Ahojte ako dlho vám trvalo zabudnúť, alebo sa vyrovnať z rozchodom? Ja som mala 4r vzťah, ktorý skončil v roku 2022 a doteraz sa s tým neviem nejak vyrovnať...resp doteraz som na bývalého nejak nemyslela, ale už sú to 2mes čo ho mam skoro každý deň v hlave...🤦🏻♀️ a takto som si zbytočne narušila "nový vztah" resp. mohol a môže byť z toho vzťah, ale začala som ako naschvál myslieť na bývalého...veľmi som ho ľúbila bude to asi preto
Po 5 ročnom vzťahu vo februári rozchod, v septembri krátkodobý "vzťah" typu kamarát s výhodami a v decembri som stretla toho, s ktorým som chcela byť už nastálo...a sme spolu 13 rokov. Na bývalého si samozrejme spomeniem, veď sme sa mali radi. A je normálne, že na neho myslíš, kedy začína nový vzťah - tomu sa nikto nevyhne, takému porovnávaniu, spomienkam ako to bolo...ale ono to prejde
nezabudnem do konca zivota - ved mam s nim deti.
a na prveho manzela rovnako nezabudnem - ved bol prvy.
a obavam sa ze ani na toho posledneho tak skoro nezabudnem - bola to kratka znamost, uz su to v podstate skoro styri roky, ale bol to taky pako ze dovidenia.... proste stopa jeho dementnosti ma bude matat a strasit este asi hodne dlho.
@zuzkaa1991 presne
Ja ak mám byť úprimná, tak si nepamätám už ani na ich priezviská…Minulosť…Zabudla som…
3 roky
Uabudla som na neho v tom istim momente ako sa stal mojim ex....
Naco plytvat svoj cas a myslienky na niekoho kto o to nestoji??
Nikdy
To ze sa ti o nom sniva si si narusila svoj vztah a ako ?
Z časti nezabudneš nikdy s ex som žila skoro 12 rokov od 20tky nie sme v kontakte vôbec už som vydatá roky inde ale veľa krát si spomeniem je to x spoločných zážitkov dovoleniek mali sme spolu psa napríklad niekto ma dokonca deti zabudnúť na dlhý vzťah sa nedá iba akceptovať aký mal v tvojom živote význam a nechať si len tie pekne spomienky. Pre niečo si predsa s tým človekom bola nebolo len to zlé
Moj prvy a 9 rocny vztah.Mam svoju rodinu stastne manzelstvo 3 deti dom auta zdravie vsetko..boli sme stale v kontakte kedze sme fajn vychadzali..no az kym si nenasiel on priatelku.potom s tym sekol.comu som rada lebo dovtedy som na neho casto myslievala aj sny o nom mavala...teraz si obcas spomeniem a je to takto lepsie......a to cele kym som si to uvedomila trvalo dalsich 9 rokov.dnes to je 10r a mam konecne svoju hlavu v poriadku 😀
V prvom rade si ale treba uvedomit ze to je v hlave.v tvojej hlave.naco som prisla dost neskoro 🤣🤣 ale prisla
Obcas si spomeniem, ze kto vie ako to je s nim.
Tebe niet pomoci...ešte koľko diskusii o tom istom založiš?
Po 2 rokoch.Ale ja som žila a randila ďalej len s nikým mi to nevychádzalo a ani som to tak necítila.Až kým neprišiel teraz už môj manžel a ex bol zo sekundy na sekundu minulosť.
Nezabudneš, ale už to bude len spomienka.
Na čo zabúdať? Každý jeden bol istý čas súčasťou môjho života. Niekto príjemnou, niekto negatívnou. Kto bol príjemnou, som za tie chvíle vďačná a rovnako aj naopak, negatívna skúsenosť ostala pre mňa poučením. Každopádne ak hovoríme o bývalom, je to minulosť a hotovo. Jeho prítomnosť v mojom živote skončila a ide sa ďalej. Ak by mi bol súdený a mal by byť so mnou, boli by sme spolu stále a neprišlo by k rozchodu, načo sa v tom špárať?! On je zjavne súdený niekomu inému, alebo nikto iný jemu a nie ja! Absolútne neľutujem žiadny rozchod, ani ten pre ktorý som sa najviac trápila a dnes som rada, že to tak dopadlo ako dopadlo. Ani s jedným bývalým by som si nevedela predstaviť svoju momentálnu prítomnosť.
Tak vyrovnat sa s tym nebolo az take tazke. Nebola to velka laska. Ale obcas si spomeniem. Ved je to minulost. Tak ako si sppmeniem na ine veci tak obcas aj na neho.
