Pocit, že som odseknutý od reality

11. aug 2023

Dobry deň, chcel by som sa opytať či niekto zažil niečo podobne … začalo to asi pred tyždňom a odvtedy mam pocit že žijem akoby v nejakej bubline a pride mi všetko okolo mňa divne ako keby som snival ale zaroveň už davno nespal… je pravda že som mal ťažšie obdobie viac stresu ,menej spanku , no ja si myslim ze nejak veľmi nestresujem ale možno si to len myslim a podvedome to je inak… stretol sa niekto z vas s niečim podobnym ?

luccija
11. aug 2023

Depersonizacia, derealizacia?to je z únavy, stresu

autor
11. aug 2023

@luccija celkom sa v tom človek našiel… až sa bojim že mi cvaklo v hlave uz navzdy.. da sa stym niečo robiť?

luccija
11. aug 2023

Neviem oddychuj daj si magnézium, spi, športuje, b vitamíny stresové obdobie vyrovnať kludnym a príjemným.Ked bude zle psychológ, psychiater či obchodná lieky na ukludnenie Hlavne sa v tom príliš " nepitvat"

hladamematku
11. aug 2023

Depersonalizacia aby si sa nezrutil odpojil si sa a ideš na autopilota...po týždni už psychiater

autor
11. aug 2023

@hladamematku trochu som nepochopil tomu ako ste to napisali .. treba uz vyhladat psychiatra ??

nepic
11. aug 2023

@autor
To kľudne môžu byť príznaky depresie. A depresia kľudne môže prísť aj keď si relatívne v pohode. Ako tu už bolo písané,skúsiť viac oddychovať,dať si nejaké magnézium, resp skúsiť napr Persen Forte a podobne a keď nepomôže tak smer lekár. Nebáť sa a hlavne sa nehanbit,hanba je keď je problém a sa nerieši.

ada_alica
11. aug 2023

U mňa sa takto prejavovala depresia, ak to bude pretrvávať určite smer psychiater, budeš zbytočne čakať a život ti medzitým bude unikát medzi prstami, želám nech to čím skôr prejde ☘️

autor
11. aug 2023

@ada_alica ďakujem🥺 problem nieje v tom žeby som sa hanbil isť na k odbornikovi len čakacie terminy su dosť dlhe a kedže to prislo tak naraz tak som chcel tyžden počkať či to proste neprejde no vôbec žiadna zmena …

ajusa12
11. aug 2023

Autor, sice neviem poradiť, ale mrzí ma, co prežívaš. Život sa nám zvrtne zo dňa na deň, ani človek nevie ako.

ada_alica
11. aug 2023

Vo všeobecnosti sa odporúča 3 týždne počkať a potom to riešiť ale to záleží na tvojom pocite ako je to vážne 🥺 a áno čakacie doby na termín sú veľmi dlhé.... Ja by som sa objednala a až by to dovtedy náhodou prešlo prosto zruším termín 🙂

autor
11. aug 2023

@ada_alica ano asi to urobim rovno tak lebo čakacia doba je od mesiaca vyššie..

hladamematku
11. aug 2023

Týždenná depersonalizacia je veľmi vážna vec to už je dysregulovany nervový systém. Názory na modrom koníku by mi nestačili...

autor
11. aug 2023

@hladamematku a čo by ste mi odporucili keď sa na čakacie terminy čaka dlho a stym čo opišem ma pošlu do outu že to počka že to je len zo stresu? :/

anonymanonym
11. aug 2023

Presne viem o com pises. Je to fakt neprijemny stav 😔 Kym by som sa dostala osobne k odbornikovi, tak by som to prekonzultovala na online terapii (hedepy, ksebe, a mozno aj ine su), tam su tie cakacie doby ovela kratsie. Je dost mozne, ze uz zajtra, pozajtra by si si tam vedel zaplatit termin, pripadne najneskor v pondelok, kedze je vikend.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. aug 2023

@anonymanonym vy ste to zažili tiež?🥺 popripade ako ste to riesili a ste už okej ?

apolka77
11. aug 2023

Aj psychiater by mal vedieť prijať akútne stavy pravdaže za poplatok cca 30 eur by ti mal vedieť dať termín do týždňa. Držím palce.

toskanka
11. aug 2023

@autor Neviem, či presne to isté, ale niečo podobné som zažila, asi z vyčerpania. Bola som po operačnom zákroku, pri ktorom bola aj narkoza. Hneď na druhý deň som začala normálne fungovať, bez oddychu a po cca 3 týždňoch som mala takéto stavy, ako keby som bola mimo realitu, zľakla som sa toho, bola som aj na neurológii, kde nič nezistili a nakoniec pomohli lieky od psychiatra. Neviem teda, čo to bolo, ale prešlo to potom zas veľmi rýchlo.

hladamematku
11. aug 2023

No mne sa toto nikdy nestalo 🥺🥺 ale ja by som šla obvodnej alebo napr. Do nemocnice. Proste by som bojovala nie som psychiater neviem posúdiť váš stav ale určite je aj psychiater ktorú vezme cash, alebo minimálne psychológ online za peniaze, modrý koník a slepačie názory vám môžu ublížiť

dagmarovita
11. aug 2023

ake cakacie doby, psychiatri ak sedis v cakarni ta zoberu.

zdenkaplutova
18. apr 2024

@hladamematku
Mozno neskoro sem pisem neviem ci mi tu niekto odpíše no pomohli vam lieky a nemala ste ziadne vedľajšie účinky? Z liekov?