Pocit menejcennosti u 25-ročnej

28. mar 2024

Neviem, či som si sem prišla po radu alebo sa len vyplakať ale.. Mám 25 rokov a stále ma trápi pocit menejcennosti. Trúfam si povedať, že som pomerne dobre vyzerajúca, mám atletickú postavu na ktorú som hrdá a dalo mi veľa práce sa k nej dostať. Mám vysokú školu a robím programátorku, takže plat veľmi slušný. Od rodičov som sa odsťahovala mesiac pred štátnicami.
Mám ale priateľa pri ktorom sa stále necítim dosť. On má proste nejakú fiktívnu postavu z počítačovej hry a chce aby som tak vyzerala. Od asi mojich 15tich rokov si odfarbujem vlasy. Moja prirodzená farba je taká myšacia šedá. Farbím sa na blond, mám vlasy po zadok, ktoré nosím väčšinou v drdole. On si ale zobral do hlavy, že jemu sa páčia dievčatá s tmavými vlasami po ramená a nedá mi s tým pokoj. Aj keď som mu 100x povedala, že sa mi ten účes nepáči a tmavá farba by sa mi nehodila.
Myslím si, že on to berie ako také doťahovanie, keď to spomenie. Už som mu raz povedala, že je mi to nepríjemné a povedal mi, že sú to len vlasy, že keď sa mi to nepáči, tak to nemám riešiť. Ale vždy to znova vytiahne. Ja sa potom cítim, že čokoľvek budem robiť, akokoľvek budem vyzerať nebude to dosť. Čo mám robiť.

micusa2222
28. mar 2024

povedz mu, že sa ti páči typ muža Patrik Swayze..že keby bol tak láskavý, aj postavu , farbu a účes by si rada na ňom videla...ak bude tak vyzerať, ako tvoj idol, tak ty sa budeš snažiť priblížiť k jeho idolu...

0silvia0
28. mar 2024

Nech si najde tmavovlasu, ked mu na tom tak zalezi. Alebo ho podrypuj s niecim ty, nech vie ake to je neprijemne.
Mne osobne takato podrypavacska komunikacia vadi, ale tak niektori tak funguju cely zivot.

h2
28. mar 2024

Vážne ti v 25 rokoch treba chlapčeka, čo sa hrajká počítačové hry a fantazíruje nad fiktívnou postavou z tej hry?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
salamistka
28. mar 2024

Absolútne nezáleží na tom, akú by ťa chcel mať on, dôležité je, aby si bola so sebou spokojná ty sama...

lindous
28. mar 2024

A ja by som sa mu napríklad túto fantáziu pokúsila splniť aspoň parochňou vrámci nejakých hrátok, lebo proste prečo nie 😅 mňa sa z času na čas partner spýta, či sa nechcem vrátiť k ryšavej a ja jeho, či si nechce nechať trošku dlhšie vlasy (ani jeden z nás nechce 😀), neberieme to ani jeden nijak vážne, ani osobne, vieme, že sa nám to na druhom páči, ale v skutočnosti na tom vlastne nijak nezáleží... je to naozaj iba o tomto? inak ti partner dáva pociť, že si ľúbená?

autor
28. mar 2024

@lindous Možno som na to len citlivá, prešla som si jedným vzťahom kde zas chcel silou mocou aby som sa farbila na ryšavo.
Inak mi dáva najavo, že sa mu páčim.

lindous
28. mar 2024

Rozumiem, ja by som bola citlivá možno zase na niečo iné, v čom som si ja neistá... asi by som teda ako väčší problém než to, že sa mu páčia iné vlasy, považovala to, že v tom pokračuje, aj keď si mu povedala, že ti to vadí... skúsila by som mu to vysvetliť ešte raz a úplne otvorene by som sa s ním porozprávala o tom, aké pocity to v tebe vyvoláva a prečo nad tým nevieš len tak mávnuť rukou + že sa ti nepáči, že už si ho o to raz poprosila a on na to neberie ohľad, teraz sú to možno len vlasy, ale raz to môže byť niečo vážnejšie

autor
28. mar 2024

@lindous Skúsim to.