Asi nikdy,s jedným mám dieťa a s ďalším sme v kontakte, píšeme si k sviatkom,vieme o svojich životoch aj 8 rokov od rozchodu. Na pubertacke "vzťahy " si tiež občas spomeniem,to je normálne
Treba sa posunut dalej.
Rozchod pred 4 rokmi, bola tam nezrelost na oboch stranach, hoci viac na mojej. Som teraz vydata. Dozrievam, zistujem, ake chyby som robila v predchadzajucom vztahu a velmi ma to mrzi, lebo som si zobrala manipulatora, do svadby cisty lovebombing a potom sa vyfarbil. S byvalym sme sa lubili, len sme sa tocili v kruhu kvoli tej nezrelosti (ale muselo to skoncit, v tom case to proste nemalo vychodisko, pri sebe sme nevedeli dozriet, zial).
Keď stretneš toho pravého,tak veľmi rýchlo zabudneš....
Tak na prvý vážny vzťah, kde som bola naozaj silno zamilovaná tam ma láska prešla asipo 2 rokoch.. nezabudla som na žiadneho svojho ex, zas tak strašne veľa ich nebolo, boli v určitom období môjho života premna veľmi dôležiti, len teda ľúbiť ich neľúbim už veľmi dlhú dobu.. mám svojho muža 20rokov a občas si spomeniem na niečo z minulosti, to však neznamená že myslím na tých ľudí s nejakou láskou.. sú to jednoducho len spomienky na mladosť..
Jednoduchá odpoveď. Pokiaľ ti robil zle taká zabudne rýchlo pokial ma starosti povinnosti a na dobré a dobrých ludí iného a novych si ľahko žena zvyká.
Ak má niekto komplexy že si nenájde alebo co je žiarlivý nezvykne si nikdy. Hlavne keď mal nejaké zo vzťahu benefity a plus keď nedopraje tomu druhému. Ak viete že rozchod je správny- tak si logicky v hlave spravíte úľavu a zabudnete.
Ale celkovo - nedá sa zabudnúť na niekoho koho poznáme každý si každého pamätá ved.
Zabudnúť sa nedá lebo je to nezmysel. Jedine po úraze hlavy a strate pamäte 😂
Rozdiel je akým spôsobom myslíš na ex. Keď si spomenieš len tak mimochodom lebo ti ho niečo alebo niekto pripomenie-to je úplne normálne. Alebo myslíš a lutujes a utapas sa v ziali a tyras sa myšlienkami ze ako by bolo keby ... Tak toto je už problém, musíš sa posunúť a uvedomiť si ze je to dobre tak ako to je
Necelý rok to bolo dosť intenzívne, nechcela som nič, schudla som 13 kíl, ešte k tomu sa to stalo počas Vianoc.. no prešiel rok a ku koncu roka sa to začalo vo mne “ukludňovať” úplnou náhodou som stretla terajšieho priateľa, začiatky boli ťažké, veľmi som všetko porovnávala, ešte stále som myslela na bývalého, no prešli nejaké mesiace a proste som si povedala, že to je tak ako to byť má a že som rada a šťastná, ako to je teraz 🍀 (nejak som si to v sebe sama vyrovnala) predtým som si vravela, že na bývalého nikdy nezabudnem (predsalen veľmi som ho ľúbila) nevravim, že som zabudla, no už nemám žiadnu potrebu ho mať v mysli ani nič.. spomeniem si minimálne.
Nikdy. Je to človek čo niekoľko rokov patril do môjho života. Spomienky stále budú v pamäti. A podľa mňa celkovo na ľudí, ktorí akýmkoľvek spôsobom patrili do nášho života zabudnúť nedokážeme… samozrejme na neho nemyslím štýlom, že mi chýba atď, ale proste niekedy sa stretneme náhodne, niekedy vidím fotky na internete… neviem ako by som mala zabudnúť kto to je. Rozišli sme sa pred 13 rokmi, obaja máme už vlastné rodiny.
@nikiki29 úplne súhlasím. Zabudnúť sa nedá na časť svojho života. Ale určite pred novým partnerom nie je dobré spomínať na tie chvíle nahlas, porovnávať ani nič podobné. Keď si s novým partnerom raz budú naozaj rozumieť, potom jej prestanú už aj chýbať tie časy s ex. Ale keď sú to pekne spomienky, tak načo vyhadzovať z hlavy. Horšie sú na tom týrané ženy, ktoré by aj vyhodili tie spomienky z hlavy, ale nejde to. Bolo to obdobie, ktoré skončilo a príde nové. Treba prestať toľko premýšľať do hĺbky, lebo si autorka tejto diskusie zničí každý ďalší vzťah.
Rozchod pred 10r a stale na neho myslim dokonca mam sny 🙈 a to uz mam vlastnu rodinu