Ahojte..som sama s dieťaťom a cítim sa strašne, ak mu nevenujem každý deň, celý deň, plnú pozornosť. Ja viem, že sa to asi ani nedá, ale toľko krát by som namiesto umývania riadu, alebo varenia, chcela sa hrať s dieťaťom.. ale nedá sa, snažila som sa naplno sa mu venovať cez deň a keď šlo spať, tak večer v noci porobiť všetko, prichystať na ďalší deň, upratať..ale to som bola tak vyčerpaná, že som padala na hubu. Prečo sa cítim tak zle, keď viem, že aj tak robím všetko pre to, aby mu nič nechýbalo..bojím sa že jediné čo mu chýba a na čo si bude kpamatat je že mama sa so mnou malo hrala.:( sme na všetko sami, má ešte len rok a pol ..
Mne skôr príde, že nie si vysporiadaná s tým, že si s ním sama...
No so mnou sa mama hrala malo- ja som rocnik 78 ked bolo bezne ze rodicia tolko okolo dietata neskakali- a som vyrovnana spokojna dospelacka
Neboj,podrastie a budete spolu robit. Uz aj teraz ho mozes zapajat do prac v domacnosti. Ked ta vidi upratovat,urcite chce opakovat po tebe. Tak handricku do ruky a nech sa realizuje. Aj ked bude vacsie,mozte spolu varit,piect. Aj to su nezabudnutelne spomienky. Len trpezlivost a neodhanat ho. Nech to robi po svojom "po detsky" a bude ho bavit aj s tebou robit.
@thereisabear nemám sociálne siete, mobil celé dni často nevidím, vravím skôr o bežnej údržbe domácnosti, varenie, atď
@tiezjedna to mám v sebe vysporiadané, len mi je ľúto, že ak mu nevenujem pozornosť ja, tak okrem toho nikto, chápeš
@vler ja tiež som nebola obletovana a som ok. Ale mala som oboch rodičov teda, neviem
@marca12 na to sa veľmi teším, keď bude už väčšie, bystrejšie, už teraz sa zapája, len stále to je také, že ho to nijak nebaví, resp nerozumie
Ja som sa s dcérou veľa hrala a napriek tomu si to nepamätá, takže buď v pohode 🙂 venovala som jej každú voľnú chvíľu, výlety, oslavy, všeličo sme spolu vymýšľali (muž bol stále v práci)...teraz je dospelá a keď si pozrie album s fotkami, tak si spomenie...a cítila som sa zle, keď som bola dlho v práci a ona na mňa musela do večera čakať, dosť často bola sama, aj počas prázdnin, prežili sme, inak sa nedalo.
@autorka chápem, ale naozaj nepotrebuje tvoju neustálu pozornosť. Nemusíš ho stále "aktívne" baviť, pokojne si uvar alebo uprac. Ja som deťom vyčlenila jeden "bordel šuplík", na ktorý dosiahli a tam im naskladala rôzne umelohmotné riady a také tie bezpečné blbosti, nie hračky. Proste niečo na objavovanie. Zabezpečila som ho tak, aby si doň nemohli privrieť prsty a to zhruba vo veku tvojho malého pre nich zábava ako hrom 🙂 Pri tom som sa s nimi "rozprávala", zasmiala sa na nich atď a boli v pohode 🙂 Proste nejak tak úmerne veku som ich zabávala, aby som sa nemusela blázniť, že kvôli deťom nič nestíham, a to mám tri a pri dvoch starších som mala ešte firmu, takže žiadne leháro doma len okolo hrncov a handier😉 Skús sa trošku uvoľniť, on bude spokojný, keď ty budeš v pohode a nie ako uťahaný uzlík nervov👍
Ale to je v zivote bezna situacia, ze niekedy cloveku nevenuje pozornost nikto a sam si robi svoje veci. To nie je ziadna ujma pre maleho. Ujma by bola, keby nemal tvoju pozornost nikdy. Tvoj syn ma normalne funkcnu, pritomnu mamu, ktora sa okrem neho musi postarat este o domacnost, v ktorej zijete a idealne aj o seba. Tak to bude fungovat v kazdom jeho vztahu, ci uz partnerskom, kamaratskom alebo hocijakom, ze ten druhy clovek mu nebude venovat pozornost stale a bude robit aj ine veci. Dolezite je, aby hlavne citil, ze mate zivy vztah a ze sa moze na teba spolahnut.
@marianarem @tiezjedna žienky, veľmi veľmi pekne vám ďakujem za povzbudivé slová, vážim si to. Niekedy sú dni, kedy sa cítim úplne nanič 💩, ale aj to musí byť
Tak myslim, ze vacsina z nas ma take dni. Ja som sa nejaky cas musela vyrovnavat s tym, ze sa tesievam z domu do roboty, ked som po materskej nastupila. Tiez som mala vycitky voci malemu. Neboj sa, z prispevku citit, ze ti na malom zalezi a aj on to urcite citi.
tento pocit nedostatocnosti Ta z času na čas bude sprevadzat vzdy,,, ja mam 16 rocneho na gym,, a tiez mam obcas pocit nedostatocnosti, tiez si viem predstavit daleko dokonalejsie spravanie samej seba / i ked si myslim, objetivne je to ok/,, mozno to suvisi s vyssimi narokmi na seba... ja ich mam viem to,,,rob to najlepsie co vies dat zo seba,,, .. 🙂 a obcasny pocit nedostatocnosti nech ta neubija, ale skor posuva dopredu ... 🙂 drzim palce 🙂
Idealizujes si vzťahy v manželstve. Je kopec mužov, ktorí sa o deti nezaujímajú ani doma nepomáhajú...aj keď sú na to dvaja. Nakoniec to ostane len na matku a matka sa ide roztrhať.
Na druhej strane, je nesprávne keď sa dieťa nenaučí zahrať samo...práve vtedy sa rozvyja. Príliš veľa vnemov škodí.
Skús ho zapájať do svojich povinností...keď varíš daj mu hrniec, pokrievku , utierku a varechu a nech sa hrá, že tiež vari. Daj si ho k sebe a prihovárajú sa mu. On potrebuje hlavne vidieť mamu.
Ak by si mu venovala celý deň plnú pozornosť, tak mu len uškodíš. Nevravím, že máš celé dni ťukať do mobilu alebo si ho nevšímať, ale bežná starostlivosť o domácnosť je úplne normálna. Dieťa má byť súčasťou života, nie slnko okolo ktorého máš celé dni obiehať. Musí sa naučiť zabaviť sa na chvíľu aj samé.