Pocit rýchlosti akou uteká život

7. apr 2024

Toto bude asi take fylozoficke okienko.

Poslednu dobu vnimam ako velmi rychlo zivot uteka. A vnimam aj aky je krehky. Mam pocit, ze je to len taky zablesk v ktorom musime najst naplnenie. Premyslala som, ci je vporiadku ta rychlost aku vnimam, ze zivot zivot plynie. Mne priam uteka a vnimam to skor negativne.

No a k tomu naplneniu, nie sme v tomto zivote zavisly od nicoho, ale casto sa tak spravame a mame strachy vyjadrit sa. Ja s tym bojujem casto a predigujem si negativne situacie. Ale uz som sa rozhodla nebat sa, skusit po com tuzim a verim, ze ten cas k odhodlaniu mal tiez svoj vyznam.

Mozno mate podobne stavy a nasli ste sa v tom...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
7. apr 2024

Ano zivot uteka velmi rychlo, nie je to len nejaka predstava, ale je to tak a preto by mal kazdy zit tak aby tu po nom ostalo co najviac dobreho.

hederamonstera
7. apr 2024

Mne sa strasne vlecie pri mojich dvoch detoch😂 ale zrychli sa to, ked pojdem do prace, tomu verim.
A vies co? Vies preco to tak je? Lebo si stale s myslou inde, nie tu a teraz. TU A TERAZ. Zacni to praktizovat a zivot sa spomali

babydesire
7. apr 2024

Je to tak ako pises..zivot prebehne prilis rychlo,,najhorsie je ked sa obzries spat,,spomenies si na okamihy a zazitky z minulosti z mas pocit ze to bolo len vcera..a nemyslim to ako otrepanu frazu..a vtom si uvedomis ze ked takto ubehol doterajsi zivot tak uz uz bude koniec...je to frustrujuce,,ja mavam kvoli tomu casto velke depresie ☹ Pre mna su najtazsie polky dekad - mam 24 je to ok, zle 25 - 26 bolo pre mna narocne obdobie ,,vnimala som cas,ze starnem,,uz sa budem ratat k coskoro tridsiatnickam,,detto v 35-36 ,, pricom vtedy isiel moj prvorodeny syn do skoly a a ja som si vybavovala svojich 6rokov.,,ved to bolo len nedavno !!! Velmi ma to zasiahlo... a zmysel zivota ? Neviem...myslim, ze som vela stratila,, vela casu, vela prilezitosti, vela penazi, vela zazitkov,, preco ? Lebo som nevedela,ze raz to budem lutovat..snazim sa preto dat detom co najviac prilezitosti,,aby raz nelutovali, aby si vzdy mohli vybrat aby neopakovali moje chyby...

mici88
7. apr 2024

Presne ako píšeš.
+ Ak nemám nejaký cieľ ,či nemám niečo na pláne na čo mám dôvod sa tešiť tak mám až depresívne stavy,mám pocit ,že nemá ani zmysel chodiť do práce a ani žiť občas. A hlavne všetci v mojom okolí , tak isto ako aj ja ,ak chceme aj okrem prežitia raz začas niečo aj keby len lacné si dovoliť tak máme aj 2-3 roboty. O to rýchlejšie ten život nám uteká a o to väčšie stavy máme .

sinusoida
8. apr 2024

Áno, to je pravda, keby človek žil 500 rokov, bolo by to iné..,preto treba ten život vnímať nielen zo strany povinností, ale nájsť si v ňom chvíľu pre seba, aby sme boli šťastní a spokojní.