar 2024

Podľa mňa úplne prehanas, veď ti nič nerobí. U nás v práci tiež sa niekto opýta, že kde je Zuzana, keď neprišla alebo prišla neskôr do práce, nevidím na tom nič strašné, bežná ľudská zvedavosť. Možno sa mu len páčiš alebo je proste taký klebetnejsi typ človeka. Asi pozeráš príliš veľa krimi seriálov.

luccija
15. mar 2024

A ty si zase trocha paranoidna a nedotkliva.Ked prídeš do práce zakric mu som tuuuu!vies čo v každom kolektíve je jeden taký nurac vsevedko špión.Moja kolegyňa zase robila to, že ma zapisovala do knihy videla, že som prišla išla som sa vyzliecť idem sa zapísať a ona kričí už som Ťa zapísala🙂)

autor
15. mar 2024

@janickacrazy keby sme boli kamarati tak to pochopim. Ale ja ani neviem ako sa vola. V zivote sme sa nikto u nas z kancelarie nezaujimali o nich - kedy chodia, ci su zdravi a podobne. To je uplny bizar pre mna, ze stojim na chodbe a cakam kym pride z kuchynky a zacnem ho spovedat.

gab1sol
15. mar 2024

A to ti tvoje kolegyne a vedúca povedali, že sa vypytuje iba na teba? Alebo sa pýta na ostatných, ako aj na kolegyňu, čo je dlhodobo PN? Sedíte v susedných kaneceláriach a ty ho nepoznáš. Nechce len nadviazať kontakt, aby ste nechodili okolo seba ako múmie? Však ste kolegovia… Aj v to skoré ráno, možno si chcel len s tebou vypiť kávu, ak ste boli len vy dvaja v práci.

raffaella
15. mar 2024

Mne to zaváňa začínajúcim stalkingom. Neviem, prečo keď žena má pocit obťažovania a nevhodného správania sa na ňu pozerá ako na hysterku. Ja byť na mieste nadriadeného tak to riešim. Takéto správanie (pokiaľ dotyčný nadmerným záujmom vyvoláva nepríjemné pocity u iných, hoci nejde zatiaľ o priamy sexual harassment, bossing alebo mobbing) nepatrí na moderné pracovisko.

evkano1402
15. mar 2024

Nie, ja si nezistujem o nikom z prace kedy prisiel a na kolko hodin chodi do prace a kde je, ked nie je v praci. Je mi to jedno.
Ale rovnako je mi jedno, ked si niekto o mne nieco zistuje, proste ma to netrapi a nemam strach, ani zo soferov, co nam vecer vozia tovar, normalne preberiem, skontrolujem a poslem pana do...domov a zazelam stastnu cestu. Vobec ma netrapi, ze sa spytal, kde je henta a tamta a kedy budu mat smenu. Hej aj na mna sa pytal, mi vraveli kolegyne a co, pytat sa moze, to je tak vsetko.

autor
15. mar 2024

@gab1sol vypytuje sa na vsetky 3 co sme tu. Nepoznam ho lebo spolu nemame co riesit. Je tu 150 ludi a nase pracovne naplne sa vobec nepretinaju. Ja ho vzdy slusne pozdravim. Dalej nemam potrebu sa s nim vybavovat.

banana10
15. mar 2024

Ved sa ho opytaj na rovinu, ze preco ta kontroluje.

luccija
15. mar 2024

Ale veď ste kolegovia to neznamená, že keď spolu nemusíte nič riešiť, že neprehodite slovo.Tak ho konfontuj počuj ty si robíš štatistiku, keď sa vypytujes kto kde je, kedy príde?ja by som nešla za šéfom mne by to bolo trápne čo mu povieš?xy sa pýta kto kedy príde, či je PN a pod?možno sa chce porozprávať a inak nevie začať komunikáciu ľudia sú rozni
@banana10 pyta sa na všetkých nielen na ňu.

mantilka
15. mar 2024

Podľa mňa preháňaš. Máš nerealne očakávania o profesionalnom prístupe. A to pracuješ v kancelarii...neviem čo by si robila, keby si videla nevhodné správanie top manažérov 🤓. Všetci sme ľudia. Keď máš s niekým problém, zrelý prístup je s ním priamo prediskutovať. Určite nie s nadriadeným, považoval by ťa za problematickú a zhodnotil by to negatívne, ale pre teba. Je strašne veľa zvedavých a klebetnych ľudí. Dokonca môže byť zaľúbený aj keď je zadaný. V mojom živote som si všimla, že má riešia aj cudzí ľudia, ktorých nepoznám 🤭...nielen dedinské babky sú klebetne a závistlive. Ukľudní sa a daj proti otázku. A nie je normálne keď nekomunikujes s clovekom z vedľajšej kancelárií...je to čudné.

gab1sol
15. mar 2024

Tak ja neviem, potom som asi divná aj ja. Nás je v práci podstatne viac ako 150 a je úplne normálne, že sa pozdravíme a dokonca s tými, čo sme najbližšie k sebe, takmer denne sa tam vidíme, stretneme, tak sa bežne opýtame jeden druhého ako sa máme.

Sedíte vo vedľajších kanceláriách, stretávate sa na chodbe, môžete sa stretnúť v kuchynke na káve, či pri obede… Nie je to cudzí človek na ulici, je to kolega.