Mám kamarátku bývame v rovnakom meste pár km od seba. Boli sme nerozlucna dvojica, no po rokoch sa to zmenilo. Vlastne zmenili sme sa aj my dve. Dá sa povedať že sme ostali úplne iné odlišné povahy. Ona je večná sťažovateľka všetko vidí negatívne. Ja som optimistka teším sa aj z maličkostí. Máme deti cca v rovnakom veku. Ja pracujem v jednej firme vonku v sklade. Ona robila v škôlke na kuchyni. Vymenila už pár robot všade bola nespokojná. Že málo zarába a kolektív je o ničom. Volala som ju ku nám do firmy či nechce ísť robiť. Pytala sa ako tam robim, iba na rannú smenu a chodím na aute do prace. Či by som ju vozila ja že áno že mi bude dávať niečo na benzin. Na to sa urazila že veď sme kamarátky a ja by som bola taká sviňa a pýtala si od nej za cestu. Nakoniec povedala že ona nebude robiť vonku a že potrebuje takú prácu aby bola všetky prázdniny doma s deťmi. Pokračovanie nižšie..
Ona sa chce len postazovat, nechce od teba, aby si jej pomahala radami. Vypocuj, jednym uchom dnu a druhym von a zi si svoje. Neries ju. Tym skucanim si sama pred sebou ospravedlnuje svoju neschopnost.
Prečo chceš pomôcť niekomu, kto sa na tvoju snahu jej pomôcť ešte uráža a nadáva ti do svíň? Podala si jej pomocnú ruku, ponúkla prácu u vás, dokonca aj odvoz tvojím autom len za polovicu ceny benzínu (čiže ju by vyšla cesta lacnejšie, než teba, ktorá máš náklady so samotným autom). Ak naozaj s touto osobou nechceš prerušiť kontakt, tak neprerušuj, ale žiadnu pomoc jej už neponúkaj.
Ja by to takú kamarátku záujem nemala.
nepíšeš odkiaľ si, ale daj si do vyhľadávania Regionálny úrad školskej správy - napr. Žilina...ty si napíš vaše krajské mesto
tam nájdeš rôzne prac. pozície ako kuchárky, upratovačky.... to pre kámošku keď chce len v školstve pracovať. možno niečo nájde.
@deti95060810 Ďakujem za tip posuniem jej to. No ona chce len v kuchyni, príklad upratovačku nechce robiť to je podradna práca pre ňu.
Ona nema zaujem o tvoju pomoc ani o tvoje nazory, len potrebuje mat niekoho, na koho hodi svoje negativne emocionalne vylevy a staznosti. Zvaz, ci sa s nou chces nadalej bavit. Kedze je evidentne, ze jej tvoje rady prekazaju a este Ta nazvala svinou, lebo by si chcela peniaze za odvoz. Nie si charita ani armada spasy, aby si ju do prace vozila na vlastnom aute a minala benzin zadarmo.
Ona nema zaujem aby si jej pomahala s hladanim prace len sa chce vystazovat maximalne si pozicat alebo si nechat zaplatit
Už by nebola kamaratka! Ty si sviňa, lebo nie si charita? Ona ta zneužíva a hádže na teba svoj bordel a ty si ešte ta zla! Zijes spomienkový optimizmom, na ten sa vykašli
Ona nie je ta co bývala kedysi. Život ju znenil a je toxicka. Ôk, neviem ci jej ma kto pomôcť s detmi ale do piliny, keď nemám tak tie prázdniny zaplatím tábor alebo opatrovatelku. A to z prace, keď sú deti v škole. Koľko ze ma tých detí? Upratovačka je napríklad super robota, pokial iné vzdelanie nema. Nikto jej nechodí za zadkom, urobi si a hotovo.
Ale pani bude nariekať asi cely zivot, a v 60 budu vinny všetci len Ona chúďatko!
Nemáš iné normalne kamosky? Inak aj s detmi sa dá ísť na výlet bez peňazí. Nabalis jedlo na pikni, deku, hajzel na lúku, do parku, ku vode ci na ihrisko. Ôk zalezi od veku. Ak je sama na 3 deti do 6 rokov tak komplikovanejšie.
A teda na mňa by sa raz kamoska zdula alebo ma pozastavila sviňou - by rychlo videla ako sa kamosky strácajú.
