Po 6-ročnom manželstve som si v práci našla nového priateľa

14. mar 2023

Ahojte. Po 6 ročnom manželstve,som si v práci našla nového priateľa. Bývam stále ešte s manželom,nie sme rozvedení. Máme dve malé deti. V našom manželstve toho bolo oveľa viac zlého,ako toho pekného... Veľa problémov,proste hlavou rodiny som bola vždy ja. Manžel je hnily na robotu,s domacnostou mi nikdy nepomohol.... Veľa krát som nám zachránila doslova rit,lebo peniaze som zohnala a zarobila ja.. on sa na to vždy spoliehal,nemám ja,bude mať ona...
Je toho strašne veľa,písala by som celý deň..
Chcem si prečítať reakcie žien,ktoré niečo také zažili,alebo mi vedia dať nejakú sucu radu. S týmto "priateľom" si veľmi rozumieme,máme strašne veľa veci spoločných... Je to proste láska,on je o dva roky mladší odomna,je veľmi rozumný,šikovný,láskavý,a obetavý.... Konečne mám pocit,že niekto si ma váži,niekto mi lásku opätuje,niekto kto má miluje.... Som pri ňom šťastná,viem,že chce byť so mnou... Vie o mojich deťoch,chce sa s nimi spoznať.... Je to strašné veľmi komplikovane... Manžel vie,o ňom,povedala som mu že som sa zaľúbila do kolegu,že mi je s ním dobre...
Ja som uz rozhodnuta zostať s ním,chcem sa rozviesť..
Prosím o nejaké rady,čím začať aby som všetko urýchlila,aby som to nejak zvládla. Moc ďakujem.

viestta
14. mar 2023

Podat na sude ziadost o rozvod, urcenie vyzivneho a zverenie deti di opatery

bajka16
14. mar 2023

Keď povieš na súde že máš niekoho iného tak to pôjde už rýchlosťou blesku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
larazivago
14. mar 2023

... A este, nový priateľ bude v úplne novej situácii, keď sa rozvedies, a budú tam deti. To môže s niekym aj zamávať.

mpg
14. mar 2023

@larazivago Ja mám 27 ročného syna, hovoril, že jeho kolega si takto nejako našiel vydatú ženu a potom to nechal veľmi skoro, lebo nedokázal žiť s tou novou rodinou a ostatní sa mu potom smiali, že prišiel nato prineskoro.

autor
14. mar 2023

Za ten čas ho už poznám,naozaj vieme obaja čo chceme.... S manželom si už dlho nerozumieme... Robí veľké rozdiely medzi deťmi,starší syn má z toho psychické problémy. Tento priateľ kôli mne zahodil 3 ročný vzťah,ktorý fungoval pokiaľ má nespoznal. Vieme obaja že chceme byť spolu... Aj tak ďakujem vám za vaše pohľady na vec

zmrzlinka2021
14. mar 2023

Ak frajer opustil priateľku kvôli tebe, opustí časom aj teba. Stavať šťastie na nešťastí iných nikdy neprináša plnosť a požehnanie.

1andrea111
14. mar 2023

A ako si predstavuješ váš ďalší život? Máš kde s deťmi odísť? Mal by deti aspoň poznať, vyskúšať si či vôbec bude chcieť s nimi žiť. Tá realita môže byť úplne iná.

lady_hurts
14. mar 2023

Na tvojom mieste by som sa s novým vzťahom neponáhľala, nakoľko ísť zo vzťahu do vzťahu nie je dobré. Najprv by som sa vysporiadala s tým "čo bolo", s novým partnerom keď tak sa len spoznávala. Ísť hneď bývať k niekomu cudziemu nebude dobre hlavne kvôli tvojim deťom. A kde berieš istotu, že medzi tvojimi deťmi a ním bude všetko ok? Nie každý chlap sa dokáže postarať o cudzie deti a mať s nimi pekný vzťah.

miadi
14. mar 2023

Zahodil 3r funkcny vztah ked ta stretol. Ty v tom vidis len silu svojej atraktivnosti prenho .. zalubenost . Ja v tom vidim hrozbu. Pre teba . Ked vedel tak rychlo ukoncit dobry jednoduchy vztah s nejakou single zenou. Ked bude mat komplikovanejsi vztah s tebou a detmi uff este rychlejsie ti odleti za inou ktora ho očari ked ty uz budes old news .. on je tu Mozno len ako motivacia ukoncit nefunkcne manzelstvo. Ci to mà buducnost Este len uvidis. Kludne sa rozved postaraj sa o byvanie pre seba a deti a s nim trochu spomal. Koli detom a sebe.

sense
14. mar 2023

Požiadaj o rozvod osamostatni sa.... A potom začni pomaly z nový vzťahom, pomaly postupne.... Nie hneď hr spolu bývať a hrať sa na rodinku, treba myslieť na deti

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
14. mar 2023

@jabadabadu V poriadku, ved to nemusis vnimat rovnako ako ja.