katka700
28. mar 2024

Povedz mu že sa ti veľmi páči Henry Cavill ako zaklínač tak nech si nechá narásť vlasy po lopatky a odfarbi na bielo. A nech začne nosiť žlté kontaktné šošovky 😂

elisebah91
28. mar 2024

Prečo si s ním? S takým nevyzretym jedincom? Kôli tvojej menejcennosti, že aby si nebola sama? Ja byť tebou by som riešila samu seba, ako nájsť sebahodnotu, sebalasku a úctu k sebe. Máš čas a pekný vek na to.

babkaland
28. mar 2024

Ja mať IT-čkárku s blond vlasmi po zadok s atletickou postavou, tak som najšťastnejší človek! Jaká nespravodlivosť osudu že žena aká by sa mne páčila má iný, a ten čo by si to vážil, tomu sa neujde.
Takže mne sa možno ujde taká, akú chce tvoj priateľ a mne sa bude páčiť taká ako ty. Tak sa potom môžme vymeniť.

sinusoida
29. mar 2024

Nsjmä byť sama sebou a nedaj sa stiahnuť s tým maniakom, nedaj sa pretvoriť na jeho obraz, to už nebudeš ty. Partner nás má prijať a nie chcieť pretvoriť na inú osobu.

babkaland
29. mar 2024

Veď aj ja vravím. Je dokonalá. Ja by som skôr o to ju prosil aby sa nemenila nech ostane aká je, lebo je najvýbornejšia, presne môj typ.

rorino
31. mar 2024

@micusa2222 a ešte by som doplnila ten tanec tam musí byť😂

rorino
31. mar 2024

Prepana,možno máš "šťastie" na vlasových uchylov🤦.Nerobím si srandu,len ma to zaskočilo.

cukorfalat
1. apr 2024

Nikdy sa nemen kvoli nikomu !

cukorfalat
1. apr 2024

@babkaland raz isli traja kamarati po meste, a uvideli krasnu babu. Dvaja z tych kamaratov boli z nej hotovi. A treti hovori: ale, prestante, doma aj tato je nudna

babkaland
1. apr 2024

@cukorfalat ludí vždy láka to čo nepoznajú, hocikerá čo aj po nákupných centrách chodia, sa otáčajú po nich lebo sú pekné, aj ty si pekná, ale keď sú dlho spolu už to prestane byť zaujímavé a vtedy už len na povahu sa pozerá ako si rozumiete a tak. Ja aj keby škaredšia bola od teba o kúsek ale rozumeli by sme si tak ju beriem skôr. Ale keby si ty mala povahu aj peknotu dokopy to je dokonalosť a to už ale aj muž musí byť na úrovni lebo taká ako ty by sa s bárjakým sedlákom nedala dokopy. To neni o tem. Keď mi to s niekym klape tak nemá mať prečo komplexy lebo ju lúbim takú aká je. Chápete ma. To je len toľko že wau otočí sa, aj ty by si sa otočila po brutálne peknom mužovi ale to je tak všetko.

babkaland
1. apr 2024

A vlasy zase je taká vec že každému sa iné páči. Jeden chce aby skrátila ich a druhý zas vraví, že tak je pekná jaká je s týma dlhýma.

cukorfalat
1. apr 2024

@babkaland krasa nie je vsetko, a krasa je tiez relativna. Niekomu sa paci toto, dalsiemu zas hento. Niekto je pre niekoho dokonaly, pre niekoho to bude siva mys

babkaland
2. apr 2024

Áno presne toto hovorím len inými slovami ale v podstate toto som chcel povedať. Každému sa iné lúbi. Ja mám rád dlhovlasé ale to neznamená že je to podmienka. Ak nemá dlhé tak netreba ju nútiť lebo vzťah neni o vlasoch ale o človeku.