@svetlonos Má 2 deti, majú 5 a 8 rokov. Už nie sú to babetka ale ani nie sú samostatné. Tábor ani opatrovateľku ona nebude platiť, hovorí že to sú zbytočne vyhodené peniaze. Jasné mám aj iné kamošky len nemajú čas na mňa, keď každá má svoju rodinu a diaľka čo je medzi nami. Táto býva v meste kde ja. Výlety čo sú zadarmo ako si ty písala na piknik, do parku alebo k vode, volala som ju neraz no to ich nebaví.
A kolkoze mas rokov? Nemáš žiadnu kolegyňu s ktorou si pasujete šli by ste na kavu? Táto ti fakt bude len fúkať. Aký z nej mas prínos? Ja ked sa s kamoškami stretneme, cítime sa fajn. A každá z nás vždy niečo riesi, mame vsetky od 37-50 rokov, deti. Casu veľa nie je a bývam v AT oni na Sk. A le jed sa vidíme ci počujeme, je nám fajn. Jasne ze sa sem tam aj postazujeme ale nie je to o stálom fúkanie ako sa nedá. Takú osobu by som nechcela pri sebe, tadsej by som hladala ďalej. Ona ti vysáva energiu a nestoji fakt za to byť radšej s nou ako chvilku sama 🙂
@svetlonos Mám 42 rokov. Aj my sme sa voľakedy rozprávali o všetkom možnom no teraz ona všetko stopne žiadna téma ju nezaujíma, povie že to je nič ale čo sa deje jej to je oveľa dôležitejšie.
Tak negativního a toxického člověka bych nechtěla vídat. Taky jsem měla v okolí takové. A je to obrovská úleva se od nich odstřihnout. Nic ti to nedává, jen bere chuť a energii takové setkání.
Tak ju fakt uplne zruš, je ešte aj sebestredna. Najdi iné kamosky,
Žiadni, ona nechce pomoc, chce si len ventilovať frustráciu.
Keď príde ešte raz a tým ako sa máš? Treba odpovedať aj ty by si sa mala keby si pracovala.
A možno sa smeti vynesú samé.... A teda ľúto by mi za nimi nebolo...
lenivá tvrdohlavá voš a ešte sa jej zastavaj, ze nechceš s nou prerušiť kamarátstvo. Mna by z takej osoby piclo. Co z nej mas? Ako chodite von a na výlety, ked nema ani vindru? Aha, chudinka lemra to ma ťažké... Mna by vytacaloli tie jej reči a jej večný negativizmus. Ale kto chce kam...
Chápem ze kamoška je kamoška. Ale bacha na citove vydieranie, to je uz mimo kamaratsva.. S vekom to bude ešte horšie.
Dlho si nevedela nájsť si prácu hľadala som s ňou, no na všetko mala výhovorky ako to je na smeny ona nemôže robiť na smeny, ona nemôže robiť víkendy, ona nemôže robiť dlho, ona nemôže robiť v obchode lebo tam sa robia aj víkendy, na pošte nemôže robiť lebo sa robí vonku a tak ďalej. Na všetko niečo mala. Že ona môže robiť len v škôlke a škole v kuchyni. Kvôli prázdninám. Nedarí sa jej nič nájsť, už je vyše pol roka doma a je čím ďalej tým nervóznejšia z toho. Teraz má deti doma cez prázdniny a robí im animátora. Do táborov ich nechce dať lebo tábor je drahý, na výlety nechodia lebo na to treba peniaze. Je na úrade práce. Keď sa stretneme sťažuje sa ako jej už šibe doma s deťmi medzi štyrmi stenami, že nemá na nič peniaze, že ja si neviem ani predstaviť ako to má ťažké. Keď jej poradim ak jej to nevychádza finančné aby išla robiť barskam len aby zarábala. Nechce,ona chce len jednu prácu v kuchyni. Teda hľadá a čaká. A svoju frustráciu ventiluje na mne. Rada by som jej pomohla ale neviem ako. Zdá sa mi že mi závidí že ja mám prácu a dobre zarábam, povedala mi že ja sa mám keď zarábam. Ale čo ona je doma bez peňazí a nevie čo má robiť.
Otázka je ako jej pomôcť? Nechcem hneď zatrhnut kontakt s ňou. Aj keď na moje rady sa uráža a pár dní sa neozýva. Potom na to zabudne a zas sa ozve alebo dôjde na návštevu.