dilino
14. mar 2023

Neboj aj ten nový priateľ bude taký istý ako terajši ešte tvoj manžel.Prečo no preto lebo je iné sa stretavať každý deň iné je vziať de facto pre ňeho 2 cudzie deti a ísť spolu s ním žiť. To čo je teraz veľmi krasne bude o pár chviľ obyčajne všedne a take iste.Neskôr určite bude chcieť aj s tebou dieťaťa TY máš dve ako sa narodi spoločne už tie 2 nebudu pre ňeho take dôležite nakoľko vlastna krv je vlastna krv.Tiež tam budu rozdieli.Prejde nejaký čas a zistiš že to je v podstate to iste len ten do práce bude chodiť a ten čo máš doma nie. Ale bude musieť aj ten pretože bude musieť platiť výživne na deti ináč skonči v base.Ja keby že začnem tak si vybudujem najprv domov z deťmi potom domov spoločný.Ale najprv s deťmi a potom aj s dotyčním.Neboj to bude take iste vždy som písala aj to že jedno je spolu randiť stretavať sa a iné je žiť v jednej domacnosti.Tam už je to o inom a za kratký čas zistiš že to bude to iste.Aby si tu za nejaký čas nepisala že mate aj spoločne dieťaťa a ON uprednostnuje svoje dieťa a pred tvojími že sa Ti to nepáči že mate problémy hádky a v konečnom dôsledku budeš mať 3 deti a vzťah sa rozplynie ako pára nad hrncom.Teraz je všetko lákave máš ružove okuliare a všetko to nové je pekné, dobré, krásne ,opisala si ho kvetnato je šikovný, láskavy, obetavý.A áno možno je lebo sa taky javy ved nemôže ukazať svoje zlé stranky teraz ked všetko pekné začina TY máš ružove okuliare tak nemôže TI brať ideál. V skutočnosti ak by ste išli bývať to prenajmu tam pri každodených starostia by si ho spoznala a ver mi časom by taký nebol.A bolo by všetko odrazu take obyčajne.A píšeš že ukončil dobre fungujuci vzťah po 3 rokoch ked ťa spoznal.Tak ako opustil tu dotyčnu tak časom opusti teba.Otázne je že ak budete spolu bývať či s ňou nebude nadalej udržiavať kontakt.Aj to sa môže stať.Myslíš si že to bude stale len dobre ked pôjdete spolu bývať nie ste ľudia čo začinajú spolu žiť ste dospelý ľudia a TY už máš dve deti.Neboj len čo pôjdete bývať pod jednu strechu za pár chviľ budeš písať že to dobre nie je.Mladši chlap 2 cudzie deti fajn ON deti chce spoznať a dalej čo čo ked jedno z tvojích deti ho nebude brať alebo obaja a čo urobiš.Daš prednosť jemu pred detmi.To nie je len tak ak by si bola dajme tomu rozvedena a bezdetna je iné ale pokiaľ už sú tam deti najviac treba pozerať na ne.

bruneta880
14. mar 2023

@dilino sama by som to lepšie nenapísala 👍

1gramofon
14. mar 2023

Rozvádzas sa kvôli nemu alebo kvôli vplyvu otca na syna? Ak by to bolo pre zdravie detí, tak by si sa neponáhľala a nešla hneď bývať s druhým

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zero1
15. mar 2023

bolo by dobré počuť aj od muža ako vidí vaše manželstvo. a ktovie čo by povedali deti. takto máme len tvoju verziu

derdia
15. mar 2023

Nuz kriza stredneho veku uraduje.... Prehodnocujeme, chceme zazit nezazite, pocut nepocute, citit novy vietor v plachtach...
Ale toto je len rozpravka...uvidis sama, mozno z dobrym koncom, mozno nie.
Realita zivota, je ine ako sa s niekym milovat potajomky, ako ukazovat len svoje dobre stranky...u mna by blikala kontrolka uz len preto, ze niekto niekoho, koho mal mat rad len tak opusti... Ono vacsinou to potom ti ludia aj tak riesia do buducna... Prestanete ho bavit, zisti, ze si unavena, ze vam doma vrieskaju dve deti, ze tie deti chcu mamu, ze ich treba riesit, vozit na kruzky atd.
Tvoj zivot tvoje rozhodnutia... Ale aj nasledky.
Ono celkovo nevera nezacina sexom... Nevera zacina, rozhovormi, lichotenim, prejavmi naklonosti, smiechom... Vacinou tym co nam doma pri tom vsednom zivote mozno chyba... Preto by kazdy clovek mal spozorniet hned na zaciatku a pokial sa nechce nechat vcucnut do niecoho, ukoncit to hned... Aj ked u teba je to uz asi neskoro. Ale aj to nove casom zovsednie....
Ale mozno budes zit krajsi zivot... To nikto nevie. To ukaze cas.

svetlonos
15. mar 2023

Autorka,
dilino ti velmi vystizne napisala. Presne to vidim aj ja. Vy mate len to krasne, ziadna spolocna domacnost, starosti s detmi. Deti daju zabrat aj vlastnym rodicom, neto este cudziemu chlapovi, zvlast takemu, ktory odisiel z udajne pohodoveho vztahu. Vies kto to z vas vsetkychvako jediny vyhral?
Expriatelka tvojho kolegu. Jej prajem aby stretla a vybrala si fajn muza. Mozno to uz u vas nie je ok s mm. Ale vrhat sa tak do noveho vztahu a s detmi? Pokojne sa teda rozved, ostan s detmi, utried myslienky. Ale akonahle sa nastahujes k novemu- si v pasti. Rozmysli si to a kam s tymi detmi pojdes? Co urobis?
Mozes mat noveho priatela, pokial budes sama platit najom a kedykolvek budes vediet byt samostatna financne. A hlavne - chran si deti. Oni zial velmi rozhodovat nemozu.

katkati
15. mar 2023

Si zaľúbená a všetko vidíš príliš ružovo. Bude to veľká skúška pre tvojho už teraz milenca zvyknúť si na dve deti a pre tvoje deti, rozchod s ich otcom a hneď mamin nový partner?

koniarova
17. mar 2023

Žena,žena. Naivná si. Baby predo mnou to dobre veru zhrnuli.