Pochybnosti vo vzťahu

gabika098
13. sep 2024

S priateľom som cez 4 roky, toto je môj prvý dlhší vzťah, posledný rok sa ale cítim nejak zvláštne, akokeby som pochybovala o tom či s ním naozaj chcem ostať a zakladať si rodinu a táto myšlienka sa potom strieda s úplne opčnou myšlienkou ako veľmi ho milujem :/. Mám dni kedy mám pocit že sme dve osobitné jednotky v záujmoch a cieľoch. Už som sa s nim o tom viac x rozpravála no nikam to neviedlo a ja sa cítim stratená...neviem či takéto myšlienky sú normálne, keby ste sa ma pred rokom spýtali či si ho chcem vziať povedala by som okamžite áno a dokázala by som s nim mať v ten moment aj dieťa, teraz zrazu táto odpoveď je pre mňa úplne nejasná. Je pozorný, podporuje ma, prekvapenia, kvety, komplimenty, krásne slová. Ja mám ale pocit, že naše záujimy a pohľad na život ke úplne iný, ja úprimne ani neviem či som šťastná, chémia medzi nami je tiež minimálna, ale jemu to nejak neprekáža, nie je iniciatívny v tomto smere a nikdy ani nejak nebol stránku sexu nejak neprežíva. Viem že je tu kopec žien starších práve odomňa v dlhoročných manželstvách a preto sa chcem opýtať: Sú takéto myšlienky po dlhšej dobe vo vzťahu normálne? neistota v tom či je TOTO práve ONO. Viem že tento chlap by ma nepodviedol a stál pri mne aj keby horím :/ ale ja mám v hlave úplny zmätok s nerozumiem...

mabenn
13. sep 2024

trochu rozved myslienku "mám pocit že sme dve osobitné jednotky v záujmoch a cieľoch" - v akom zmysle alebo v akych pripadoch ten pocit nadobudas?

la_dolce_vita
13. sep 2024

Kolko mate rokov, ze vam nezalezi na sexe? To vas moze v zivote dobehnut, nepodcenuj to.

gribka1
13. sep 2024

Zamilovanosť pominula, prišla realita. Po 4 rokoch toto cítiť, asi si nebudete súdený.

siska53
13. sep 2024

@gabika098 ste v stereotype..chcelo by to zmenu, posunut sa.. ked nie vy, tak do ineho vztahu... Ja som presne v 4.rok chodenia nacala temu dietata a spolocneho byvania, lebo tiez sa to nehybalo... Lenze ja som uz citila, ze to dieta chcem a s nim, lebo uz aj vek trosku tlacil...

gabika098
autor
13. sep 2024

@la_dolce_vita ja 20 on je starsi o 5 rokov

gabika098
autor
13. sep 2024

@mabenn nechcem tu písať veľmi detaily aby sa tu nebodaj nenašiel, ale zhrniem to tak že som veľmi živá energická osoba, ktorá ma rada nové veci, turistiku, milujem šport, chodenie do prirody, budujem si ciele a karieru skušam kadečo čonsa podnikania tyka, no a on proste sedi doma

stanulienkat
13. sep 2024

To je takzvana detska laska. Proste sa vyvijate, dospievate, dozrievate, menia sa vam priority....
Malokedy to vydrzi do manzelstva.

gribka1
13. sep 2024

@gabika098 to nebude fungovať dlhodobo. Jemu áno tebe určite nie.

terry658
13. sep 2024

@gabika098 ak už teraz nemá záujem o sex tak to bude len horšie.
Ja som si vzala muža, ktorý je pasívny a veru už párkrát som ľutovala. Prosto je asi ľahšie žiť s niekým kto ťa chápe a chce robiť podobné veci ako ty.
Nevravím, že je nemožné mať pekný vzťah aj napriek rozdielom ale chce to poriadnu dávku komunikácie a tolerancie ak chceš takto žiť aj naďalej. Lebo hádaj kto bude s deťmi doma? A ak nechápe tvoje potreby pohybu tka budeš ako v klietke lebo on chce byť doma.

milos81
14. sep 2024

@gabika098 máš teda 20, z môjho pohľadu ženy vo veku 16 rokov, ktoré si mala, keď si priateľa stretla ešte netušia čo vlastne chcú, i keď, možno si výnimka, čo potvrdzuje pravidlo
Skús si položiť otázku, miluješ ho ? Ak je odpoveď nie, alebo neviem, strácaš čas a oberáš oň aj priateľa...

mantilka
14. sep 2024

Toto nie je to pravé orechové. Dôležité je mať spoločné ciele, mať predstavy o životnom štýle aby ste to dlhodobo skĺbili a nehovoriac, že 25 ročný chlap by mal mať v hlave iba sex a byť inicuativny. Pravdepodobne sa nepritahujete dostatočne, toto skutočne nie je v poriadku.
Tie pocity o niečom hovoria. Stretli ste sa veľmi mladí, ste nazreli a valcuje vás tá nezrelost. Treba minimálne pockat a neunahlit sa... ako sa ten vzťah bude vyvíjať...lebo toto na svadbu nie je.

gerber58
15. sep 2024

@gabika098 keď sa vám rozdeľujú názory, načo ste spolu? Toto je len držanie na umelo

marca12
15. sep 2024

@gabika098 Ak mate iny pohlad na zivot,tak jednoznacne rozchod. Nad svadbou ani nepomyslaj. Vzdy musis mat s partnerom rovnaky pohlad na zivot. Odlisne pohlady vedu k rozvodom. Laska,nelaska manzelstvo a celkovo vztah je narocna zivotna put a tazko sa ide s clovekom,ktory nezdiela podobne nazory,hodnoty a smerovanie.